WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z was była jeszcze na tych warsztatach Mamo to ja?
    U nas są jutro i zastanawiam się czy korzystać z pięknej pogody czy jednak warto iść..

byłam wczoraj, przesadą by było, gdybym powiedziała, że żałuję, ale było bez szału. Dużo ludzi, pomiędzy radami "co i jak" totalny marketing, "tylko taka oliwka, tylko taki fotelik, takie witaminy, taka chusta..." - trochę za długo. Podsumowując - gdybym miała zdecydować jeszcze raz w ładną pogodę wybrałabym spacer, przy wielkiej nudzie poszłabym na warsztaty. :)

Fidelissa, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam to co napisałyście i chyba mam ochotę na loda :)

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić, że referat, który zaniosłam tej babce co wtedy komedia z Nią była ostatnio... Wyparował... Postanowiła zrobić wszystko by mnie udupić... Ciekawe czy następne 2, które pisze na jutro nie wyparują... bo tamten sporo czasu mi zajął, 4 strony podaniowe napisałam, a dodam, że ja pisze kratka w kratke... ;/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati zrób ksero ! żeby nie miała podstaw i daj przy świadkach

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tamto było dane prz całej klasie bo jeszcze ktoś kawałek odpisał co zabrakło, także jutro mi to potwierdzą, a wiezorem skończę pisać na jutro ,bo Marceliński wstał ok odkseruje dobra rada :D hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak,
    no nie mogę od pomalowanych oczu ładne oczy, hehehe:)))

chyba faktycznie ogranicze kontakty
    bo ciagle pretensje
    wymagania
    wyobrazenia co powinnam a co nie mnie mecza...
    a za chwile beda porownywania ktora sie gorzej czuje, ktore lepiej, ktora ma wieksze doswiadczenie itp...

Pati xeruj referat i niech kolezanka zrobi fotke tel,ze oddajesz, a co bronic sie trzeba...

ja bylam na warsztatach mama i ja ale dla mam z dziecmi. jedyny ciekawy wyklad byl z p. ginekolog. reszta czytana z kartki. potwornie goraco i halas..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 17:13

xpatiiix3, KUNIAK lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnnie dziś gin zapytał tak z niczego nic, czy już zwolniłam trochę, czy ciągle pracuje i latam jak opętana. :D uśmiałam się normalnie i zapytałam, czy powinnam zwolnić trochę tempo a on, że jak czuję się dobrze, to nie muszę.

• desou Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:18

talia22, scindapsus, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, sylvi, maaartinka lubią tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No tamto było dane prz całej klasie bo jeszcze ktoś kawałek odpisał co zabrakło, także jutro mi to potwierdzą, a wiezorem skończę pisać na jutro ,bo Marceliński wstał ok odkseruje dobra rada :D hehe

Proponuję potwierdzenie odbioru na kopi ksero :/ co za Babsztyl...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Ja tez dołączam do lodowego fanklubu- codziennie musze pochłonąć magnuma z migdałami. Chyba zbankrutuje ;) ale co zrobic;) a i od kilku dni popijam nestea brzoskwiniowa. A Wczoraj wypiłam 1,5 L mozna rzec na raz!!!:D
    Dzisiaj zrobie kompot, bedzie zdrowiej;)

oh ja dolaczam do fanklubu magnum almond i nestea!:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Kuniak,
    no nie mogę od pomalowanych oczu ładne oczy, hehehe:)))

chyba faktycznie ogranicze kontakty
    bo ciagle pretensje
    wymagania
    wyobrazenia co powinnam a co nie mnie mecza...
    a za chwile beda porownywania ktora sie gorzej czuje, ktore lepiej, ktora ma wieksze doswiadczenie itp...

moja mama tez byla "za bardzo". milion porad i miliard pytan, dzwonila, pisala smsy, mejle, w stylu "co moja corusia i wnusia robia?" (NIENAWIDZE ZDRABNIANIA!!!). szalu dostalam nie raz. w koncu wybuchlam, zrobilam jej awanture przez telefon, rozplakalam sie, powiedzialam, ze przez nia sie stresuje i ze mi zycie zatruwa, ze od nakazow i zakazow mam lekarza i jak mamy jeszcze 6 miesiecy wytrzymac, to ma sie zmienic i koniec. i stal sie cud - naprawde sie poprawila! pisze/dzwoni raz na kilka dni, przestala zdrabniac, zadaje jedno pytanie, zamiast stu, juz mi nie mowi czy mi cos wolno albo nie wolno (jakbym ja kiedys pytala...). nie dalo sie po dobroci, to wstrzas podzialal...

Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, KUNIAK, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendula - tak na chwilę do Was wpadłam i widzę, że byłas na warsztatach Mamo to ja :) My właśnie mamy się wybrać w przyszłym tyg. Czytam, że słabo było... hehe z tym marketingiem to na pewno tak było, ja nawet jak zdjęcia oglądałam z tych warsztatów to widziałam, ze tak będzie - duużo reklamy :P
    ale czy mogłabyś napisać jak to jest z tymi próbkami co dają? Tzn. co dostałyście i czy dają dopiero na wyjściu czy np. w trakcie?:)

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie moze jak z ciuszkami dla dzieciaczków na zimę ? Ja nie wiem za bardzo jak sie dzieci zima ubiera i co kupić oprócz spioszkow i pajacyków. Jakieś sweterki czy to na starsze dzieci ?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana mi moja waga tez sie bardzo bardzo nie podoba;/ nie mam tak dużej ochoty na jedzenie i zamiast to wykorzystac to jem na siłę bo ciagle mi cos donoszą nie wiem co to bedzie;/

Fidelissa, KUNIAK lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Wrocilam wlasnie z wizyty od nefrologa,troche mnie uswiadomila,ze przez wysoki poziom bialka moze dojsc do utraty ciazy,mam zrobic calodobowa zbiorke moczu i mnostwo badan,nastepna wizyta 1.07.

Mocno zaciskam kciuki za jak najlepsze wyniki i zero białka!

Goplana, blue00 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana
    ja tez mam nadwagę niestety. Staram sie jesc nabiał, warzywa i max 1 rzecz słodka dziennie. Niestety wstręt do słodyczy gdzieś sobie poszedł:)

Ktoś wie jak zrobić zupę z kalarepki?

Planuje jeszcze w tym tyg szparagi, bardzo fajne młodziutkie sa w Lidlu.

Deprecha powoli przechodzi...

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue zrób badania, musi byc dobrze:)

qq87j44jhto0od0f.png

Wysłany: 20 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Dziewczyny wiecie moze jak z ciuszkami dla dzieciaczków na zimę ? Ja nie wiem za bardzo jak sie dzieci zima ubiera i co kupić oprócz spioszkow i pajacyków. Jakieś sweterki czy to na starsze dzieci ?

Cieplejsze pajace, body + sweterek i grubiutkie kombinezony. I wsjo. I tak dziecko się przykrywa jak wychodzisz na spacer, a optymalna temperatura dla dziecka to ok. 22 stopni w domu,
    u mnie rządziły pajace (śpiochów nienawidziłam) albo bodziaki z jakimiś spodenkami:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 20 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie,
    wszystko gra, dzieciak to niezła kluska - 164 g :D
    prawdopodobnie...dziewczę..także sprawdziłyby się moje przypuszczenia :):):) etap oglądania sukienek z halkami, czarnych balerinek i wielkich opasek w kwiaty oficjalnie u siebie otwieram :D;)

Fidelissa, Rybka Nemo, xpatiiix3, Goplana, KUNIAK, sylvi, scindapsus, blue00, Viviana, maaartinka, Cześka, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Cieplejsze pajace, body + sweterek i grubiutkie kombinezony. I wsjo. I tak dziecko się przykrywa jak wychodzisz na spacer, a optymalna temperatura dla dziecka to ok. 22 stopni w domu,
    u mnie rządziły pajace (śpiochów nienawidziłam) albo bodziaki z jakimiś spodenkami:)
    Rewolucja a czym sie pajace od body różnią!?

Goplana lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ