Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Uzywam jakiegos Garniera (farbuje wlosy sama i nie zajmuje mi nakladanie ddluzej niz 10 minut
Ja bylam zdeterminowana bo farbuje na czarno, a jestem blondynkado tego wlosy tak mi zasuwaja, ze mam odrost po 3 tygodniach, więc mnie na pewno by ch... Strzelil
-
maaartinka wrote:No tak na blond to już pewnie jakieś utleniacze są i farba pewnie cięższa..
Osobiście też wole nie ryzykować
A jak tam z waszymi przesądami że w ciąży nie chodzi się do fryzjera obcinać włosów bo się skraca rozum dziecka?
Bo u mnie w rodzinie wszyscy na mnie krzyczą żebym przypadkiem się nie wybrała obciąća mi się tak dużo włosów na głowie zrobiło, że nie umiem ich ogarnąć
Będę straszną matkąZrobiłam odrosty i obcięłam włosy
Przed maturą też się nie powinno obcinać włosów
Tydzień przed maturą ścięłam się prawie na jeża (z włosów do pasa) a maturę zdałam
Rewolucja nie jesteś osamotniona w lodowstręcie. Mnie aż odrzuca. Za to kocham maślankę i truskawki.
Asia trzymam kciukiRewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Ja tak samo nie farbowałam w I trymestrze:D Mam bardzo jaśniutki blond a odrosty już od cholery:D W przyszłym tyg chyba pójdę! I koniecznie zmniejszyć włosy z objętości bo mam meeega grube(nawet mnie obcy zaczepiają zeby podotykać) ale są tak nie wygodne a w lato grzeją jak kożuch!
Własnie zauważyłam u siebie na twarzy że moje malutki przebarwienie które mam od zawsze zrobiło się duże i mega czerwone! Czego mam używać?Cos polecacie? -
nick nieaktualny
-
Evik wrote:Ja tak samo nie farbowałam w I trymestrze:D Mam bardzo jaśniutki blond a odrosty już od cholery:D W przyszłym tyg chyba pójdę! I koniecznie zmniejszyć włosy z objętości bo mam meeega grube(nawet mnie obcy zaczepiają zeby podotykać) ale są tak nie wygodne a w lato grzeją jak kożuch!
Własnie zauważyłam u siebie na twarzy że moje malutki przebarwienie które mam od zawsze zrobiło się duże i mega czerwone! Czego mam używać?Cos polecacie? -
maaartinka wrote:Z jakiego powodu się robią takie przebarwienia? Tylko na twarzy?
Przebarwienia powstają w ciąży w skutek zaburzeń hormonalnych, przez co zwiększa się poziom barwnika w naszej skórze. Do tego skóra jest znacznie delikatniejsza, wrażliwa i często przesuszona, przez co jeszcze bardziej pogłębiają się problemy skórne.
Przebarwienia mogą pojawić się na całym ciele, ciemna linia na brzuch też jest wynikiem pracy hormonów i zwiększonej produkcji melaniny. Tyle że skóra twarzy jest najczęściej wystawiana na słońce i delikatniejsza niż na reszcie ciała, przez co częściej pojawiają się na niej zmiany.Fidelissa lubi tę wiadomość
-
monia0084 wrote:Dziewczyny, a leci Wam może krew z nosa?
bo mnie jakoś ostatnio dosyć często się to zdarza
teraz nie ale w pierwszej bardzo się mi lała - wogóle mam tendencję do krwawienia z nosa - teraz juz wiem co robić - polecam nie dmuchać mocno nosa, absolutnie w nim nie grzebać, psikać jakąś wodą morską żeby nawilżać - a jak krew leci polecam tampon - wygląda śmiesznie ale skutecznie tamujemonia0084 lubi tę wiadomość
-
monia0084 wrote:Dziewczyny, a leci Wam może krew z nosa?
bo mnie jakoś ostatnio dosyć często się to zdarza
monia0084 lubi tę wiadomość
-
Hejka, również byłam na warsztatach mamo to ja i zgadzam się z Lavendulą - szału nie było. Za dużo marketingu a za mało potrzebnych informacji. Lepiej już zapisać się do szkoły rodzenia by posiąść wiedzę o pielęgnacji noworodka. Co do upominków, to w Katowicach były takie same (poza butelką do karmienia, tej u siebie nie zauważyłam) i dawane były na sam koniec czyli po godz.20, gdy oddawało się ankietę. Trzeba było wysiedzieć zatem po 3 wykłady godzinne by coś dostać
.
A konkursy faktycznie powygrywały osoby, które przygotowały wierszyki i prace plastyczne w domu. Tyle,że było to do przewidzenia, parę dni przed warsztatami dostaje się maila przypominającego i jest tam informacja by zrobić pracę na temat "z czym kojarzy ci się Mamo to ja".
Ja osobiście się zmęczyłam, szczególnie, że dawno nie siedziałam tak długo w jednej pozycji i to na krześleEch to L4
Lavendula lubi tę wiadomość
-
maaartinka wrote:No tak na blond to już pewnie jakieś utleniacze są i farba pewnie cięższa..
Osobiście też wole nie ryzykować
A jak tam z waszymi przesądami że w ciąży nie chodzi się do fryzjera obcinać włosów bo się skraca rozum dziecka?
Bo u mnie w rodzinie wszyscy na mnie krzyczą żebym przypadkiem się nie wybrała obciąća mi się tak dużo włosów na głowie zrobiło, że nie umiem ich ogarnąć
Daj spokój, przez 9 miesięcy masz nie farbować, nie ścinać włosów, słyszałam też że do kosmetyczki nie można, paznokci nie malować ytp itd.
Rozumiem, że przez 3 pierwsze m-ce coś mogłoby zaszkodzić no a poza tym jak kobieta chce się zapuścić, to czemu nie, najlepiej ze wszystkiego zrezygnować...
Po wizycie u ginka wszystko ok, szyjka, śluz, dzidzia ok
Fikała koziołki, złożyła nóżki, choć lekarz powiedział, że bygląda mu na chłopca, ale musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać do 20 czerwca. Umówiłam się już na USG 4D.
blue00, karmelek, mada_lena, Dorotucha, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Maga31, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
Witam ja po szkole, wyniki się poprawiły aaaaaaaaaaaaaaaaa, tsh nie rusza bo dalej to samo ,czyli 0,0034 ,ale za to ft3 i ft4 w normie są
Właśnie zrobiłam obiadek lece do mamci po Marcelucha ,bo porwała mi hehekotleciki z piersi kurczaka i młode ziemniaczki takie w skórce
mmrmrr aż mi slinka leci
a ja dobra jestem zamiast zacząć od obiadu to zaczęłam od lodówhahah
śniadanie obiad kolacja
A matko i znowu zemdlałam nie zdążyłam nawet krwii pobrac i już hehe a stałam już podawałam kartke i spierdzieliłam bo czarno przed oczami miałam ludzie się patrzą na mnie a ja mamusiu chodź do mnie bo mi słabo... a mama no dobra nie minęły 2 minutki a mama chyba biegła bo z drugiego końca szpitala przyleciała, a ja sobie jak zwykle na leżance pobieranko miałamhehe
a krew z nosa normaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 17:19
mada_lena, Paju lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel