Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
maaartinka wrote:Niecierpliwa trzymamy kciuki żeby było wszystko ok

Izia a wiesz może czy na L4 w ciąży wypłacają pełne wynagrodzenie czy tak jak przy chorobowym 80%?
Tak jak dziewczyny piszą 100% płatne, jeśli na L4 jest kod B, ale podstawą nie jest ostatnie wynagrodzenie, a średnie wynagrodzenie sprzed 12 mc, nie wszystkie składniki wchodzą w to.No i wcześniej jak się chodziło na L4 to było wynagrodzenie niższe. I nie pamiętam jak jest, gdy ktoś pracuje krócej niż 12 mc. -
maaartinka wrote:Izia a wiesz może czy na L4 w ciąży wypłacają pełne wynagrodzenie czy tak jak przy chorobowym 80%?
jak ciąża to 100% bez znaczenia czy wystawiał gin, czy lekarz pierwszego kontaktu, musi być B w zwolnieniu i nie ma bata
U mnie hormony dale ja na wysokim pułapie. Wczoraj wieczorem małż do mnie czy nie mam depresji, bo tak siedzę i nie chce mi się gadać, a ja na to wybuchnęłam rykiem i do niego, że co 2h jestem głodna, nie wiem co jeść, bo nic mi nie podchodzi, co chwila ssie, mam na coś ochotę, ale nie wiem na co, a co mi zasmakuje to wyrzygam... że w lodówce nic mi się nie podoba, a jak sama idę na zakupy, to mi się zmienia w 5 sekund, wypomniałam mu, że kawałek super mięska wrzucił do bigosu, którego tknąć nie mogłam... Babie w ciąży nie dogodzisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 11:56
-
Z tym 100 proc to nie do konca bo to pomniejszone jest o zasilek zdrowotny czy chorobowy a ten to jskis 12 proc wiec w rzeczywistosci troche mniej. Ja mam w umowie kwote netto i juz wiem ze macierzynski to bedzie jakie 70 proc pensji bo biore roczny. Nasze panstwo zawsze musi na nas zarabiacUOTE=scindapsus]jak ciąża to 100% bez znaczenia czy wystawiał gin, czy lekarz pierwszego kontaktu, musi być B w zwolnieniu i nie ma bata
U mnie hormony dale ja na wysokim pułapie. Wczoraj wieczorem małż do mnie czy nie mam depresji, bo tak siedzę i nie chce mi się gadać, a ja na to wybuchnęłam rykiem i do niego, że co 2h jestem głodna, nie wiem co jeść, bo nic mi nie podchodzi, co chwila ssie, mam na coś ochotę, ale nie wiem na co, a co mi zasmakuje to wyrzygam... że w lodówce nic mi się nie podoba, a jak sama idę na zakupy, to mi się zmienia w 5 sekund, wypomniałam mu, że kawałek super mięska wrzucił do bigosu, którego tknąć nie mogłam... Babie w ciąży nie dogodzisz
[/QUOTE]
-
Mamadomina nic się nie martw ja też tak mam
cokolwiek się zrobi to mi i tak nie pasuje, taka zmienność że masakra..
Ostatnio wieczorem to się wogóle popłakałam że nie chce mi się jeść i nie mam na nic ochoty a ssało i wiedziałam że albo zjem albo zaraz będę wymiotować..
-
Urlop macierzyński to co innego niż zwolnienie chorobowe. Jak L4 na ciążę to 100% podstawy, czyli bez dodatków i premii, ale składki idą tak samo jak wcześniej, a jak macierzyński, to można sobie wybrać, czy chce się przez rok dostawać 80%, czy pół roku 100%, a pół 60% ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 13:01
-
[Zgadza sie ale to nigdy nie jest w rzeczywistosc ani 100 ani 80 tylko mniej QUOTE=scindapsus]Urlop macierzyński to co innego niż zwolnienie chorobowe. Jak L4 na ciążę to 100% podstawy, czyli bez dodatków i premii, ale składki idą tak samo wcześniej, a jak macierzyński, to można sobie wybrać, czy chce się przez rok dostawać 80%, czy pół roku 100%, a pół 60% ...[/QUOTE]
-
[Zgadza sie ale to nigdy nie jest w rzeczywistosc ani 100 ani 80 tylko mniej QUOTE=scindapsus]Urlop macierzyński to co innego niż zwolnienie chorobowe. Jak L4 na ciążę to 100% podstawy, czyli bez dodatków i premii, ale składki idą tak samo wcześniej, a jak macierzyński, to można sobie wybrać, czy chce się przez rok dostawać 80%, czy pół roku 100%, a pół 60% ...[/QUOTE]
-
Walcząc z chmurami do kostek, zimnem, sączącą się z nieba wilgocią i własnym "niechcemisie" wyciągnęłam się dziś na jogę dla ciężarówek - było super
Ponaciągałam zasiedziałe pod kocykiem ciałko, wróciłam spacerem pod wielkim parasolem - po drodze kupując pomarańczowe alladynki. Od razu lepiej
Lata mi się chce.....
Reverie, xpatiiix3, Jula222, karmelek, KUNIAK, Goplana, Cześka, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Witam, ja po szkole już

U dyrektorki rozmowa przebiegła pomyślnie
Ona też porozmawiała z moimi wszystkimi nauczycielami, a następny tydzień trochę roboty mam hehe referaciki i testy do pisania
Damy radę
Kto jak nie ja.! ;P
Dotty wszystkiego najlepszego dwupaczku Nasz
:***
mada_lena kusicielko.!
A ja już wiem od czeg te bóle w plecach i za przeproszeniem w duuuupie
rwa się rozkręca znowu.. po prawej stroni od krzyża przez biodro po półdupku, aż do połowy uda czuje ją... Najmocniej jak źle usiądę albo jak chodzę...
niecierpliwa trzymam kciukasy
Lavendula a u mnie w mieście chyba nie ma takich zajęć, bo w pierwszej ciąży chciałam chodzić, ale nie znalazłam
talia ale duży brzdącul
Miłego dzionka :*
Dotty84 lubi tę wiadomość
Livia

Nela

Marcel

-
Lavendula a gdzie chodzisz na jogę jeśli mogę spytać?Lavendula wrote:Walcząc z chmurami do kostek, zimnem, sączącą się z nieba wilgocią i własnym "niechcemisie" wyciągnęłam się dziś na jogę dla ciężarówek - było super
Ponaciągałam zasiedziałe pod kocykiem ciałko, wróciłam spacerem pod wielkim parasolem - po drodze kupując pomarańczowe alladynki. Od razu lepiej
Lata mi się chce.....