X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże teraz to ja się boję każdego porodu:D Zmienic myślenie na brak powikłań!:D:D:D
    U mnie tez leje a ja jeszcze w łóżku, mężus w pracy do 13 potem obiadek u rodziców. Od 3 dni mam faze na kanapki z pasztetem podlaskim:D
    AAA i dzis wkraczam w II trymestr!:D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o cc to ja się panicznie boję i mam nadzieje, że uda mi się urodzić siłami natury. Nie chce żeby ktokolwiek rozcinał mój brzuch ;p

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik, ja od 3 tygodni jem tylko pasztet podlaski, od wędlin odrzuca mnie strasznie. Do tego wciągam pomidory i świeże ogórki.

Evik lubi tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe tak samo jak mnie na wędliny na kanapkach nie mogę patrzec chyba od poczatku ciąży:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    O Boże teraz to ja się boję każdego porodu:D Zmienic myślenie na brak powikłań!:D:D:D
    U mnie tez leje a ja jeszcze w łóżku, mężus w pracy do 13 potem obiadek u rodziców. Od 3 dni mam faze na kanapki z pasztetem podlaskim:D
    AAA i dzis wkraczam w II trymestr!:D

Ja też dzisiaj zaczynam II trymestr! :-D

Evik, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzisiaj sobie pospałam do 9 ale mimo wszystko ból głowy..

Ja akurat zszywania wcale nie czułam, a przecież nie byłam znieczulona wcale... to wszystko sprawka adrenaliny, nawet nie wiedziałam kiedy skończyła mnie zszywać, bo miałam wtedy małego na piersi :P A krocze boli i owszem ,ale ja normalnie siedziałam nie miałam problemu z tym ,bo nie byłam nacięta, u mnie to bardziej jakbym sobie palca skaleczyła taki typ bólu to był, a raczej pobolewanie a nie ból nawet... hmm typu siniak.. ale ja jestem wytrzymała akurat na takie rzeczy :) To jest indywidualna sprawa każdej kobiety, jedne szybciej po cc dojdą do siebie, inne po sn hehe ale i tak wszystko może się zmienić w trakcie porodu i niektóre z Nas które nie chciały cc niestety będą na to skazane, a te które chciały cc jednak urodzić mogą sn i też będą bardzo zadowolone, mamy jeszcze dużo czasu na to :P

U mnie koleżanka miesiąc temu zrobiła sobie cc prywatnie w 41/42 tyg i przez tą traumę jaką przeszła ten ból po i dochodzenie do siebie zarzekła się ,że ona nigdy w życiu nie chce dzieci mieć więcej i przechodzić to wszystko znowu, a z kolei druga, co 2 tyg po cc biegała już ,żeby schudnąć i się zarzekła, że ona tylko cc chce... ;oo

Ciesze się ,że jest wybór jakiś :) Bo przesrane by było, gdyby ktoś przymuszał do tego czego nie chcemy hehe :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam dzisiaj sobie pospałam do 9 ale mimo wszystko ból głowy..

Ja akurat zszywania wcale nie czułam, a przecież nie byłam znieczulona wcale... to wszystko sprawka adrenaliny, nawet nie wiedziałam kiedy skończyła mnie zszywać, bo miałam wtedy małego na piersi :P A krocze boli i owszem ,ale ja normalnie siedziałam nie miałam problemu z tym ,bo nie byłam nacięta, u mnie to bardziej jakbym sobie palca skaleczyła taki typ bólu to był, a raczej pobolewanie a nie ból nawet... hmm typu siniak.. ale ja jestem wytrzymała akurat na takie rzeczy :) To jest indywidualna sprawa każdej kobiety, jedne szybciej po cc dojdą do siebie, inne po sn hehe ale i tak wszystko może się zmienić w trakcie porodu i niektóre z Nas które nie chciały cc niestety będą na to skazane, a te które chciały cc jednak urodzić mogą sn i też będą bardzo zadowolone, mamy jeszcze dużo czasu na to :P

U mnie koleżanka miesiąc temu zrobiła sobie cc prywatnie w 41/42 tyg i przez tą traumę jaką przeszła ten ból po i dochodzenie do siebie zarzekła się ,że ona nigdy w życiu nie chce dzieci mieć więcej i przechodzić to wszystko znowu, a z kolei druga, co 2 tyg po cc biegała już ,żeby schudnąć i się zarzekła, że ona tylko cc chce... ;oo

Ciesze się ,że jest wybór jakiś :) Bo przesrane by było, gdyby ktoś przymuszał do tego czego nie chcemy hehe :P
    No właśnie z wyborem w Polsce mogłoby być lepiej...
    Niestety topowe uniwersyteckie ośrodki w Warszawie jak głupie walczą o jak najniższy odsetek cięć cesarskich. Dlatego często pacjentka przychodzi z papierkiem kwalifikującym ją do cięcia np. z powodu wady wzroku, albo poprzedniego cięcia cesarskiego, a szef każe konsultować ją jeszcze raz ze swoim konsultantem okulistą, albo twierdzi, że samo CC po pierwszym CC nie jest bezwzględnym wskazaniem do cięcia i odmawiają wykonania CC.

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no własnie tak było z moją mamą ,że po każdym cc kazali jej się męczyć i próbować sn...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:*

leje jak z cebra, zagrożenie powodziowe, woda już nam zaczyna zatrzymywać się w ogrodzie...uuuu

Jak Wy możecie jeść pasztety?! przecież to same mom-y! :D brrrrrrrrrr :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj następna akcja, pojechaliśmy do IKEA po krzesła ogrodowe, jak to w Ikea nabraliśmy jakieś drobnice, pudła etc. Był duży koszyk pchany przez małża, mały z jakimś miśkiem pchany przez młodego. W domu się zorientowałam, że nie ma ani jednej doniczki i latarenki.
    Musiałam ochoczo pakować je do jakiegoś innego wózka, będącego w pobliżu....BOŻE where's my mind :D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 12:22

Goplana, blue00, Viviana lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, podczytuję sobie Was regularnie i coś pamiętam, że któraś z Was miała problem z rwą kulszową, ból masakryczny :/.. nie pamiętam tylko która :( co można zrobić w tej sytuacji? najprościej pewnie jechać na pogotowie, ale zastanawiam się co mnie tam czeka, rentgen? leki przeciwzapalne? dajcie znać jeśli możecie

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem słoniem!;/Szykuję sie do wyjścia i rzucam ciuchami;/ :P

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się nic nie chce...jutro impreza dla rodziny z okazji urodzin męża, dzisiaj muszę zrobić torcik bezowy i jakieś mięsa, nie chce mi się jak cholera przyjmować gości, no ale cooo trzeba :-/ i tak już wynegocjowałam że nie na obiad tylko po obiedzie niech przyjdą bo ja nie będę cały dzień przy garach stała i siedziała przy stole. no way!!!

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety niewiele zrobia bo na rwe lekow w ciazy nie mozns rtg tez nie masci raczej tez odpadaja mozna chyba masaz specjalny i czekac az przejdzie ja niestety miewam raz w roku przynajmniej i sama teraz sie obawiam pocieszajace jest to ze w koncu przechodzi

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety niewiele zrobia bo na rwe lekow w ciazy nie mozns rtg tez nie masci raczej tez odpadaja mozna chyba masaz specjalny i czekac az przejdzie ja niestety miewam raz w roku przynajmniej i sama teraz sie obawiam pocieszajace jest to ze w koncu przechodzi

Marzena27 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za zdublowanie wlasnie jestem na mega nudnych zajeciach na uniw

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:

dzięki Ci za odpowiedź, chyba faktycznie zostaje mi wizyta u fizjoterapeuty, póki jakoś wytrzymuję to poczekam z tym pogotowiem. Dzięki miłego dnia :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie rwa dopadła raz mocniej raz mniej boli przejdzie na troche i za pare dni tygodni znowu wraca... jakoś prawie od poczatku tej ciazy mam... teraz prawa strona czasem az siedziec nie moge i malego wziac na ręce...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta! Nie mam wprawdzie czasu na udzielanie się na forum listopadówek, ale czasem Was podczytuję. Chciałam dać Wam znac, że wypatrzyłam iż od 22 maja w Lidlu będą na promocji ubrania ciążowe. Wejdźcie sobie na stronę Lidla i w zakładce "maluchy" można obejrzeć te kilka ciuchów.
    Pozdrawiam wszystkie Listopadóweczki!

xpatiiix3, Viviana, Lavendula lubią tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    I mnie rwa dopadła raz mocniej raz mniej boli przejdzie na troche i za pare dni tygodni znowu wraca... jakoś prawie od poczatku tej ciazy mam... teraz prawa strona czasem az siedziec nie moge i malego wziac na ręce...

A mowiłaś Pati swojemu lekarzowi? doradzał coś?

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ