X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam i jestem przeszesliwa :-) wszystko jest w jak najlepszym porzadku :-) dzidziolek fikal w brzuszku, wszystkie wymary prawidlowe, serduszko pieknie bije :-) mąż tez szczesliwy po wizycie :-) wpatrzony w monitor siedzial jak zaczariwany :-) :-)
    co do czesci miedzy nozkami niestety nie wiem, ale to nic :-). najwazniejsze ze zdrowy bąbel bo tak sie balam..

potem odwiedzilam biedronke i kupilam sobie te legginsy :-) czarne i szare :-) fajne sa, na haftkach wiec S wzielam i na te najciasniejsze narazie zapinam, wiec mam do czego rosnac :-)

Reverie, maaartinka, Strupka, Fidelissa, Viviana, anusiaa90, Agata92, Dotty84, Lavendula, Maga31, RewolucjaSięDzieje, sylvi, Goplana, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że nie wolno trzymać rąk w górze..
    W takim razie w domku niech M myje.. Nie będę narażała synka bo brzuch bolał tak mocno jak chyba nigdy..

201411191762.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam iść do Lidla i Biedronki po dzieciowe rzeczy ale niestety są typowo dziewczęce lub chłopięce a ja niestety jeszcze nie wiem co tam mieszka :)

W nagrodę poszłam sobie na rynek po truskawki :P

Lody sorbetowe z lidla są pyyychchaa! Też je mam mango i truskawka :)

Ja nieraz czuję coś w brzuchu jakby ruchy.. ale nie wiem czy to ruchy czy moje wnętrzności :P
    Także czekamy jeszcze :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i zaczynamy 17 tydzień!

xpatiiix3, Agata92, Lavendula, Dotty84, Maga31, Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    a ja dzisiaj się załamałam prawie wszystko z szafy rano wywaliłam i próbowałam jeansy założyć... i niestety... :P ale nic nie pasowało jedne spodenki tylko dobre są hehe to jest pocieszające bo prawie rok temu były za ciasne, a teraz są luźne jeszcze na tyłku :D hehe więc to jest dla mnei pokrzepiające bluzki większość co najwyżej do pępka sięga także zakupy czas zacząć w końcu bo zaraz mi się skończą ciuchy i nie będę miała co założyć na tyłek :P hihi

Dorotucha, Agata92, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) ja dojeżdżam na zakupy do miasta w którym są 3 Biedronki i mam nadzieję że do jutra chociaż w jednej trafię leginsy bo dzisiaj jestem uziemiona w domu bo upał jest taki że na powietrzu robi mi się słabo :/

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patiii ja zostawiłam sobie ciuszki z ciąży z Córcią ale po przebraniu wszystkiego stwierdziłam że i tak muszę uzupełnić głównie górę bo jakoś mało mi się tego wydaje ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, mi gin zlecił na początku ciąży jak dużo wymiotowałam magnez i potas.
    Ja bym zrobiła potas, magnez i sód.

Też dziś po pracy skoczę do biedry i lidla, oba mam blisko, tylko czy po 19:00 coś tam jeszcze będzie?
    Pytanie do tych, które już kupują ciuszki dla dzieci- jaki rozmiar bierzecie? Bo ciągle waham się między 56 a 62cm. Ja jak się urodziłam miałam 60cm, nie wiem jak mój mąż, więc raczej oscyluję wokół 62cm...

Ja dziś pożeram sorbet malinowy Grycana (mąż mi kupił) :)
    Ale jak się naczytałam o lodach wodnych, to przez kilka dni wciągałam kaktusa ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja legginsów mam a mam :P ale ja w ciąży z brzucholem chodziłam w zime... ;/ więc letnioch ciuszków nie mam.. mam mało koszulek i spodenek :P W to najbardziej muszę garderobę zaopatrzyc :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z 3-godzinnego spaceru (10km), nogi włażą do d... :)
    A teraz leżę sobie i piję piwko 0,0% - omniomniomniom!!!

Kocham ten stan! :)

xpatiiix3, Dorotucha, Lavendula, RewolucjaSięDzieje, sylvi, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to może ja dodam coś od siebie :D hehe pare bodziaków na 56 się przyda, ale pajace jak najbardziej możesz na 62 najwyżej skarpetki założyć jak za długie będą :D bo mój np body na 48 cm nosił :D hehehe i to ponad miesiąc a z kolei pajace 56może z 2 tygodnie potem 62 a jak miał 2 miesiące już 68 bo miał długie nogi także ciężko się wpasować hehe :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santocha moj synek jak sie urodzil to mial juz 57 cm. wiec z tymi mniejszymi rozmarami to tak ostroznie :-)

Dotty poszalalas z tym spaceram :-) chyba nie dalabym rady tyle przejsc i to w taki upal :-)

ja ubran tez nie mam :/ dzis z szafy przymierzylam z 10 par spodenek, wchodze w dwie b mialam luzne na gumce, ale znow sa bardzo krotkie. po domu jak najbardziej juz dzis smigam, ale na miasto chyba nie bardzo mi sie tak wystroic.. bluzek tez nie mam, a jak sa jakies dluzsze to czarne.. zreszta tez dosc obcisle, a ja mam faze teraz na letnie, zwiewne, kolorowe :-) szkoda ze moja szafa nie posiada ani jednej takiej rzeczy w odpowiednim teraz dla mnie rozmiarze :/

Paju a ty kiedy masz lekarza? czy bylas ostatnio?

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Właśnie wróciłam z 3-godzinnego spaceru (10km), nogi włażą do d... :)
    A teraz leżę sobie i piję piwko 0,0% - omniomniomniom!!!

Kocham ten stan! :)
    Dotty a co masz za piwko 0,0% bo za mna tak chodzi a przecież z % nie wypiję :)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie Warka Radler:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Paju Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    santocha moj synek jak sie urodzil to mial juz 57 cm. wiec z tymi mniejszymi rozmarami to tak ostroznie :-)

Dotty poszalalas z tym spaceram :-) chyba nie dalabym rady tyle przejsc i to w taki upal :-)

ja ubran tez nie mam :/ dzis z szafy przymierzylam z 10 par spodenek, wchodze w dwie b mialam luzne na gumce, ale znow sa bardzo krotkie. po domu jak najbardziej juz dzis smigam, ale na miasto chyba nie bardzo mi sie tak wystroic.. bluzek tez nie mam, a jak sa jakies dluzsze to czarne.. zreszta tez dosc obcisle, a ja mam faze teraz na letnie, zwiewne, kolorowe :-) szkoda ze moja szafa nie posiada ani jednej takiej rzeczy w odpowiednim teraz dla mnie rozmiarze :/

Paju a ty kiedy masz lekarza? czy bylas ostatnio?

Ja lekarza mam za równy tydzień, tyle że na NFZ więc pewno USG mi nie zrobi..

Wtedy pójdę do niego prywatnie.. jakoś za 1,5 - 2 tyg, żeby już na połówkowe się załapać :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu po sezonie kupiłam na przecenach spodenki.. takie na wyjscia.. obecnie w nie nie wchodzę, mam nadzieję, że za rok sie zmieszczę bo szkoda ich!
    Jedne miałam dwa razy, drugie wcale!

Za to teraz chodzę w takich domowych na gumkę (chodź dziś na rynek w nich poszłam :P ale mam prawie, że pod domem :))

i w niektórych bluzkach też już mi brzuch wystaje.. ;/
    i to pewno przez piersi bo urosły do takich rozmiarów, że masakra..
    Przymierzyłam wczoraj górę od stroju kąpielowego to mi się 6 piersi zrobiło :P

Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co na zaparcia bierzecie?

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha wrote:
    Dotty a co masz za piwko 0,0% bo za mna tak chodzi a przecież z % nie wypiję :)

Bavaria!!!!!!! 0,0% prawdziwy smak piwa (przynajmniej mi się tak wydaje, bo mój Piter jest innego zdania :) )

Największy wybór piw jest w Auchanach, ale trzeba uważać, bo dużo z nich jest do 0,4%.
    A Bavaria jest prawdziwe 0,0% :)

Dorotucha, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, i jeszcze Warsteiner jest 0,0% i też smakuje jak piwko :) Ale tego w sklepie jeszcze nie widziałam - piłam tylko w restauracji.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny a co na zaparcia bierzecie?

kefir, śliwki suszone i siemię lniane :)

‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ