X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje się po wizycie :) nosek jest, przezierność 1,8, przepływy długo mierzone ale ok - maluszek fikał strasznie, podskakiwał, machał rękami, ruszał buzią - super widoki - płci niestety jest za wcześnie - widać było nie wiadomo co - poczekamy jeszcze 2 tyg

Eve, Goplana, blue00, Viviana, Jula222, maaartinka, Reverie, mada_lena, Dotty84, talia22, Agata92, Lavendula, Fidelissa, xpatiiix3, anusiaa90, Cześka, Strupka, Maga31 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie już ciuszki dla malucha?
    Pewnie jeszcze za wcześnie, ale nie mogę się powstrzymać... :) To moje pierwsze doświadczenie takich zakupów... Tylko te ceny...

Dzisiaj pierwszy dzień w wyremontowanym mieszkaniu, po 3 miesięcznym pasożytowaniu u teściów. Nie wiem za co się zabrać, mało energii, wielki bałagan, i nawrót mdłości.
    Za dużo gratów, za mało miejsca.
    Irytacja sięgnęła zenitu, i wczoraj zamiast sprzątać przeryczałam cały wieczór... że bałagan...

Fidelissa, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i moje gin mnie dziś zaskoczyła bo nic nie wzięła w sensie kasy - mówi że to badane jest w ramach wizyty comiesięcznej a że mały był ostatnio za mały to zrobiła teraz - także podglądaliśmy sobie maluszka za darmo :) i ma już 6,26 i dokładnie wyszedł 12t5d tak jak na suwaczku

Goplana, Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia bardzo się cieszę, że wszystko w porządku :) gratuluje :)

izia lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza super wieści:)

Dawno mnie nie było, ale przeczytałam wszystko:)
    Ja jestem ostatnio mega śpiąca, masakra, cały czas bym spała.
    W piątek byłam na zakupach kupiła spodnie ciążowe w H&M za jedyne 80zł:). Cieszę się bo są mega wygodne.

Fidelissa lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzięłam nospe i trochę mnie kłujki przeszły...denerwuję się że z maluszkiem coś się dzieje...w czwartek mam wizytę u mojej ginki, chcę jej podziękować i powiedzieć że wybrałam innego lekarza i żeby ona mnie prowadziła pod względem tarczycy, ale może mnie zbada jakoś żebym była spokojniejsza?? ciekawa jestem.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Kupujecie już ciuszki dla malucha?
    Pewnie jeszcze za wcześnie, ale nie mogę się powstrzymać... :) To moje pierwsze doświadczenie takich zakupów... Tylko te ceny...

Dzisiaj pierwszy dzień w wyremontowanym mieszkaniu, po 3 miesięcznym pasożytowaniu u teściów. Nie wiem za co się zabrać, mało energii, wielki bałagan, i nawrót mdłości.
    Za dużo gratów, za mało miejsca.
    Irytacja sięgnęła zenitu, i wczoraj zamiast sprzątać przeryczałam cały wieczór... że bałagan...
    Wyremontowane i własne))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza super wieści)))

izia lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kefirek, kaszka gryczana ze skwarkami, mielone i pomidorek, mniam))

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was..
    Ja juz po szkole...
    Jestem załamana, ojciec Marcela Nas prześladuje, na początku to wyglądało niegroźnie, babcia albo ja widywałyśmy czasem ich (jego i jego matke albo brata) jak stali przy naszej uliczce czy gdzieś w pobliżu, a jak tylko zobaczą kogoś z mojej rodziny od razu uciekają... co raz są połamane krzaki przed oknem ktoś po nich łazi ostatnio często widziałam łeb w oknie myślałam, że to zwidy bo było już ciemno... a dzisiaj jeszcze sąsiad mi potwierdził, że stoją często u Nas albo u Niego pod płotem i podsluchuja jak sa otwarte okna.. i ,że coś kombinują... teraz dopiero zaczęłam się na prawdę bać, nawet jakiś tydzień temu wleźli do mnie do ogrodu i prawie przy samej bramce nasrali i papierem przykryli... wiem może to śmieszne, ale to zaczyna się robić na serio straszne... ;/ jeszcze za domem od mojego pokoju jest daszek i przestawili krzesło ,żeby na niego wejśc i było połamane następnego dnia... normalnie zaglądał mi do pokoju... zaczęłam zasłaniać zasłony... po prostu się boję, czy on mi nie porwie syna nie wywiezie Go gdzieś, bo cały czas mnie obserwują... ;(( tylko ciekawe czy ktokolwiek mi to z ulicy potwierdzi, bo sąsiedzi nie bardzo chcą cokolwiek policji mówić... a ja się boje o siebie i moje dzieci... dzisiaj mama pójdzie i się dowie może więcej od sąsiada i spytamy się go czy potwierdzi to co mówił przy policji, bo jeżeli nikt mi tego nie potwierdzi to na nic moje zgłoszenie pewnie...
    Dzisiaj już na serio mi puściły nerwy musiałam się wypłakać, mam dość tego, że nigdy u mnie nie jest normalnie... I jeszcze to, że nie wiem co on chce od Nas, co kombinuje... Tyle razy rozmawiałam z Nim, że nie wyszło Nam ok nie musimy jakoś strasznych kontaktów trzymywać i o niczym innym niż o Marcelu rozmawiać... a on ma w dupie syna juz od 8 miesięcy Go nie widział nic od niego nie dostaje, no to po co to wszystko po co mnie prześladuje.??

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam Was..
    Ja juz po szkole...
    Jestem załamana, ojciec Marcela Nas prześladuje, na początku to wyglądało niegroźnie, babcia albo ja widywałyśmy czasem ich (jego i jego matke albo brata) jak stali przy naszej uliczce czy gdzieś w pobliżu, a jak tylko zobaczą kogoś z mojej rodziny od razu uciekają... co raz są połamane krzaki przed oknem ktoś po nich łazi ostatnio często widziałam łeb w oknie myślałam, że to zwidy bo było już ciemno... a dzisiaj jeszcze sąsiad mi potwierdził, że stoją często u Nas albo u Niego pod płotem i podsluchuja jak sa otwarte okna.. i ,że coś kombinują... teraz dopiero zaczęłam się na prawdę bać, nawet jakiś tydzień temu wleźli do mnie do ogrodu i prawie przy samej bramce nasrali i papierem przykryli... wiem może to śmieszne, ale to zaczyna się robić na serio straszne... ;/ jeszcze za domem od mojego pokoju jest daszek i przestawili krzesło ,żeby na niego wejśc i było połamane następnego dnia... normalnie zaglądał mi do pokoju... zaczęłam zasłaniać zasłony... po prostu się boję, czy on mi nie porwie syna nie wywiezie Go gdzieś, bo cały czas mnie obserwują... ;(( tylko ciekawe czy ktokolwiek mi to z ulicy potwierdzi, bo sąsiedzi nie bardzo chcą cokolwiek policji mówić... a ja się boje o siebie i moje dzieci... dzisiaj mama pójdzie i się dowie może więcej od sąsiada i spytamy się go czy potwierdzi to co mówił przy policji, bo jeżeli nikt mi tego nie potwierdzi to na nic moje zgłoszenie pewnie...
    Dzisiaj już na serio mi puściły nerwy musiałam się wypłakać, mam dość tego, że nigdy u mnie nie jest normalnie... I jeszcze to, że nie wiem co on chce od Nas, co kombinuje... Tyle razy rozmawiałam z Nim, że nie wyszło Nam ok nie musimy jakoś strasznych kontaktów trzymywać i o niczym innym niż o Marcelu rozmawiać... a on ma w dupie syna juz od 8 miesięcy Go nie widział nic od niego nie dostaje, no to po co to wszystko po co mnie prześladuje.??

Pati współczuje...
    Czy Wpisałaś go zgłaszając dziecko do urzędu jako ojca?
    Czy masz wyłączne prawa rodzicielskie?
    Jeśli kombinuje by Ci syna odebrać....jak weźmiesz ślub z R i on go adoptuje/ usynowi to będziesz miała spokój.
    Tylko nie wiem czy ojciec Marcela nie musi sie zrzec praw do niego.
    A jeśli będzie chciał za to kasę ?
    a jeśli pójdziesz do sadu aby go pozbawić praw rodzicielskich to lepiej zbys była wtedy mężatką....
    To jest lepiej postrzegane.
    Jednym słowem siła złego na jednego...
    Zbieraj dowody, ze nie miał kontaktu i ze nie płacił i z agresywny itp....

qq87j44jhto0od0f.png

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Pati... To co piszesz brzmi przerażająco. Ciężko wyczuć co mu chodzi po głowie.

relg9vvjdzp246mx.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zamontowała kamerkę przed domem, będziesz miała dowód czy wchodzi na Twój teren i jak często, czy bezprawnie niszczy Twoje mienie.

My mamy cały dom monitorowany z każdej strony, wszystko można nagrać a to już są niepodważalne dowody ;)

Goplana, Fidelissa, Agata92 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dla mnie sytuacja wygląda tak, że jak się Tobie układa, to chyba Twojemu byłemu to przeszkadza. Jesteś w ciąży, dogadujesz się z R. i radzisz sobie i takie mam przeczucie, że może On zazdrości.

Musisz bardziej na siebie uważać i na synka i obserwować co się dzieje w otoczeniu.
    Wszelkie sms-y zachowuj, a przy jakiś wymianach zdań niech ktoś będzie jako świadek.
    Jak się Twój były kręci koło domu rób mu zdjęcia na dowód, że podchodzi pod okno, to się przyda na policji.
    Jeśli zaczniesz się bardziej niepokoić idź na policję.

Goplana, Fidelissa, Agata92 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam sporo dowodów na Niego na fb rozmowy w archiwum są, że ja pytam co jakiś czas on sie umawia i nie przyjezdza i kiedy zamierza przyjechać i dlaczego znowu wystawił w kółko to samo jest więc myślę że samo to wystarczy też.. Mamam dzisiaj bedzie dzwonić do jego ojca i
    Praw nie ma, nie jest wcale wpisany w akcie urodzenia. Ja jestem jedynym opiekunem Marcela.

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No mam sporo dowodów na Niego na fb rozmowy w archiwum są, że ja pytam co jakiś czas on sie umawia i nie przyjezdza i kiedy zamierza przyjechać i dlaczego znowu wystawił w kółko to samo jest więc myślę że samo to wystarczy też.. Mamam dzisiaj bedzie dzwonić do jego ojca i
    Praw nie ma, nie jest wcale wpisany w akcie urodzenia. Ja jestem jedynym opiekunem Marcela.
    Trzymaj sie Pati:)

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno po prostu trzeba wejść na droge sądową...dostanie zakaz zbliżnia się i tyle..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle myślałam, że R jest ojcem Marcelka, zgubiłam gdzieś wątek o tym. kochana nie stresuj się tym baranem tylko za każdym razem dzwon na policję, zgłoszenie przyjmą i będzie odnotowane, a jak coś możesz złożyć chyba wniosek o jakiś zakaz zbliżania się czy coś no nie wiem na jakich to jest zasadach. Infolinia jakaś powinna być gdzie można zapytać. Powiedz że nie jesteś z ojcem dziecka, że czujesz zagrożenie z jego strony, itp. Prawnicy z urzędu powinni pomóc, tak mi się wydaje.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny trochę Was poczytuje, zadomiwiłam się na grudniu bo na pierwszym usg termin porodu wyszedł na 1 ale od tej pory kropek nadrobił 5 dni :) także będę tu do Was zaglądać :)
    Chciałam zapytać czy męczą Was jeszcze wymioty? Bo ja jeszcze dnia bez pawia nie uświadczyłam i to tak całodziennie mnie męczy :/

Reverie, Marzena27 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts zapraszamy
    Ja mam juz święty spokój jesli chodzi o gastryczne przypadłości:) Wymiotowalam tylko raz z reszta. Czasem zgaga.
    Jejku ale dzis gorąco, duszno. Ledwo w sklepie przy kasie wysłałam. Co to bedzie latem???
    Pati uważajcie siebie.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ