X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek powodzenia na wizycie;)
    A ja wstałam i od rana mam jakis przypływ energii. Pranie jedno juz powieszone, drugie sie pierze, powyciagalam kiecki z zeszłego roku i w kilka nawet sie wbijam :) wyrzucę je na odświeżenie:) dokończę herbatke i odkurze.
    Co do farbowania to tez jeszcze nie robilam odrostow, a ostatni raz farbowalam dokładnie 15 lutego:/ juz patrzeć nie moge.... W przyszlym tyg robię porządek na głowie! I chyba powroce do klasycznego boba, bo te dlugie mnie wk...ja. Jedyne z czym sa fajne, ze mozna uplesc sobie koka na czubku i juz jestem gotowa:)
    Także w przyszlym tyg zamierzam zamienić dlugie ombre na krótkiego boba blond:) ale sie małż zdziwi;)

karmelek, Fidelissa, Evik lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po zakupach.

W Lidlu kupiłam tylko legginsy, M-kę i są w nogach obcisłe a w brzuszku wygodne. Rozmiarówka duża S-ka bluzka to chyba na koniec ciąży.

Za to w Biedronce od dziś fajne rzeczy ciążowe http://www.biedronka.pl/pl/press,id,70,title,Mamy-sposoby-na-dzieciece-przygody

Kupiłam sobie bluzkę i piżamę dwuczęściową. Rozmiarówka dobra Ska-to S-ka. A spodnie od piżamy mega wygodne, będę w nich chodzić po dworze, bo sa jak rybaczki.

No i fajne bodziaki dla dzieci, ale kolorystyka typowo albo dla chłopca, albo dziewczynki.

Ale się zmęczyłam. hehe :)

Fidelissa, Evik, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach :)

Jeju taki piękny dzień a mi M podniósł tak ciśnienie, że aż mi się wszystkiego odechciało :(

Viviana a patrzyłaś na te ubranka dla dzidziusiów w lidlu?
    Ja dopiero będę tam koło 19 ciekawe czy coś jeszcze dostanę..

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie - u nas w końcu normalny dzień - synka puściłam do przedszkola - gardło ma zaskakująco ładne i dziś w końcu dzień odpoczynku - trzeba odgruzować bo tych dniach synka w domu bo wene miał do zabawy i w każdym kącie coś robił i dziś odpoczywam - co do energii to wczoraj przeszłam do laryngologa i normalnie po drodze 3 razy robiło mi się ciemno przed oczami - także w miasto już mi się wychodzić nie chce zwłaszcza w południe - albo muszę powyciągać spodenki i japonki żeby był przewiew..

a co do poduszki to ja od miesiąca jak nie więcej mam podobną - coprawda nie firmową i nie za tyle kasy - mam zwykłą z allegro za coś ponad 50zł - jest prosta więc sama sobie ją podwijam jak chce no i większa niż ta co dałyście link - ja mam 170 cm i poduszka też jest 170.. i powiem wam że jest super, mąż już ją nazwał moim kochankiem - bo śpie tak nieraz opleciona i wtulona w nią - ale jest mega wygodna a wiem że jeszcze bardziej się przyda jak brzuszek będzie duży i będzie "spadał" na prawo i lewo

Lavendula lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny powodzenia na wizytach :)

Jeju taki piękny dzień a mi M podniósł tak ciśnienie, że aż mi się wszystkiego odechciało :(

Viviana a patrzyłaś na te ubranka dla dzidziusiów w lidlu?
    Ja dopiero będę tam koło 19 ciekawe czy coś jeszcze dostanę..

Ja nie oglądałam, ale koleżanki brały, w ogóle dużo osób brało te ciuszki, wyglądały ok, ale nie dotykałam. W Biedronce tez są ubranka 3szt za 20zł. U mnie jeden Lidl także od rana chmara kobietek.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja tez kupiłam sobie piżamę w biedronce, wczoraj wieczorem juz były wyłożone na dzisiaj i wzięłam pizamke. O tym samym pomyślałam zeby te spodnie wykorzystać na codzień. Bawełna wygodna przewiewna. Do Lidka polecę po poludniu. O ile cos zostanie...

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety też jeden lidl i to na drugim końcu miasta więc pewnie niewiele mi pozostanie.. ale za to biedronek pełno :) więc może tam coś zostanie :)

201411191762.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim osiedlu jeden Lidl. Przed 7 już czeka dziki tłum, więc później nie ma szans,żeby coś dostać.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Viviana ja tez kupiłam sobie piżamę w biedronce, wczoraj wieczorem juz były wyłożone na dzisiaj i wzięłam pizamke. O tym samym pomyślałam zeby te spodnie wykorzystać na codzień. Bawełna wygodna przewiewna. Do Lidka polecę po poludniu. O ile cos zostanie...

Świetna ta piżama, wzięłam ze względu na te spodnie :) Bawełna do tego i mega wygodny panel na brzuszek :)

Dziewczyny w Biedronce nikogo nie było, każdy w Lidlu także na spokojnie sobie obejrzałam wszystko. Za to w Lidlu sporo było wyłożonych rzeczy ale każdy oglądał rzeczy z lnu i te body dla dzieci, a za ciążowymi mało kto stał.

No i w mojej Biedrze nektarynki i brzoskwinie - opakowanie za 1,99 mniaaamiii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 08:56

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Na moim osiedlu jeden Lidl. Przed 7 już czeka dziki tłum, więc później nie ma szans,żeby coś dostać.
    Dzięki za pocieszenie :)

201411191762.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nawet nie wiedzialam ze dzis w biedronce bedzie cos dla nas :-)
    skocze po wizycie i tez zerkne na te pizamki i getry :-)

kurde jaki to czlowiek glupi zeby sie tak stresowac... masakra!!

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze;) ja mam jutro wizytę:) ciekawe czy kruszynka pokaże co ma miedzy nóżkami:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pytanie,dzis stuknal mi 16 tydz a ja chyba nie czulam ruchow maluszka :)
    Tzn duzo sie tam dzieje ciagle sie cos przelewa i bulgocze, czasem nawet przez skore widze jaka tam jest rewolucja
    Ale podobno gdy sie czuje ruchy to wiadomo ze to wlasnie one.??

gg64l6d8uplrbvce.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie by bylo poznac juz kto tam w brzuszku mieszka :-) dopijam kawe i ide :-)
    u nas juz upal na calego a ja w dlugich czarnych getrach :/ zakupy, koniecznie zakupy!! :-)

kuniak ja juz pare razy czulam ruchy, ale od paru dni znow nie czuje, czasem nie jestem pewna czy to to :-) mysle ze jeszcze mamy czas na kopniaczki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 09:30

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana dzięki za info - zaraz się przebiegnę do biedronki :)
    Wróciłam właśnie z lidla - kupiłam legginsy, dwie sukienki i dwa topy i staniki 85D bo większych nie było, jeszcze trochę pochodzę ale później będą ciasne :D

Lavendula lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Ja dziś zaszalałam i kupiłam poduchę kojec ;)

Mam leżeć w ciągu dnia i w nocy na lewym boku a nie daję rady, więc taka podpórka mi się przyda :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=4228593680

desou daj znac czy wygodna. ja mam 180 boje sie ze bedzie za krotka?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Hej ja już po zakupach.

W Lidlu kupiłam tylko legginsy, M-kę i są w nogach obcisłe a w brzuszku wygodne. Rozmiarówka duża S-ka bluzka to chyba na koniec ciąży.

Za to w Biedronce od dziś fajne rzeczy ciążowe http://www.biedronka.pl/pl/press,id,70,title,Mamy-sposoby-na-dzieciece-przygody

Kupiłam sobie bluzkę i piżamę dwuczęściową. Rozmiarówka dobra Ska-to S-ka. A spodnie od piżamy mega wygodne, będę w nich chodzić po dworze, bo sa jak rybaczki.

No i fajne bodziaki dla dzieci, ale kolorystyka typowo albo dla chłopca, albo dziewczynki.

Ale się zmęczyłam. hehe :)
    Vivianka bylam we wtorek w lidlu i nei widzilam tych ciazowych juz sa?
    a z biedronki zastanawiam sie nad sukienkla tylko zeby nie byla z poliestru:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach:) jak mi sie uda tez sie wybiore do L i B:)) dzisiaj jedziemy szukac kontaktow i wlacznikow.

mam pytanie.
    lekarz zalecil mi zrobic elektrolity.
    oczywiscie niczego nie przerpisaL....

to jakie mam zrobic ktos cos wie? mam wyniki przyniesc juz na wizyte 30-go:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Viviana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Vivianka bylam we wtorek w lidlu i nei widzilam tych ciazowych juz sa?
    a z biedronki zastanawiam sie nad sukienkla tylko zeby nie byla z poliestru:))

Tak bo w Lidlu ciązowe są od dzisiaj dopiero, w Biedronce też od dzisiaj. Akurat sukienki nie oglądałam, ale bluzka z Biedro to 95% Bawełna, 5% elastan, bardzo mięciutka, fajna, a piżama 100% bawełna, więc sądzę, że sukienka ten sam materiał. Naprawdę jestem zadowolona z tych rzeczy z Biedro.

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Powodzenia na wizytach:) jak mi sie uda tez sie wybiore do L i B:)) dzisiaj jedziemy szukac kontaktow i wlacznikow.

mam pytanie.
    lekarz zalecil mi zrobic elektrolity.
    oczywiscie niczego nie przerpisaL....

to jakie mam zrobic ktos cos wie? mam wyniki przyniesc juz na wizyte 30-go:))
    Fidelissa jak mi kazali zrobic elektrolity to na skierowaniu byl wypisany sod i potas

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ