Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mada_lena wrote:Szybciutko zobaczymy co porabia;) moze jutro uda mi sie pogadać z kolega ginem to podpytam go o te nasze bole brzucha... Jest dobrym lek, ale jakos nie wyobrażam sobie zeby chodzić do niego do gab;) samolot i te sprawy;) a potem na piwko;)
No jakoś tak głupio...
mada_lena lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie mamy. Ja tak pragnę poczuć już mojego maluszka,że wczoraj przed zaśnięciem długo leżałam z dłońmi na brzuchu i wyczekiwałam. Jakbym coś delikatnie czuła w środku jak lekko przycisnę. Za to w nocy miałam taki sen, że aż się obudziłam. Śniło mi się, że dziecko się tak wierciło, że wszystko mnie bolało,wszystkie wnętrzności i wyjęłam sobie go przez skórę i tak nosiłam przed brzuchem, żeby już przestał się wiercić. I obudziłam się z bólu ale chyba tego sennego, nie prawdziwego.
-
Paju wrote:Ja dzis kupilam ksiazke. Polozna 3550 cudow narodzin.
Jestem juz prawie na polowie.. a mialo byc kilka rozdzialow bo jutro uczelnia na 8..
Ciekawe jak wstane
A co do boli to mnie mega boli kosc ogonowa, niekiedy promieniuje do polowy pupy.
Nieraz az sie przrkrecic na bok nie moge, nie mowiac juz o wstawaniu...(autorką ofkors a nie samą książką).
Chociaż powoli znów mnie ciągnie na blok operacyjny - gdy dowiedziałam się, że mój mąż ważył prawie 5kg, a mój teść 6kg !!!
-
A i jeszcze chciałam się was zapytać, bo któraś pisała, że bierze aspargin. Właśnie wczoraj sobie kupiłam i biorę 1 dziennie. Bo ostatnio na wizycie lekarz powiedział,że mogę brać luteinę dopochwowo, bo jak mnie badał to czuł jakby macica się lekko napinała. Ale ja nie chcę bardzo brać już tej luteiny, nic mnie nie boli nie mam żadnych kłuć, ale za to ręce mi często drętwieją w nocy. Myślę, że ten magnez z potasem powinien mi pomóc, tylko czy taka dawka?
-
konflikt płytkowy?? można to na nfz zrobić? ja wstałam z bólem głowy, zaraz zabieram się za robienie torta na ur męża, kurczak upieczony, farsz do muszelek gotowy, zrobię jeszcze sałatkę grecką i mozzarellę z pomidorkami
mąż ma zrobić szwedzkie pulpeciki i schab pod beszamelem. Jakoś przeżyjemy ten dzień
mnie też czasem się wydaje że czuję bąbelka że puka przez brzuszek, ale nie umiem rozpoznać czy to on/ona na pewno bo to moja pierwsza w sumie ciąża. Miłej niedzieli, zajrzę później do Was!!!
Goplana, Agata92 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o książki to ja namiętnie rozczytuję się teraz w pozycji "Język niemowląt"
- Tracy Hogg, zwanej zaklinaczką dzieci. Bardzo ciekawe podejście do tematu, zwłaszcza dla mnie kompletnej nowicjuszki jeśli chodzi o te małe stworzenia... bardziej się znam na ich chorobach i wadach wrodzonych niż na ich zachowaniu i postępowaniu z nimi... Tyle błędów wychowawczych można popełnić już w pierwszych tygodniach życia dziecka, co nam może dostarczyć zbędnych problemów... a wszystko niby z miłościPolecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 12:54
Maga31, Cześka, Reverie, Paju lubią tę wiadomość
-
aaaa co do kłucia to mnie też towarzyszy, od kilku dni codziennie. tak bardziej po bokach, czasem mam wrażenie że to w szyjce, mówiłam o tym lekarzowi, infekcje miałam wyleczoną więc powiedział że mogę sobie co dwa dni aplikować globulkę i powinno pomóc(na te kłucia w szyjce), więc tak robię od kilku dni bo wcześniej nie miałam czasu iść do apteki.
Mamadomina lubi tę wiadomość
-
Evik wrote:Dzieki kobietki, to dzis będzie kawka grana u mnie!
Gin mnie wziął do szpitala na weekend i przez to załatwił badania genetyczne,test PAPPA i konflikt płytkowy za darmo. Na ten konflikt to dał mi takie papiery jakby w ramach jakiegos projektu
Popytajcie w Waszych przychodniach, albo okolicznych (nawet prywatnych).
Warto.
-
Oto stronka internetowa na temat projektu zdrowotnego, dotyczącego konfliktu płytkowego, z podanymi punktami pobrań krwi (nie wszystkimi, bo mojej przychodni np. nie ma wymienionej, a pobiera na pewno
)
http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 12:40
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
Witam w ten pochmurny dzień
Rano naszła mnie ochota i upiekłam ciasto maślankowe z rabarbarem
Co do snów to śniło mi się, że nagle brzuch mi mega wielki się zrobił z dnia na dzień i pełno było na nim rozstępów!!! (ten sen to chyba przez to, że u mnie jeszcze brzusia nie widać
Słyszałam w teleexpresie o tym projekcie na badanie konfliktu płytkowego, szkoda, że nie ma punktu pobrań gdzieś na Śląsku...
życzę miłego dnia!
-
Idia wrote:Z rabarbarem w ciąży ponoć trzeba uważać, ale nie wiem czemu.
To o kwas szczawiowy chodzi:) ale trzeba by jeść kilogramami rabarbar (i szczaw!) i codziennie:)
kawałek ciasta nie powinien nic zrobić, szklanka kompotu teżLavendula, Idia, Maga31 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.