X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w stroju dwu częściowym będę chodzić hehe schudłam za bardzo to był za duży a teraz znowu będzie pasował na dupke i cycki :D więc jak znalazł bo nówke kupiłam i ani razu na sobie nie miałam heheh za 5 euraków na soldenach kupiłam w wakacje tamte jak miałam meeeeeeeeeeeega dupsko jeszcze i cycuchy :)

Lukajcie hehe jaki grubcio byłam 5 miesięcy po porodzie jeszcze a już 7 miesięcy po waga niższa niż przed ciążą na tym zdjęciu 72-76kg jeszcze się waga wachała ale i tak lacha byłam :D podobały mi się moje krągłości, a we wrześniu zaczęłam chudnąć w ciągu miesiąca schudłam 12-13kg buum :) jedyna fotka moja z wakacji xD

eguvqo.jpg

blue00, Maga31, Strupka, ewelina_d, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosze,jaki grubcio?,ty bys mnie zobaczyla po porodzie to doslownie jak maciora wygladalam hehehe

• Evik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

grubico? Laska jak stąd do tamtąd !!!!!!!!!!!!

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie Pati na tym zdjeciu wygladasz na 60 pare max a nie siedemdziesiat pare:)
    Mogłabym tak wyglądać 5 mies po porodzie!!! ech..:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to w ogole brzucha nie ma wiec na pewno kupie dwu czesciowy kostiumik, a zamierzamy w lipcu leciec gdzies na 2 tyg. odpoczac :)

nxbhnwz.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak u nas z opalaniem? Możemy troszkę posiedzieć na słoneczku?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam wczoraj na basenie - 22 długości (choć po pierwszych trzech myślałam, że wypluję płuca, ale potem przeszło).

Kupiłam sobie dwuczęciowe tankini - czyli góra jest stanik razem z bluzeczką - i w tym się czuję najlepiej :)

Izia,
    Zrobiłam to ciasto wg Twojego przepisu, tyle że zamiast migdałowego olejku dałam waniliowy... pyszne!
    Choć wygląda dosyć dziwnie - wszystkie truskawki się utopiły hehe :) No nie jestem mistrzem w pieczeniu!

KUNIAK, izia, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Ja jeszcze kluska nie czuję, ale to pewnie dlatego, że do szczupaków nie należę :) Od wczoraj mam detektor tętna płodu od koleżanki :) Wczoraj podsłuchiwałam ktosia, dziś później też posłucham jak serduszko bije :) a co! Spokojniejsza jestem.

a jakie masz ten detektor tetna plodu? jakis czas temu interesowalam sie nimi i czytalam, ze powoduja wiecej stresu (bo nie lapia tetna) niz spokoju...no chyba ze sie taki za 600-1000 zl kupi...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalny: fetal doppler taki różowy ze słuchawkami. nówka kosztuje zdaje się ok 150zł i łapie tętno :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad tym detektorem, bo już zaliczyłam 2 wizyty ponadprogramowe, gdy się martwiłam, także detektor mniej kosztuje.

Dziewczyny jak tam Wasze kręgosłupy, mnie pobolewa jak pochodzę albo jak gotuję obiad. No i jak pochodzę to więzadła ciągną mocniej.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaliczyłam 3 nadprogramowe a każda 130zł liczę więc teraz że przestanę fisiować między wizytami :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Viviana mnie tez boli kręgosłup i więzadła ciągną jestem szczupła i byc moze dlatego tak odczuwam, nie wiem. Mówiłam wczoraj gin i stwierdzila ze to normalne.
    Jestem juz po ostatnich zajęciach specjalizacji na ten semestr:) w końcu wolne:) pojezdzilam dzis autem i w tej pozycji za kołkiem jest mi mega nie wygodnie:/
    Upaaaal.... Dwa dni temu sie opalalam a dzis chyba bym padła na słońcu

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    ja zaliczyłam 3 nadprogramowe a każda 130zł liczę więc teraz że przestanę fisiować między wizytami :)

Kocie Oczy no właśnie, czyli jednak warto mieć ten detektor dla własnego spokoju, ja pytałam znajome, ale nie mają, chyba kupię bo są po 100zł.

Mada-lena ja też pytałąm gina o te bóle, badał mnie i mówił, że po prostu macica musi pracować, rozciąga się i że to normalne, biorę ten magnez, ale jednak Dzidzia potrzebuje miejsca.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem mam tez takie wrażenie jakby reszta brzucha w sensie jelita uciskaly na niżej położona macice i to tez średnio przyjemne.
    A juz słyszycie serduszko ??? Zastanawiam sie nad detektorem.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u lekarza tylko widziałam na monitorze pikające i zapis tętna.
    Na detektorze słyszę jak wali :) tętent koni :)

Lavendula lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super.
    To zacznę sie rozglądać za detektorem.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używane można kupić mniej więcej 50-70zł na allegro czy tablicy, ja mam po 3 dziecku no i ciągle działa :)

mada_lena lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są ma allegro za 99 zł. Czytałam ze nawet jak nie słychać tętna to słychać ruchy dzieciaczka co też uspokaja:)

mada_lena lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba sobie daruję detektor. Jak chcę sprawdzić czy z dzieckiem wszystko w porządku zaczynam masować brzuch oliwką i mała zawsze mi odpowiada. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby mnie nie smyrnęła w odpowiedzi (od początku maja oczywiście)

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwką raczej poprostu posmarujcie - w ciąży nie należy masować, głaskać brzucha itd bo to może spowodować skurcze macicy..

a co do basenu to ja kupiłam jednoczęściowy - czuje się w nim najlepiej - ale nie typowo sportowy tylko taki fajny więc mi pasuje - ale podziwiam za przepłynięcie tylu basenów - ja to raczej uprawiam standing w wodzie haha pare razy się poruszam ale raczej w cieplejszym mniejszym baseniku

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ