Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDotty wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdrowego dzieciaczka i lekkiego porodu
U mnie też szaro i leje. Aż uciekają wyrzuty sumienia, że zamiast w pracy jestem na zwolnieniu
Nie chcę zapeszać, ale dziś się obudziłam i nie czułam tego okropnego wilczego głodu, pomimo tego, że poprzedniego wieczoru nie chciało mi się już opychać jedzeniem. Mogłam się jak człowiek umyć i ubrać przed śniadaniem.oby już tak zostało.
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
dotty dołączam się do życzeń - niech się spełnią twoje marzenia
u nas też pada trzeci dzień - też mam dość bo ciężko wyjść z domu a już mi się zaczyna nudzić siedzieć.. szukam sobie jakiś dziwnych zajęć i mnie też znów mdli i pisałyście o kalafiorze ja bym go chętnie zjadła tylko apetyt mi przechodzi jak go gotuję.. ten zapach gotowanych warzyw mnie wykańcza - dłuższe gotowanie odpada bo co z tego że gar zupy ziemniaczanej mam jak ten zapach był taki że mi nie wchodzi..Dotty84 lubi tę wiadomość
-
http://www.benc.pl/czytelnia/541/rozne-bole-brzucha-w-ciazy/ może którejś się przyda lektura
mnie kłuje co kilka minut po lewej stronie, ale to chyba normalne. Jezusie normalnie można dostać kręćka, ciągle się martwię ehhhh...
-
nata mnie tez ciagle kluje po bokach, ale moja gin mowi ze to normalne, wiec staram sie nie panikowac..
ja tez siedze na zwolnieniu przez to chorobsko, mialam pracowac do konca maja, a teraz jestem w kropce i niewiem czy wracac w poniedzialek czy juz nie -
Nata w środę byłam u gin i mówiłam o tym że kłuje mnie brzuch po lewej czasem prawej stronie i pani mi powiedziała żeby jak bardzo boli to zwiększyć dawkę magnezu i się niczym nie martwić, dopiero jak boli po środku to się zgłosić bo coś może być nie tak.
Także nic się nie martwNata lubi tę wiadomość
-
II trymestr!
Dotty wszystkiego najlepszego!Zdróweczka dla Ciebie i Maluszka
i bardzo dobrych wyników Pappa
Trzymam Kciuki niecierpliwa dawaj zdac po badaniuLavendula, xpatiiix3, Dotty84, sylvi lubią tę wiadomość
-
powiem wam że z punktu widzenia pracodawcy to nieraz wolą żeby iść na l4 jedno i już zostać - bo wtedy po 30dniach takiego l4 płaci kobiecie już zus a jak się tak chodzi i wraca to wtedy ciągle on musi płacić.. w pracy mojego męża prezes odrazu jak dziewczyna poszła na tydzień i chciała wrócić zasugerował żeby już na nim została do końca - wtedy on spokojnie bierze kogoś nowego i pracownik jest dostępny i pracujący a zus płaci kobiecie ..
Maga31 lubi tę wiadomość
-
Izia masz rację, potem pracownik po tych 33 dniach nie jest kosztem dla pracodawcy i pracodawca nie denerwuje się, że ktoś jest na L4.
Dziewczyny, czy któraś z Was bierze Tardyferon. Jak ja mam go dość. Ja brałam 1x1 tabl. teraz 2x1 do dziś, potem 1x1, chyba przez niego nie moge tak przytyć, bolą jelitka, a gin kazał to wytrzymać i zobaczymy, czy wyniki się polepszyły. Naprawdę już polubię chyba to mięso, aby tylko nie brać tego leku. -
KUNIAK wrote:Viviana ja mam przepisany od przedwczoraj Tardyferon
Boli cie po nim brzuch? mi ginka mowiła tylko ze może mnie bardziej mdlić po nim:/
Kuniak po 1 jednej tabletce było w miarę, teraz po większej dawce tego żelaza boli mnie czasem żołądek i jeździ mi po jelitach, co jest bolesne. -
Dotty wszystkiego najlepszego dla Ciebie i maluszka
U mnie też pogoda nieciekawa... całą noc lało i dalej leje
Ja wczoraj miałam wizytę, dzidziuś troszkę wolniej rośnie, bo z usg wychodzi 14+5, ale wygląda na zdrowego. Machał do nas rączką i gładził się po buzi. Nasz kochany maluszekza to ja mam grzybicę... ;/
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Niecierpliwa trzymamy kciuki żeby było wszystko ok
Izia a wiesz może czy na L4 w ciąży wypłacają pełne wynagrodzenie czy tak jak przy chorobowym 80%?
jak masz l4 w ciąży to 100% wynagrodzenia, tam musi być chyba kod na ciaże odpowiedni na l4 - oczywiście bez premii itd - 100% podstawy