X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paju Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest takie pyk pyk, a do najchudszych nie należę..

Jak się położę i przyłożę rękę do brzucha to raz na jakiś czas czuję jakby coś mi jeździło po ręce, później znika i za jakiś czas znowu..
    to chyba ruchy ?? :P

ale żeby coś poczuć, poczuć tak bez dotykania to jeszcze nieee..

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Ninusia rozgośc się u Nas :D Wesolutko tutaj :D

hehe sylvi i ja jutro na panieński lecę :D hehe oj sporo atrakcji się szykuje a i niespodzianka dla cioteczki niezła :D i farbowałam dla niej włosy do 10 godziny :P żeby jutro była zajebista ,a spotykamy się u starszej w salonie fotograficznym ma Nas wymalować z tego co zrozumiałam i chyba sesja wspólna będzie :D zdjęcia zdjęcia uwielbiam :)

Paju to na pewno ruchy mój to już tak normalnie kopie :) hehe takie ruchy silne już są i kopniaki porównując do 20/22tc :) Ma pare chłopak :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy oficjalnie rozpoczęty 18 tydzień, czyli 5 miesiąc ciąży :D :)) My sobie buszujemy teraz po mamusinym brzuchu :D
    Dobrej nocki kochane :)

Paju, Goplana, Dotty84, KUNIAK, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    51,9kg i 170cm.
    8kg mówi że w zupełności wystarczy, jak za dużo to dla dziecka niedobrze.

A co najważniejsze mam jeść tyle samo a nawet można ciut mniej, byle zdrowo.
    w ciąży wchłanianie się podobno zwiększa i więcej nam w boczki idzie.
    matko ja mam172 cm i waga pdzed ciaza 61 i jestem szczupla toz z Ciebie musi byc chudzinka:) teraz jhz prawie 65 kg i dalej tylko brzuzzek i biust laski wystarczy nis mie czasu kilka dni i ciezko was dogonic u mnis praca i sesja serio chyba z koncem lipca pojde na l4 mam dosc milego dnia

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zostałam obudzona przez nieodpartą chęć zjedzenia jajek na miękko. Zjadłam aż trzy, całego pomidora i sporą "odrobinę" majonezu. Jejku,mąż jak otworzył oczy to się zdziwił aż, bo ja rano jeść raczej nie mogłam. Nie wiem ile ważę, bo moja waga to tylko nadzieję robi a potem u lekarza okazuje się kilka kg do przodu. Ale wykres wagi dla mnie pokazuje, że mieszczę się idealnie w zalecanym przyroście:)

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 5 spać jakoś nie mogę ;/ czytam Wasze posty .... nazbierało się tego trochę...
    Może trochę więcej o sobie napisze... mam 27 lat i to moja pierwsza ciąża :) w środę 21.05 byłam u swojej gin... ku mojemu zdziwieniu nie zrobiła mi usg (a ja tak bardzo chciałam) ale powiedziała po badaniu, że jest wszystko ok. bardzo mnie to cieszy :)
    dostałam L4 - teraz już sama chciałam... mam do czynienia z osobami niepełnosprawnymi, często nastawionymi do nas roszczeniowo... więc to niepotrzebny stres i w ogóle...
    wyczytałam, że już czujecie ruchy swoich Maluszków.. mi mojej Fasolki jeszcze nie było dane poczuć...codziennie czekam i nic :(
    Trzymam za Was wszystkie kciuki :) buziaki

m3sxcsqvfji08e1d.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 08:39

Fidelissa lubi tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi Kobitki... czy te suwaczki można jakoś wkleić, aby automatycznie pojawiały się pod wiadomością? Pewnie dla Was to głupie pytanie, ale ja nie bardzo się tu jeszcze orientuje

z góry dziękuję za pomoc :)

m3sxcsqvfji08e1d.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 08:43

jmmg93c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ninusia. Musisz sobie ten kod suwaczkowy wkleić w ustawieniach w zakładce "społecznośc" w miejscu "Twój podpis na forum".

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninusia a teraz jak robisz? Bo ja Twój widzę pod wpisem

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dobrze, że piszecie o tych ruchach brzucha, ja to zauważyłam już jakiś czas temu. Tak brzuch mi się rusza jak puls.
    Poza tym jak leżę na płasko to ewidentnie widzę jak Maluszek się rusza :)
    Czasem czuję smyranie, bardzo przyjemne, a wczoraj jak jadłam brzoskwinie to chyba Maluszek mocniej się ruszył, bo aż podskoczyłam :)

Ja dziś byłam w sklepie po chleb i truskawki i jestem wymęczona, kondycja słaba, nic bardzo nie uniosę, no i IV piętro, masakra. I zauważyłam pomimo niskiego ciśnienia, że mam puls szybszy, serducho bije mocniej.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze kluska nie czuję, ale to pewnie dlatego, że do szczupaków nie należę :) Od wczoraj mam detektor tętna płodu od koleżanki :) Wczoraj podsłuchiwałam ktosia, dziś później też posłucham jak serduszko bije :) a co! Spokojniejsza jestem. We wtorek dopiero wizyta u pana doktora.
    Wczoraj pierwszy raz zrobiłam zamówienie w Tesco przez internet, pan właśnie przywiózł zakupy, niestety młodej kapusty nie było co mocno pokrzyżowało mi obiadowe plany :/ no ale nie można mieć wszystkiego. Najlepsze, że kalafiorki to jak moje piąstki ehhh zakupy w ciemno :P Nie było wyjścia bo wczoraj coś strzeliło w nowej pralce przy pierwszym praniu :( małż się zagrzebał w naprawianiu, w lodówce światło, a od rana znów małż w pracy. Z jednej strony super wygodna sprawa :) Do domu pod samą lodówkę i nie trzeba biegać po sklepie :D

goOlp2.png NJmJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chalupka ogarnieta,pranie nastawione a ja juz nie ma sil na nic,jak ja przezyje dzisiejszy dzien to nie wiem :-)

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pranie włączyłam, przespacerowałam się z synkiem, drugi pojechał na mecz (piłkarz zapalony), ma strzelić gola dla mamy i dzidziusia. I tak się zmęczyłam,że padłam na łóżko.Termometr już wskazuje 28 st! A my zajadamy pyszny serniczek na zimno. I tak mnie naszła myśl, że jaki to wspaniały wynalazek- pralka automatyczna. Z dzieciństwa pamiętam jak mama prała we FRANI i biedna taka zawsze umęczona była. My to mamy luksus.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj na basenie pierwszy raz w ciąży, w nagrodę za to że od tygodnia nie wymiotowałam :)jupi!!!

Kondycja żałosna przepłynełam 6 basenów i złapała mnie zadyszka;/Ale było bardzo przyjemnie
    Tylko miałam opory żeby się rozebrać bo mam strój 2 cześciowy i brzuszek wystawał ...
    Zastanawiam się czy wy chodzicie/ będziecie chodzic w strojach 2 -częściowych czy kupujecie 1 ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 10:44

Goplana lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Czy wam tez tak caly czas podskakuje brzuch jak lezycie? hmm..tak jakby puls sie przeniosl nizej na brzuch? Martwie sie ze cos jest nie tak..
    ja tak mam od dawna, na poczatku zastanawiałam się czy to nie jelita bo byłam wiecznie głodna przez te wymioty.
    Ale teraz jem normalnie,regularnie i nadal czasem tak mam

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nie pozwolił chodzić na basen ze względu na możliwość infekcji. Chyba, że jak się "uprę" to z samego rana jak woda przefiltrowana.. ale na 6 rano to mi się nie chce :P

goOlp2.png NJmJp2.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :-)
    kuniak ja mam stroj taki i taki, w zasadzie sama sie nie zastanawialam jaki bede zakladac i czy w ogole bede miala okazje :-) choc planujemy pare dni nad morzem :-)

w tu o kondycji, a ja zadyszke dostaje po wejsciu juz na pierwsze piętro :/ mecze sie okropnie!

kocieoczy fajna sprawa z tymi zakupami :-) tez by mi sie takie cos przydalo :-) bo nie mam sily juz lazic po sklepach..

KasiaKa ja tez ostatnio mialam ochote na jajka na miekko :-). niestety wyszly na twardo :/ i juz mi sie odechcialo ;)

Niusia witaj!!

ja tez juz czuje ruchy :-) w srodku brzucha ale jak przyloze reke to jeszcze kopniaczkow nie czuje, nie widze tez ruszajacego sie brzucha, ale cierpliwie czekam :-)

• Evik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane! I ja już po sniadanku - nalesniki z serkiem wiejskim i truskawkami:) Mężuś dziś ma wolne to troche ogarniemy i lecimy do rodziców na obiadek. A taaak mi brak jakiejś wody wakacji jejkuuuuu:(
    A czy my w ciąży mozemy kąpac się w jeziorze? Bo w Bałtyku to raczej nie?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Mi lekarz nie pozwolił chodzić na basen ze względu na możliwość infekcji. Chyba, że jak się "uprę" to z samego rana jak woda przefiltrowana.. ale na 6 rano to mi się nie chce :P

No mi kazała iść raz i sprawdzic czy coś się będzie działo,przepisała globulki na wszelki wypadek,i gdybym musiała ich użyć to pływanie mam sobie odpuścić.
    Ale mi bardzo brakuje ruchu,wręcz mnie to frustruje :)A na aerobik dla ciężarnych zwyczajnie nie mam siły :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Hejka kochane! I ja już po sniadanku - nalesniki z serkiem wiejskim i truskawkami:) Mężuś dziś ma wolne to troche ogarniemy i lecimy do rodziców na obiadek. A taaak mi brak jakiejś wody wakacji jejkuuuuu:(
    A czy my w ciąży mozemy kąpac się w jeziorze? Bo w Bałtyku to raczej nie?

Eviku moja lek. nie widzi przeciwskazań (widzi przeciwskazania do niepewnych basenów,jezior,jacuzzi,gorących zródeł itd ) ale stwierdziła że morze jak najbardziej:)

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ