Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Patti, specjalnie dla Ciebie: https://www.youtube.com/watch?v=FG1c7NeofXU
xpatiiix3 wrote:Witam, ja po szkole już
U dyrektorki rozmowa przebiegła pomyślnie
Ona też porozmawiała z moimi wszystkimi nauczycielami, a następny tydzień trochę roboty mam hehe referaciki i testy do pisania
Damy radę
Kto jak nie ja.! ;P
Dotty wszystkiego najlepszego dwupaczku Nasz
:***
mada_lena kusicielko.!
A ja już wiem od czeg te bóle w plecach i za przeproszeniem w duuuupie
rwa się rozkręca znowu.. po prawej stroni od krzyża przez biodro po półdupku, aż do połowy uda czuje ją... Najmocniej jak źle usiądę albo jak chodzę...
niecierpliwa trzymam kciukasy
Lavendula a u mnie w mieście chyba nie ma takich zajęć, bo w pierwszej ciąży chciałam chodzić, ale nie znalazłam
talia ale duży brzdącul
Miłego dzionka :* -
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Przyszłam do Was na moment ze STYCZNIÓWEK
Bo mam pytanie, a już macie ten etap za sobą 
Byłam dziś u gina. wg OM jest to 6t,2dz.
Mój gin jest mało rozmowny i mrukowaty za to jest super fachowcem, ale ciężko z wymianą informacji. Mam tak:
Pęcherzyk 19.5mm. CRL=2.6mm YS=5mm.
WIdoczne echo płodu.
Jest też napisane, że wymiary te odpowoadają 5 tygodniowi, 5 dniowi a nie 6t2dz... i że ciąża jest młodsza o 2 dni.
Wyniki badań - morfologia hormony mocz mam perfekt.
Właśnie umarlam ze strachu i widzę ze już zdrowy rozsądek straciłam dawno... Czy to bardzo źle, że zarodek się wolniej rozwija ? czy to coś znaczy zlego ? czy po prostu owulacja była później ...
strasznie się martwię i chciałam zapytać czy może którejś z Was też się to przytrafiło.
Więc ratunku pomocy bo zwariuje. Mam przyjść za 10 dni. ALe 10 dni to same wiecie ile to czesu
Aha, zapomniałabym, a co to jest echo płodu ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 14:37
-
Maraska wrote:Hej dziewczyny!
Mój gin jest mało rozmowny i mrukowaty za to jest super fachowcem, ale ciężko z wymianą informacji. Mam tak:
WIdoczne echo płodu.
Jest też napisane, że wymiary te odpowoadają 5 tygodniowi, 5 dniowi a nie 6t2dz... i że ciąża jest młodsza o 2 dni.
Właśnie umarlam ze strachu i widzę ze już zdrowy rozsądek straciłam dawno... Czy to bardzo źle, że zarodek się wolniej rozwija ? czy to coś znaczy zlego ? czy po prostu owulacja była później ...
strasznie się martwię i chciałam zapytać czy może którejś z Was też się to przytrafiło.
Więc ratunku pomocy bo zwariuje. Mam przyjść za 10 dni. ALe 10 dni to same wiecie ile to czesu
Aha, zapomniałabym, a co to jest echo płodu ???
niemasz się czym martwić - owu mogła być poźniej, albo zagnieżdzenie - zresztą dwa dni to żadna różnica - a echo to serduszko.. radze poszukać innego gina, który odpowie na wszystkie pytania, wątpliwości itd i poprowadzi ci ciąże bo inaczej jak się bedziesz przejmować jak wszystko jest super -
WIdoczne echo płodu.
niczym się nie przejmuj - moja różnica między OM a USG to tydzień - powód - późna owulacja. -
WIdoczne echo płodu.
Prawie wszystkie tu zgromadzone mamy młodsze ciąże wg USG (no może kilka wyjątków
)
2 dni to nic, niektóre zarodki były młodsze o 2 tygodnie
Wszystko zależy od dnia owulacji i dnia zagnieżdżenia się zarodka.
Nie stresuj się teraz, nie ma czym, spokojnie poczekaj na następne badanie, i ciesz się póki Cię mdłości nie poniewierają
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Powoli przekonuje się do porodu SN... ale z wybraną położną... własnie się z nią umówiłam i zapisuję do niej do szkoły rodzenia.
Nawet nie pytajcie ile ta impreza kosztuje, bo i mnie jakoś słabawo i migrena się nasila.
Ale podobno warta jest tych pieniędzy... tak mi mówią znajome ginki...
Najlepiej mogłaby urodzić za mnie.
Dotty84, xpatiiix3, Mamadomina, sisiiii lubią tę wiadomość
-
Jak maluszek ssie kciuka

Ma już 6cm od główki do pupy, przezierność karkowa 1,36mm ryzyko wad < 1: 20 000
Został przebadany od czubka głowy do najmniejszego paluszka stopy wszystkie kosteczki, stawy, narządy (nerki, serduszko, żołądek, pęcherz moczowy i cała masa innych), tętnice, żyły, przepływy, WSZYSTKO !
blue00, Lavendula, Dotty84, anusiaa90, Agata92, Viviana, Amnezja, karmelek, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, KUNIAK, Strupka, sylvi, Eve, talia22, Reverie, Fidelissa, Nata, Maga31, Jula222, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa super! gratuluje dobrych wiadomosci

blue Tobie rowniez
kuniak mi wizja porodu sn spedza sen z powiek, mam nadziej ze maluch sie nie pospieszy i spokojnie do terminu cc doczekam
Goplana pomysl fajny i domyslam sie ze kosztowny.. szkoda ze nie mozna doplacic komus zeby za nas wlasnie urodzil
pewne nawet sklonna bym byla kredyt wziac z tej okazji 
maraska no faktycznie musisz bardziej ciagnac swojego gin za jezyk, bo skoro Ci takich rzeczy nie tlumaczy to niepotrzebnie sie stresujesz skoro wszystko jest ok
niecierpliwa21 lubi tę wiadomość
-
Kochana cc jest bardzo bezpieczne dla dzidziusia, będziesz miała 100% pewność że nie urodzi się z dziecięcym porażeniem mózgowym ani innymi wadami wynikającymi z możliwego niedotlenienia, pępowiną też się nie owinie.
Jedyne wady cc jeśli chodzi o malca to przeżyje lekki szok jak go nagle wyciągną z brzuszka, i nie zbierze całej flory bakteryjnej z dróg rodnych. -
KUNIAK wrote:Kurczę Goplana ja bym sie chciała przekonać do SN , dużo szybciej dochodzi sie do siebie . Ale jestem takim strasznym cykorem
Chyba niczego sie tak nie boje w życiu jak porodu 
To tak jak ja. I przeżyłam, z moją fobią do wenflonów, igieł w moim ciele etc. etc.
A wszyscy wróżyli, że napewno wywinę jakiś numer, z mdleniem i krzykiem na cały oddział. A takiego!
KUNIAK, lkc lubią tę wiadomość

Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
RewolucjaSięDzieje wrote:No niecierpliwa, pojechałaś po bandzie:D
poród sn ma też zalety jakby co
No sama prawda, oczywiście że ma zalety jest fizjologiczny przede wszystkim a cc to operacja
Ale dla dziecka cc to żadne zagrożenie, jak coś naturalnie nie idzie to robią cesarkę na cito bo wielu dzieciaczkom życie ratuje.
RewolucjaSięDzieje, KUNIAK lubią tę wiadomość

[/url