X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Monique Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Strój fajny, choć ja niestety nie mogę pozwolić sobie na strój bez sztywnych miseczek :( Inaczej wyglądam jak niewydojona krowa, a cycki kończą mi się pod pachami....

Tak lepiej na mniejszy biust ten kostium albo taki średniej wielkości, no bo te miski jak przy bikini - niczym nie usztywniane.

e43bfde7db.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tez tak macie,ze po wyproznieniu macie krew na papierze? Czytalam, ze to hemoroidy;/ Podobno maja minac po urodzeniu. Mial ktos z tym cos do czynienia?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Tak lepiej na mniejszy biust ten kostium albo taki średniej wielkości, no bo te miski jak przy bikini - niczym nie usztywniane.

Strasznie fajny ten strój a ma on chociaż trochę usztywniane miseczki? Czy tak wogóle?

201411191762.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Strasznie fajny ten strój a ma on chociaż trochę usztywniane miseczki? Czy tak wogóle?

W ogóle, ale mi podtrzymuje nawet (tak jak u tej babki na zdjęciu), myślę, że można jak coś wszyć jakieś miseczki czy coś w takiego.

e43bfde7db.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    POLECAM program PICASA - bardzo łatwy w obsłudze :)

http://picasa.google.com/

też go miałam polecać :) Z bardziej skomplikowanych, ale z większymi możliwościami jak ktoś potrzebuje to Gimp. [taki darmowy photoshop ]

Nata lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    czesc dziewczyny :-)
    dzis pogoda u nas troche lepsza :-) bo chlodniej :-)
    wczoraj spedzialm pol dnai na zakupach, ale zaopatrzylam sie w trzy sukienki ( w ktorejs ide na wesele na poczatku czerwca) takie juz z miejscem na brzuszek :-) i wygladam w nich tak ze juz sie nic nie ukryje :-) i bardzo mnie to cieszy :-)
    zakupilam tez nowe staniki i to mie zalamalo bo z rozmiaru D wskoczylam do F!! ale to chyba jakas zla rozmiarowka! przynajmniej tak sobie wmawiam bo inaczej bym sie zalamala do mojej postury wyglada to kosmicznie :-/

poza tym to dalej jestem slaba, przejde kawalek po kieszkaniu i juz jestem zmachana :/ moze to od niskiego cisnienia?!
    karmelek wrzuc zdjecia sukienek:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana,
    Kupowałam to w Silesia City Center w Katowicach w sklepie Obssesion.

A wygląda tak:

http://www.freyalingerie.pl/stroje_kapielowe/tootsie/ss14/bandeau_tankini.aspx?colour=azure

Firma Freya
    ale fajne zerkne do nich i moze cos przymierze:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:06

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Dziewczyny czy tez tak macie,ze po wyproznieniu macie krew na papierze? Czytalam, ze to hemoroidy;/ Podobno maja minac po urodzeniu. Mial ktos z tym cos do czynienia?

ee krwi chyba nie powinno być - mnie się zdarzyło może dwa razy ale do była dosłownie kropka i jak miałam duże zaparcia - teraz pije syrop lactolussum czy jakoś tak i niemam z tym problemów - hemoroidy chyba same w sobie nie krwawią tylko bolą, krwawią jak pękną...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    ale fajne zerkne do nich i moze cos przymierze:))

Z tym, że ja nie prosiłam specjalnie o tankini ciążowe -tylko poprostu o tankini, ale wydaje mi się, że potencjał na rozciagnięcie ma :)

Bywam czasem w Zagłebiu i na Śląsku, mój małż jest z Będzina :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie:))

szczególnie zwracam się do tych które spodziewają się pierwszego dzidziusia,

czy macie świadomość,że dzisiaj jest nasz pierwszy DZIEŃ MATKI:))))))))))))

Wszystkiego najlepszego:)))))))))))))))00

Viviana, xpatiiix3, sisiiii, Goplana, anusiaa90, Lavendula, Dotty84, Agata92, Marzena27, Maga31, scindapsus, Nata, Cześka lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Z tym, że ja nie prosiłam specjalnie o tankini ciążowe -tylko poprostu o tankini, ale wydaje mi się, że potencjał na rozciagnięcie ma :)

Bywam czasem w Zagłebiu i na Śląsku, mój małż jest z Będzina :)

ja mieszkam w K-ce:)

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Idia świetynie ,że już wypuścili :D

KocieOczy u mnie teraz też codziennie młdoe ziemniaczki mniaaam a małosolne babula dzisiaj narobiła :D

A mój syn właśnie powiedział do mnie kocha i dał buzi :D hihi no padne akurat na dzień matki pierwszy raz powiedział, że mnie kocha <3 no i zasnął królewicz :**

O zaczęło padać, a właściwie to lunęło... a 5 min temu czyste niebo było :P W końcu ludzie ile można tego upału, no i się pocieszyłam niecałę 5 minutek.. :P

Lavendula ale śliczny i zgrabny brzusio <3

Co do ciśnienia ja dzisiaj miałam 90/64 a w głowie taki helikopter że hoho :)

anusiaaa nie pocisze Ciebie, bo też mam zostały z pierwszej ciąży oi nie zniknęły wyglądaja jak duże piegi na piersiach właśnie od strony pach..

e_v_e ja tam pod koniec ciąży miałam i mam do tej pory nie mogę się niczym pozbyć tgo cholerstwa i chyba po tym porodzie przejde się do proktologa ,może jakiś zabieg by to usunąć, bo po porodzie ja płakałam przez miesiąc jak musiałam iść do toalety... ;/ strasznie sie tego boje ,że i po tym porodzie będę takie męki ;((

I Wam kochane mamusie listopadowe życzę szczęśliwego dnia matki, mam nadzieję, że miło spędzicie ten czas i zrobicie coś dla siebie :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:33

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Moje Drogie:))

szczególnie zwracam się do tych które spodziewają się pierwszego dzidziusia,

czy macie świadomość,że dzisiaj jest nasz pierwszy DZIEŃ MATKI:))))))))))))

Wszystkiego najlepszego:)))))))))))))))00

<3 no niby racja...... SERDECZNOŚCI MAMUSIE <3

Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tankini ja zamówilam z bonprixa
    bo jakos straszną mam niechęć do galerii handlowych w ciąży,no nie mogę się zmusić do zakupów :/

ten:
    http://www.bonprix.pl/style/tankini-ciazowe-1661472/?catalogueNumber=973351&category=377&type=image&return=ref&source=2

Dzisiaj przyszło i powiem wam że bardzo ładne:) jestem zadowolona:)

mada_lena, Monique, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak bardzo ladne:)
    Fajnie, ze mi przypomniałas o istnieniu bon prixu:)

Ja dzis walczę z wzdetym brzuchem...od zaparć. Kurczę jem duzo owoców, warzyw pije sporo wody, chleb samo ziarno a to cholerstwo i tak sie co rusz przyplacze. Chyba w ruch pójdzie Lactulosa!!!

Niech żyje sezon truskawek:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos truskawek, to jecie je do woli teraz ? Ja kiedyś podczytywałam jakiś artykuł, że niby nie wolno przeginać z nimi, bo mogą uczulać dziecko. Teraz z kolei znalazłam taki art. i jeśli to prawda to mnie pociesza, bo ja to minimum 0,5 kg dzienne muszę wszamać :)

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/truskawki-sezonowy-przysmak_35174.html

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny po weekendzie,w koncu mam mozliwosc sprawdzenia co sie przez ten czas dzialo,mysmy swietnie bawili sie na weselu,nie szalalam ale i tak jestem zadowolona,wczoraj poprawiny a dzis czuje,ze moj organizm silnie domaga sie odpoczynku,dzis rowniez bylam oddac krew i mocz ze zbiorki calodobowej,jutro wizyta u nefrologa z czesciowymi wynikami,bo na reszte musze czekac ze dwa trzy tygodnie,brzuch strasznie mi urosl co zauwazyl maz :),wygladam teraz w jak zaawansowanej daleko ciazy heheheeh,co to bedzie za kilka miesiecy to nie wiem,bede chyba sie turlac :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo truskawek w ciazy nie ma ograniczen,dopiero po urodzeniu trzeba byc ostroznym,ja dziennie wcinam ponad kilogram

Monique, Lavendula lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak pisze blue. :)
    Wiec na zdrowie mamusie:) ja juz pochlonelam 0,5kg, ale mam jeszcze kilogram i zrobie z nich koktail :)
    Nie moge doczekać sie czeresni. Chodzą za mna od poczatku ciazy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 16:39

Monique, Agata92 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    zakupilam tez nowe staniki i to mie zalamalo bo z rozmiaru D wskoczylam do F!! ale to chyba jakas zla rozmiarowka! przynajmniej tak sobie wmawiam bo inaczej bym sie zalamala do mojej postury wyglada to kosmicznie :-/

no pewnie wlasnie w dobra rozmiarowke wskoczylas! staniki nie koncza sie na D! i 75 C to nie to samo co 70 D!

jak poszlam kiedys do brafiterki (dawno temu) to nagle okazalo sie ze zamienilam 85D na 65H! i nagle odzyskalam figure i kregoslup...

Goplana, Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ