X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty wszystkiego najlepszego! Ja dziś mam USG genetyczne :) może uda się określić płeć!

Dotty84 lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdrowego dzieciaczka i lekkiego porodu :-)

U mnie też szaro i leje. Aż uciekają wyrzuty sumienia, że zamiast w pracy jestem na zwolnieniu ;-)

Nie chcę zapeszać, ale dziś się obudziłam i nie czułam tego okropnego wilczego głodu, pomimo tego, że poprzedniego wieczoru nie chciało mi się już opychać jedzeniem. Mogłam się jak człowiek umyć i ubrać przed śniadaniem. :-) oby już tak zostało.

• izia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotty dołączam się do życzeń - niech się spełnią twoje marzenia :)

u nas też pada trzeci dzień - też mam dość bo ciężko wyjść z domu a już mi się zaczyna nudzić siedzieć.. szukam sobie jakiś dziwnych zajęć i mnie też znów mdli i pisałyście o kalafiorze ja bym go chętnie zjadła tylko apetyt mi przechodzi jak go gotuję.. ten zapach gotowanych warzyw mnie wykańcza - dłuższe gotowanie odpada bo co z tego że gar zupy ziemniaczanej mam jak ten zapach był taki że mi nie wchodzi..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty szczęścia życzę :)

w Opolu też zgniła pogoda i nosa nie chce się na zewnątrz wyściubić ;/

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat Dotty :)

r5bup6u.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.benc.pl/czytelnia/541/rozne-bole-brzucha-w-ciazy/ może którejś się przyda lektura :-) mnie kłuje co kilka minut po lewej stronie, ale to chyba normalne. Jezusie normalnie można dostać kręćka, ciągle się martwię ehhhh...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata mnie tez ciagle kluje po bokach, ale moja gin mowi ze to normalne, wiec staram sie nie panikowac..

ja tez siedze na zwolnieniu przez to chorobsko, mialam pracowac do konca maja, a teraz jestem w kropce i niewiem czy wracac w poniedzialek czy juz nie :/

• Goplana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, znowu mnie ten kalafior no...
    I znów muszę po niego lecieć, a tak leje brrr...

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty wszystkiego naaaajlepszego!

u mnie też pada, a co gorsza od wczoraj boli mnie głowa;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata w środę byłam u gin i mówiłam o tym że kłuje mnie brzuch po lewej czasem prawej stronie i pani mi powiedziała żeby jak bardzo boli to zwiększyć dawkę magnezu i się niczym nie martwić, dopiero jak boli po środku to się zgłosić bo coś może być nie tak.
    Także nic się nie martw :)

Nata lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Dotty wszystkiego najlepszego! Ja dziś mam USG genetyczne :) może uda się określić płeć!
    Trzymam kciuki kochana!! :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    II trymestr! <3 <3 <3

Dotty wszystkiego najlepszego! :) Zdróweczka dla Ciebie i Maluszka <3 i bardzo dobrych wyników Pappa <3

Trzymam Kciuki niecierpliwa dawaj zdac po badaniu ;D

Lavendula, xpatiiix3, Dotty84, sylvi lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • izia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam że z punktu widzenia pracodawcy to nieraz wolą żeby iść na l4 jedno i już zostać - bo wtedy po 30dniach takiego l4 płaci kobiecie już zus a jak się tak chodzi i wraca to wtedy ciągle on musi płacić.. w pracy mojego męża prezes odrazu jak dziewczyna poszła na tydzień i chciała wrócić zasugerował żeby już na nim została do końca - wtedy on spokojnie bierze kogoś nowego i pracownik jest dostępny i pracujący a zus płaci kobiecie ..

Maga31 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Viviana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia masz rację, potem pracownik po tych 33 dniach nie jest kosztem dla pracodawcy i pracodawca nie denerwuje się, że ktoś jest na L4.

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze Tardyferon. Jak ja mam go dość. Ja brałam 1x1 tabl. teraz 2x1 do dziś, potem 1x1, chyba przez niego nie moge tak przytyć, bolą jelitka, a gin kazał to wytrzymać i zobaczymy, czy wyniki się polepszyły. Naprawdę już polubię chyba to mięso, aby tylko nie brać tego leku.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymamy kciuki żeby było wszystko ok :)

Izia a wiesz może czy na L4 w ciąży wypłacają pełne wynagrodzenie czy tak jak przy chorobowym 80%?

201411191762.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja mam przepisany od przedwczoraj Tardyferon

Boli cie po nim brzuch? mi ginka mowiła tylko ze może mnie bardziej mdlić po nim:/

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Viviana ja mam przepisany od przedwczoraj Tardyferon

Boli cie po nim brzuch? mi ginka mowiła tylko ze może mnie bardziej mdlić po nim:/

Kuniak po 1 jednej tabletce było w miarę, teraz po większej dawce tego żelaza boli mnie czasem żołądek i jeździ mi po jelitach, co jest bolesne.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty wszystkiego najlepszego dla Ciebie i maluszka :)

U mnie też pogoda nieciekawa... całą noc lało i dalej leje :(

Ja wczoraj miałam wizytę, dzidziuś troszkę wolniej rośnie, bo z usg wychodzi 14+5, ale wygląda na zdrowego. Machał do nas rączką i gładził się po buzi. Nasz kochany maluszek <3 za to ja mam grzybicę... ;/

rwi37s6.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:

Izia a wiesz może czy na L4 w ciąży wypłacają pełne wynagrodzenie czy tak jak przy chorobowym 80%?

jak masz l4 w ciąży to 100% wynagrodzenia, tam musi być chyba kod na ciaże odpowiedni na l4 - oczywiście bez premii itd - 100% podstawy

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:

Zwolnienie na ciąże jest 100% płatne.

relg9vvjdzp246mx.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ