X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciutko zobaczymy co porabia;) moze jutro uda mi sie pogadać z kolega ginem to podpytam go o te nasze bole brzucha... Jest dobrym lek, ale jakos nie wyobrażam sobie zeby chodzić do niego do gab;) samolot i te sprawy;) a potem na piwko;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no śmieszna sytuacja :P ale usg zawsze może zrobić i zajrzeć między nóżki dzidziusia :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg pyknie mi maz:) no chyba, ze kolega bedzie miał czas to go pomecze :) ciekawi jestesmy co tam miedzy tymi nóżkami jest:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie ile sie leży w szpitalu po cc, a ile po sn?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja. Jak wymiotowałam to srogo. Nagle koniec. Cisza. Po 21 naszła mnie ochota na biała kiełbasę z chrzanem. Mąż jak usłyszał że ja cos konkretnego ziem natychmiast w auto i godzinę szukał gdzie w sob o 2130 dostanie biała kiełbasę. Aha koniecznie z bagietką.

Zjadłam o 2220 cała kiełbaskę kupę chrzanu kawał bagietki i jestem jak nowo narodzona.

Męczy mnie przeziębienie, może dlatego te mdłości się nasiliły? Robię syrop z cebuli. Wypiłam 2l herbaty z miodem, sok z wyciśniętej cytryny. I liczę, że skończy się na przeziębienia a nie chorobie. Jutro jak się nie poprawi podjedziemy do szpitala.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a ja obejrzalam walki kws, z emocji az brzuch napinalam hehe

• Paju Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis kupilam ksiazke. Polozna 3550 cudow narodzin.

Jestem juz prawie na polowie.. a mialo byc kilka rozdzialow bo jutro uczelnia na 8..
    Ciekawe jak wstane :P

A co do boli to mnie mega boli kosc ogonowa, niekiedy promieniuje do polowy pupy.
    Nieraz az sie przrkrecic na bok nie moge, nie mowiac juz o wstawaniu...

Reverie lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Dziewczyny wiecie ile sie leży w szpitalu po cc, a ile po sn?

Zalezy od szpitala :)
    PO SN moga cie wypisac juz po 12 godzinach, jesli sobie zazyczysz, a wszsytko jest dobrze, jednak sredni czas 2-3dni, po cc, od 3-5 jak jest ok.
    Zazwyczaj 2-3 dni i jestes w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 03:39

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie - pierwsze nie śpię? u nas noc fatalna przez chorobę synka - niby angina ale kręcił się, siadał, płakał itd - kosmos

co do pytania to raczej nikt nie wypisze w polsce po 12 godz - standardowo po sn 2 noce musisz leżeć po cc 3 noce

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie było tak że jedna noc na pooperacyjnej, jedna z zwykłej sali i ostatnia na zwykłej już z dzieckiem - potem rano badają krew, robią usg no i jak wyniki ok dają wypis mamie, a pediatra bada dziecko i jak nie ma żółtaczki, dobrze przybiera a raczej nie za dużo spada z wagi itd to dziecko tez dostaje wypis

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Ja dzis kupilam ksiazke. Polozna 3550 cudow narodzin.

Jestem juz prawie na polowie.. a mialo byc kilka rozdzialow bo jutro uczelnia na 8..
    Ciekawe jak wstane :P

A co do boli to mnie mega boli kosc ogonowa, niekiedy promieniuje do polowy pupy.
    Nieraz az sie przrkrecic na bok nie moge, nie mowiac juz o wstawaniu...

Też myślałam, żeby kupić tę książkę. Skoro w jeden dzień przeczytałaś połowę, to zapewne jest ciekawa?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Fajna nocka mega kopniaki bąbeluś mi serwuje :D hihi ciesze się jak szczerbaty do sera jak tylko Miłoszka czuje <3

Ja po sn leżałam 57 godzin :D na 3 dobe się zazwyczaj wychodzi :D chyba ,że trafisz na weekend :P np urodzisz w piątek to nie puszczą w niedziele tylko w poniedziałek dopiero :P tak jest u mnie :) Ja urodziłam we wtorek o 3 a wyszłam w czwartek o 12 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 09:52

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Ale jaja. Jak wymiotowałam to srogo. Nagle koniec. Cisza. Po 21 naszła mnie ochota na biała kiełbasę z chrzanem. Mąż jak usłyszał że ja cos konkretnego ziem natychmiast w auto i godzinę szukał gdzie w sob o 2130 dostanie biała kiełbasę. Aha koniecznie z bagietką.

Zjadłam o 2220 cała kiełbaskę kupę chrzanu kawał bagietki i jestem jak nowo narodzona.

Męczy mnie przeziębienie, może dlatego te mdłości się nasiliły? Robię syrop z cebuli. Wypiłam 2l herbaty z miodem, sok z wyciśniętej cytryny. I liczę, że skończy się na przeziębienia a nie chorobie. Jutro jak się nie poprawi podjedziemy do szpitala.

Oby Ci szybko przeszło.
    Ja dzis rano wstałam i tez mialam mega ochote na biala kiełbasę z chrzanem:D haha
    Ale na sniadanie była jajecznica i obowiązkowo pomidory:P

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!:) U mnie sniadanko sie szykuje i dziś jedziemy do teściów do Warszawy(jutro mam badania genetyczne w Multimedzie i krew na konflikt płytkowy) a wczesniej jakies ciążowe zakupy nie moge sie doczekac bo w swoich juz mnie wszystko cisnie:) Miłego dzionka dziewczyny

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja już po śniadaniu, drugim śniadaniu, herbatce i nagle złapały mnie mdłości, to chyba po słodkim gofrze. Staram się podjadać coś słodkiego, bo zawsze lubiłam, ale jednak nie zawsze to się Dzidzi podoba hehe.

I chodzę opatulona, bo zimnooooo.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to mozliwe zebym w tak wczesnym tyg poczula kopniaka synka? To moja pierwsza ciaza.. Zjadlam sniadanko polozylam sie na lewym boku i masowalam brzuch bo troche boli a tu nagle taki podskok! I nie wiem co teraz myslec..

xpatiiix3, sisiiii, mada_lena lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snickers na drugie sniadanie. Tego jeszcze nie było:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martinka ja jakoś ok.13 w tej poczułam smyranka lekkie i pukanie :D teraz to już kopy ,że hej ho, bo w końcu 17 tydzień, ale możliwe jest by coś czuć :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja od poczatku ciąży nie piłam kawy a tak uwielbiam ta z mc donald myslicie że mogę się dzis napić?:D

mada_lena lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Kobietki ja od poczatku ciąży nie piłam kawy a tak uwielbiam ta z mc donald myslicie że mogę się dzis napić?:D

pewnie, że możesz - codziennie witam dzień filiżanką

smacznej kawy <3

Evik lubi tę wiadomość

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ