Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny
dzis pogoda u nas troche lepszabo chlodniej
wczoraj spedzialm pol dnai na zakupach, ale zaopatrzylam sie w trzy sukienki ( w ktorejs ide na wesele na poczatku czerwca) takie juz z miejscem na brzuszeki wygladam w nich tak ze juz sie nic nie ukryje
i bardzo mnie to cieszy
zakupilam tez nowe staniki i to mie zalamalo bo z rozmiaru D wskoczylam do F!! ale to chyba jakas zla rozmiarowka! przynajmniej tak sobie wmawiam bo inaczej bym sie zalamala do mojej postury wyglada to kosmicznie
poza tym to dalej jestem slaba, przejde kawalek po kieszkaniu i juz jestem zmachanamoze to od niskiego cisnienia?!
-
Witam po dłuższej przerwie - meldujemy się po mikro-wakacjach u Babci w górach
Z dumą prezentuje swoje "Szesnaście i pół tygodnia"
i pędzę nadrabiać zaległości w lekturze Forum
Miłego poniedziałkuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 10:52
karmelek, KocieOczy, Viviana, e_v_e, KUNIAK, izia, RewolucjaSięDzieje, Reverie, Nata, Strupka, Cześka, Agata92, Mamadomina, santoocha, Fidelissa, HANA, sisiiii, Maga31, Marzena27, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Goplana wrote:Dotty, a gdzie chodzisz na ten fitness i czy polecasz? Tez się wybieram, tylko nie chciałabym za daleko od domu
no i aby nie trafić na jakieś flaki z olejem, gdzie więcej, jest oddychania i medytowania niż ćwiczeń ( dlatego ja się nie nadaję np na pilates)
Kochana,
Ja jeżdżę na Ursus - dojazd b.dobry bo blisko Połczyńskiej i trasy S8.
Klub nazywa sie Oxygen - ćwiczenia dla kobiet w ciąży są w niedzielę o 12:00, trwają godzinę i na początku jest trochę fitnessowych (step touche, i inne choreograficzne kroki, żeby się rozgrzać), potem troche z hantelkami, piłką i na macie.
W sumie dosyć zróżnicowane...
Tylko nie wiem czy tak jest zawsze, bo byłam pierwszy razale wybieram sie też w następną niedzielę.
Fajna ekipa, fajna prowadząca - Zachęcam
http://oxygenfitness.pl/
A w tygodniu chcę chodzić w czwartki na Bemowie o 18:30 (jeszcze tam nie byłam)
http://www.butterfly-fitness.pl/ -
Viviana wrote:Karmelek całkiem możliwe, że od niskiego ciśnienia. Ja jak pójdę do sklepu to dyszę potem długo hehe, a i jak obiad ugotuję to się męczę tym, a też mam ciągle niskie ciśnienie, jak wczoraj miałam bardzo niskie to wypiłam filiżankę kawy.
ostatnio na wizycie mialam ciisnienie 90/50 a normalnie mam teraz 90/60 masakra ledwo zyje
Lavendula lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Doroty ja tez poluje na tankini. Gdzie kupiłaś?
Kochana,
Kupowałam to w Silesia City Center w Katowicach w sklepie Obssesion.
A wygląda tak:
http://www.freyalingerie.pl/stroje_kapielowe/tootsie/ss14/bandeau_tankini.aspx?colour=azure
Firma FreyaFidelissa lubi tę wiadomość
-
Witajcie,
mi też dokucza zmęczenie, w sobotę po odkurzeniu całego mieszkania położyłam się na chwilę i przespałam godzinę
Wczoraj z kolei miałam straszną ochotę na koktajl truskawkowy, kupiłam więc truskawki, zrobiłam koktajl, jak się schłodził mężuś nalał mi do szklanki. Dobry był jak go piłam, jak zwracałam już gorszy
Łapią mnie jeszcze te cholerne wymioty i straszny brak apetytu, po weekendzie znów spadło mi 0,5 kg. Może to i lepiej, że jeszcze nic nie przytyłam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 11:03
-
karmelek wrote:ja pije codziennie rano kawe inaczej bym chyba nie przetrwala. ale pytalam mojej gin i mowi ze taka delikatna nie zaszkodzi, zreszta w pierwszej ciazy tez pilam
ostatnio na wizycie mialam ciisnienie 90/50 a normalnie mam teraz 90/60 masakra ledwo zyje
Mam identyczne ciśnienie, wczoraj miałam 93/49 i chodziłam śpiąca. Mnie gin najpierw mówił, żeby nie pić za duzo kawy, ale jak zobaczył jakie mam ciśnienie to wręcz kazał mi pić małą filiżankę, tylko wiesz przez mdłości odzwyczaiłam się trochę od jej smaku.
A w upały to dopiero ciężko z takim ciśnieniem. Dlatego jeszcze zdarzają mi się drzemki.karmelek lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
własnie przeczytałam że niedługo w 3 miastach odbędą się targi Mother &Baby
może będzie ciekawego
24 – 25 maj 2014 – WROCŁAW (Hala Stulecia)
14-15 czerwca 2014 – WARSZAWA (teren Wyścigów Konnych)
24-25 sierpień Kraków BłoniaDotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:Hej dziewczyny
własnie przeczytałam że niedługo w 3 miastach odbędą się targi Mother &Baby
może będzie ciekawego
24 – 25 maj 2014 – WROCŁAW (Hala Stulecia)
14-15 czerwca 2014 – WARSZAWA (teren Wyścigów Konnych)
24-25 sierpień Kraków Błonia
ja byłam rok temu na błoniach i powiem szczerze że kicha totalna - może jeszcze nie myśleliśmy o drugim dziecku i nie chodziłam jakoś po tych stoiskach intensywnie ale ogólnie było mało, głośno i skończyło się na tym że synek chciał na dmuchaną zjeżdzalnie wielką i za 5 czy 10 zł poskakał po dole bo nie był w stanie wyjść na góre i zjechać.. owszem były jakieś losowania itd ale trzebabyby tam siedzieć i słuchać itd - generalnie wzięliśmy balona i poszliśmy do parku jordana na przeciwko i z tego co widziałam tak robiło z 90% osóbLavendula lubi tę wiadomość
-
izia wrote:ja byłam rok temu na błoniach i powiem szczerze że kicha totalna - może jeszcze nie myśleliśmy o drugim dziecku i nie chodziłam jakoś po tych stoiskach intensywnie ale ogólnie było mało, głośno i skończyło się na tym że synek chciał na dmuchaną zjeżdzalnie wielką i za 5 czy 10 zł poskakał po dole bo nie był w stanie wyjść na góre i zjechać.. owszem były jakieś losowania itd ale trzebabyby tam siedzieć i słuchać itd - generalnie wzięliśmy balona i poszliśmy do parku jordana na przeciwko i z tego co widziałam tak robiło z 90% osób
hehe dobrze wiedzieć,mnie nie przekonały te targi/warsztaty w zamkniętych pomieszczeniach..ze względu na to że pewnie gorzej stamtąd zniknąć po angielsku
Tu pewnie zajrzę jak nie będzie nic ciekawszego do roboty bo to i tak moje stałe miejsce spacerowe -
Cześć Dziewczyny. Na ostatniej wizycie pytałam gina o twardnienie brzucha bo mnie również to się zdarza i czasami pobolewa mnie po bokach. Powiedział że na tym etapie ciąży to normalne i brzuch ma prawo napinać się do 15 razy dziennie bo macica się rozciąga i ćwiczy już skurcze. Położna żaś powiedziała że niepokojące jest robienie się takiego twardego "guziczka" w okolicach pępka. Reszta to przeważnie fizjologia chyba że ból brzucha jest bardzo dokuczliwy to należy się zgłosić do lekarza. W pozostałych przypadkach wystarczy zmienić pozycję lub odpocząć co u mnie działa
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny! ja właśnie musiałam zjeść coś w robocie bo czułam, że zaraz będzie źle jednak jogurt godz temu to za mało...rano byłam u dentystki, ząbki zrobione, kamień zdjęty mam się pokazać za pół roku
odetchnęłam z ulgą bo jednak 100za ząb to trochę daje po kieszeni, jeszcze ginek płatny ehhh. No ale teraz tylko się na ginka wyda i zaraz wakacje upragnione, jupi!!
) takie ładne macie te brzuchy ja niby nie przytyłam a wyglądam jak tłuścioch ehhh...ciężko się przestawić na rośnięcie brzucha który zawsze był moim lekkim kompleksem, no ale wiem ze tam jest moje kochane maleństwo:-) a jak patrzyłam ostatnio na swoje odbicie w lustrze i pomacałam się po brzuchu to się wzruszyłam, że nie jestem sama i rośnie We mnie nowe życie
no i dzisiaj zaczynam 17 tydzień
później wrzucę fotę bo nie mam programu w pracy;p a w ogóle jaki jest fajny program darmowy do obróbki zdjęć? bo chciałabym sobie porobić takie pamiatki z wizyt i z rośnięcia bebzuna:]
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Część dziewczyny
dawno się nie odzywałam, bo czasu mało, ale coś tam od czasu do czasu poczytałam. Ciesze się, że Wasze maluszki rosną i jest z nimi wszystko dobrze
Ja już też coraz bardziej ciążowo wyglądam, jednak maluszek jeszcze nie daje o sobie znać (nie umiem się doczekać pierwszego kopniaka)
Pojawiły się u Was może przebarwienia na piersiach? Ja dzisiaj dokładnie im się przyjrzałam to się przeraziłam... są na piersiach, pod i nawet pod pachami i to takie dziwne, bo delikatnie brązowe i wyglądają jak liszaje| macie może sposoby jak można się tego dziadostwa pozbyć ?
-
Nata wrote:hej dziewczyny! ja właśnie musiałam zjeść coś w robocie bo czułam, że zaraz będzie źle jednak jogurt godz temu to za mało...rano byłam u dentystki, ząbki zrobione, kamień zdjęty mam się pokazać za pół roku
odetchnęłam z ulgą bo jednak 100za ząb to trochę daje po kieszeni, jeszcze ginek płatny ehhh. No ale teraz tylko się na ginka wyda i zaraz wakacje upragnione, jupi!!
) takie ładne macie te brzuchy ja niby nie przytyłam a wyglądam jak tłuścioch ehhh...ciężko się przestawić na rośnięcie brzucha który zawsze był moim lekkim kompleksem, no ale wiem ze tam jest moje kochane maleństwo:-) a jak patrzyłam ostatnio na swoje odbicie w lustrze i pomacałam się po brzuchu to się wzruszyłam, że nie jestem sama i rośnie We mnie nowe życie
no i dzisiaj zaczynam 17 tydzień
później wrzucę fotę bo nie mam programu w pracy;p a w ogóle jaki jest fajny program darmowy do obróbki zdjęć? bo chciałabym sobie porobić takie pamiatki z wizyt i z rośnięcia bebzuna:]
POLECAM program PICASA - bardzo łatwy w obsłudze
http://picasa.google.com/
Lavendula, xpatiiix3, Nata lubią tę wiadomość
-
Monique wrote:Dziewczyny, które szukają tankini - ja zamówiłam taki i jest spoko,choć majty mogłyby być trochę mniejsze. Jakościowo OK.
http://allegro.pl/neckermann-sliczny-stroj-kapielowy-ciazowy-40-l-i4225340694.html
Strój fajny, choć ja niestety nie mogę pozwolić sobie na strój bez sztywnych miseczekInaczej wyglądam jak niewydojona krowa, a cycki kończą mi się pod pachami....