Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Patti, specjalnie dla Ciebie: https://www.youtube.com/watch?v=FG1c7NeofXU
xpatiiix3 wrote:Witam, ja po szkole już
U dyrektorki rozmowa przebiegła pomyślnieOna też porozmawiała z moimi wszystkimi nauczycielami, a następny tydzień trochę roboty mam hehe referaciki i testy do pisania
Damy radę
Kto jak nie ja.! ;P
Dotty wszystkiego najlepszego dwupaczku Nasz:***
mada_lena kusicielko.!
A ja już wiem od czeg te bóle w plecach i za przeproszeniem w duuuupierwa się rozkręca znowu.. po prawej stroni od krzyża przez biodro po półdupku, aż do połowy uda czuje ją... Najmocniej jak źle usiądę albo jak chodzę...
niecierpliwa trzymam kciukasy
Lavendula a u mnie w mieście chyba nie ma takich zajęć, bo w pierwszej ciąży chciałam chodzić, ale nie znalazłam
talia ale duży brzdącul
Miłego dzionka :* -
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Przyszłam do Was na moment ze STYCZNIÓWEKBo mam pytanie, a już macie ten etap za sobą
Byłam dziś u gina. wg OM jest to 6t,2dz.
Mój gin jest mało rozmowny i mrukowaty za to jest super fachowcem, ale ciężko z wymianą informacji. Mam tak:
Pęcherzyk 19.5mm. CRL=2.6mm YS=5mm.
WIdoczne echo płodu.
Jest też napisane, że wymiary te odpowoadają 5 tygodniowi, 5 dniowi a nie 6t2dz... i że ciąża jest młodsza o 2 dni.
Wyniki badań - morfologia hormony mocz mam perfekt.
Właśnie umarlam ze strachu i widzę ze już zdrowy rozsądek straciłam dawno... Czy to bardzo źle, że zarodek się wolniej rozwija ? czy to coś znaczy zlego ? czy po prostu owulacja była później ...strasznie się martwię i chciałam zapytać czy może którejś z Was też się to przytrafiło.
Więc ratunku pomocy bo zwariuje. Mam przyjść za 10 dni. ALe 10 dni to same wiecie ile to czesu
Aha, zapomniałabym, a co to jest echo płodu ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 14:37
-
Maraska wrote:Hej dziewczyny!
Przyszłam do Was na moment ze STYCZNIÓWEKBo mam pytanie, a już macie ten etap za sobą
Mój gin jest mało rozmowny i mrukowaty za to jest super fachowcem, ale ciężko z wymianą informacji. Mam tak:
WIdoczne echo płodu.
Jest też napisane, że wymiary te odpowoadają 5 tygodniowi, 5 dniowi a nie 6t2dz... i że ciąża jest młodsza o 2 dni.
Właśnie umarlam ze strachu i widzę ze już zdrowy rozsądek straciłam dawno... Czy to bardzo źle, że zarodek się wolniej rozwija ? czy to coś znaczy zlego ? czy po prostu owulacja była później ...strasznie się martwię i chciałam zapytać czy może którejś z Was też się to przytrafiło.
Więc ratunku pomocy bo zwariuje. Mam przyjść za 10 dni. ALe 10 dni to same wiecie ile to czesu
Aha, zapomniałabym, a co to jest echo płodu ???
niemasz się czym martwić - owu mogła być poźniej, albo zagnieżdzenie - zresztą dwa dni to żadna różnica - a echo to serduszko.. radze poszukać innego gina, który odpowie na wszystkie pytania, wątpliwości itd i poprowadzi ci ciąże bo inaczej jak się bedziesz przejmować jak wszystko jest super -
WIdoczne echo płodu.
niczym się nie przejmuj - moja różnica między OM a USG to tydzień - powód - późna owulacja. -
WIdoczne echo płodu.
Prawie wszystkie tu zgromadzone mamy młodsze ciąże wg USG (no może kilka wyjątków)
2 dni to nic, niektóre zarodki były młodsze o 2 tygodnieWszystko zależy od dnia owulacji i dnia zagnieżdżenia się zarodka.
Nie stresuj się teraz, nie ma czym, spokojnie poczekaj na następne badanie, i ciesz się póki Cię mdłości nie poniewierają
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Powoli przekonuje się do porodu SN... ale z wybraną położną... własnie się z nią umówiłam i zapisuję do niej do szkoły rodzenia.
Nawet nie pytajcie ile ta impreza kosztuje, bo i mnie jakoś słabawo i migrena się nasila.
Ale podobno warta jest tych pieniędzy... tak mi mówią znajome ginki...
Najlepiej mogłaby urodzić za mnie.Dotty84, xpatiiix3, Mamadomina, sisiiii lubią tę wiadomość
-
Jak maluszek ssie kciuka
Ma już 6cm od główki do pupy, przezierność karkowa 1,36mm ryzyko wad < 1: 20 000
Został przebadany od czubka głowy do najmniejszego paluszka stopy wszystkie kosteczki, stawy, narządy (nerki, serduszko, żołądek, pęcherz moczowy i cała masa innych), tętnice, żyły, przepływy, WSZYSTKO !
blue00, Lavendula, Dotty84, anusiaa90, Agata92, Viviana, Amnezja, karmelek, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, KUNIAK, Strupka, sylvi, Eve, talia22, Reverie, Fidelissa, Nata, Maga31, Jula222, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa super! gratuluje dobrych wiadomosci
blue Tobie rowniez
kuniak mi wizja porodu sn spedza sen z powiek, mam nadziej ze maluch sie nie pospieszy i spokojnie do terminu cc doczekam
Goplana pomysl fajny i domyslam sie ze kosztowny.. szkoda ze nie mozna doplacic komus zeby za nas wlasnie urodzilpewne nawet sklonna bym byla kredyt wziac z tej okazji
maraska no faktycznie musisz bardziej ciagnac swojego gin za jezyk, bo skoro Ci takich rzeczy nie tlumaczy to niepotrzebnie sie stresujesz skoro wszystko jest okniecierpliwa21 lubi tę wiadomość
-
Kochana cc jest bardzo bezpieczne dla dzidziusia, będziesz miała 100% pewność że nie urodzi się z dziecięcym porażeniem mózgowym ani innymi wadami wynikającymi z możliwego niedotlenienia, pępowiną też się nie owinie.
Jedyne wady cc jeśli chodzi o malca to przeżyje lekki szok jak go nagle wyciągną z brzuszka, i nie zbierze całej flory bakteryjnej z dróg rodnych. -
KUNIAK wrote:Kurczę Goplana ja bym sie chciała przekonać do SN , dużo szybciej dochodzi sie do siebie . Ale jestem takim strasznym cykorem
Chyba niczego sie tak nie boje w życiu jak porodu
To tak jak ja. I przeżyłam, z moją fobią do wenflonów, igieł w moim ciele etc. etc.
A wszyscy wróżyli, że napewno wywinę jakiś numer, z mdleniem i krzykiem na cały oddział. A takiego!KUNIAK, lkc lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
RewolucjaSięDzieje wrote:No niecierpliwa, pojechałaś po bandzie:D
poród sn ma też zalety jakby co
No sama prawda, oczywiście że ma zalety jest fizjologiczny przede wszystkim a cc to operacja
Ale dla dziecka cc to żadne zagrożenie, jak coś naturalnie nie idzie to robią cesarkę na cito bo wielu dzieciaczkom życie ratuje.RewolucjaSięDzieje, KUNIAK lubią tę wiadomość