WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja farbowałam tą fioletową palette w piance - wogóle odkąd weszły pianki to farbuje piankami bo się super nakłada - a ta fioletowa własnie jest bez amoniaku - ale ja zmieniam z mysiego na brąz

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywam jakiegos Garniera (farbuje wlosy sama i nie zajmuje mi nakladanie ddluzej niz 10 minut :)

Ja bylam zdeterminowana bo farbuje na czarno, a jestem blondynka :) do tego wlosy tak mi zasuwaja, ze mam odrost po 3 tygodniach, więc mnie na pewno by ch... Strzelil :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 tydzien czas zacząć:)))
    Ja farbuje raz na 3 miechy u fryzjera farba bez amoniaku:))

Lato

Miłego dnia:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki pamiętajcie o filtrach UV na buzie bo przebarwienia krążą:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 11:56

Reverie, sisiiii lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    No tak na blond to już pewnie jakieś utleniacze są i farba pewnie cięższa..
    Osobiście też wole nie ryzykować :)

A jak tam z waszymi przesądami że w ciąży nie chodzi się do fryzjera obcinać włosów bo się skraca rozum dziecka? :)
    Bo u mnie w rodzinie wszyscy na mnie krzyczą żebym przypadkiem się nie wybrała obciąć :) a mi się tak dużo włosów na głowie zrobiło, że nie umiem ich ogarnąć:)

Będę straszną matką :) Zrobiłam odrosty i obcięłam włosy :) Przed maturą też się nie powinno obcinać włosów :) Tydzień przed maturą ścięłam się prawie na jeża (z włosów do pasa) a maturę zdałam :)

Rewolucja nie jesteś osamotniona w lodowstręcie. Mnie aż odrzuca. Za to kocham maślankę i truskawki.

Asia trzymam kciuki :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obcinam grzywkę - to też się liczy? ;) a tak serio to bez przesady z przesądami

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha po farbowaniu dziecko ma być rude :) :)

201411191762.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo nie farbowałam w I trymestrze:D Mam bardzo jaśniutki blond a odrosty już od cholery:D W przyszłym tyg chyba pójdę! I koniecznie zmniejszyć włosy z objętości bo mam meeega grube(nawet mnie obcy zaczepiają zeby podotykać) ale są tak nie wygodne a w lato grzeją jak kożuch! :D
    Własnie zauważyłam u siebie na twarzy że moje malutki przebarwienie które mam od zawsze zrobiło się duże i mega czerwone! Czego mam używać?Cos polecacie?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sobote ide na wesele wiec troche podetne wlosy,bo juz sa nijakie a wygladac trzeba :) :) ,no i zafarbuje,tez czekalam az skonczy mi sie trzeci miesiac

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Ja tak samo nie farbowałam w I trymestrze:D Mam bardzo jaśniutki blond a odrosty już od cholery:D W przyszłym tyg chyba pójdę! I koniecznie zmniejszyć włosy z objętości bo mam meeega grube(nawet mnie obcy zaczepiają zeby podotykać) ale są tak nie wygodne a w lato grzeją jak kożuch! :D
    Własnie zauważyłam u siebie na twarzy że moje malutki przebarwienie które mam od zawsze zrobiło się duże i mega czerwone! Czego mam używać?Cos polecacie?
    filtr w kremie uv min 40 a najlepiej 50. popytaj w aptece

qq87j44jhto0od0f.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakiego powodu się robią takie przebarwienia? Tylko na twarzy?

201411191762.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Z jakiego powodu się robią takie przebarwienia? Tylko na twarzy?

Przebarwienia powstają w ciąży w skutek zaburzeń hormonalnych, przez co zwiększa się poziom barwnika w naszej skórze. Do tego skóra jest znacznie delikatniejsza, wrażliwa i często przesuszona, przez co jeszcze bardziej pogłębiają się problemy skórne.
    Przebarwienia mogą pojawić się na całym ciele, ciemna linia na brzuch też jest wynikiem pracy hormonów i zwiększonej produkcji melaniny. Tyle że skóra twarzy jest najczęściej wystawiana na słońce i delikatniejsza niż na reszcie ciała, przez co częściej pojawiają się na niej zmiany.

Fidelissa lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • monia0084 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a leci Wam może krew z nosa?
    bo mnie jakoś ostatnio dosyć często się to zdarza :(

• izia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0084 wrote:

teraz nie ale w pierwszej bardzo się mi lała - wogóle mam tendencję do krwawienia z nosa - teraz juz wiem co robić - polecam nie dmuchać mocno nosa, absolutnie w nim nie grzebać, psikać jakąś wodą morską żeby nawilżać - a jak krew leci polecam tampon - wygląda śmiesznie ale skutecznie tamuje

monia0084 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0084 wrote:
    Monia teraz już mi nie leci ale ze 2 tygodnie temu leciała mi codziennie rano.. Wyczytałam w internecie żeby jeść więcej cytrusów i pić więcej wody więc tak zrobiłam i przeszło..

monia0084 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • monia0084 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady, na pewno wypróbuję :)

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, również byłam na warsztatach mamo to ja i zgadzam się z Lavendulą - szału nie było. Za dużo marketingu a za mało potrzebnych informacji. Lepiej już zapisać się do szkoły rodzenia by posiąść wiedzę o pielęgnacji noworodka. Co do upominków, to w Katowicach były takie same (poza butelką do karmienia, tej u siebie nie zauważyłam) i dawane były na sam koniec czyli po godz.20, gdy oddawało się ankietę. Trzeba było wysiedzieć zatem po 3 wykłady godzinne by coś dostać ;).
    A konkursy faktycznie powygrywały osoby, które przygotowały wierszyki i prace plastyczne w domu. Tyle,że było to do przewidzenia, parę dni przed warsztatami dostaje się maila przypominającego i jest tam informacja by zrobić pracę na temat "z czym kojarzy ci się Mamo to ja".
    Ja osobiście się zmęczyłam, szczególnie, że dawno nie siedziałam tak długo w jednej pozycji i to na krześle ;) Ech to L4 :P

oar89n73xsvk879c.png

Lavendula lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne lody dzis pochłonięte;)kupiłam w biedronce 8szt mini na patyku, pyszne;)
    No i poczułam dzisiaj wyraźnego kopniaka :) :)

KocieOczy, Lavendula, scindapsus, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    No tak na blond to już pewnie jakieś utleniacze są i farba pewnie cięższa..
    Osobiście też wole nie ryzykować :)

A jak tam z waszymi przesądami że w ciąży nie chodzi się do fryzjera obcinać włosów bo się skraca rozum dziecka? :)
    Bo u mnie w rodzinie wszyscy na mnie krzyczą żebym przypadkiem się nie wybrała obciąć :) a mi się tak dużo włosów na głowie zrobiło, że nie umiem ich ogarnąć:)

Daj spokój, przez 9 miesięcy masz nie farbować, nie ścinać włosów, słyszałam też że do kosmetyczki nie można, paznokci nie malować ytp itd.
    Rozumiem, że przez 3 pierwsze m-ce coś mogłoby zaszkodzić no a poza tym jak kobieta chce się zapuścić, to czemu nie, najlepiej ze wszystkiego zrezygnować...

Po wizycie u ginka wszystko ok, szyjka, śluz, dzidzia ok :)
    Fikała koziołki, złożyła nóżki, choć lekarz powiedział, że bygląda mu na chłopca, ale musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać do 20 czerwca. Umówiłam się już na USG 4D.

blue00, karmelek, mada_lena, Dorotucha, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Maga31, anusiaa90 lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja po szkole, wyniki się poprawiły aaaaaaaaaaaaaaaaa, tsh nie rusza bo dalej to samo ,czyli 0,0034 ,ale za to ft3 i ft4 w normie są :D

Właśnie zrobiłam obiadek lece do mamci po Marcelucha ,bo porwała mi hehe :D kotleciki z piersi kurczaka i młode ziemniaczki takie w skórce :D mmrmrr aż mi slinka leci :D

a ja dobra jestem zamiast zacząć od obiadu to zaczęłam od lodów :D hahah :P śniadanie obiad kolacja :)

A matko i znowu zemdlałam nie zdążyłam nawet krwii pobrac i już hehe a stałam już podawałam kartke i spierdzieliłam bo czarno przed oczami miałam ludzie się patrzą na mnie a ja mamusiu chodź do mnie bo mi słabo... a mama no dobra nie minęły 2 minutki a mama chyba biegła bo z drugiego końca szpitala przyleciała, a ja sobie jak zwykle na leżance pobieranko miałam :) hehe

a krew z nosa norma :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 17:19

mada_lena, Paju lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ