Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja farbowałam tą fioletową palette w piance - wogóle odkąd weszły pianki to farbuje piankami bo się super nakłada - a ta fioletowa własnie jest bez amoniaku - ale ja zmieniam z mysiego na brąz

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywam jakiegos Garniera (farbuje wlosy sama i nie zajmuje mi nakladanie ddluzej niz 10 minut :)

Ja bylam zdeterminowana bo farbuje na czarno, a jestem blondynka :) do tego wlosy tak mi zasuwaja, ze mam odrost po 3 tygodniach, więc mnie na pewno by ch... Strzelil :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 tydzien czas zacząć:)))
    Ja farbuje raz na 3 miechy u fryzjera farba bez amoniaku:))

Lato

Miłego dnia:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki pamiętajcie o filtrach UV na buzie bo przebarwienia krążą:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 11:56

nick nieaktualny, sisiiii lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    No tak na blond to już pewnie jakieś utleniacze są i farba pewnie cięższa..
    Osobiście też wole nie ryzykować :)

A jak tam z waszymi przesądami że w ciąży nie chodzi się do fryzjera obcinać włosów bo się skraca rozum dziecka? :)
    Bo u mnie w rodzinie wszyscy na mnie krzyczą żebym przypadkiem się nie wybrała obciąć :) a mi się tak dużo włosów na głowie zrobiło, że nie umiem ich ogarnąć:)

Będę straszną matką :) Zrobiłam odrosty i obcięłam włosy :) Przed maturą też się nie powinno obcinać włosów :) Tydzień przed maturą ścięłam się prawie na jeża (z włosów do pasa) a maturę zdałam :)

Rewolucja nie jesteś osamotniona w lodowstręcie. Mnie aż odrzuca. Za to kocham maślankę i truskawki.

Asia trzymam kciuki :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obcinam grzywkę - to też się liczy? ;) a tak serio to bez przesady z przesądami

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha po farbowaniu dziecko ma być rude :) :)

201411191762.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo nie farbowałam w I trymestrze:D Mam bardzo jaśniutki blond a odrosty już od cholery:D W przyszłym tyg chyba pójdę! I koniecznie zmniejszyć włosy z objętości bo mam meeega grube(nawet mnie obcy zaczepiają zeby podotykać) ale są tak nie wygodne a w lato grzeją jak kożuch! :D
    Własnie zauważyłam u siebie na twarzy że moje malutki przebarwienie które mam od zawsze zrobiło się duże i mega czerwone! Czego mam używać?Cos polecacie?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sobote ide na wesele wiec troche podetne wlosy,bo juz sa nijakie a wygladac trzeba :) :) ,no i zafarbuje,tez czekalam az skonczy mi sie trzeci miesiac

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Ja tak samo nie farbowałam w I trymestrze:D Mam bardzo jaśniutki blond a odrosty już od cholery:D W przyszłym tyg chyba pójdę! I koniecznie zmniejszyć włosy z objętości bo mam meeega grube(nawet mnie obcy zaczepiają zeby podotykać) ale są tak nie wygodne a w lato grzeją jak kożuch! :D
    Własnie zauważyłam u siebie na twarzy że moje malutki przebarwienie które mam od zawsze zrobiło się duże i mega czerwone! Czego mam używać?Cos polecacie?
    filtr w kremie uv min 40 a najlepiej 50. popytaj w aptece

qq87j44jhto0od0f.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakiego powodu się robią takie przebarwienia? Tylko na twarzy?

201411191762.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Z jakiego powodu się robią takie przebarwienia? Tylko na twarzy?

Przebarwienia powstają w ciąży w skutek zaburzeń hormonalnych, przez co zwiększa się poziom barwnika w naszej skórze. Do tego skóra jest znacznie delikatniejsza, wrażliwa i często przesuszona, przez co jeszcze bardziej pogłębiają się problemy skórne.
    Przebarwienia mogą pojawić się na całym ciele, ciemna linia na brzuch też jest wynikiem pracy hormonów i zwiększonej produkcji melaniny. Tyle że skóra twarzy jest najczęściej wystawiana na słońce i delikatniejsza niż na reszcie ciała, przez co częściej pojawiają się na niej zmiany.

Fidelissa lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • monia0084 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a leci Wam może krew z nosa?
    bo mnie jakoś ostatnio dosyć często się to zdarza :(

• izia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0084 wrote:

teraz nie ale w pierwszej bardzo się mi lała - wogóle mam tendencję do krwawienia z nosa - teraz juz wiem co robić - polecam nie dmuchać mocno nosa, absolutnie w nim nie grzebać, psikać jakąś wodą morską żeby nawilżać - a jak krew leci polecam tampon - wygląda śmiesznie ale skutecznie tamuje

monia0084 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0084 wrote:
    Monia teraz już mi nie leci ale ze 2 tygodnie temu leciała mi codziennie rano.. Wyczytałam w internecie żeby jeść więcej cytrusów i pić więcej wody więc tak zrobiłam i przeszło..

monia0084 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • monia0084 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady, na pewno wypróbuję :)

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, również byłam na warsztatach mamo to ja i zgadzam się z Lavendulą - szału nie było. Za dużo marketingu a za mało potrzebnych informacji. Lepiej już zapisać się do szkoły rodzenia by posiąść wiedzę o pielęgnacji noworodka. Co do upominków, to w Katowicach były takie same (poza butelką do karmienia, tej u siebie nie zauważyłam) i dawane były na sam koniec czyli po godz.20, gdy oddawało się ankietę. Trzeba było wysiedzieć zatem po 3 wykłady godzinne by coś dostać ;).
    A konkursy faktycznie powygrywały osoby, które przygotowały wierszyki i prace plastyczne w domu. Tyle,że było to do przewidzenia, parę dni przed warsztatami dostaje się maila przypominającego i jest tam informacja by zrobić pracę na temat "z czym kojarzy ci się Mamo to ja".
    Ja osobiście się zmęczyłam, szczególnie, że dawno nie siedziałam tak długo w jednej pozycji i to na krześle ;) Ech to L4 :P

oar89n73xsvk879c.png

Lavendula lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne lody dzis pochłonięte;)kupiłam w biedronce 8szt mini na patyku, pyszne;)
    No i poczułam dzisiaj wyraźnego kopniaka :) :)

KocieOczy, Lavendula, scindapsus, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    No tak na blond to już pewnie jakieś utleniacze są i farba pewnie cięższa..
    Osobiście też wole nie ryzykować :)

A jak tam z waszymi przesądami że w ciąży nie chodzi się do fryzjera obcinać włosów bo się skraca rozum dziecka? :)
    Bo u mnie w rodzinie wszyscy na mnie krzyczą żebym przypadkiem się nie wybrała obciąć :) a mi się tak dużo włosów na głowie zrobiło, że nie umiem ich ogarnąć:)

Daj spokój, przez 9 miesięcy masz nie farbować, nie ścinać włosów, słyszałam też że do kosmetyczki nie można, paznokci nie malować ytp itd.
    Rozumiem, że przez 3 pierwsze m-ce coś mogłoby zaszkodzić no a poza tym jak kobieta chce się zapuścić, to czemu nie, najlepiej ze wszystkiego zrezygnować...

Po wizycie u ginka wszystko ok, szyjka, śluz, dzidzia ok :)
    Fikała koziołki, złożyła nóżki, choć lekarz powiedział, że bygląda mu na chłopca, ale musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać do 20 czerwca. Umówiłam się już na USG 4D.

nick nieaktualny, karmelek, mada_lena, Dorotucha, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Maga31, anusiaa90 lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja po szkole, wyniki się poprawiły aaaaaaaaaaaaaaaaa, tsh nie rusza bo dalej to samo ,czyli 0,0034 ,ale za to ft3 i ft4 w normie są :D

Właśnie zrobiłam obiadek lece do mamci po Marcelucha ,bo porwała mi hehe :D kotleciki z piersi kurczaka i młode ziemniaczki takie w skórce :D mmrmrr aż mi slinka leci :D

a ja dobra jestem zamiast zacząć od obiadu to zaczęłam od lodów :D hahah :P śniadanie obiad kolacja :)

A matko i znowu zemdlałam nie zdążyłam nawet krwii pobrac i już hehe a stałam już podawałam kartke i spierdzieliłam bo czarno przed oczami miałam ludzie się patrzą na mnie a ja mamusiu chodź do mnie bo mi słabo... a mama no dobra nie minęły 2 minutki a mama chyba biegła bo z drugiego końca szpitala przyleciała, a ja sobie jak zwykle na leżance pobieranko miałam :) hehe

a krew z nosa norma :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 17:19

mada_lena, Paju lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ