X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 porody mialam sn, czwarty cesarka bo wczesnie wody odeszly, malej spadalo tetno aa moj organizm nie byl przygotowany do porodu i powiem wam, ze nigdy wiecej cc, dopiero w czwartej dobie w miare doszlam do siebie, wczesniej za nic nie moglam podejsc do dziecka czy cokolwiek zrobic, tak wiec jestem jak najbardziej za porodem sn.

• monia0084 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy to coś zmienia, ale teraz cc robią w poprzek mniej więcej na linii majtek i może już nie ma tak wielkiego ryzyka rozcięcia pęcherza. W moim przypadku na początku też miałam urodzić sn i męczyłam się 11 godz. dopiero jak zaczęły mi się skurcze parte i oczywiście zmieniła się zmiana w szpitalu to zdecydowali się na cc. Po tych męczarniach które tam przeszłam wybrałabym teraz chyba cc, zwłaszcza że boję się rozejścia blizny i krwotoku przy normalnym porodzie

• Goplana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0084 wrote:
    nie wiem czy to coś zmienia, ale teraz cc robią w poprzek mniej więcej na linii majtek i może już nie ma tak wielkiego ryzyka rozcięcia pęcherza. W moim przypadku na początku też miałam urodzić sn i męczyłam się 11 godz. dopiero jak zaczęły mi się skurcze parte i oczywiście zmieniła się zmiana w szpitalu to zdecydowali się na cc. Po tych męczarniach które tam przeszłam wybrałabym teraz chyba cc, zwłaszcza że boję się rozejścia blizny i krwotoku przy normalnym porodzie
    Ryzyko niestety jest, a nawet nieco większe. Każda operacja łączy się niestety z ryzykiem powikłań.
    Ale poród SN też ma swoje powikłania...
    Poród wg mnie ogólnie nie udał się naturze...

jftycms.png
  • monia0084 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalu gdzie rodziłam przez pierwszą dobę praktycznie wszystko przy dziecku robiły położne, a potem niestety trzeba było sobie radzić samemu
    Ja miałam wsparcie w mężu, bo to on pierwszą pieluchę zmienił i siedział u mnie od 7 rano do 21 wieczorem :)
    teraz niestety będzie inaczej, bo córci w domku będzie musiał pilnować

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia kiedyś jak ratowali życie dziecka cieli wzdłuż od pępka w dół... wiele mam moich znajomych tak ma.. ale to było 19 lat temu prawie, bo za 12 dni urodziny mojego brata :) a z tym pęherzem było tak bo ciął stażysta czy student nie wiem jak to tam czy rezydent mniejsza o to w ażdym bądź razie uczeń jakiś... ;/ a ja się nie dam temu.. a oni maja prawo ,bo to niestety ale szpial uniwersytecki, ja na szczęście rodziłam w nocy jak nie by ło studentów, tak pewnie by zaglądali między nogi :P

Goplana a jeżeli mogę wiedzieć to kim jesteś z zawodu.? :) bo patrzę tak od jakiegoś czasu, że obeznana nieźle jesteś w tych sprawach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monia0084 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest niestety straszne jak z 15 osób stoi i się na ciebie w takiej sytuacji gapi :/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana nie zwalili, bo obecny szef kliniki wziął na siebie, ale mama dowiedziała się później od położnych ,że operował rezydent, a teraz moja mama pracuje tam od 2 lat w dziale bhp :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    monia kiedyś jak ratowali życie dziecka cieli wzdłuż od pępka w dół... wiele mam moich znajomych tak ma.. ale to było 19 lat temu prawie, bo za 12 dni urodziny mojego brata :) a z tym pęherzem było tak bo ciął stażysta czy student nie wiem jak to tam czy rezydent mniejsza o to w ażdym bądź razie uczeń jakiś... ;/ a ja się nie dam temu.. a oni maja prawo ,bo to niestety ale szpial uniwersytecki, ja na szczęście rodziłam w nocy jak nie by ło studentów, tak pewnie by zaglądali między nogi :P

Goplana a jeżeli mogę wiedzieć to kim jesteś z zawodu.? :) bo patrzę tak od jakiegoś czasu, że obeznana nieźle jesteś w tych sprawach :)

Zwalili na rezydenta :) a takie powikłanie zdarza się nawet najlepszym specjalistom...

A z zawodu jestem lek. chirurgiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 22:36

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Goplana nie zwalili, bo obecny szef kliniki wziął na siebie, ale mama dowiedziała się później od położnych ,że operował rezydent, a teraz moja mama pracuje tam od 2 lat w dziale bhp :)
    Niestety, zawsze się może zdarzyć, ale dlatego nie chciałabym mieć cięcia citowego, bo wtedy błędy zdarzają się najczęściej - wiadomo walka z czasem, zmęczenie... nie operują nas roboty.

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no zdolniaszka :D fajnie ja zawsze marzyłam o medycynie, potem psychologii i tak skacze z kwiatka na kwiatek ale zawsze mi wraca to pierwsze :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No no zdolniaszka :D fajnie ja zawsze marzyłam o medycynie, potem psychologii i tak skacze z kwiatka na kwiatek ale zawsze mi wraca to pierwsze :P
    Czasochłonne to to niemiłosiernie, dlatego na pierwsze diecko mogę sobie pozwolić po trzydziestce, a i to z wielkimi wyrzutami sumienia...

jftycms.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu:)) odezwę sie po powrocie:)

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :) widze że dalej temat sn/cc - u mnie jedno cc jest bezwzględnym wskazaniem do drugiego - i tak w polsce jest że to matka która chce próbować sn musi podpisać odpowiednie papiery że jest świadoma zagrożeń itd no i lekarz musi wyrazić zgodę na taką próbę - ale wiadomo jak to wygląda w realu - podtykają jakieś papiery których nikt nie czyta itd - moja gin mówi że 50% sn po cc i tak kończy się cc i to właśnie "na ostro" a w ich szpitalu już wolą spokojnie mieć zaplanowane wszystko niż nagle szybko

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, u mnie okropne burze i ulewy, a niedaleko mnie Wisła i ludzie walczą z powodzią... a nie wygląda by przestało padać.

W domu zimnooooo.

Widzę, że wrócił temat porodu. Każda z nas ma swoje zdanie, z jakiegoś powodu, można rozmawiać o poglądach i plusach, minusach, ważne, by efektem tego było zdrowe dziecko i zdrowa mama.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i uwielbiam takie poranki kiedy weekend zaplanowany na jakieś atrakcje a tu synek chory - gorączka, bardzo czerwone gardło - i jak zwykle w weekend i trzeba na całodobowy a chciałabym laryngologa bo jest pod opieką stałą ale do poniedziałku za daleko .. mam tylko nadzieje że się nie zaraże..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo jest wskazan do cesarki, chociazby wada wzroku. Ja mysle ze skorzystam z tego, aczkolwiek jeszcze tyle czasu...

U mnie mama obie ciaze cc, gdyby nie to urodzilabym sie z ciezkim porazeniem mozgowym. Cesarke zrobili w ostatniej chwili, doslownie ja rozpruli, ja bylam fioletowa i nie plakalam. Z siostrą nie bylo wskazan, wielki strach przed SN zrobili jej odrazu cesarke. W kolejnej dobie normalnie chodzila i zajmowala sie malą :)

nxbhnwz.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry... u mnie również mokro za oknem, niebo na wysokości trawnika na szczęście w kaloryferach zaczęli grzać. Na 10:00 idę na Dzień Otwarty do Szpitala, gdzie być może zdecyduję się rodzić. Brzmi to na razie dla mnie kompletnie abstrakcyjnie, czuję się jak przedszkolak przed wycieczką do podstawówki ;) Miłego dnia - i niech Wisła nam nie występuje z brzegów :)

• talia22 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zdecydowanie bardziej przeraża cc i opowieści o tym jak się po nim dochodzi do siebie ale z drugiej strony bardzo nie chciałabym być cięta... Fakt poród naturze nie wyszedł za dobrze...

f2w343r88uf9xtcb.png

• izia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ee bez przesady - samo cc to jak wizyta u dentysty - nic nie czujesz, nie widzisz - wiesz że coś robią i jesteś przejęta ze zaraz będzie mały a jak po jakich paru minutach sie pojawia to potem to już o niczym innym nie myślisz - najgorsze pierwsze wstanie - ale po sn też nie bywa kolorowo z siedzeniem itd - i nie wierzę żeby zszywanie i potem tam na dole nie bolało.. po cc jest tak że zazwyczaj okolicy cięcia się nie czuje- poprostu jest takie miejsce ze możesz się szczypać a nie czuć i czucie wraca nawet po paru miesiacach więc bolą w zasadzie mieśnie brzucha i tyle - pare dni ciezko sie wyprostowac i po sprawie

Evik, KUNIAK lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już poruszyłam temat cc ze swoją lekarką, i nie zareagowała jakoś zle itd
    Powiedziała ze jak się uprę to zrobimy,choć będzie jeszcze ze mną rozmawiać na ten temat,jak na razie tyle mi wystarczy
    Jestem spokojniejsza.

Goplana lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ