X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Patti, specjalnie dla Ciebie: https://www.youtube.com/watch?v=FG1c7NeofXU

xpatiiix3 wrote:
    Witam, ja po szkole już ;)

U dyrektorki rozmowa przebiegła pomyślnie :) Ona też porozmawiała z moimi wszystkimi nauczycielami, a następny tydzień trochę roboty mam hehe referaciki i testy do pisania :D Damy radę :P Kto jak nie ja.! ;P

Dotty wszystkiego najlepszego dwupaczku Nasz ;) :***

mada_lena kusicielko.! ;)

A ja już wiem od czeg te bóle w plecach i za przeproszeniem w duuuupie :P rwa się rozkręca znowu.. po prawej stroni od krzyża przez biodro po półdupku, aż do połowy uda czuje ją... Najmocniej jak źle usiądę albo jak chodzę...

niecierpliwa trzymam kciukasy :D

Lavendula a u mnie w mieście chyba nie ma takich zajęć, bo w pierwszej ciąży chciałam chodzić, ale nie znalazłam :P

talia ale duży brzdącul :D

Miłego dzionka :*

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Przyszłam do Was na moment ze STYCZNIÓWEK ;) Bo mam pytanie, a już macie ten etap za sobą ;)

Byłam dziś u gina. wg OM jest to 6t,2dz.

Mój gin jest mało rozmowny i mrukowaty za to jest super fachowcem, ale ciężko z wymianą informacji. Mam tak:

Pęcherzyk 19.5mm. CRL=2.6mm YS=5mm.

WIdoczne echo płodu.

Jest też napisane, że wymiary te odpowoadają 5 tygodniowi, 5 dniowi a nie 6t2dz... i że ciąża jest młodsza o 2 dni.

Wyniki badań - morfologia hormony mocz mam perfekt.

Właśnie umarlam ze strachu i widzę ze już zdrowy rozsądek straciłam dawno... Czy to bardzo źle, że zarodek się wolniej rozwija ? czy to coś znaczy zlego ? czy po prostu owulacja była później ... :( strasznie się martwię i chciałam zapytać czy może którejś z Was też się to przytrafiło.

Więc ratunku pomocy bo zwariuje. Mam przyjść za 10 dni. ALe 10 dni to same wiecie ile to czesu ;)

Aha, zapomniałabym, a co to jest echo płodu ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 14:37

• izia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraska wrote:
    Hej dziewczyny!
    Przyszłam do Was na moment ze STYCZNIÓWEK ;) Bo mam pytanie, a już macie ten etap za sobą ;)

Mój gin jest mało rozmowny i mrukowaty za to jest super fachowcem, ale ciężko z wymianą informacji. Mam tak:

WIdoczne echo płodu.

Jest też napisane, że wymiary te odpowoadają 5 tygodniowi, 5 dniowi a nie 6t2dz... i że ciąża jest młodsza o 2 dni.

Właśnie umarlam ze strachu i widzę ze już zdrowy rozsądek straciłam dawno... Czy to bardzo źle, że zarodek się wolniej rozwija ? czy to coś znaczy zlego ? czy po prostu owulacja była później ... :( strasznie się martwię i chciałam zapytać czy może którejś z Was też się to przytrafiło.

Więc ratunku pomocy bo zwariuje. Mam przyjść za 10 dni. ALe 10 dni to same wiecie ile to czesu ;)

niemasz się czym martwić - owu mogła być poźniej, albo zagnieżdzenie - zresztą dwa dni to żadna różnica - a echo to serduszko.. radze poszukać innego gina, który odpowie na wszystkie pytania, wątpliwości itd i poprowadzi ci ciąże bo inaczej jak się bedziesz przejmować jak wszystko jest super

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraska wrote:
    Hej dziewczyny!

WIdoczne echo płodu.

niczym się nie przejmuj - moja różnica między OM a USG to tydzień - powód - późna owulacja.

• Goplana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraska wrote:
    Hej dziewczyny!

WIdoczne echo płodu.

Prawie wszystkie tu zgromadzone mamy młodsze ciąże wg USG (no może kilka wyjątków :) )
    2 dni to nic, niektóre zarodki były młodsze o 2 tygodnie :) Wszystko zależy od dnia owulacji i dnia zagnieżdżenia się zarodka.
    Nie stresuj się teraz, nie ma czym, spokojnie poczekaj na następne badanie, i ciesz się póki Cię mdłości nie poniewierają :)

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie wychodzi dwa dni do tylu, dzis po wizycie maluszek ma 5.44 cm, przeziernosc 1.1, kosc nosowa widoczna, plci nie sprawdzal

Lavendula, Viviana, Dotty84, KUNIAK, anusiaa90, karmelek, xpatiiix3, sylvi, Eve, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam dziewczyny!!!!
    Boze kamien z serca. ;))))))))

Dotty84, Cześka, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli przekonuje się do porodu SN... ale z wybraną położną... własnie się z nią umówiłam i zapisuję do niej do szkoły rodzenia.
    Nawet nie pytajcie ile ta impreza kosztuje, bo i mnie jakoś słabawo i migrena się nasila.
    Ale podobno warta jest tych pieniędzy... tak mi mówią znajome ginki...
    Najlepiej mogłaby urodzić za mnie.

Dotty84, xpatiiix3, Mamadomina, sisiiii lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty wszystkiego najlepszego :) Goplana czasami taniej wychodzi prywatny szpital.

Dotty84 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Goplana ja bym sie chciała przekonać do SN , dużo szybciej dochodzi sie do siebie . Ale jestem takim strasznym cykorem :/ Chyba niczego sie tak nie boje w życiu jak porodu :/

karmelek lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znowu boję się cc i modlę się by nic nie stanęło na przeszkodzie do sn

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak maluszek ssie kciuka :)

Ma już 6cm od główki do pupy, przezierność karkowa 1,36mm ryzyko wad < 1: 20 000

Został przebadany od czubka głowy do najmniejszego paluszka stopy wszystkie kosteczki, stawy, narządy (nerki, serduszko, żołądek, pęcherz moczowy i cała masa innych), tętnice, żyły, przepływy, WSZYSTKO !

lfac53thz2g9_t.jpg

blue00, Lavendula, Dotty84, anusiaa90, Agata92, Viviana, Amnezja, karmelek, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, KUNIAK, Strupka, sylvi, Eve, talia22, Reverie, Fidelissa, Nata, Maga31, Jula222, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa super! gratuluje dobrych wiadomosci :-)

blue Tobie rowniez :-)

kuniak mi wizja porodu sn spedza sen z powiek, mam nadziej ze maluch sie nie pospieszy i spokojnie do terminu cc doczekam :-)

Goplana pomysl fajny i domyslam sie ze kosztowny.. szkoda ze nie mozna doplacic komus zeby za nas wlasnie urodzil :-) pewne nawet sklonna bym byla kredyt wziac z tej okazji :-)

maraska no faktycznie musisz bardziej ciagnac swojego gin za jezyk, bo skoro Ci takich rzeczy nie tlumaczy to niepotrzebnie sie stresujesz skoro wszystko jest ok :-)

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w cytologii wyszedł HPV i będę mieć cesarkę.

Troszkę nawet się cieszę, bo strasznie bałam się naturalnego porodu...

nxbhnwz.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki czemu tak sie boicie naturalnego a cesarskiego nie? Nie boicie sie tego dłuzszego dochodzenia do siebie i w ogóle cięcia? Naświetlijcie mi to bo ja na myśl o cc dostaje dreszczy

xpatiiix3, blue00 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 16 maja 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana cc jest bardzo bezpieczne dla dzidziusia, będziesz miała 100% pewność że nie urodzi się z dziecięcym porażeniem mózgowym ani innymi wadami wynikającymi z możliwego niedotlenienia, pępowiną też się nie owinie.

Jedyne wady cc jeśli chodzi o malca to przeżyje lekki szok jak go nagle wyciągną z brzuszka, i nie zbierze całej flory bakteryjnej z dróg rodnych.

nxbhnwz.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wcale po cc sie specjalnie dlugo nie dochodzi do siebie :-) ja na drugi dzien juz wszystko wokol dziecka sama robilam:-) fakt brzuch mnie ciagnal, ale na sali lezalam tez z kobietami ktore po naturalnym gorzej wygladaly niz ja po cc :-)

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niecierpliwa, pojechałaś po bandzie:D

poród sn ma też zalety jakby co :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Kurczę Goplana ja bym sie chciała przekonać do SN , dużo szybciej dochodzi sie do siebie . Ale jestem takim strasznym cykorem :/ Chyba niczego sie tak nie boje w życiu jak porodu :/

To tak jak ja. I przeżyłam, z moją fobią do wenflonów, igieł w moim ciele etc. etc.
    A wszyscy wróżyli, że napewno wywinę jakiś numer, z mdleniem i krzykiem na cały oddział. A takiego! :D

KUNIAK, lkc lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 16 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    No niecierpliwa, pojechałaś po bandzie:D

poród sn ma też zalety jakby co :D

No sama prawda, oczywiście że ma zalety jest fizjologiczny przede wszystkim a cc to operacja :)

Ale dla dziecka cc to żadne zagrożenie, jak coś naturalnie nie idzie to robią cesarkę na cito bo wielu dzieciaczkom życie ratuje.

RewolucjaSięDzieje, KUNIAK lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ