X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Monique Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Strój fajny, choć ja niestety nie mogę pozwolić sobie na strój bez sztywnych miseczek :( Inaczej wyglądam jak niewydojona krowa, a cycki kończą mi się pod pachami....

Tak lepiej na mniejszy biust ten kostium albo taki średniej wielkości, no bo te miski jak przy bikini - niczym nie usztywniane.

e43bfde7db.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tez tak macie,ze po wyproznieniu macie krew na papierze? Czytalam, ze to hemoroidy;/ Podobno maja minac po urodzeniu. Mial ktos z tym cos do czynienia?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Tak lepiej na mniejszy biust ten kostium albo taki średniej wielkości, no bo te miski jak przy bikini - niczym nie usztywniane.

Strasznie fajny ten strój a ma on chociaż trochę usztywniane miseczki? Czy tak wogóle?

201411191762.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Strasznie fajny ten strój a ma on chociaż trochę usztywniane miseczki? Czy tak wogóle?

W ogóle, ale mi podtrzymuje nawet (tak jak u tej babki na zdjęciu), myślę, że można jak coś wszyć jakieś miseczki czy coś w takiego.

e43bfde7db.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    POLECAM program PICASA - bardzo łatwy w obsłudze :)

http://picasa.google.com/

też go miałam polecać :) Z bardziej skomplikowanych, ale z większymi możliwościami jak ktoś potrzebuje to Gimp. [taki darmowy photoshop ]

Nata lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    czesc dziewczyny :-)
    dzis pogoda u nas troche lepsza :-) bo chlodniej :-)
    wczoraj spedzialm pol dnai na zakupach, ale zaopatrzylam sie w trzy sukienki ( w ktorejs ide na wesele na poczatku czerwca) takie juz z miejscem na brzuszek :-) i wygladam w nich tak ze juz sie nic nie ukryje :-) i bardzo mnie to cieszy :-)
    zakupilam tez nowe staniki i to mie zalamalo bo z rozmiaru D wskoczylam do F!! ale to chyba jakas zla rozmiarowka! przynajmniej tak sobie wmawiam bo inaczej bym sie zalamala do mojej postury wyglada to kosmicznie :-/

poza tym to dalej jestem slaba, przejde kawalek po kieszkaniu i juz jestem zmachana :/ moze to od niskiego cisnienia?!
    karmelek wrzuc zdjecia sukienek:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana,
    Kupowałam to w Silesia City Center w Katowicach w sklepie Obssesion.

A wygląda tak:

http://www.freyalingerie.pl/stroje_kapielowe/tootsie/ss14/bandeau_tankini.aspx?colour=azure

Firma Freya
    ale fajne zerkne do nich i moze cos przymierze:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:06

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Dziewczyny czy tez tak macie,ze po wyproznieniu macie krew na papierze? Czytalam, ze to hemoroidy;/ Podobno maja minac po urodzeniu. Mial ktos z tym cos do czynienia?

ee krwi chyba nie powinno być - mnie się zdarzyło może dwa razy ale do była dosłownie kropka i jak miałam duże zaparcia - teraz pije syrop lactolussum czy jakoś tak i niemam z tym problemów - hemoroidy chyba same w sobie nie krwawią tylko bolą, krwawią jak pękną...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    ale fajne zerkne do nich i moze cos przymierze:))

Z tym, że ja nie prosiłam specjalnie o tankini ciążowe -tylko poprostu o tankini, ale wydaje mi się, że potencjał na rozciagnięcie ma :)

Bywam czasem w Zagłebiu i na Śląsku, mój małż jest z Będzina :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie:))

szczególnie zwracam się do tych które spodziewają się pierwszego dzidziusia,

czy macie świadomość,że dzisiaj jest nasz pierwszy DZIEŃ MATKI:))))))))))))

Wszystkiego najlepszego:)))))))))))))))00

Viviana, xpatiiix3, sisiiii, Goplana, anusiaa90, Lavendula, Dotty84, Agata92, Marzena27, Maga31, scindapsus, Nata, Cześka lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Z tym, że ja nie prosiłam specjalnie o tankini ciążowe -tylko poprostu o tankini, ale wydaje mi się, że potencjał na rozciagnięcie ma :)

Bywam czasem w Zagłebiu i na Śląsku, mój małż jest z Będzina :)

ja mieszkam w K-ce:)

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Idia świetynie ,że już wypuścili :D

KocieOczy u mnie teraz też codziennie młdoe ziemniaczki mniaaam a małosolne babula dzisiaj narobiła :D

A mój syn właśnie powiedział do mnie kocha i dał buzi :D hihi no padne akurat na dzień matki pierwszy raz powiedział, że mnie kocha <3 no i zasnął królewicz :**

O zaczęło padać, a właściwie to lunęło... a 5 min temu czyste niebo było :P W końcu ludzie ile można tego upału, no i się pocieszyłam niecałę 5 minutek.. :P

Lavendula ale śliczny i zgrabny brzusio <3

Co do ciśnienia ja dzisiaj miałam 90/64 a w głowie taki helikopter że hoho :)

anusiaaa nie pocisze Ciebie, bo też mam zostały z pierwszej ciąży oi nie zniknęły wyglądaja jak duże piegi na piersiach właśnie od strony pach..

e_v_e ja tam pod koniec ciąży miałam i mam do tej pory nie mogę się niczym pozbyć tgo cholerstwa i chyba po tym porodzie przejde się do proktologa ,może jakiś zabieg by to usunąć, bo po porodzie ja płakałam przez miesiąc jak musiałam iść do toalety... ;/ strasznie sie tego boje ,że i po tym porodzie będę takie męki ;((

I Wam kochane mamusie listopadowe życzę szczęśliwego dnia matki, mam nadzieję, że miło spędzicie ten czas i zrobicie coś dla siebie :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:33

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Moje Drogie:))

szczególnie zwracam się do tych które spodziewają się pierwszego dzidziusia,

czy macie świadomość,że dzisiaj jest nasz pierwszy DZIEŃ MATKI:))))))))))))

Wszystkiego najlepszego:)))))))))))))))00

<3 no niby racja...... SERDECZNOŚCI MAMUSIE <3

Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tankini ja zamówilam z bonprixa
    bo jakos straszną mam niechęć do galerii handlowych w ciąży,no nie mogę się zmusić do zakupów :/

ten:
    http://www.bonprix.pl/style/tankini-ciazowe-1661472/?catalogueNumber=973351&category=377&type=image&return=ref&source=2

Dzisiaj przyszło i powiem wam że bardzo ładne:) jestem zadowolona:)

mada_lena, Monique, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak bardzo ladne:)
    Fajnie, ze mi przypomniałas o istnieniu bon prixu:)

Ja dzis walczę z wzdetym brzuchem...od zaparć. Kurczę jem duzo owoców, warzyw pije sporo wody, chleb samo ziarno a to cholerstwo i tak sie co rusz przyplacze. Chyba w ruch pójdzie Lactulosa!!!

Niech żyje sezon truskawek:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos truskawek, to jecie je do woli teraz ? Ja kiedyś podczytywałam jakiś artykuł, że niby nie wolno przeginać z nimi, bo mogą uczulać dziecko. Teraz z kolei znalazłam taki art. i jeśli to prawda to mnie pociesza, bo ja to minimum 0,5 kg dzienne muszę wszamać :)

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/truskawki-sezonowy-przysmak_35174.html

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny po weekendzie,w koncu mam mozliwosc sprawdzenia co sie przez ten czas dzialo,mysmy swietnie bawili sie na weselu,nie szalalam ale i tak jestem zadowolona,wczoraj poprawiny a dzis czuje,ze moj organizm silnie domaga sie odpoczynku,dzis rowniez bylam oddac krew i mocz ze zbiorki calodobowej,jutro wizyta u nefrologa z czesciowymi wynikami,bo na reszte musze czekac ze dwa trzy tygodnie,brzuch strasznie mi urosl co zauwazyl maz :),wygladam teraz w jak zaawansowanej daleko ciazy heheheeh,co to bedzie za kilka miesiecy to nie wiem,bede chyba sie turlac :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo truskawek w ciazy nie ma ograniczen,dopiero po urodzeniu trzeba byc ostroznym,ja dziennie wcinam ponad kilogram

Monique, Lavendula lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak pisze blue. :)
    Wiec na zdrowie mamusie:) ja juz pochlonelam 0,5kg, ale mam jeszcze kilogram i zrobie z nich koktail :)
    Nie moge doczekać sie czeresni. Chodzą za mna od poczatku ciazy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 16:39

Monique, Agata92 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    zakupilam tez nowe staniki i to mie zalamalo bo z rozmiaru D wskoczylam do F!! ale to chyba jakas zla rozmiarowka! przynajmniej tak sobie wmawiam bo inaczej bym sie zalamala do mojej postury wyglada to kosmicznie :-/

no pewnie wlasnie w dobra rozmiarowke wskoczylas! staniki nie koncza sie na D! i 75 C to nie to samo co 70 D!

jak poszlam kiedys do brafiterki (dawno temu) to nagle okazalo sie ze zamienilam 85D na 65H! i nagle odzyskalam figure i kregoslup...

Goplana, Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ