X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej a mi cały czas reka wędruje na brzuszek

desou lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mamy nie wmasowywać balsamów, kremów?, eee, bujda jakaś

Evik lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez niestety słyszałam o tym ze masowanie nie jest wskazane, ale chyba potrzymac rękę od czasu do czasu mozna? :) ja lubie sobie położyć na brzuchu....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ale upał! U nas na szczęście przeszła właśnie burza, więc można już normalnie oddychać, ale na porannym spacerze to ruszałam się jak mucha w smole...
    Ciesze się, że w morzu można pływać w ciąży, bo jakoś nie wyobrażam sobie bycia nad morzem i nie zamoczenia się choć na chwilę ;)
    Mam kostium dwuczęściowy i mam zamiar w czerwcu brzusio pokazywać z dumą :) Mąż stwierdził, ze poszerzyłam się w biodrach i udach ale i tak mu się podobam :D
    właśnie wróciliśmy z kebaba, na obiadek była botwinka zrobiona wczoraj, czyli bez mięsa i mężuś mnie namówił na mięsko :) pyszny był :)

Hehe, nadrobiłam zaległości i widzę, że była mowa o poduchach. tez mam tą z motherhood i jestem z niej bardzo zadowolona :) mój mąż również bywa o nią zazdrosny jak się do niej przytulam (bo zawsze mógł się bez przeszkód przytulić do mnie a teraz nagle taka przeszkoda ;)
    Ja jeszcze nie czuję ruchów dziecka, ale małż twierdzi że w nocy czuje kopniaki (zawsze znajdzie jednak okazję by przytulić mnie za brzuch)

a dziś zaczynam 17 tydzień :)

oar89n73xsvk879c.png

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też słyszałam od lekarza, że kremem itd można poprostu posmarować brzuch i tyle ale nie masować go bardzo czy głaskać - bo to może powodować skurcze czyli właśnie twardnienie macicy a stąd może być krok do skracania szyjki itd - wiadomo jednej nic nie będzie do końca ciąży i urodzi po terminie a u innej może to powodować leżenie połowe ciąży.. ja miałam problemy z szyjką które wzięły się nagle ni stą i przez to synek urodził się wcześniej i teraz jestem przewrażliwiona na tym punkcie a jeśli chodzi o "kontakt" z maluszkiem to rękę można przecież położyć, można zapukać do dzidziusia wtedy napewno odpowie kopniakiem

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi się w to wszystko nie chce wierzyc.. Moze lekarze maja na mysli masaze? Bo z tego co się orientuje to wszystkie ciezarowki ciagle miziaja się po brzuchu - taki już nawyk mamy :)

I bynajmniej ja nie zamierzam przestawac miziac mojego brzuszka :*

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się miziam :P

a co do Cycków to mam takie wielkie, że aż ciężko mi... muszę już drugi stanik wymienić.. F jest na mnie za mały! MASAKRA!

Kilka dni temu przymierzyłam strój z zeszłego roku to mi się trzy cycki zrobiły zamiast jednego!!!

Ojj coś czuję, że w październiku mój kręgosłup będzie miał dość.. a niestety juz teraz mnie pobolewa..

Goplana lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie odezwało kolano, stara kontuzja jak tańczyłam, piję wapno, ale póki co rezultat mizerny, raz przechodzi, potem wraca. Zastanawiam się czy to nie przez wagę. Jestem 6kg do przodu i nigdy tyle nie ważyłam, znaczy się powyżej 60kg... najgorsze, że najlepsze maści nie są dla mnie aktualnie :-/

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem przed chwilką wróciłam :) nie zdążyłam się pochwalić efektem końcowym, bo musiałam tak szybko wychodzić, że nawet fotki nie zrobiłam, no ale mniejsza o to jak dostanę Naszą fotorelacje, bo i profesjonalną sesje miałyśmy to Wam wrzuce foto, mama moja i młoda upiły się :D no w końcu siostry a i ja sobie 2 piwka strzeliłam, oczywiście bez alko leszki i łyczka szampana w toaście, wytańczyłam się ,ale jak brzucho zaczął twardnieć to sobie odpoczywałam :) Uciekłyśmy z mamuśką troszkę wcześniej ,bo zmiane miejscówki zrobiły i chciały się dołączyć do kawalerskiego młodego a więc zrezygnowałyśmy ,a bo i po co :P Z resztą mama zmęczona szkoda mi jej już było, a i ja jutro bym była ledwo żywa :P

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w szpitalu. Odwodnienie od wymiotów. Jestem od wczoraj, może dziś wypuszcza? A może nie.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, trzymam kciuki za wypuszczemie i nie zazdroszczę, wiem co przechodzisz.

Ale gorąco z rana. Przerzuciłam się na spanie pod kocem, a dotąd zmarzluch byłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 08:36

8809cc9767.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Dotykanie i głaskanie brzucha w czasie ciąży jest zabronione w przypadku ciąży zagrożonej, ponieważ może wywołać skurcze i poród przedwczesny. Jeśli jednak ciąża przebiega prawidłowo, głaskanie brzucha jest wręcz zalecane jako sposób na budowanie więzi z dzieckiem i przyzwyczajanie go do dotyku i świata zewnętrznego. Dziecko często odpowiada na głaskanie brzucha kopaniem lub zmianą pozycji. Ponadto masowanie brzucha pomaga myśleć o znajdującym się w nim dziecku jak o prawdziwej osobie."

za http://parenting.pl/portal/jakie-czynnosci-mozna-wykonywac-w-ciazy

ale teaz nalezy uzupelnic lekture o http://parenting.pl/portal/twardniejacy-brzuch-w-ciazy

ja wczoraj bylam na koncercie (mialam cudowne miejsce siedzace z pelnym widokiem na scene, na koncercie bylo moze ze 100 osob:)) i nie moglam sie powstrzymac - chyba caly czas glaskalam sie po brzuchu... i nagle poczulam cos co juz wczesniej czulam (tylko przy siedzeniu), ale bralam to za jakis delikatny skurcz. no i olsnilo mnie! to jest laskotanie!! to sie moj dzieciaczek rusza!!:))

p.s. witam w ten goracy dzien, moj termometr pokazuje 43 stopnie na sloncu...:)

Dotty84, scindapsus, Maga31, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyspana w miarę :d hehe słonko świeci, a ja w samej koszulce-sukience, niech się w końcu moje obolałe piersi przewietrzą :) hehe

Idia pewnie jutro wypuszczą dopiero ,mam taką nadzieję kochana :*

No więc odpoczywamy moje miłe :*
    Ciepłej owocnej niedzielki :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Dziewczyny kojec genialny, mąż mi go podkradł na popołudniową drzemkę ;) ja wyspałam się jak nigdy ;)

Co do głaskania brzucha, jak byłam ostatnio w szpitalu, leżałam na łóżku podczas gdy pielęgniarka sprawdzała tętno dzieci babek do porodu z mojej sali a mnie znowu twardniała macica i sobie delikatnie głaskałam brzuch. Jak mnie pielęgniarka ujrzała to mnie upomniała, że absolutnie mam nie głaskać i nie masować brzucha bo wywołam skurcze. Także trzeba z tym uważać :/

nie można masować jak ma się skurcze to normalne, ale jak nic się nie dzieje to chwilowe pogłaskanie brzuszka nie wywoła skurczy na tym etapie ciąży :-) ale wiadomo nie uciskamy brzucha itd. Czytałam ostatnio w księdze wiedzy "Twoja ciąża tydzień po tygodniu" że nie powinno się hartować sutków bo to może wywołać poród ale oczywiście też dotyczy to późniejszych miesięcy, teraz chyba raczej żadna z nas nie ma zamiaru ich hartować :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzisiaj ciepło, ale słońca brak po wczorajszej burzy...głowa mi znowu pęka...a co do piersi to mam wrażenie że teraz wystrzeliły w górę, zawsze miałam spore piersi, dwa tygodnie temu kupiłam stanik w rozmiarze D, bo E wydawał mi się za duży, ale powiem Wam że po dwóch dniach było mi w nim ciasno:( w tym tygodniu musiałam kupić stanik i rozmiar już F... także będzie wesoło :/ chociaż to chyba z tymi rozmiarami zależy od firmy...

rfnnk6n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz przestaję się mieścić w F.... olaboga!
    Nie chcę nawet zastanawiać się nad następną literką....

Lecę na fitness dla ciężarówek (pierwszy raz). Mam nadzieję, że mi się spodoba, bo muszę zacząć coś ze sobą robić! :)

Lavendula, Paju lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udanych zajęć :] u mnie w mieście nie ma niestety takich zajęć:(

rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    ja juz przestaję się mieścić w F.... olaboga!
    Nie chcę nawet zastanawiać się nad następną literką....

Lecę na fitness dla ciężarówek (pierwszy raz). Mam nadzieję, że mi się spodoba, bo muszę zacząć coś ze sobą robić! :)
    Ja przestaje się mieścić w 65h/i. Czas przesiąść się w 70...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, jakie wy macie piersi!! Powiem szczerze, że nie zazdroszczę. Ja mam małe piersi ale dla mnie są idealne. Noszę rozmiar 75C a teraz od początku ciąży chodzę w stanikach sportowych, bez sztywnych miseczek i jest mega wygodnie. Piersi mam w sumie małe, ale zawsze miałam tyle mleka, że wykarmiłabym śmiało kilkoro dzieci. Jak wyjmowałam pierś do karmienia to najpierw mój synek jeden, albo drugi miał prysznic mleczny na buzi:) Mleko samo leciało, aż żal było wylewać. Myślę, że teraz też będę miała dużo pokarmu.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    No to witam w klubie. Moje cyce doprowadzaja mnie do szalu!
    Na szczescie moj kochany maz obiecal mi, ze po drugiej ciazy da mi na operacje pomniejszania + unoszenia :)
    Zaczal już odkladac <3 <3 jak ja go kocham!

hehe ja o tym juz pomyślałam i założyłam sobie specjalny fundusz powrotu do formy po ciąży...jak trzeba będzie coś poprawić u chirurga to poprawie a jak bedę miała więcej szczęścia to bedzie fundusz na trenera osobistego +wakacje zycia :D

Dotty84, Goplana lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ