Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
no ja juz to pisalam że mąż tą poduszke ochrzcił mianem "kochanka" i śmiał się że kiedyś rano chciał mnie pomiziać ale byłam tak opleciona i wtulona że nie miał jak hihi, ja jeszcze kupiłam taką w dziecięce wzory w owieczki to już wogóle wyglądam obłędnie
-
Monique wrote:A czy już wiecie na jak długo pójść na macierzyński ? Na pół roku czy na cały rok ? Ja na 100 % idę na cały rok, a że 80 % pensji w tym czasie będzie to mówi się trudno, dzidzi najważniejsze i żeby było jak najdłużej z mamusią
Tak obliczyłam, że do roboty wówczas wrócę około stycznia 2016, o ile firma nie padnie w międzyczasie
ja ide na rok. dla mnie bolem tak czy siak bedzie ze w kwietniu dostalam awans i podwyzke - duza - ale jak pojde na zwolnienie czy na macierzynski, to placa owszem 100% albo 80% na macierzynskim ale sredniej z ostatnich 12 miesiecy, czyli moze 3 pensje z podwyzka zobacze... -
ewelina_d wrote:ja ide na rok. dla mnie bolem tak czy siak bedzie ze w kwietniu dostalam awans i podwyzke - duza - ale jak pojde na zwolnienie czy na macierzynski, to placa owszem 100% albo 80% na macierzynskim ale sredniej z ostatnich 12 miesiecy, czyli moze 3 pensje z podwyzka zobacze...
ja się bardzo wkurzyłam, bo szef gdy dowiedział się, że jestem w ciąży postanowił mi w tym roku premii nie przyznać...mimo, że przecież premia jest za poprzedni rok. Taki prorodzinny się okazał. Teraz można sobie wyobrazić jak bardzo chce mi się tu siedzieć po takim potraktowaniu. -
Oluniaa:):) wrote:hej dziewczyny, mam takie pytanie, czy któras z Was brała duphaston. Od kiedy okazało się, że jestem w ciązy brałam duphaston 2x1 , teraz byłam na badaniach prenatalnych i wszsytko jst ok i ginka mi powiedziała, że mogę już go odstawić. Dzisiaj jest pierwszy dzień bez duphastonu i czuje takie siągnięcie w podbrzuszu, czy któras z Was też tak miała;/?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 14:41
-
dziewczyny macie jakiś sprawdzony łatwy przepis na ciasto z owocami choćby truskawkami - ale mnie dziś naszła chęć - ja niby mam taki co się wrzuca do miski i miksuje ale coś ostatnio niezbyt mi wychodzi albo ja mam takie lewe ręce ostatnio
.. -
siedze w pracy. zaraz sie wezme za kanapke i truskawki bo zglodnialam. dzisiaj zrobilam szparagi pod beszamelem:))
pogoda obledna..lato prawdziwe.
tez mysle o takiej poduszce ale mam 180 i sie boje ze bedzie za krotka niestety. mam taka prosta z tchibo i jest stanowczo za krotka.
weekend postaram sie spedzic na łonie przyrody: spacery, swieze powietrze itp:))
-
google jak zwykle niezawodne - mam chyba najłatwiejszy jaki może być - jakby któraś chciała to kopiuje - ja muszę iść po truskawki i po synka do przedszkola ale potem się zabieram za niego - opinie ma dobre ciekawe czy mnie się nic niespiepszy -
"Najprostsze ciasto z truskawkami
Jajka ubić z cukrem do białości. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Na końcu wlać olej i olejek. Ciasto przelać do natłuszczonej blaszki i ułożyć na nim owoce. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopnii. "
4 jajka
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki pszennej
5 łyżek oleju
olejek migdałowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 kg truskawek (ale oczywiście mogą być także inne owoce)Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, sisiiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa juz po wizycie,niestety zmieniam lekarza bo ten juz nie moze prowadzic mojej ciazy ze wzgledu na te nerki,jestem calkowicie wypompowana,a jutro w ten gorac na wesele,choc tak naprawde powinnam lezec,dlatego nie bede szalec na parkiecie,mnie od poczatku ciazy przybylo 2kg i jak na razie waga trzyma w miejscu,moze tak byc
-
izia wrote:google jak zwykle niezawodne - mam chyba najłatwiejszy jaki może być - jakby któraś chciała to kopiuje - ja muszę iść po truskawki i po synka do przedszkola ale potem się zabieram za niego - opinie ma dobre ciekawe czy mnie się nic niespiepszy -
"Najprostsze ciasto z truskawkami
Jajka ubić z cukrem do białości. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Na końcu wlać olej i olejek. Ciasto przelać do natłuszczonej blaszki i ułożyć na nim owoce. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopnii. "
4 jajka
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki pszennej
5 łyżek oleju
olejek migdałowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 kg truskawek (ale oczywiście mogą być także inne owoce)
To są fajne przepisy, ciasta są proste, lekkie i na jedno, rodzinne posiedzenie.
Chyba zrobię też
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Juz po wizycie. Wszystko ok.dzidzia bryka w brzuszku:)
Wg gin będzie dziewczynka:)
Izia ja mam fajny przepis na ucierane z owocami
1 szkl maki ziemniaczanej, 2szkl pszennej, 5 jaj, 3\4 szkl oleju, 3\4 sz cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy
Ucierasz jajka z cukrem na gładka białą masę. Dodajesz olej. Potem mąkę jedna, druga, proszek i do pieca 180 st na 45 min. Na wierz śliwki, truskawki,morele:)RewolucjaSięDzieje, karmelek, Goplana, Fidelissa, Viviana, Agata92, izia, sylvi, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Ale upał, ja się do takiej pogody nie nadaję, max 25 stopni i koniec na tym:D
powinnam się przeprowadzić do Reykjaviku
Dzisiaj mnie naszło na coś zimnego, ale w żadnym wypadku ze śmietaną. Zjadłam śmiesznego loda "Gibka" z Schollera. O rany, ale był cudny, naszpikowany E, ale jadłam z takim zapałem, że coś niemożliwego. Czas zrobić zapas;)
Co do miodu, to trzeba uważać na botulinę, dlatego zaleca się jedzenie pasteryzowanego. I tyle. Ja nie tykam odkąd po paru dobrych latach spuchłam po propolisie i mleku z miodem jak balon, że nie wspomnę o paskudnie popalonej jamie ustnej
U mnie będzie pełen rok macierzyńskiego myślę, a jak się wczuję na maxa, to wezmę jeszcze wychowawczypoprzednio było tylko pół roku m. i naprawdę nie potrafię sobie wyobrazić, że po tym czasie miałabym wrócić do pracy brrr
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
A tu moi chłopcy
hehe
Tutaj jest braciszekhehe pokazywał na pępek ,bo akurat tam się ruszał
hehe a się śmiał jak nigdy jak gulki chodziły i próbował złapać
A tak bijemy starszego brata hahaha ale ubaw miał Marcel jak Go Miłosz kopał
I Marceluch zafascynowany nową zabawką-basenem
Goplana, karmelek, blue00, Agata92 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
mada_lena wrote:Juz po wizycie. Wszystko ok.dzidzia bryka w brzuszku:)
Wg gin będzie dziewczynka:)
Izia ja mam fajny przepis na ucierane z owocami
1 szkl maki ziemniaczanej, 2szkl pszennej, 5 jaj, 3\4 szkl oleju, 3\4 sz cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy
Ucierasz jajka z cukrem na gładka białą masę. Dodajesz olej. Potem mąkę jedna, druga, proszek i do pieca 180 st na 45 min. Na wierz śliwki, truskawki,morele:)
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monique wrote:ja się bardzo wkurzyłam, bo szef gdy dowiedział się, że jestem w ciąży postanowił mi w tym roku premii nie przyznać...mimo, że przecież premia jest za poprzedni rok. Taki prorodzinny się okazał. Teraz można sobie wyobrazić jak bardzo chce mi się tu siedzieć po takim potraktowaniu.
chujek! upps.... przepraszam, ale inaczej nie umiem okreslić takiego typa.
Na Twoim miejscu już bym siedziała na L4Monique lubi tę wiadomość