X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże teraz to ja się boję każdego porodu:D Zmienic myślenie na brak powikłań!:D:D:D
    U mnie tez leje a ja jeszcze w łóżku, mężus w pracy do 13 potem obiadek u rodziców. Od 3 dni mam faze na kanapki z pasztetem podlaskim:D
    AAA i dzis wkraczam w II trymestr!:D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o cc to ja się panicznie boję i mam nadzieje, że uda mi się urodzić siłami natury. Nie chce żeby ktokolwiek rozcinał mój brzuch ;p

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, ja od 3 tygodni jem tylko pasztet podlaski, od wędlin odrzuca mnie strasznie. Do tego wciągam pomidory i świeże ogórki.

Evik lubi tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe tak samo jak mnie na wędliny na kanapkach nie mogę patrzec chyba od poczatku ciąży:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    O Boże teraz to ja się boję każdego porodu:D Zmienic myślenie na brak powikłań!:D:D:D
    U mnie tez leje a ja jeszcze w łóżku, mężus w pracy do 13 potem obiadek u rodziców. Od 3 dni mam faze na kanapki z pasztetem podlaskim:D
    AAA i dzis wkraczam w II trymestr!:D

Ja też dzisiaj zaczynam II trymestr! :-D

Evik, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzisiaj sobie pospałam do 9 ale mimo wszystko ból głowy..

Ja akurat zszywania wcale nie czułam, a przecież nie byłam znieczulona wcale... to wszystko sprawka adrenaliny, nawet nie wiedziałam kiedy skończyła mnie zszywać, bo miałam wtedy małego na piersi :P A krocze boli i owszem ,ale ja normalnie siedziałam nie miałam problemu z tym ,bo nie byłam nacięta, u mnie to bardziej jakbym sobie palca skaleczyła taki typ bólu to był, a raczej pobolewanie a nie ból nawet... hmm typu siniak.. ale ja jestem wytrzymała akurat na takie rzeczy :) To jest indywidualna sprawa każdej kobiety, jedne szybciej po cc dojdą do siebie, inne po sn hehe ale i tak wszystko może się zmienić w trakcie porodu i niektóre z Nas które nie chciały cc niestety będą na to skazane, a te które chciały cc jednak urodzić mogą sn i też będą bardzo zadowolone, mamy jeszcze dużo czasu na to :P

U mnie koleżanka miesiąc temu zrobiła sobie cc prywatnie w 41/42 tyg i przez tą traumę jaką przeszła ten ból po i dochodzenie do siebie zarzekła się ,że ona nigdy w życiu nie chce dzieci mieć więcej i przechodzić to wszystko znowu, a z kolei druga, co 2 tyg po cc biegała już ,żeby schudnąć i się zarzekła, że ona tylko cc chce... ;oo

Ciesze się ,że jest wybór jakiś :) Bo przesrane by było, gdyby ktoś przymuszał do tego czego nie chcemy hehe :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam dzisiaj sobie pospałam do 9 ale mimo wszystko ból głowy..

Ja akurat zszywania wcale nie czułam, a przecież nie byłam znieczulona wcale... to wszystko sprawka adrenaliny, nawet nie wiedziałam kiedy skończyła mnie zszywać, bo miałam wtedy małego na piersi :P A krocze boli i owszem ,ale ja normalnie siedziałam nie miałam problemu z tym ,bo nie byłam nacięta, u mnie to bardziej jakbym sobie palca skaleczyła taki typ bólu to był, a raczej pobolewanie a nie ból nawet... hmm typu siniak.. ale ja jestem wytrzymała akurat na takie rzeczy :) To jest indywidualna sprawa każdej kobiety, jedne szybciej po cc dojdą do siebie, inne po sn hehe ale i tak wszystko może się zmienić w trakcie porodu i niektóre z Nas które nie chciały cc niestety będą na to skazane, a te które chciały cc jednak urodzić mogą sn i też będą bardzo zadowolone, mamy jeszcze dużo czasu na to :P

U mnie koleżanka miesiąc temu zrobiła sobie cc prywatnie w 41/42 tyg i przez tą traumę jaką przeszła ten ból po i dochodzenie do siebie zarzekła się ,że ona nigdy w życiu nie chce dzieci mieć więcej i przechodzić to wszystko znowu, a z kolei druga, co 2 tyg po cc biegała już ,żeby schudnąć i się zarzekła, że ona tylko cc chce... ;oo

Ciesze się ,że jest wybór jakiś :) Bo przesrane by było, gdyby ktoś przymuszał do tego czego nie chcemy hehe :P
    No właśnie z wyborem w Polsce mogłoby być lepiej...
    Niestety topowe uniwersyteckie ośrodki w Warszawie jak głupie walczą o jak najniższy odsetek cięć cesarskich. Dlatego często pacjentka przychodzi z papierkiem kwalifikującym ją do cięcia np. z powodu wady wzroku, albo poprzedniego cięcia cesarskiego, a szef każe konsultować ją jeszcze raz ze swoim konsultantem okulistą, albo twierdzi, że samo CC po pierwszym CC nie jest bezwzględnym wskazaniem do cięcia i odmawiają wykonania CC.

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no własnie tak było z moją mamą ,że po każdym cc kazali jej się męczyć i próbować sn...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:*

leje jak z cebra, zagrożenie powodziowe, woda już nam zaczyna zatrzymywać się w ogrodzie...uuuu

Jak Wy możecie jeść pasztety?! przecież to same mom-y! :D brrrrrrrrrr :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj następna akcja, pojechaliśmy do IKEA po krzesła ogrodowe, jak to w Ikea nabraliśmy jakieś drobnice, pudła etc. Był duży koszyk pchany przez małża, mały z jakimś miśkiem pchany przez młodego. W domu się zorientowałam, że nie ma ani jednej doniczki i latarenki.
    Musiałam ochoczo pakować je do jakiegoś innego wózka, będącego w pobliżu....BOŻE where's my mind :D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 12:22

Goplana, blue00, Viviana lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, podczytuję sobie Was regularnie i coś pamiętam, że któraś z Was miała problem z rwą kulszową, ból masakryczny :/.. nie pamiętam tylko która :( co można zrobić w tej sytuacji? najprościej pewnie jechać na pogotowie, ale zastanawiam się co mnie tam czeka, rentgen? leki przeciwzapalne? dajcie znać jeśli możecie

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem słoniem!;/Szykuję sie do wyjścia i rzucam ciuchami;/ :P

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się nic nie chce...jutro impreza dla rodziny z okazji urodzin męża, dzisiaj muszę zrobić torcik bezowy i jakieś mięsa, nie chce mi się jak cholera przyjmować gości, no ale cooo trzeba :-/ i tak już wynegocjowałam że nie na obiad tylko po obiedzie niech przyjdą bo ja nie będę cały dzień przy garach stała i siedziała przy stole. no way!!!

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety niewiele zrobia bo na rwe lekow w ciazy nie mozns rtg tez nie masci raczej tez odpadaja mozna chyba masaz specjalny i czekac az przejdzie ja niestety miewam raz w roku przynajmniej i sama teraz sie obawiam pocieszajace jest to ze w koncu przechodzi

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety niewiele zrobia bo na rwe lekow w ciazy nie mozns rtg tez nie masci raczej tez odpadaja mozna chyba masaz specjalny i czekac az przejdzie ja niestety miewam raz w roku przynajmniej i sama teraz sie obawiam pocieszajace jest to ze w koncu przechodzi

Marzena27 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za zdublowanie wlasnie jestem na mega nudnych zajeciach na uniw

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:

dzięki Ci za odpowiedź, chyba faktycznie zostaje mi wizyta u fizjoterapeuty, póki jakoś wytrzymuję to poczekam z tym pogotowiem. Dzięki miłego dnia :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie rwa dopadła raz mocniej raz mniej boli przejdzie na troche i za pare dni tygodni znowu wraca... jakoś prawie od poczatku tej ciazy mam... teraz prawa strona czasem az siedziec nie moge i malego wziac na ręce...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta! Nie mam wprawdzie czasu na udzielanie się na forum listopadówek, ale czasem Was podczytuję. Chciałam dać Wam znac, że wypatrzyłam iż od 22 maja w Lidlu będą na promocji ubrania ciążowe. Wejdźcie sobie na stronę Lidla i w zakładce "maluchy" można obejrzeć te kilka ciuchów.
    Pozdrawiam wszystkie Listopadóweczki!

xpatiiix3, Viviana, Lavendula lubią tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    I mnie rwa dopadła raz mocniej raz mniej boli przejdzie na troche i za pare dni tygodni znowu wraca... jakoś prawie od poczatku tej ciazy mam... teraz prawa strona czasem az siedziec nie moge i malego wziac na ręce...

A mowiłaś Pati swojemu lekarzowi? doradzał coś?

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ