X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Właśnie wróciłam z 3-godzinnego spaceru (10km), nogi włażą do d... :)
    A teraz leżę sobie i piję piwko 0,0% - omniomniomniom!!!

Kocham ten stan! :)
    Ja też zrobiłam dzisiaj w ramach antygrubnięcia 12km :)
    Załamana swoją wagą postanowiłam nieco więcej się ruszać, skoro nie mogę mniej jeść (bo zaraz czkawka, mdłości, odbijania...)
    I też mąż sobie sączył zimne piwko, a mnie ślinka ciekła... a nie było bezalkoholowego to tylko woda pozostała :/

Ech, jutro badania - na czczo trza dojechać... nadal to moja słaba strona - głód + samochód = .... już się boję...

Gratuluję wszystkim mamusiom zdrowych szkrabów, oraz tego że mogą sobie kupić leginsy w rozmiarze S :) :) :) No cóż, mi pozostał basen i regularne spacery, aby wkrótce nie kupować sobie namiotu w rozmiarze XXXXXXXXXXXXXXX L :)

Dotty84, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja już nie śpię.

Piękna pogoda :)

Mam pytanie czy można pić wapno takie musujące, bo nie zapytałam gienka, a w necie są różne opinie???

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Cześć dziewczyny ja już nie śpię.

Piękna pogoda :)

Mam pytanie czy można pić wapno takie musujące, bo nie zapytałam gienka, a w necie są różne opinie???
    To musujące zazwyczaj ma w składzie aspartam, acesulfam K, albo inne świństwa, trzeba zerknąć na skład, samo wapno, jako związki wapnia w ciąży nawet zalecane.

Viviana lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry:)) u mnie tez pieknie, szykowalam sie do pracy a tu niespodzianka o 7.15 - pan z poczty przywiozl mi paczke, szok! bo wczoraj na ta sama zotawil awizo. poczta polska mnie ostatnio zadziwia:))) jeszcze tylko sniadanie i w droge:) trzeba bedzie przezyc jakos w tym upale. trzymajcie kciuki zebym tam nie zdechla do 14:)
    wszystkim badajacym sie dzisiaj,robiacym wyniki,leniuchujacym w domu i nie tylko w domu zycze milego dnia!:) trzymajcie sie:)))
    ps. nie wariujcie z tymi spacerami! tak zle nie bedzie, troche urosniemy, ale spoko- to zniknie!!!!

Dotty84, xpatiiix3, Reverie, karmelek, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    To musujące zazwyczaj ma w składzie aspartam, acesulfam K, albo inne świństwa, .
    hmmm czyli to co najlepsze:)
    mi kiedys lekarz powiedzial, zeby wcale nie pic wapna tego co sie rozpuszcza, bo ani to dobre nie jest,ani nic nie daje. nie wiem czy tak jest ale juz nie pije:)

• lkc Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj pierwszy raz od niepamietnych czasow wypilam kawe sypana:)) az chce sie zyc:)

Lavendula lubi tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie maluszek fikał jak nigdy, ale płci nadal nie znamy.
    Lekarz powiedział, że dopiero ok.20 tyg mam przyjść i wtedy powie.

W ciąży mam przytyć tylko do 60kg zaskoczył mnie tym :)

Viviana, karmelek, Fidelissa lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Byłam wczoraj na wizycie maluszek fikał jak nigdy, ale płci nadal nie znamy.
    Lekarz powiedział, że dopiero ok.20 tyg mam przyjść i wtedy powie.

W ciąży mam przytyć tylko do 60kg zaskoczył mnie tym :)

Jezuuu, to ile Ty ważyłaś przed ciążą????????? Że masz przytyć do 60??

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybieram się właśnie na basen :)

Kocham tę pogodę i nie chcę już wracać do pracy!!!! buuuu

Lavendula lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Jezuuu, to ile Ty ważyłaś przed ciążą????????? Że masz przytyć do 60??

51,9kg i 170cm.
    8kg mówi że w zupełności wystarczy, jak za dużo to dla dziecka niedobrze.

A co najważniejsze mam jeść tyle samo a nawet można ciut mniej, byle zdrowo.
    w ciąży wchłanianie się podobno zwiększa i więcej nam w boczki idzie.

nxbhnwz.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie da się tak książkowo wiedzieć i zrobić z przytyciem - ja przytyłam w pierwszej ciąży 10kg ale cc było w 37tc - a na patologii leżałam z dziewczynami które 9 kg przytyły w samym 8 czy 9 miesiącu - łacznie 20 kg i więcej - dużo zależy od tendencji do tycia, od hormonów, tarczycy, cukrzycy i wszelkich takich zawirowań nie tylko ciążowych, od zatrzymywania wody w organiźmie - rzadko jest chyba tak żeby kobieta w ciąży siedziała i objadała się tłustym do granic możliwości - no chyba że ciąża przypada na zimę i się siedzi w domu - ale my mamy fajnie bo ciepło wakacje - będzie dobrze :)

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił, że najlepiej by było jakbym przytyła do 65 kg. Ale żeby nie wchodzić na wagę codziennie i nie brać sobie tego za bardzo do serca. Bo normy normami a życie życiem. Po prostu zdrowo się odżywiać, przyjmować do 500 kcal więcej niż normalnie. A co ma być to będzie, organizm najlepiej wie, czego mu potrzeba do szczęścia!;)

relg9vvjdzp246mx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

My dzisiaj już po poranny spacerku :) hehe Właśnie wróciłam do domku :D

Fajnie tak z rana się przejść póki nie ma upałów, bo ja bardzo źle w tym stanie znoszę te upały mdleje i te zawroty głowy... ;/

A jutro wieczorek panieński :D hehe się szykuje dobra zabawa i będę najmłodsza haha wszystkie ok. 29-30lat i wzwyż, bo mamuska moja 43 :P

Aaaa.. Juuupi jutro zaczniemy 18 tydzień i tym samym 5 miesiąc :D

Tak bardzo bym chciała już znowu zobaczyć mojego bąbelka :)

Ku***wa pierdzieleni celnicy trzymają juz 2 tyg Nasze sukienki... moja na mnie powinna byc ok, ale gorzej z mamy, bo musi ciut przerobić ją... ;/ ciekawe jakie cło dopierdzielą i tak już 115 zł wyszło a wczoraj sobie szpilencje kupiłam seksiaste za 85 zł na ładne oczy hehe :D

madziulka super ,że też już wiesz :)

A mi co do wagi nigdy nic nikt nie mówił, a w pierwszej ciąży przytyłam ponad 30kg w 3 miesiące :P ale to była zima... ;/ i z rozmiaru 38 do 42 :P a po ciąży 36 miałam, no i jeszcze nie dawno ,bo już bioderka poszły w ruch i znowu 38 ,ale za to fajniejszy tyłek mam ,bo aż za chudy miałam :P

No i miłego dzionka, ja leżę teraz i pachnę :) Czekam na truskawki hahah babula z mamcią poszła na ryneczek z Marcelisiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 09:52

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Oluniaa:):) Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mam takie pytanie, czy któras z Was brała duphaston. Od kiedy okazało się, że jestem w ciązy brałam duphaston 2x1 , teraz byłam na badaniach prenatalnych i wszsytko jst ok i ginka mi powiedziała, że mogę już go odstawić. Dzisiaj jest pierwszy dzień bez duphastonu i czuje takie siągnięcie w podbrzuszu, czy któras z Was też tak miała;/?

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w ten upalny dzień ...

Mam pytanie , czy któraś z Was brała może żelazo- Sorbifer przy spadających płytkach krwi? Czy badania jej się poprawiły po nim ? Odrzuca mnie od mięsa i pewnie to są skutki takich wyników morfologii :(

r5bup6u.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisii poczytaj w jakich produktach jest żelazo bo nie tylko w mięsie - ja jakoś za mięsem nie przepadam - jem nie wiele i raczej w formie kiełbasek z grilla więc tam z mięsem bez szału choć staram się kupować te z najlepszym składem a żelazo mam przy górnej granicy normy ..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    nie da się tak książkowo wiedzieć i zrobić z przytyciem - ja przytyłam w pierwszej ciąży 10kg ale cc było w 37tc - a na patologii leżałam z dziewczynami które 9 kg przytyły w samym 8 czy 9 miesiącu - łacznie 20 kg i więcej - dużo zależy od tendencji do tycia, od hormonów, tarczycy, cukrzycy i wszelkich takich zawirowań nie tylko ciążowych, od zatrzymywania wody w organiźmie - rzadko jest chyba tak żeby kobieta w ciąży siedziała i objadała się tłustym do granic możliwości - no chyba że ciąża przypada na zimę i się siedzi w domu - ale my mamy fajnie bo ciepło wakacje - będzie dobrze :)

Dokładnie :)
    Mój organizm odkłada w boczki nawet tego pająka co go pożrem, w nocy niechcący przez sen. Mam taką tendencję do tycia, że sama jestem ogromnie zaskoczona tym ekstremalnym tempem przybierania na wadze :(
    I co zrobić, mogę teraz tylko maksymalnie się kontrolować, ale i to może nie pomóc...
    Dobrze, że moja lekarka mi nie mówi ile mogę przytyć, bo by mnie dobiła kompletnie... Wyjątkowo w życiu mam wrażenie, że to co się ze mną dzieje nie do końca podlega mojej kontroli... a wielka szkoda, bo bardzo tego nie lubię :/

jftycms.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    sisii poczytaj w jakich produktach jest żelazo bo nie tylko w mięsie - ja jakoś za mięsem nie przepadam - jem nie wiele i raczej w formie kiełbasek z grilla więc tam z mięsem bez szału choć staram się kupować te z najlepszym składem a żelazo mam przy górnej granicy normy ..

No właśnie najbardziej przyswajalne jest to z mięsa , wątróbki ;/ ,a mniej z warzyw . No nic chyba będę musiała się jakoś przełamać albo przemycać je w potrawach ....Ale jeśli któraś z Was brała Sorbifer to niech coś napisze ,bo nie chcę się faszerować chemią jeśli nic nie pomoże .

r5bup6u.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po spacerze. Mnie w takie upały to zaraz duszno, zawroty, dlatego w południe się nie ruszam.

Ja bym chciała przytyć w ciąży, cały czas mam niedowagę, mimo brzuszka waga stoi, ale gin mi mówił, że ważne by był apetyt.

Sisi ja mam problem z żelazem, ale biorę Tardyferon. Czy pomógł zobaczę na początku czerwca robiąc wyniki. Jem dużo czerwonych buraków, morele, no i mięso, choć nie lubię, ale boję się anemii no i chciałabym odstawić ten lek. Żelazo jest w wielu warzywach zielonych, płatkach owsianych, musisz poczytać. Ja stawiam na buraki :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja całe życie pilnowałam się i dietowałam, a teraz postanowiłam wrzucić na luz - nie ciśnieniuję się, nie obżeram, ale też sobie nie odmawiam, jeśli najdzie mnie na coś ochota - w końcu to jedyny taki czas w moim życiu, heheh :)

Lekarz nic nie powiedział ile powinnam przytyć :) Na szczęście! :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ