X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Właśnie wróciłam z 3-godzinnego spaceru (10km), nogi włażą do d... :)
    A teraz leżę sobie i piję piwko 0,0% - omniomniomniom!!!

Kocham ten stan! :)
    Ja też zrobiłam dzisiaj w ramach antygrubnięcia 12km :)
    Załamana swoją wagą postanowiłam nieco więcej się ruszać, skoro nie mogę mniej jeść (bo zaraz czkawka, mdłości, odbijania...)
    I też mąż sobie sączył zimne piwko, a mnie ślinka ciekła... a nie było bezalkoholowego to tylko woda pozostała :/

Ech, jutro badania - na czczo trza dojechać... nadal to moja słaba strona - głód + samochód = .... już się boję...

Gratuluję wszystkim mamusiom zdrowych szkrabów, oraz tego że mogą sobie kupić leginsy w rozmiarze S :) :) :) No cóż, mi pozostał basen i regularne spacery, aby wkrótce nie kupować sobie namiotu w rozmiarze XXXXXXXXXXXXXXX L :)

Dotty84, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja już nie śpię.

Piękna pogoda :)

Mam pytanie czy można pić wapno takie musujące, bo nie zapytałam gienka, a w necie są różne opinie???

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Cześć dziewczyny ja już nie śpię.

Piękna pogoda :)

Mam pytanie czy można pić wapno takie musujące, bo nie zapytałam gienka, a w necie są różne opinie???
    To musujące zazwyczaj ma w składzie aspartam, acesulfam K, albo inne świństwa, trzeba zerknąć na skład, samo wapno, jako związki wapnia w ciąży nawet zalecane.

Viviana lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry:)) u mnie tez pieknie, szykowalam sie do pracy a tu niespodzianka o 7.15 - pan z poczty przywiozl mi paczke, szok! bo wczoraj na ta sama zotawil awizo. poczta polska mnie ostatnio zadziwia:))) jeszcze tylko sniadanie i w droge:) trzeba bedzie przezyc jakos w tym upale. trzymajcie kciuki zebym tam nie zdechla do 14:)
    wszystkim badajacym sie dzisiaj,robiacym wyniki,leniuchujacym w domu i nie tylko w domu zycze milego dnia!:) trzymajcie sie:)))
    ps. nie wariujcie z tymi spacerami! tak zle nie bedzie, troche urosniemy, ale spoko- to zniknie!!!!

Dotty84, xpatiiix3, Reverie, karmelek, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    To musujące zazwyczaj ma w składzie aspartam, acesulfam K, albo inne świństwa, .
    hmmm czyli to co najlepsze:)
    mi kiedys lekarz powiedzial, zeby wcale nie pic wapna tego co sie rozpuszcza, bo ani to dobre nie jest,ani nic nie daje. nie wiem czy tak jest ale juz nie pije:)

• lkc Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj pierwszy raz od niepamietnych czasow wypilam kawe sypana:)) az chce sie zyc:)

Lavendula lubi tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie maluszek fikał jak nigdy, ale płci nadal nie znamy.
    Lekarz powiedział, że dopiero ok.20 tyg mam przyjść i wtedy powie.

W ciąży mam przytyć tylko do 60kg zaskoczył mnie tym :)

Viviana, karmelek, Fidelissa lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Byłam wczoraj na wizycie maluszek fikał jak nigdy, ale płci nadal nie znamy.
    Lekarz powiedział, że dopiero ok.20 tyg mam przyjść i wtedy powie.

W ciąży mam przytyć tylko do 60kg zaskoczył mnie tym :)

Jezuuu, to ile Ty ważyłaś przed ciążą????????? Że masz przytyć do 60??

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybieram się właśnie na basen :)

Kocham tę pogodę i nie chcę już wracać do pracy!!!! buuuu

Lavendula lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Jezuuu, to ile Ty ważyłaś przed ciążą????????? Że masz przytyć do 60??

51,9kg i 170cm.
    8kg mówi że w zupełności wystarczy, jak za dużo to dla dziecka niedobrze.

A co najważniejsze mam jeść tyle samo a nawet można ciut mniej, byle zdrowo.
    w ciąży wchłanianie się podobno zwiększa i więcej nam w boczki idzie.

nxbhnwz.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie da się tak książkowo wiedzieć i zrobić z przytyciem - ja przytyłam w pierwszej ciąży 10kg ale cc było w 37tc - a na patologii leżałam z dziewczynami które 9 kg przytyły w samym 8 czy 9 miesiącu - łacznie 20 kg i więcej - dużo zależy od tendencji do tycia, od hormonów, tarczycy, cukrzycy i wszelkich takich zawirowań nie tylko ciążowych, od zatrzymywania wody w organiźmie - rzadko jest chyba tak żeby kobieta w ciąży siedziała i objadała się tłustym do granic możliwości - no chyba że ciąża przypada na zimę i się siedzi w domu - ale my mamy fajnie bo ciepło wakacje - będzie dobrze :)

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił, że najlepiej by było jakbym przytyła do 65 kg. Ale żeby nie wchodzić na wagę codziennie i nie brać sobie tego za bardzo do serca. Bo normy normami a życie życiem. Po prostu zdrowo się odżywiać, przyjmować do 500 kcal więcej niż normalnie. A co ma być to będzie, organizm najlepiej wie, czego mu potrzeba do szczęścia!;)

relg9vvjdzp246mx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

My dzisiaj już po poranny spacerku :) hehe Właśnie wróciłam do domku :D

Fajnie tak z rana się przejść póki nie ma upałów, bo ja bardzo źle w tym stanie znoszę te upały mdleje i te zawroty głowy... ;/

A jutro wieczorek panieński :D hehe się szykuje dobra zabawa i będę najmłodsza haha wszystkie ok. 29-30lat i wzwyż, bo mamuska moja 43 :P

Aaaa.. Juuupi jutro zaczniemy 18 tydzień i tym samym 5 miesiąc :D

Tak bardzo bym chciała już znowu zobaczyć mojego bąbelka :)

Ku***wa pierdzieleni celnicy trzymają juz 2 tyg Nasze sukienki... moja na mnie powinna byc ok, ale gorzej z mamy, bo musi ciut przerobić ją... ;/ ciekawe jakie cło dopierdzielą i tak już 115 zł wyszło a wczoraj sobie szpilencje kupiłam seksiaste za 85 zł na ładne oczy hehe :D

madziulka super ,że też już wiesz :)

A mi co do wagi nigdy nic nikt nie mówił, a w pierwszej ciąży przytyłam ponad 30kg w 3 miesiące :P ale to była zima... ;/ i z rozmiaru 38 do 42 :P a po ciąży 36 miałam, no i jeszcze nie dawno ,bo już bioderka poszły w ruch i znowu 38 ,ale za to fajniejszy tyłek mam ,bo aż za chudy miałam :P

No i miłego dzionka, ja leżę teraz i pachnę :) Czekam na truskawki hahah babula z mamcią poszła na ryneczek z Marcelisiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 09:52

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Oluniaa:):) Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mam takie pytanie, czy któras z Was brała duphaston. Od kiedy okazało się, że jestem w ciązy brałam duphaston 2x1 , teraz byłam na badaniach prenatalnych i wszsytko jst ok i ginka mi powiedziała, że mogę już go odstawić. Dzisiaj jest pierwszy dzień bez duphastonu i czuje takie siągnięcie w podbrzuszu, czy któras z Was też tak miała;/?

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w ten upalny dzień ...

Mam pytanie , czy któraś z Was brała może żelazo- Sorbifer przy spadających płytkach krwi? Czy badania jej się poprawiły po nim ? Odrzuca mnie od mięsa i pewnie to są skutki takich wyników morfologii :(

r5bup6u.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisii poczytaj w jakich produktach jest żelazo bo nie tylko w mięsie - ja jakoś za mięsem nie przepadam - jem nie wiele i raczej w formie kiełbasek z grilla więc tam z mięsem bez szału choć staram się kupować te z najlepszym składem a żelazo mam przy górnej granicy normy ..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    nie da się tak książkowo wiedzieć i zrobić z przytyciem - ja przytyłam w pierwszej ciąży 10kg ale cc było w 37tc - a na patologii leżałam z dziewczynami które 9 kg przytyły w samym 8 czy 9 miesiącu - łacznie 20 kg i więcej - dużo zależy od tendencji do tycia, od hormonów, tarczycy, cukrzycy i wszelkich takich zawirowań nie tylko ciążowych, od zatrzymywania wody w organiźmie - rzadko jest chyba tak żeby kobieta w ciąży siedziała i objadała się tłustym do granic możliwości - no chyba że ciąża przypada na zimę i się siedzi w domu - ale my mamy fajnie bo ciepło wakacje - będzie dobrze :)

Dokładnie :)
    Mój organizm odkłada w boczki nawet tego pająka co go pożrem, w nocy niechcący przez sen. Mam taką tendencję do tycia, że sama jestem ogromnie zaskoczona tym ekstremalnym tempem przybierania na wadze :(
    I co zrobić, mogę teraz tylko maksymalnie się kontrolować, ale i to może nie pomóc...
    Dobrze, że moja lekarka mi nie mówi ile mogę przytyć, bo by mnie dobiła kompletnie... Wyjątkowo w życiu mam wrażenie, że to co się ze mną dzieje nie do końca podlega mojej kontroli... a wielka szkoda, bo bardzo tego nie lubię :/

jftycms.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    sisii poczytaj w jakich produktach jest żelazo bo nie tylko w mięsie - ja jakoś za mięsem nie przepadam - jem nie wiele i raczej w formie kiełbasek z grilla więc tam z mięsem bez szału choć staram się kupować te z najlepszym składem a żelazo mam przy górnej granicy normy ..

No właśnie najbardziej przyswajalne jest to z mięsa , wątróbki ;/ ,a mniej z warzyw . No nic chyba będę musiała się jakoś przełamać albo przemycać je w potrawach ....Ale jeśli któraś z Was brała Sorbifer to niech coś napisze ,bo nie chcę się faszerować chemią jeśli nic nie pomoże .

r5bup6u.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po spacerze. Mnie w takie upały to zaraz duszno, zawroty, dlatego w południe się nie ruszam.

Ja bym chciała przytyć w ciąży, cały czas mam niedowagę, mimo brzuszka waga stoi, ale gin mi mówił, że ważne by był apetyt.

Sisi ja mam problem z żelazem, ale biorę Tardyferon. Czy pomógł zobaczę na początku czerwca robiąc wyniki. Jem dużo czerwonych buraków, morele, no i mięso, choć nie lubię, ale boję się anemii no i chciałabym odstawić ten lek. Żelazo jest w wielu warzywach zielonych, płatkach owsianych, musisz poczytać. Ja stawiam na buraki :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja całe życie pilnowałam się i dietowałam, a teraz postanowiłam wrzucić na luz - nie ciśnieniuję się, nie obżeram, ale też sobie nie odmawiam, jeśli najdzie mnie na coś ochota - w końcu to jedyny taki czas w moim życiu, heheh :)

Lekarz nic nie powiedział ile powinnam przytyć :) Na szczęście! :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ