X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciutko zobaczymy co porabia;) moze jutro uda mi sie pogadać z kolega ginem to podpytam go o te nasze bole brzucha... Jest dobrym lek, ale jakos nie wyobrażam sobie zeby chodzić do niego do gab;) samolot i te sprawy;) a potem na piwko;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no śmieszna sytuacja :P ale usg zawsze może zrobić i zajrzeć między nóżki dzidziusia :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg pyknie mi maz:) no chyba, ze kolega bedzie miał czas to go pomecze :) ciekawi jestesmy co tam miedzy tymi nóżkami jest:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie ile sie leży w szpitalu po cc, a ile po sn?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja. Jak wymiotowałam to srogo. Nagle koniec. Cisza. Po 21 naszła mnie ochota na biała kiełbasę z chrzanem. Mąż jak usłyszał że ja cos konkretnego ziem natychmiast w auto i godzinę szukał gdzie w sob o 2130 dostanie biała kiełbasę. Aha koniecznie z bagietką.

Zjadłam o 2220 cała kiełbaskę kupę chrzanu kawał bagietki i jestem jak nowo narodzona.

Męczy mnie przeziębienie, może dlatego te mdłości się nasiliły? Robię syrop z cebuli. Wypiłam 2l herbaty z miodem, sok z wyciśniętej cytryny. I liczę, że skończy się na przeziębienia a nie chorobie. Jutro jak się nie poprawi podjedziemy do szpitala.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a ja obejrzalam walki kws, z emocji az brzuch napinalam hehe

• Paju Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis kupilam ksiazke. Polozna 3550 cudow narodzin.

Jestem juz prawie na polowie.. a mialo byc kilka rozdzialow bo jutro uczelnia na 8..
    Ciekawe jak wstane :P

A co do boli to mnie mega boli kosc ogonowa, niekiedy promieniuje do polowy pupy.
    Nieraz az sie przrkrecic na bok nie moge, nie mowiac juz o wstawaniu...

Reverie lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Dziewczyny wiecie ile sie leży w szpitalu po cc, a ile po sn?

Zalezy od szpitala :)
    PO SN moga cie wypisac juz po 12 godzinach, jesli sobie zazyczysz, a wszsytko jest dobrze, jednak sredni czas 2-3dni, po cc, od 3-5 jak jest ok.
    Zazwyczaj 2-3 dni i jestes w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 03:39

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie - pierwsze nie śpię? u nas noc fatalna przez chorobę synka - niby angina ale kręcił się, siadał, płakał itd - kosmos

co do pytania to raczej nikt nie wypisze w polsce po 12 godz - standardowo po sn 2 noce musisz leżeć po cc 3 noce

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie było tak że jedna noc na pooperacyjnej, jedna z zwykłej sali i ostatnia na zwykłej już z dzieckiem - potem rano badają krew, robią usg no i jak wyniki ok dają wypis mamie, a pediatra bada dziecko i jak nie ma żółtaczki, dobrze przybiera a raczej nie za dużo spada z wagi itd to dziecko tez dostaje wypis

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Ja dzis kupilam ksiazke. Polozna 3550 cudow narodzin.

Jestem juz prawie na polowie.. a mialo byc kilka rozdzialow bo jutro uczelnia na 8..
    Ciekawe jak wstane :P

A co do boli to mnie mega boli kosc ogonowa, niekiedy promieniuje do polowy pupy.
    Nieraz az sie przrkrecic na bok nie moge, nie mowiac juz o wstawaniu...

Też myślałam, żeby kupić tę książkę. Skoro w jeden dzień przeczytałaś połowę, to zapewne jest ciekawa?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Fajna nocka mega kopniaki bąbeluś mi serwuje :D hihi ciesze się jak szczerbaty do sera jak tylko Miłoszka czuje <3

Ja po sn leżałam 57 godzin :D na 3 dobe się zazwyczaj wychodzi :D chyba ,że trafisz na weekend :P np urodzisz w piątek to nie puszczą w niedziele tylko w poniedziałek dopiero :P tak jest u mnie :) Ja urodziłam we wtorek o 3 a wyszłam w czwartek o 12 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 09:52

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Ale jaja. Jak wymiotowałam to srogo. Nagle koniec. Cisza. Po 21 naszła mnie ochota na biała kiełbasę z chrzanem. Mąż jak usłyszał że ja cos konkretnego ziem natychmiast w auto i godzinę szukał gdzie w sob o 2130 dostanie biała kiełbasę. Aha koniecznie z bagietką.

Zjadłam o 2220 cała kiełbaskę kupę chrzanu kawał bagietki i jestem jak nowo narodzona.

Męczy mnie przeziębienie, może dlatego te mdłości się nasiliły? Robię syrop z cebuli. Wypiłam 2l herbaty z miodem, sok z wyciśniętej cytryny. I liczę, że skończy się na przeziębienia a nie chorobie. Jutro jak się nie poprawi podjedziemy do szpitala.

Oby Ci szybko przeszło.
    Ja dzis rano wstałam i tez mialam mega ochote na biala kiełbasę z chrzanem:D haha
    Ale na sniadanie była jajecznica i obowiązkowo pomidory:P

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!:) U mnie sniadanko sie szykuje i dziś jedziemy do teściów do Warszawy(jutro mam badania genetyczne w Multimedzie i krew na konflikt płytkowy) a wczesniej jakies ciążowe zakupy nie moge sie doczekac bo w swoich juz mnie wszystko cisnie:) Miłego dzionka dziewczyny

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja już po śniadaniu, drugim śniadaniu, herbatce i nagle złapały mnie mdłości, to chyba po słodkim gofrze. Staram się podjadać coś słodkiego, bo zawsze lubiłam, ale jednak nie zawsze to się Dzidzi podoba hehe.

I chodzę opatulona, bo zimnooooo.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to mozliwe zebym w tak wczesnym tyg poczula kopniaka synka? To moja pierwsza ciaza.. Zjadlam sniadanko polozylam sie na lewym boku i masowalam brzuch bo troche boli a tu nagle taki podskok! I nie wiem co teraz myslec..

xpatiiix3, sisiiii, mada_lena lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snickers na drugie sniadanie. Tego jeszcze nie było:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martinka ja jakoś ok.13 w tej poczułam smyranka lekkie i pukanie :D teraz to już kopy ,że hej ho, bo w końcu 17 tydzień, ale możliwe jest by coś czuć :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja od poczatku ciąży nie piłam kawy a tak uwielbiam ta z mc donald myslicie że mogę się dzis napić?:D

mada_lena lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Kobietki ja od poczatku ciąży nie piłam kawy a tak uwielbiam ta z mc donald myslicie że mogę się dzis napić?:D

pewnie, że możesz - codziennie witam dzień filiżanką

smacznej kawy <3

Evik lubi tę wiadomość

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ