Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też jest takie pyk pyk, a do najchudszych nie należę..
Jak się położę i przyłożę rękę do brzucha to raz na jakiś czas czuję jakby coś mi jeździło po ręce, później znika i za jakiś czas znowu..
to chyba ruchy ??
ale żeby coś poczuć, poczuć tak bez dotykania to jeszcze nieee..xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Witam Ninusia rozgośc się u Nas
Wesolutko tutaj
hehe sylvi i ja jutro na panieński lecęhehe oj sporo atrakcji się szykuje a i niespodzianka dla cioteczki niezła
i farbowałam dla niej włosy do 10 godziny
żeby jutro była zajebista ,a spotykamy się u starszej w salonie fotograficznym ma Nas wymalować z tego co zrozumiałam i chyba sesja wspólna będzie
zdjęcia zdjęcia uwielbiam
Paju to na pewno ruchy mój to już tak normalnie kopiehehe takie ruchy silne już są i kopniaki porównując do 20/22tc
Ma pare chłopak
Livia
Nela
Marcel
-
niecierpliwa21 wrote:51,9kg i 170cm.
8kg mówi że w zupełności wystarczy, jak za dużo to dla dziecka niedobrze.
A co najważniejsze mam jeść tyle samo a nawet można ciut mniej, byle zdrowo.
w ciąży wchłanianie się podobno zwiększa i więcej nam w boczki idzie.niecierpliwa21 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś zostałam obudzona przez nieodpartą chęć zjedzenia jajek na miękko. Zjadłam aż trzy, całego pomidora i sporą "odrobinę" majonezu. Jejku,mąż jak otworzył oczy to się zdziwił aż, bo ja rano jeść raczej nie mogłam. Nie wiem ile ważę, bo moja waga to tylko nadzieję robi a potem u lekarza okazuje się kilka kg do przodu. Ale wykres wagi dla mnie pokazuje, że mieszczę się idealnie w zalecanym przyroście:)
-
Od 5 spać jakoś nie mogę ;/ czytam Wasze posty .... nazbierało się tego trochę...
Może trochę więcej o sobie napisze... mam 27 lat i to moja pierwsza ciążaw środę 21.05 byłam u swojej gin... ku mojemu zdziwieniu nie zrobiła mi usg (a ja tak bardzo chciałam) ale powiedziała po badaniu, że jest wszystko ok. bardzo mnie to cieszy
dostałam L4 - teraz już sama chciałam... mam do czynienia z osobami niepełnosprawnymi, często nastawionymi do nas roszczeniowo... więc to niepotrzebny stres i w ogóle...
wyczytałam, że już czujecie ruchy swoich Maluszków.. mi mojej Fasolki jeszcze nie było dane poczuć...codziennie czekam i nic
Trzymam za Was wszystkie kciukibuziaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 08:39
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny dobrze, że piszecie o tych ruchach brzucha, ja to zauważyłam już jakiś czas temu. Tak brzuch mi się rusza jak puls.
Poza tym jak leżę na płasko to ewidentnie widzę jak Maluszek się rusza
Czasem czuję smyranie, bardzo przyjemne, a wczoraj jak jadłam brzoskwinie to chyba Maluszek mocniej się ruszył, bo aż podskoczyłam
Ja dziś byłam w sklepie po chleb i truskawki i jestem wymęczona, kondycja słaba, nic bardzo nie uniosę, no i IV piętro, masakra. I zauważyłam pomimo niskiego ciśnienia, że mam puls szybszy, serducho bije mocniej.
-
Ja jeszcze kluska nie czuję, ale to pewnie dlatego, że do szczupaków nie należę
Od wczoraj mam detektor tętna płodu od koleżanki
Wczoraj podsłuchiwałam ktosia, dziś później też posłucham jak serduszko bije
a co! Spokojniejsza jestem. We wtorek dopiero wizyta u pana doktora.
Wczoraj pierwszy raz zrobiłam zamówienie w Tesco przez internet, pan właśnie przywiózł zakupy, niestety młodej kapusty nie było co mocno pokrzyżowało mi obiadowe planyno ale nie można mieć wszystkiego. Najlepsze, że kalafiorki to jak moje piąstki ehhh zakupy w ciemno
Nie było wyjścia bo wczoraj coś strzeliło w nowej pralce przy pierwszym praniu
małż się zagrzebał w naprawianiu, w lodówce światło, a od rana znów małż w pracy. Z jednej strony super wygodna sprawa
Do domu pod samą lodówkę i nie trzeba biegać po sklepie
-
nick nieaktualny
-
Ja też pranie włączyłam, przespacerowałam się z synkiem, drugi pojechał na mecz (piłkarz zapalony), ma strzelić gola dla mamy i dzidziusia. I tak się zmęczyłam,że padłam na łóżko.Termometr już wskazuje 28 st! A my zajadamy pyszny serniczek na zimno. I tak mnie naszła myśl, że jaki to wspaniały wynalazek- pralka automatyczna. Z dzieciństwa pamiętam jak mama prała we FRANI i biedna taka zawsze umęczona była. My to mamy luksus.
-
A ja byłam wczoraj na basenie pierwszy raz w ciąży, w nagrodę za to że od tygodnia nie wymiotowałam :)jupi!!!
Kondycja żałosna przepłynełam 6 basenów i złapała mnie zadyszka;/Ale było bardzo przyjemnie
Tylko miałam opory żeby się rozebrać bo mam strój 2 cześciowy i brzuszek wystawał ...
Zastanawiam się czy wy chodzicie/ będziecie chodzic w strojach 2 -częściowych czy kupujecie 1 ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 10:44
Goplana lubi tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Czy wam tez tak caly czas podskakuje brzuch jak lezycie? hmm..tak jakby puls sie przeniosl nizej na brzuch? Martwie sie ze cos jest nie tak..
Ale teraz jem normalnie,regularnie i nadal czasem tak mam -
czesc
kuniak ja mam stroj taki i taki, w zasadzie sama sie nie zastanawialam jaki bede zakladac i czy w ogole bede miala okazjechoc planujemy pare dni nad morzem
w tu o kondycji, a ja zadyszke dostaje po wejsciu juz na pierwsze piętromecze sie okropnie!
kocieoczy fajna sprawa z tymi zakupamitez by mi sie takie cos przydalo
bo nie mam sily juz lazic po sklepach..
KasiaKa ja tez ostatnio mialam ochote na jajka na miekko. niestety wyszly na twardo
i juz mi sie odechcialo
Niusia witaj!!
ja tez juz czuje ruchyw srodku brzucha ale jak przyloze reke to jeszcze kopniaczkow nie czuje, nie widze tez ruszajacego sie brzucha, ale cierpliwie czekam
-
Hejka kochane! I ja już po sniadanku - nalesniki z serkiem wiejskim i truskawkami:) Mężuś dziś ma wolne to troche ogarniemy i lecimy do rodziców na obiadek. A taaak mi brak jakiejś wody wakacji jejkuuuuu:(
A czy my w ciąży mozemy kąpac się w jeziorze? Bo w Bałtyku to raczej nie? -
KocieOczy wrote:Mi lekarz nie pozwolił chodzić na basen ze względu na możliwość infekcji. Chyba, że jak się "uprę" to z samego rana jak woda przefiltrowana.. ale na 6 rano to mi się nie chce
No mi kazała iść raz i sprawdzic czy coś się będzie działo,przepisała globulki na wszelki wypadek,i gdybym musiała ich użyć to pływanie mam sobie odpuścić.
Ale mi bardzo brakuje ruchu,wręcz mnie to frustruje :)A na aerobik dla ciężarnych zwyczajnie nie mam siły -
Evik wrote:Hejka kochane! I ja już po sniadanku - nalesniki z serkiem wiejskim i truskawkami:) Mężuś dziś ma wolne to troche ogarniemy i lecimy do rodziców na obiadek. A taaak mi brak jakiejś wody wakacji jejkuuuuu:(
A czy my w ciąży mozemy kąpac się w jeziorze? Bo w Bałtyku to raczej nie?
Eviku moja lek. nie widzi przeciwskazań (widzi przeciwskazania do niepewnych basenów,jezior,jacuzzi,gorących zródeł itd ) ale stwierdziła że morze jak najbardziej:)