X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam tez tak caly czas podskakuje brzuch jak lezycie? hmm..tak jakby puls sie przeniosl nizej na brzuch? Martwie sie ze cos jest nie tak..

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha ejj nie martw sioę to norma jak leżysz ,że widać jak krew się pompuje :D tak jakby tętno :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory nic takiego u siebie nie widzialam a odkad mylam te okna to dalej mnie brzuch boli wiec milo Pati od ciebie slyszec takie slowa.. A raczej czytac :)

201411191762.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqe bardzo nieladnie Cie szef potraktowal! dotty ma race juz powinnas byc na L4 za cos takiego :/

ja juz od dwoch tygodni leniuchuje :-) troche mnie ta choroba wczesniej zmusial, choc i tak mialam pracowac tylko do konca maja :-) a co! nalezy mi sie :-)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale napisałam jak przeczttałam to pomyślałam ale idiotka no ale tak chodzi o to ,że widac na brzuchu jak serducho bije nie.? no to tak pyk pyk u mnie też jest :) z resztą chyba u prawie każdej u chudszych mocniej widać :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynika ale boli Cie ten brzuch? czy raczej ciągnie i kłuje? odpoczywaj teraz duzo, mysle ze mycie tych okien nie bylo dobrym pomyslem..

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana,

Mi też tak pulsuje - nic się nie przejmuj, to normalne!

Ale oszczędzaj się! Okna niech myje małż! :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek bardziej kluje ale czasem tez pobolewa wczesniej tez mnie klulo ale nie tak mocno i nie caly czas.. A jak sie pochylam zeby chociazby cos z zamrazarki wyciagnac to bol promieniuje na caly brzuch tak ze musze sie odrazu wyprostowac..
    Wiem ze te okna to byl strasznie glupi pomysl ale mowilam sobie ze ciaza to nie choroba.. i teraz bardzo zaluje..

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strupka wrote:
    Chodzi o to żeby nie doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca.Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek. Jeśli wszystko jest OK to nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku. Jednak pozycja na lewym boku jest korzystniejsza szzczególnie w dalszych etapach ciąży.

no to muszę przeprowadzić chłopa na drugą stronę łóżka. Nie potrafię spać odwrócona głową do niego. Nie wiem dlaczego, zawsze go tyłkiem "traktuję"

Fidelissa lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj specjaknie wzielam wolne i staram sie duzo lezec.. Maluszek najwazniejszy!

Dziekuje wam kochane za wsparcie! Nie wiem co bym bez was zrobila :)

Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak samo brzuch pulsuje! Juz od dawna to zauwazyłam jak próbuje wyczuć ruchy(oczywiscie bez skutku) :D ja właśnie wysłałam męża po kebab z frytkami i surówka mam taka ochotę ze nie mogę się ogarnąc juz siedze i tupię nogami!:D A zza otwartego okna czuje zapach truskawek i w niedziele bedzie ciasto u mamusi biszkopt z truskawkami i bita śmietaną:D Jest sezon na truskawki to trzeba korzystać:D Ja nie przytyłam jeszcze ani kg mimo że cycki ogromne i brzuch urósł ale zaczęłam z bardzo nie ciekawa dla mnie waga (czyt. dużą!!!) także nie ma sie co chwalic:D

RewolucjaSięDzieje, sylvi lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynika ja te klucia mam do tej pory, a jak za duzo porobie to staja sie silniejsze. bylam na wizycie wczoraj i upewnialam sie ze to nic zlego bo to wiezadla sie naciagaja, a gdy boli mocniej to mam lezec i wypoczywac ;) takze odpocznij sobie ze dwa dni przynajmniej. i zapomnij juz o takich pracach!!

wrrr.. nic mnid nie irytuje bardziej jak slysze od ludzi, ze kiedys to kobiety do porodu i wpolu robily, a teraz to wszystkie takie wrazliwe..

• Evik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak tak karmelek te teksty u mnie w otoczeniu to standard! Ostatnio ojczym męża stwierdził że gdzieś cos jakaś baba w polu urodziła dokończyła robote i dopiero zajęła sie dzieckiem - żaaaaal ! :D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przez was muszę jutro upiec ciasto...
    Izia - kradnę Twój przepis :)

Jadłam dziś lody wodne Frugo...omniomniom!!!!!! POLECAM!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    a tak tak karmelek te teksty u mnie w otoczeniu to standard! Ostatnio ojczym męża stwierdził że gdzieś cos jakaś baba w polu urodziła dokończyła robote i dopiero zajęła sie dzieckiem - żaaaaal ! :D

Może u Reymonta czytał ;)

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • izia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasto zrobiłam i normalnie wyszło - w szoku jestem bo mało składników - robienie ciasta zajęło mi dosłownie 6 minut z miksowaniem i wylaniem na blache - tylko coś szybciej się upiekło bo było 20 minut ale chyba dałam za wysoką temperaturę (starły mi się temperatury a w zasadzie nie mi tylko teściowej kuchenka ;) ) - połowy już niema - wogóle kompletnie mi już dana obiadowe przeszły takie ciężkie mięsne itd i ostatnio coraz częściej jadam pierogi zwłaszcza z owocami, racuchy, baa gofry nawet - strasznie się cieszę że siedze w domu i mam czas, więcej energii i że zaczął się sezon na owoce :)

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ech, Wy chude dręczyciele... a buuuuu :, -(

Goplana nie przejmuj się! Nie jesteś sama ... u mnie też masakra ale mój M powtarza, że powinnam sie cieszyć bo bąbelek rośnie no i takie uroki ciąży...

f2w343r88uf9xtcb.png

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuśki listopadowe :) jak widać jestem tu nowa :)
    Termin mam na 8.11. :)
    początki ciężkie.... nudności, zgaga i okropne zmęczenie.... do dziś pozostała tylko zgaga, ale dajemy radę :) no i zaczynam rosnąć :/

p19ucsqvnir4bjeh.png

Agata92, xpatiiix3, Reverie, maaartinka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ninusia! Witamy :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie moge doczekac kolejnej wizyty 4tego czerwca :) chce juz zobaczyc babelka :)
    no ale poki co do roboty trza isc. jutro czeka mnie maraton nie to że 11 godzin w robocie to jeszcze później panieński :P

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ