X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w stroju dwu częściowym będę chodzić hehe schudłam za bardzo to był za duży a teraz znowu będzie pasował na dupke i cycki :D więc jak znalazł bo nówke kupiłam i ani razu na sobie nie miałam heheh za 5 euraków na soldenach kupiłam w wakacje tamte jak miałam meeeeeeeeeeeega dupsko jeszcze i cycuchy :)

Lukajcie hehe jaki grubcio byłam 5 miesięcy po porodzie jeszcze a już 7 miesięcy po waga niższa niż przed ciążą na tym zdjęciu 72-76kg jeszcze się waga wachała ale i tak lacha byłam :D podobały mi się moje krągłości, a we wrześniu zaczęłam chudnąć w ciągu miesiąca schudłam 12-13kg buum :) jedyna fotka moja z wakacji xD

eguvqo.jpg

blue00, Maga31, Strupka, ewelina_d, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosze,jaki grubcio?,ty bys mnie zobaczyla po porodzie to doslownie jak maciora wygladalam hehehe

• Evik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

grubico? Laska jak stąd do tamtąd !!!!!!!!!!!!

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie Pati na tym zdjeciu wygladasz na 60 pare max a nie siedemdziesiat pare:)
    Mogłabym tak wyglądać 5 mies po porodzie!!! ech..:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to w ogole brzucha nie ma wiec na pewno kupie dwu czesciowy kostiumik, a zamierzamy w lipcu leciec gdzies na 2 tyg. odpoczac :)

nxbhnwz.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u nas z opalaniem? Możemy troszkę posiedzieć na słoneczku?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam wczoraj na basenie - 22 długości (choć po pierwszych trzech myślałam, że wypluję płuca, ale potem przeszło).

Kupiłam sobie dwuczęciowe tankini - czyli góra jest stanik razem z bluzeczką - i w tym się czuję najlepiej :)

Izia,
    Zrobiłam to ciasto wg Twojego przepisu, tyle że zamiast migdałowego olejku dałam waniliowy... pyszne!
    Choć wygląda dosyć dziwnie - wszystkie truskawki się utopiły hehe :) No nie jestem mistrzem w pieczeniu!

KUNIAK, izia, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Ja jeszcze kluska nie czuję, ale to pewnie dlatego, że do szczupaków nie należę :) Od wczoraj mam detektor tętna płodu od koleżanki :) Wczoraj podsłuchiwałam ktosia, dziś później też posłucham jak serduszko bije :) a co! Spokojniejsza jestem.

a jakie masz ten detektor tetna plodu? jakis czas temu interesowalam sie nimi i czytalam, ze powoduja wiecej stresu (bo nie lapia tetna) niz spokoju...no chyba ze sie taki za 600-1000 zl kupi...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalny: fetal doppler taki różowy ze słuchawkami. nówka kosztuje zdaje się ok 150zł i łapie tętno :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad tym detektorem, bo już zaliczyłam 2 wizyty ponadprogramowe, gdy się martwiłam, także detektor mniej kosztuje.

Dziewczyny jak tam Wasze kręgosłupy, mnie pobolewa jak pochodzę albo jak gotuję obiad. No i jak pochodzę to więzadła ciągną mocniej.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaliczyłam 3 nadprogramowe a każda 130zł liczę więc teraz że przestanę fisiować między wizytami :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Viviana mnie tez boli kręgosłup i więzadła ciągną jestem szczupła i byc moze dlatego tak odczuwam, nie wiem. Mówiłam wczoraj gin i stwierdzila ze to normalne.
    Jestem juz po ostatnich zajęciach specjalizacji na ten semestr:) w końcu wolne:) pojezdzilam dzis autem i w tej pozycji za kołkiem jest mi mega nie wygodnie:/
    Upaaaal.... Dwa dni temu sie opalalam a dzis chyba bym padła na słońcu

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    ja zaliczyłam 3 nadprogramowe a każda 130zł liczę więc teraz że przestanę fisiować między wizytami :)

Kocie Oczy no właśnie, czyli jednak warto mieć ten detektor dla własnego spokoju, ja pytałam znajome, ale nie mają, chyba kupię bo są po 100zł.

Mada-lena ja też pytałąm gina o te bóle, badał mnie i mówił, że po prostu macica musi pracować, rozciąga się i że to normalne, biorę ten magnez, ale jednak Dzidzia potrzebuje miejsca.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem mam tez takie wrażenie jakby reszta brzucha w sensie jelita uciskaly na niżej położona macice i to tez średnio przyjemne.
    A juz słyszycie serduszko ??? Zastanawiam sie nad detektorem.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u lekarza tylko widziałam na monitorze pikające i zapis tętna.
    Na detektorze słyszę jak wali :) tętent koni :)

Lavendula lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super.
    To zacznę sie rozglądać za detektorem.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używane można kupić mniej więcej 50-70zł na allegro czy tablicy, ja mam po 3 dziecku no i ciągle działa :)

mada_lena lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są ma allegro za 99 zł. Czytałam ze nawet jak nie słychać tętna to słychać ruchy dzieciaczka co też uspokaja:)

mada_lena lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba sobie daruję detektor. Jak chcę sprawdzić czy z dzieckiem wszystko w porządku zaczynam masować brzuch oliwką i mała zawsze mi odpowiada. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby mnie nie smyrnęła w odpowiedzi (od początku maja oczywiście)

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwką raczej poprostu posmarujcie - w ciąży nie należy masować, głaskać brzucha itd bo to może spowodować skurcze macicy..

a co do basenu to ja kupiłam jednoczęściowy - czuje się w nim najlepiej - ale nie typowo sportowy tylko taki fajny więc mi pasuje - ale podziwiam za przepłynięcie tylu basenów - ja to raczej uprawiam standing w wodzie haha pare razy się poruszam ale raczej w cieplejszym mniejszym baseniku

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ