Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Po dość zagonionym weekendzie jestem skonana. Pogoda mnie wykończy (ciśnienieeeeeeeeeeeeeee i temperatury aaau).
U mnie na razie obywa się bez zmian rozmiaru bielizny, bo nic mi nie rośnie oprócz brzucha (THANK U LORD), szukam nałogowo "dołów", ale nic mi nie odpowiada, a galerie handlowe, jak pisze Kuniak doprowadzają mnie do białej gorączki. Byłam w sobotę po "dół" i jakieś sandały na poprawę nastroju, wyszłam z ciuchami dziecięcymi i koszulką z linii Basic
zmachana, spocona i zła
Mada - też węszę za czereśniami, ale moje na drzewku na razie zielone i malutkie. Oby się pojawiły jak najszybciej na targu!
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
KUNIAK wrote:co do tankini ja zamówilam z bonprixa
bo jakos straszną mam niechęć do galerii handlowych w ciąży,no nie mogę się zmusić do zakupów
ten:
http://www.bonprix.pl/style/tankini-ciazowe-1661472/?catalogueNumber=973351&category=377&type=image&return=ref&source=2
Dzisiaj przyszło i powiem wam że bardzo ładne:) jestem zadowolona:)
Też zamówiłam z BonPrixa, ale jak przyszło to musiałam oddać mamie, bo okazało się, że nawet ćwierć cycka nie mieści mi się w tę przestrzeń przewidzianą na biust w tym tankini
Ale bardzo ładne! -
kuniak ja juz chyba z rok katalogu z bon prixa nie widzialam! moja tesciowa kiedys duzo zamawiala, ja sie np. boje tak w ciemno, ale to co zamowilas jest bardzo ladne
Rewolucja u mnie na targu juz sa czeresnie, ale jeszcze nie kupowalam czekam na takie nasze bardziej swojskie
ewelina no ja tez w salonie bylam po te staniki, wczesniej bylam u takiej specjalistki moze z 5 lat temu i ona mi tak dobrala do 75 D i tak sie tego trzymalam, dopoki teraz mi wyplywac nie zaczelya 65 to niezly wynik
blue ja sie bawie za dwa tygodniezastanawiam sie jak to bedzie z tanczeniem bo nie chce przesadzic, ale chyba tak delikatnie sobie potupie
i trzymamy kciuki za wyniki
fidelissa a juz sie chwale zakupami, pokaze te dlugie w ktorych rozwazam pojscie na wesele i ciagle sie zdecydowac nie moge
http://www.topsecret.pl/sukienka-damska---sukienka-luzna-do-pracy-elegancka-na-co-dzien-ssu0999-top-secret,26771,165,pl-PL.html#color=KOLOR_881
http://www.topsecret.pl/sukienka-damska-z-wiskozy-sukienka-na-podszewce-rozszerzana-z-dekoltem-z-marszczeniami-do-pracy-na-co-dzien-ssu1034-top-secret,28680,165,pl-PL.html#color=KOLOR_6
eve hemoroidy moga byc tez krwawiace, idz do apteki i kup sobie jakaś maść, jest np. taka z TOLPY pielegnacyjna albo avenoc ktore mozna w ciazy stosowac
u mnie burza sie znow zaczynawrrr. ale przynajmniej troche pada.
poza tym ja tez z tych od truskawek. dzis juz koktajl zaliczony zaraz beda buleczki sie piekly z truskawkami
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
co do bonprixa ja ostatni raz zamawialam od nich w liceum!
A ze google nas szpieguje i juz doskonale wie o ciazyto mi wyswietlilo reklame ich sukienek ciazowych:D
Gdyby ktoras chciala zamawiac to skorzystalam z opini kilentek ktore wyswietlaja sie pod kazdym, artykulem i zamowilam 2 rozmiary wieksze.Ja na ogol nosze 38,czasem 40 a zanowilam rozm42 wlasnie ze wzgledu na biust, w ciazy jeszcze rozmiar nie drgnal ale normalnie mam takie solidne D i jest w sam raz.
Rewolucja, dobrze ze nie tylko ja tak mam.Normalnie kocham zakupy ale teraz w galeri robi mi sie slabo,duszno,tlum mnie irytuje..maz juz liczyl ile zaoszczedzimy na mojej 9 miesiecznej przerwie w zakupachRewolucjaSięDzieje, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Mój też się cieszy, bo łażenie po sklepach "uwielbia"
ja i tak niestandardowo, bo wchodzę z klapkami na oczach do paru wybranych wcześniej i żadne "pomiędzy" mnie nie interesują.Taki trick, oszczędzam czas i pieniądze, a zazwyczaj cierpię na permanentny niedobór obu
:D:D:D
Fidelissa, KUNIAK lubią tę wiadomość
Hejka
odnośnie biustu, to dziś zmierzyła mnie moja siostra, która jest braffiterką i okazało się, że moje 65 D zmieniło się na 75 E/F. Za niedługo przywiezie mi parę biustonoszy z angielskiej rozmiarówki to sobie dobiorę idealny.
A tu trochę info o odpowiednim dobieraniu biustonosza:
http://www.malou.pl/dobierze-swoj-romiar-c_47.html
i o biustonoszach do karmienia:
http://butiki.malou.pl/Jak-dobrac-biustonosz-do-karmienia--Tutorial-dla-mlodych-mam.-218.html
RewolucjaSięDzieje, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
karmelek wrote:
blue ja sie bawie za dwa tygodniezastanawiam sie jak to bedzie z tanczeniem bo nie chce przesadzic, ale chyba tak delikatnie sobie potupie
U mnie na weselu była moja ciotka w 7 msc ciąży
Z cztery razy się przebierała na coraz to wygodniejsze ciuchy.. a jak zostali już sami swoi (i zniknęła kamera) to pomykała w leginsach i koszulce
Tańczyła bardzo dużo.. siedzieli do 5 rano z wszystkimi...
Tyle że oni to para imprezowa więc żal by jej było nie szaleć
karmelek lubi tę wiadomość
-
RewolucjaSięDzieje wrote:Po dość zagonionym weekendzie jestem skonana. Pogoda mnie wykończy (ciśnienieeeeeeeeeeeeeee i temperatury aaau).
U mnie na razie obywa się bez zmian rozmiaru bielizny, bo nic mi nie rośnie oprócz brzucha (THANK U LORD), szukam nałogowo "dołów", ale nic mi nie odpowiada, a galerie handlowe, jak pisze Kuniak doprowadzają mnie do białej gorączki. Byłam w sobotę po "dół" i jakieś sandały na poprawę nastroju, wyszłam z ciuchami dziecięcymi i koszulką z linii Basic
zmachana, spocona i zła
Mada - też węszę za czereśniami, ale moje na drzewku na razie zielone i malutkie. Oby się pojawiły jak najszybciej na targu! -
karmelek wrote:kuniak ja juz chyba z rok katalogu z bon prixa nie widzialam! moja tesciowa kiedys duzo zamawiala, ja sie np. boje tak w ciemno, ale to co zamowilas jest bardzo ladne
Rewolucja u mnie na targu juz sa czeresnie, ale jeszcze nie kupowalam czekam na takie nasze bardziej swojskie
ewelina no ja tez w salonie bylam po te staniki, wczesniej bylam u takiej specjalistki moze z 5 lat temu i ona mi tak dobrala do 75 D i tak sie tego trzymalam, dopoki teraz mi wyplywac nie zaczelya 65 to niezly wynik
fidelissa a juz sie chwale zakupami, pokaze te dlugie w ktorych rozwazam pojscie na wesele i ciagle sie zdecydowac nie moge
http://www.topsecret.pl/sukienka-damska---sukienka-luzna-do-pracy-elegancka-na-co-dzien-ssu0999-top-secret,26771,165,pl-PL.html#color=KOLOR_881
http://www.topsecret.pl/sukienka-dmska-z-wiskozy-sukienka-na-podszewce-rozszerzana-z-dekoltem-z-marszczeniami-do-pracy-na-co-dzien-ssu1034-top-secret,28680,165,pl-PL.html#color=KOLOR_6
eve hemoroidy moga byc tez krwawiace, idz do apteki i kup sobie jakaś maść, jest np. taka z TOLPY pielegnacyjna albo avenoc ktore mozna w ciazy stosowac
u mnie burza sie znow zaczynawrrr. ale przynajmniej troche pada.
poza tym ja tez z tych od truskawek. dzis juz koktajl zaliczony zaraz beda buleczki sie piekly z truskawkami
Moze do kościoła ta w kwiaty i biala marynarka lub beżowa i buty i torebka. A do pomarańczowej, złoto lub srebro lub czerń - nocna zabawa? -
Laski mam pytanie, szczególnie do dziewczyn uczęszczających na basen.
Chodzicie tak po prostu czy stosujecie jakąś profilaktykę?
Przed ciążą chodziłam na basen 3-4 razy w tyg ale lekarz prosił, żebym się wstrzymała w I trym ale teraz już chyba mogę (chociaż zapomniałam zapytać) .
Sama nigdy nie bałam się naba.wić infekcji ale często kobiety się skarżą -
cudownie świeżo dzisiaj. taka pogode lubię, dodaje energii:)
po badaniach krwi, wyniki po 16.
jeszcze muszę isc prywatnie na awidność toxoplazmozy- aby potwierdzic czy wszystko ok i z pakietem we wtorek do ginki.
zjadlam omlecik w bistro i wypilam slaba kawke.
a wczoraj w Dzien Matki skusilam sie na Mcdonalda: male frytki, kanapka z kurczakiem i fanta. Cola ma za duzo kofeiny wiec sobie podarowałam.
u obu mam byly straszene ilosci lodow. u jednej czeresnie u drugiej truskawki, wrocilismy ok 22.30.
dzisiaj maluje obraz bo moja mama ma jutro urodzinki wiec postanowilam jej cos machnac do pokoju.
jeszcze mnie dzis dentysta czeka. jakosc w ciazy bardziej mnie boli mimo posmarowanych dziasel czyms przeciwbolowym.
milego dnia
-
Hej, wpadam się pochwalić, że wczoraj akurat w Dzień Matki dzidziuś kopnął mnie wyraźnie od środka
Niesamowite uczucie - radosne przeżycie, zapomniałam jakie to cudne! W pierwszej ciąży poczulam dziecko dopiero w 21 tc, a teraz dużo wcześniej.
Mam jeszcze takie pytanie - czy jest gdzieś lista listopadówek, do której można się dopisać? (tzn. kto kiedy rodzi, ile ma lat, które to dziecko i czy zna płeć)
Pozdrawiam
RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Rewolucja dwa miejsca polecam h@m i c@a. Tam na pewno spodnie kupisz:)
Byłam kochanie, ale w każdym H&M jest co innego i akurat mam pecha na ciążowe rzeczy. Albo za małe, albo za wielkie.
C&A wyglądały fajnie na stronie, a na tyłku nie bardzo.
cześć
ja byłam w h&m ostatnio i nic kompletnie ciekawego dla ciążówek nie było :/jakieś takie wielkie bezkształtne worki z falbanami
Fidelisa malujesz?? pokaż ten obraz jak skończysz :)a może wesele to do końca nie dobre określenie bo to wyświęcenia księdzaw niedziele jest msza a potem impreza właśnie coś w stylu takiego wesela ma być. Impreza na 130osób z zespołem i tańcami ;)a widzisz dobrze że mi podpowiadasz faktycznie tu beż a tu złoto będzie fajnie wyglądać
Eforts to chyba też zależy czy masz predyspozycje do łapania jakiegoś cholerstwa. choć wiadomo lepiej zapobiegać niż leczyć
Paju dla mnie na razie abstrakcją jest nawet pomysł że mogłabym o 24 jeszcze nie spać
poza tym właśnie zjadłam mega talerz fasolkirety od miesiąca na nią polowałam
była pyszna
jeszcze zostało na popołudnie
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
eforts wrote:Laski mam pytanie, szczególnie do dziewczyn uczęszczających na basen.
Chodzicie tak po prostu czy stosujecie jakąś profilaktykę?
Przed ciążą chodziłam na basen 3-4 razy w tyg ale lekarz prosił, żebym się wstrzymała w I trym ale teraz już chyba mogę (chociaż zapomniałam zapytać) .
Sama nigdy nie bałam się naba.wić infekcji ale często kobiety się skarżą
ja przed wejsciem maznę się trochę z zewnatrz Clotrimazolem,po wyjsciu myje Lactacydem i pozniej na noc żel Lacibios z probiotykiem
Nigdy nie miałam problemu z infekcjami ale w ciąży już razmi się przytrafiła (nie chodziłam jeszcze wtedy na basen)więc uważam