X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :-)
    dzis pogoda u nas troche lepsza :-) bo chlodniej :-)
    wczoraj spedzialm pol dnai na zakupach, ale zaopatrzylam sie w trzy sukienki ( w ktorejs ide na wesele na poczatku czerwca) takie juz z miejscem na brzuszek :-) i wygladam w nich tak ze juz sie nic nie ukryje :-) i bardzo mnie to cieszy :-)
    zakupilam tez nowe staniki i to mie zalamalo bo z rozmiaru D wskoczylam do F!! ale to chyba jakas zla rozmiarowka! przynajmniej tak sobie wmawiam bo inaczej bym sie zalamala do mojej postury wyglada to kosmicznie :-/

poza tym to dalej jestem slaba, przejde kawalek po kieszkaniu i juz jestem zmachana :/ moze to od niskiego cisnienia?!

• Viviana Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek całkiem możliwe, że od niskiego ciśnienia. Ja jak pójdę do sklepu to dyszę potem długo hehe, a i jak obiad ugotuję to się męczę tym, a też mam ciągle niskie ciśnienie, jak wczoraj miałam bardzo niskie to wypiłam filiżankę kawy.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezłe macie te biusty ;) mnie wystarcza C czasem D bez push up i wszelkich wkładek w środku - ale najbardziej biust rośnie po porodzie

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dłuższej przerwie - meldujemy się po mikro-wakacjach u Babci w górach
    Z dumą prezentuje swoje "Szesnaście i pół tygodnia" ;) t241513jeell_t.jpg

i pędzę nadrabiać zaległości w lekturze Forum

Miłego poniedziałku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 10:52

karmelek, KocieOczy, Viviana, e_v_e, KUNIAK, izia, RewolucjaSięDzieje, Reverie, Nata, Strupka, Cześka, Agata92, Mamadomina, santoocha, Fidelissa, HANA, sisiiii, Maga31, Marzena27, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Dotty, a gdzie chodzisz na ten fitness i czy polecasz? Tez się wybieram, tylko nie chciałabym za daleko od domu :) no i aby nie trafić na jakieś flaki z olejem, gdzie więcej, jest oddychania i medytowania niż ćwiczeń ( dlatego ja się nie nadaję np na pilates) :)

Kochana,
    Ja jeżdżę na Ursus - dojazd b.dobry bo blisko Połczyńskiej i trasy S8.
    Klub nazywa sie Oxygen - ćwiczenia dla kobiet w ciąży są w niedzielę o 12:00, trwają godzinę i na początku jest trochę fitnessowych (step touche, i inne choreograficzne kroki, żeby się rozgrzać), potem troche z hantelkami, piłką i na macie.
    W sumie dosyć zróżnicowane...
    Tylko nie wiem czy tak jest zawsze, bo byłam pierwszy raz :) ale wybieram sie też w następną niedzielę.
    Fajna ekipa, fajna prowadząca - Zachęcam :)

http://oxygenfitness.pl/

A w tygodniu chcę chodzić w czwartki na Bemowie o 18:30 (jeszcze tam nie byłam)

http://www.butterfly-fitness.pl/

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Karmelek całkiem możliwe, że od niskiego ciśnienia. Ja jak pójdę do sklepu to dyszę potem długo hehe, a i jak obiad ugotuję to się męczę tym, a też mam ciągle niskie ciśnienie, jak wczoraj miałam bardzo niskie to wypiłam filiżankę kawy.
    ja pije codziennie rano kawe inaczej bym chyba nie przetrwala. ale pytalam mojej gin i mowi ze taka delikatna nie zaszkodzi, zreszta w pierwszej ciazy tez pilam ;) ostatnio na wizycie mialam ciisnienie 90/50 a normalnie mam teraz 90/60 masakra ledwo zyje :/

Lavendula lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Doroty ja tez poluje na tankini. Gdzie kupiłaś?

Kochana,
    Kupowałam to w Silesia City Center w Katowicach w sklepie Obssesion.

A wygląda tak:

http://www.freyalingerie.pl/stroje_kapielowe/tootsie/ss14/bandeau_tankini.aspx?colour=azure

Firma Freya

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

mi też dokucza zmęczenie, w sobotę po odkurzeniu całego mieszkania położyłam się na chwilę i przespałam godzinę :O

Wczoraj z kolei miałam straszną ochotę na koktajl truskawkowy, kupiłam więc truskawki, zrobiłam koktajl, jak się schłodził mężuś nalał mi do szklanki. Dobry był jak go piłam, jak zwracałam już gorszy :/

Łapią mnie jeszcze te cholerne wymioty i straszny brak apetytu, po weekendzie znów spadło mi 0,5 kg. Może to i lepiej, że jeszcze nic nie przytyłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 11:03

• Viviana Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    ja pije codziennie rano kawe inaczej bym chyba nie przetrwala. ale pytalam mojej gin i mowi ze taka delikatna nie zaszkodzi, zreszta w pierwszej ciazy tez pilam ;) ostatnio na wizycie mialam ciisnienie 90/50 a normalnie mam teraz 90/60 masakra ledwo zyje :/

Mam identyczne ciśnienie, wczoraj miałam 93/49 i chodziłam śpiąca. Mnie gin najpierw mówił, żeby nie pić za duzo kawy, ale jak zobaczył jakie mam ciśnienie to wręcz kazał mi pić małą filiżankę, tylko wiesz przez mdłości odzwyczaiłam się trochę od jej smaku.
    A w upały to dopiero ciężko z takim ciśnieniem. Dlatego jeszcze zdarzają mi się drzemki.

karmelek lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Ja w sumie zawsze miałam duże, więc trochę się przyzwyczaiłam, ale teraz trochę mi nawet ciężko

mam dokładnie to samo....

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    własnie przeczytałam że niedługo w 3 miastach odbędą się targi Mother &Baby
    może będzie ciekawego
    24 – 25 maj 2014 – WROCŁAW (Hala Stulecia)
    14-15 czerwca 2014 – WARSZAWA (teren Wyścigów Konnych)
    24-25 sierpień Kraków Błonia

Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Hej dziewczyny
    własnie przeczytałam że niedługo w 3 miastach odbędą się targi Mother &Baby
    może będzie ciekawego
    24 – 25 maj 2014 – WROCŁAW (Hala Stulecia)
    14-15 czerwca 2014 – WARSZAWA (teren Wyścigów Konnych)
    24-25 sierpień Kraków Błonia

ja byłam rok temu na błoniach i powiem szczerze że kicha totalna - może jeszcze nie myśleliśmy o drugim dziecku i nie chodziłam jakoś po tych stoiskach intensywnie ale ogólnie było mało, głośno i skończyło się na tym że synek chciał na dmuchaną zjeżdzalnie wielką i za 5 czy 10 zł poskakał po dole bo nie był w stanie wyjść na góre i zjechać.. owszem były jakieś losowania itd ale trzebabyby tam siedzieć i słuchać itd - generalnie wzięliśmy balona i poszliśmy do parku jordana na przeciwko i z tego co widziałam tak robiło z 90% osób

Lavendula lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ja byłam rok temu na błoniach i powiem szczerze że kicha totalna - może jeszcze nie myśleliśmy o drugim dziecku i nie chodziłam jakoś po tych stoiskach intensywnie ale ogólnie było mało, głośno i skończyło się na tym że synek chciał na dmuchaną zjeżdzalnie wielką i za 5 czy 10 zł poskakał po dole bo nie był w stanie wyjść na góre i zjechać.. owszem były jakieś losowania itd ale trzebabyby tam siedzieć i słuchać itd - generalnie wzięliśmy balona i poszliśmy do parku jordana na przeciwko i z tego co widziałam tak robiło z 90% osób

hehe dobrze wiedzieć,mnie nie przekonały te targi/warsztaty w zamkniętych pomieszczeniach..ze względu na to że pewnie gorzej stamtąd zniknąć po angielsku
    Tu pewnie zajrzę jak nie będzie nic ciekawszego do roboty bo to i tak moje stałe miejsce spacerowe :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we Wrocławiu teraz była moja znajoma i była kicha też po całości i jeszcze wstęp 15zł - ponoć nie było warto :) po niespełna 40min się zmyła :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Na ostatniej wizycie pytałam gina o twardnienie brzucha bo mnie również to się zdarza i czasami pobolewa mnie po bokach. Powiedział że na tym etapie ciąży to normalne i brzuch ma prawo napinać się do 15 razy dziennie bo macica się rozciąga i ćwiczy już skurcze. Położna żaś powiedziała że niepokojące jest robienie się takiego twardego "guziczka" w okolicach pępka. Reszta to przeważnie fizjologia chyba że ból brzucha jest bardzo dokuczliwy to należy się zgłosić do lekarza. W pozostałych przypadkach wystarczy zmienić pozycję lub odpocząć co u mnie działa :)

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! ja właśnie musiałam zjeść coś w robocie bo czułam, że zaraz będzie źle jednak jogurt godz temu to za mało...rano byłam u dentystki, ząbki zrobione, kamień zdjęty mam się pokazać za pół roku :-) odetchnęłam z ulgą bo jednak 100za ząb to trochę daje po kieszeni, jeszcze ginek płatny ehhh. No ale teraz tylko się na ginka wyda i zaraz wakacje upragnione, jupi!! :-)) takie ładne macie te brzuchy ja niby nie przytyłam a wyglądam jak tłuścioch ehhh...ciężko się przestawić na rośnięcie brzucha który zawsze był moim lekkim kompleksem, no ale wiem ze tam jest moje kochane maleństwo:-) a jak patrzyłam ostatnio na swoje odbicie w lustrze i pomacałam się po brzuchu to się wzruszyłam, że nie jestem sama i rośnie We mnie nowe życie :-) no i dzisiaj zaczynam 17 tydzień :-) później wrzucę fotę bo nie mam programu w pracy;p a w ogóle jaki jest fajny program darmowy do obróbki zdjęć? bo chciałabym sobie porobić takie pamiatki z wizyt i z rośnięcia bebzuna:]

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny :) dawno się nie odzywałam, bo czasu mało, ale coś tam od czasu do czasu poczytałam. Ciesze się, że Wasze maluszki rosną i jest z nimi wszystko dobrze :)

Ja już też coraz bardziej ciążowo wyglądam, jednak maluszek jeszcze nie daje o sobie znać (nie umiem się doczekać pierwszego kopniaka :D )

Pojawiły się u Was może przebarwienia na piersiach? Ja dzisiaj dokładnie im się przyjrzałam to się przeraziłam... są na piersiach, pod i nawet pod pachami i to takie dziwne, bo delikatnie brązowe i wyglądają jak liszaje :|| macie może sposoby jak można się tego dziadostwa pozbyć ?

rwi37s6.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które szukają tankini - ja zamówiłam taki i jest spoko,choć majty mogłyby być trochę mniejsze. Jakościowo OK.
    http://allegro.pl/neckermann-sliczny-stroj-kapielowy-ciazowy-40-l-i4225340694.html

e43bfde7db.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    hej dziewczyny! ja właśnie musiałam zjeść coś w robocie bo czułam, że zaraz będzie źle jednak jogurt godz temu to za mało...rano byłam u dentystki, ząbki zrobione, kamień zdjęty mam się pokazać za pół roku :-) odetchnęłam z ulgą bo jednak 100za ząb to trochę daje po kieszeni, jeszcze ginek płatny ehhh. No ale teraz tylko się na ginka wyda i zaraz wakacje upragnione, jupi!! :-)) takie ładne macie te brzuchy ja niby nie przytyłam a wyglądam jak tłuścioch ehhh...ciężko się przestawić na rośnięcie brzucha który zawsze był moim lekkim kompleksem, no ale wiem ze tam jest moje kochane maleństwo:-) a jak patrzyłam ostatnio na swoje odbicie w lustrze i pomacałam się po brzuchu to się wzruszyłam, że nie jestem sama i rośnie We mnie nowe życie :-) no i dzisiaj zaczynam 17 tydzień :-) później wrzucę fotę bo nie mam programu w pracy;p a w ogóle jaki jest fajny program darmowy do obróbki zdjęć? bo chciałabym sobie porobić takie pamiatki z wizyt i z rośnięcia bebzuna:]

POLECAM program PICASA - bardzo łatwy w obsłudze :)

http://picasa.google.com/

Lavendula, xpatiiix3, Nata lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Dziewczyny, które szukają tankini - ja zamówiłam taki i jest spoko,choć majty mogłyby być trochę mniejsze. Jakościowo OK.
    http://allegro.pl/neckermann-sliczny-stroj-kapielowy-ciazowy-40-l-i4225340694.html

Strój fajny, choć ja niestety nie mogę pozwolić sobie na strój bez sztywnych miseczek :( Inaczej wyglądam jak niewydojona krowa, a cycki kończą mi się pod pachami....

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ