Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Ale upał! U nas na szczęście przeszła właśnie burza, więc można już normalnie oddychać, ale na porannym spacerze to ruszałam się jak mucha w smole...
Ciesze się, że w morzu można pływać w ciąży, bo jakoś nie wyobrażam sobie bycia nad morzem i nie zamoczenia się choć na chwilę
Mam kostium dwuczęściowy i mam zamiar w czerwcu brzusio pokazywać z dumąMąż stwierdził, ze poszerzyłam się w biodrach i udach ale i tak mu się podobam
właśnie wróciliśmy z kebaba, na obiadek była botwinka zrobiona wczoraj, czyli bez mięsa i mężuś mnie namówił na mięskopyszny był
Hehe, nadrobiłam zaległości i widzę, że była mowa o poduchach. tez mam tą z motherhood i jestem z niej bardzo zadowolonamój mąż również bywa o nią zazdrosny jak się do niej przytulam (bo zawsze mógł się bez przeszkód przytulić do mnie a teraz nagle taka przeszkoda
Ja jeszcze nie czuję ruchów dziecka, ale małż twierdzi że w nocy czuje kopniaki (zawsze znajdzie jednak okazję by przytulić mnie za brzuch)
a dziś zaczynam 17 tydzień
mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
no ja też słyszałam od lekarza, że kremem itd można poprostu posmarować brzuch i tyle ale nie masować go bardzo czy głaskać - bo to może powodować skurcze czyli właśnie twardnienie macicy a stąd może być krok do skracania szyjki itd - wiadomo jednej nic nie będzie do końca ciąży i urodzi po terminie a u innej może to powodować leżenie połowe ciąży.. ja miałam problemy z szyjką które wzięły się nagle ni stą i przez to synek urodził się wcześniej i teraz jestem przewrażliwiona na tym punkcie a jeśli chodzi o "kontakt" z maluszkiem to rękę można przecież położyć, można zapukać do dzidziusia wtedy napewno odpowie kopniakiem
-
Ja też się miziam
a co do Cycków to mam takie wielkie, że aż ciężko mi... muszę już drugi stanik wymienić.. F jest na mnie za mały! MASAKRA!
Kilka dni temu przymierzyłam strój z zeszłego roku to mi się trzy cycki zrobiły zamiast jednego!!!
Ojj coś czuję, że w październiku mój kręgosłup będzie miał dość.. a niestety juz teraz mnie pobolewa..Goplana lubi tę wiadomość
-
Mnie sie odezwało kolano, stara kontuzja jak tańczyłam, piję wapno, ale póki co rezultat mizerny, raz przechodzi, potem wraca. Zastanawiam się czy to nie przez wagę. Jestem 6kg do przodu i nigdy tyle nie ważyłam, znaczy się powyżej 60kg... najgorsze, że najlepsze maści nie są dla mnie aktualnie
-
No i jestem przed chwilką wróciłam
nie zdążyłam się pochwalić efektem końcowym, bo musiałam tak szybko wychodzić, że nawet fotki nie zrobiłam, no ale mniejsza o to jak dostanę Naszą fotorelacje, bo i profesjonalną sesje miałyśmy to Wam wrzuce foto, mama moja i młoda upiły się
no w końcu siostry a i ja sobie 2 piwka strzeliłam, oczywiście bez alko leszki i łyczka szampana w toaście, wytańczyłam się ,ale jak brzucho zaczął twardnieć to sobie odpoczywałam
Uciekłyśmy z mamuśką troszkę wcześniej ,bo zmiane miejscówki zrobiły i chciały się dołączyć do kawalerskiego młodego a więc zrezygnowałyśmy ,a bo i po co
Z resztą mama zmęczona szkoda mi jej już było, a i ja jutro bym była ledwo żywa
mada_lena lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
India, trzymam kciuki za wypuszczemie i nie zazdroszczę, wiem co przechodzisz.
Ale gorąco z rana. Przerzuciłam się na spanie pod kocem, a dotąd zmarzluch byłamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 08:36
-
"Dotykanie i głaskanie brzucha w czasie ciąży jest zabronione w przypadku ciąży zagrożonej, ponieważ może wywołać skurcze i poród przedwczesny. Jeśli jednak ciąża przebiega prawidłowo, głaskanie brzucha jest wręcz zalecane jako sposób na budowanie więzi z dzieckiem i przyzwyczajanie go do dotyku i świata zewnętrznego. Dziecko często odpowiada na głaskanie brzucha kopaniem lub zmianą pozycji. Ponadto masowanie brzucha pomaga myśleć o znajdującym się w nim dziecku jak o prawdziwej osobie."
za http://parenting.pl/portal/jakie-czynnosci-mozna-wykonywac-w-ciazy
ale teaz nalezy uzupelnic lekture o http://parenting.pl/portal/twardniejacy-brzuch-w-ciazy
ja wczoraj bylam na koncercie (mialam cudowne miejsce siedzace z pelnym widokiem na scene, na koncercie bylo moze ze 100 osob:)) i nie moglam sie powstrzymac - chyba caly czas glaskalam sie po brzuchu... i nagle poczulam cos co juz wczesniej czulam (tylko przy siedzeniu), ale bralam to za jakis delikatny skurcz. no i olsnilo mnie! to jest laskotanie!! to sie moj dzieciaczek rusza!!)
p.s. witam w ten goracy dzien, moj termometr pokazuje 43 stopnie na sloncu...Dotty84, scindapsus, Maga31, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
No wyspana w miarę :d hehe słonko świeci, a ja w samej koszulce-sukience, niech się w końcu moje obolałe piersi przewietrzą
hehe
Idia pewnie jutro wypuszczą dopiero ,mam taką nadzieję kochana :*
No więc odpoczywamy moje miłe :*
Ciepłej owocnej niedzielkiLivia
Nela
Marcel
-
desou wrote:Dziewczyny kojec genialny, mąż mi go podkradł na popołudniową drzemkę
ja wyspałam się jak nigdy
Co do głaskania brzucha, jak byłam ostatnio w szpitalu, leżałam na łóżku podczas gdy pielęgniarka sprawdzała tętno dzieci babek do porodu z mojej sali a mnie znowu twardniała macica i sobie delikatnie głaskałam brzuch. Jak mnie pielęgniarka ujrzała to mnie upomniała, że absolutnie mam nie głaskać i nie masować brzucha bo wywołam skurcze. Także trzeba z tym uważać
nie można masować jak ma się skurcze to normalne, ale jak nic się nie dzieje to chwilowe pogłaskanie brzuszka nie wywoła skurczy na tym etapie ciążyale wiadomo nie uciskamy brzucha itd. Czytałam ostatnio w księdze wiedzy "Twoja ciąża tydzień po tygodniu" że nie powinno się hartować sutków bo to może wywołać poród ale oczywiście też dotyczy to późniejszych miesięcy, teraz chyba raczej żadna z nas nie ma zamiaru ich hartować
-
u nas dzisiaj ciepło, ale słońca brak po wczorajszej burzy...głowa mi znowu pęka...a co do piersi to mam wrażenie że teraz wystrzeliły w górę, zawsze miałam spore piersi, dwa tygodnie temu kupiłam stanik w rozmiarze D, bo E wydawał mi się za duży, ale powiem Wam że po dwóch dniach było mi w nim ciasno:( w tym tygodniu musiałam kupić stanik i rozmiar już F... także będzie wesoło
chociaż to chyba z tymi rozmiarami zależy od firmy...
-
ja juz przestaję się mieścić w F.... olaboga!
Nie chcę nawet zastanawiać się nad następną literką....
Lecę na fitness dla ciężarówek (pierwszy raz). Mam nadzieję, że mi się spodoba, bo muszę zacząć coś ze sobą robić!
Lavendula, Paju lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:ja juz przestaję się mieścić w F.... olaboga!
Nie chcę nawet zastanawiać się nad następną literką....
Lecę na fitness dla ciężarówek (pierwszy raz). Mam nadzieję, że mi się spodoba, bo muszę zacząć coś ze sobą robić! -
O matko, jakie wy macie piersi!! Powiem szczerze, że nie zazdroszczę. Ja mam małe piersi ale dla mnie są idealne. Noszę rozmiar 75C a teraz od początku ciąży chodzę w stanikach sportowych, bez sztywnych miseczek i jest mega wygodnie. Piersi mam w sumie małe, ale zawsze miałam tyle mleka, że wykarmiłabym śmiało kilkoro dzieci. Jak wyjmowałam pierś do karmienia to najpierw mój synek jeden, albo drugi miał prysznic mleczny na buzi:) Mleko samo leciało, aż żal było wylewać. Myślę, że teraz też będę miała dużo pokarmu.
-
Dotty84 wrote:No to witam w klubie. Moje cyce doprowadzaja mnie do szalu!
Na szczescie moj kochany maz obiecal mi, ze po drugiej ciazy da mi na operacje pomniejszania + unoszenia
Zaczal już odkladacjak ja go kocham!
hehe ja o tym juz pomyślałam i założyłam sobie specjalny fundusz powrotu do formy po ciąży...jak trzeba będzie coś poprawić u chirurga to poprawie a jak bedę miała więcej szczęścia to bedzie fundusz na trenera osobistego +wakacje zyciaDotty84, Goplana lubią tę wiadomość