WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka fajnie że wszystko w porządku :)

Chyba już wszystkie te badania mamy za sobą? :)

Pati współczuje Ci.. myśle że on poprostu jest zazdrosny, że ty sobie układasz życie i jesteś szczęśliwa, do tego jeszcze spodziewasz się dzidziusia i on tego nie może przeżyć.. Starajcie się zachować spokój i rób zdjęcia jak tylko go gdzieś zobaczyć w pobliżu swojego domu a już napewno na swojej posesji..
    W razie gdyby później coś próbował czego oczywiście ci nie życzę będziesz miała dowody.. Lepiej je mieć i nic z nimi nie zrobić niż nie mieć w momencie kiedy mogą być potrzebne..

Fidelissa lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Dla mnie lody by tylko mogły istnieć.. idealne śniadanie, obiad i kolacja :D

Jeszcze bardzo lubię suche bułki i ogórki kiszone.. aaaa no i lody TYLKO wodne i sorbety :)

Pati współczuję..
    Możesz to zgłosić... ale wątpię żeby coś zrobili.. moja kumpela miała taką sytuację, że były facet jej groził... ale nie bezpośrednio ale przez innych ludzi.. np. do mnie pisał, że jak czegoś tam nie zrobi to on może jej coś zrobić.. i poszła na policję i jej powiedzieli, że jeśli nie pisał do niej tego bezpośrednio to nie mogą nic zrobić.. znaczy mogli by zrobić sprawę ale by nic z niej nie wyszło i on poczułby się bezkarny.. ale dostała nr. do swojego dzielnicowego i jakby się pojawił w okolicy i właśnie ją np. prześladował, stał przed jej domem czy chodził za nią! To ona dzwoni, przyjeżdżają i biorą na przesłuchanie co tu robił, czego chciał itp.

Bo tak od razu raczej zakazu zbliżania nie dostaniesz..
    Chociaż może się mylę.

Ale mi zrobiłaś teraz smaka na loda wodnego.. Kaktusa albo frugo.. Oj oddałabym za niego wszystko.. a tu jeszcze ponad 7 godzin w pracy..

201411191762.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak kaktus to jest to... mój M smieje się, że wcześniej ich nie lubiłam, a teraz dzień bez kaktusa dniem straconym...

f2w343r88uf9xtcb.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tak te lody wpływają na kobiety w ciąży :)

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) witajcie w ten piękny dzień - ahh w końcu słonko i ciepełko - lody mniamm - dołączam do fanklubu ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upał za oknem. Zażyłam eutyrox i jeszcze 10 min do śniadania:)
    Na 12 do klientki a potem do 18 w pracy. Masakra.

Wyobraźcie sobie ze moja kuzynka rodzi w grudniu a moja siostra w lutym. Ale czad:))
    Wczoraj sie dowiedziałam. No wysyp poprostu.

mada_lena, Idia, Reverie, KUNIAK, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dołączam do lodowego fanklubu- codziennie musze pochłonąć magnuma z migdałami. Chyba zbankrutuje ;) ale co zrobic;) a i od kilku dni popijam nestea brzoskwiniowa. A Wczoraj wypiłam 1,5 L mozna rzec na raz!!!:D
    Dzisiaj zrobie kompot, bedzie zdrowiej;)

Fidelissa, ewelina_d lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równiez dołączam się do fanclubu lodowego ;D
    Nogger lub rózki codziennie <3 !
    A dziś apetyt na nutelle i banany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 09:31

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wcinam chlebek orkiszowy z dżemorem z owoców leśnych i popijam kakao, jakoś mnie naszło dzisiaj :-) mnie przyjaciółka wysłała spodnie ciążowe 3 pary, mam nadzieję że będą dobre, dodatkowo zamówiłam sobie na allegro dwie pary letnich jedne długie drugie krótkie, w sklepach ceny są zabójcze :( czeka mnie zakup koszulek na lato bo te moje są opięte a ja się nie czuję w takich dobrze, bo mi boczki widać a zawsze miałam kompleks na tym punkcie. Pogoda piękna u nas w Centrum, aż szkoda iść do pracy, posiedziałabym sobie na balkonie i poczytała coś o ciąży, mam 4 książki i stertę gazet...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Zjadlam magnuma almond i pol białego. Ale mam wrażenie ze ta czekolada jest juz inna niż kiedyś....

Lubię Grycana - cafe latte ale chyba teraz odpada.....
    Czas wypróbować inne smaki:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa a czemu odpada?? myślę że spokojnie można jeść :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku jestem 5,5, albo i 6 kg na plusie (w wadze padła bateria ;) ), ale zauważyłam, że teraz rośnięcie wszerz się zmniejszyło, rośnie na wadze, piersi i brzusio, nogi i tyłek jakby mniej, więc myślę, że to też woda się zatrzymała na jakiś czas i byłam opuchnięta.

Ja wczoraj wszamałam magnum miętowy, ale wodne lubię bardziej :)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    No ze z kawa?

qq87j44jhto0od0f.png

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:

też tak myśle, oczywiście nie w gigantycznych ilościach hehe :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ,a ja leze strasznie przeziebiona juz 3 ci dzien, to az nieprzyzwoite w taka pogode.
    Tydzien temu postanowilam sie ogarnac i wrocic do pracy, a tam wszyscy zakatarzeni i sie dorobilam!
    Nie chcialam juz siedziec w domu bo sasiedzi zrobili sobie bez zadnegi skrepowania darmowy punkt porad u mnie ,a ze sezon w pelni co chwile ktos dzwoni do drzwi! bo widza moje auto przed domem.
    Poki co pije Prenalen, jem czosnek ale na razie nic nie drgnelo

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak mi również prenalen nie pomaga, ani syrop, ani tabletki na gardło...;/ najlepiej non stop pić ciepłe i wylegiwac sie w łóżku :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzis mega lenia.
    Uwaga zarażam.

Nie chce mi sie nic. Nawet wstać i iść.....

Jestem wkurzona, ze nie mogę nic planować.
    Bo moj urlop zależy od innych osób i czynników....na które nie mam wpływu....

Cholera cholera cholera

Ja chce juz miec jakieś plany i sie na nie cieszyć.

Powiem Wam, ze chyba jestem egoistką.
    Rodzinka dowiedziała sie o ciazy w swieta, jak minęły 3 miesiące i po miesiącu jakiegokolwiek zainteresowania moja osoba dwie następne sa w ciazy i cały czas o nich muszę słuchać.
    A komentarz jest taki- no wiesz na poczatku pewnie sie tez złe czułas itp....
    Ale one maja mdłości, sa słabe biedne itp...

Jaki z tego wniosek? Mowić wcześniej? Wyprowadzić sie? Nie odbierać telefonów!? Wrrrr
    Sama juz nie wiem co myślec.

qq87j44jhto0od0f.png

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula to ty tez? :(
    25 st, sloneczko a my w lozku :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz na szczeście zdrowa :) zeszły tydzien był męką i udręka :P fatalnie sie czułam głowa temperatura a gardo i kaszel nie wspomne!

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Mam dzis mega lenia.
    Uwaga zarażam.

Nie chce mi sie nic. Nawet wstać i iść.....

Jestem wkurzona, ze nie mogę nic planować.p
    Bo moj urlop zależy od innych osób i czynników....na które nie mam wpływu....

Cholera cholera cholera

Ja chce juz miec jakieś plany i sie na nie cieszyć.

Powiem Wam, ze chyba jestem egoistką.
    Rodzinka dowiedziała sie o ciazy w swieta, jak minęły 3 miesiące i po miesiącu jakiegokolwiek zainteresowania moja osoba dwie następne sa w ciazy i cały czas o nich muszę słuchać.
    A komentarz jest taki- no wiesz na poczatku pewnie sie tez złe czułas itp....
    Ale one maja mdłości, sa słabe biedne itp...

Jaki z tego wniosek? Mowić wcześniej? Wyprowadzić sie? Nie odbierać telefonów!? Wrrrr
    Sama juz nie wiem co myślec.

moze nie odbierac telefonow! ? Ja prawie nie odbieram nawet od mamy,kaze mezowi oddzwaniac wieczorem i mowic ze spie
    Ja mialamz kolei za duzo zainteresowania ale takiego nic nie wnoszacego,wrecz irytujacego.Kiedys mama przekonywala meza zeby podal mi sluchawke, mimo ze mowil, zreszta zgodnie z prawda ze nie moge rozmawiac bo wisze nad kiblem..ale ona nie ustepowala bo niby wazna rade chce mi dac..wzielam sluchawke..a ona mi mowi ze mam codziennie malowac oczy a najlepiej robic pelny makijaz...to dziecko bedzie mialo ladne oczy!!
    No rece opadaja :-)

Takze wolalabym mniejsze zainteresowanie niz takie...cholernie irytujace :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:03

Fidelissa, santoocha lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ