X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Niecierpliwa trzymamy kciuki żeby było wszystko ok :)

Izia a wiesz może czy na L4 w ciąży wypłacają pełne wynagrodzenie czy tak jak przy chorobowym 80%?

na l4 ciążowym masz płatne 100 % :)

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Niecierpliwa trzymamy kciuki żeby było wszystko ok :)

Izia a wiesz może czy na L4 w ciąży wypłacają pełne wynagrodzenie czy tak jak przy chorobowym 80%?

Tak jak dziewczyny piszą 100% płatne, jeśli na L4 jest kod B, ale podstawą nie jest ostatnie wynagrodzenie, a średnie wynagrodzenie sprzed 12 mc, nie wszystkie składniki wchodzą w to.No i wcześniej jak się chodziło na L4 to było wynagrodzenie niższe. I nie pamiętam jak jest, gdy ktoś pracuje krócej niż 12 mc.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:

jak ciąża to 100% bez znaczenia czy wystawiał gin, czy lekarz pierwszego kontaktu, musi być B w zwolnieniu i nie ma bata

U mnie hormony dale ja na wysokim pułapie. Wczoraj wieczorem małż do mnie czy nie mam depresji, bo tak siedzę i nie chce mi się gadać, a ja na to wybuchnęłam rykiem i do niego, że co 2h jestem głodna, nie wiem co jeść, bo nic mi nie podchodzi, co chwila ssie, mam na coś ochotę, ale nie wiem na co, a co mi zasmakuje to wyrzygam... że w lodówce nic mi się nie podoba, a jak sama idę na zakupy, to mi się zmienia w 5 sekund, wypomniałam mu, że kawałek super mięska wrzucił do bigosu, którego tknąć nie mogłam... Babie w ciąży nie dogodzisz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 11:56

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za informację :)
    W takim razie może wezmę sobie w czerwcu jakiś tydzień wolnego żeby wypocząć :)

201411191762.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty wszystkiego naj i spelnienia marzen:)

Dotty84 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym 100 proc to nie do konca bo to pomniejszone jest o zasilek zdrowotny czy chorobowy a ten to jskis 12 proc wiec w rzeczywistosci troche mniej. Ja mam w umowie kwote netto i juz wiem ze macierzynski to bedzie jakie 70 proc pensji bo biore roczny. Nasze panstwo zawsze musi na nas zarabiacUOTE=scindapsus]jak ciąża to 100% bez znaczenia czy wystawiał gin, czy lekarz pierwszego kontaktu, musi być B w zwolnieniu i nie ma bata

U mnie hormony dale ja na wysokim pułapie. Wczoraj wieczorem małż do mnie czy nie mam depresji, bo tak siedzę i nie chce mi się gadać, a ja na to wybuchnęłam rykiem i do niego, że co 2h jestem głodna, nie wiem co jeść, bo nic mi nie podchodzi, co chwila ssie, mam na coś ochotę, ale nie wiem na co, a co mi zasmakuje to wyrzygam... że w lodówce nic mi się nie podoba, a jak sama idę na zakupy, to mi się zmienia w 5 sekund, wypomniałam mu, że kawałek super mięska wrzucił do bigosu, którego tknąć nie mogłam... Babie w ciąży nie dogodzisz ;)[/QUOTE]

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina nic się nie martw ja też tak mam :) cokolwiek się zrobi to mi i tak nie pasuje, taka zmienność że masakra..
    Ostatnio wieczorem to się wogóle popłakałam że nie chce mi się jeść i nie mam na nic ochoty a ssało i wiedziałam że albo zjem albo zaraz będę wymiotować..

201411191762.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urlop macierzyński to co innego niż zwolnienie chorobowe. Jak L4 na ciążę to 100% podstawy, czyli bez dodatków i premii, ale składki idą tak samo jak wcześniej, a jak macierzyński, to można sobie wybrać, czy chce się przez rok dostawać 80%, czy pół roku 100%, a pół 60% ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 13:01

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze ta pogoda dodatkowo wprawia w mało miły nastrój..

201411191762.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Zgadza sie ale to nigdy nie jest w rzeczywistosc ani 100 ani 80 tylko mniej QUOTE=scindapsus]Urlop macierzyński to co innego niż zwolnienie chorobowe. Jak L4 na ciążę to 100% podstawy, czyli bez dodatków i premii, ale składki idą tak samo wcześniej, a jak macierzyński, to można sobie wybrać, czy chce się przez rok dostawać 80%, czy pół roku 100%, a pół 60% ...[/QUOTE]

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzialyscie ile papierow trzeba przedlozyc zeby dostac becikowe?

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Zgadza sie ale to nigdy nie jest w rzeczywistosc ani 100 ani 80 tylko mniej QUOTE=scindapsus]Urlop macierzyński to co innego niż zwolnienie chorobowe. Jak L4 na ciążę to 100% podstawy, czyli bez dodatków i premii, ale składki idą tak samo wcześniej, a jak macierzyński, to można sobie wybrać, czy chce się przez rok dostawać 80%, czy pół roku 100%, a pół 60% ...[/QUOTE]

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuuuu jak ja się dzis czuję! Zasiadłam do angielskieko i normalnie sie kiwam! Spac mi sie chce i dopadły mnie mdłości;/ Idę poleżeć:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo wy się znacie na wszystkim. Kuzynce chcemy karabińczyki kupić bo się wspina. Wie cos o nich któraś? Jadą teraz w Alpy pochodzić po górach.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ehhhh... a ja dziś kończę 30 lat!

Na urodzinki chciałabym tylko dostać wykluczenie wad genetycznych u mojego Słonka, nic więcej...

Wszystkiego wspaniałego i samych pozytywnych wieści <3 STO LAT !!

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząc z chmurami do kostek, zimnem, sączącą się z nieba wilgocią i własnym "niechcemisie" wyciągnęłam się dziś na jogę dla ciężarówek - było super :) Ponaciągałam zasiedziałe pod kocykiem ciałko, wróciłam spacerem pod wielkim parasolem - po drodze kupując pomarańczowe alladynki. Od razu lepiej :) Lata mi się chce..... <3

Reverie, xpatiiix3, Jula222, karmelek, KUNIAK, Goplana, Cześka, Maga31 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja po szkole już ;)

U dyrektorki rozmowa przebiegła pomyślnie :) Ona też porozmawiała z moimi wszystkimi nauczycielami, a następny tydzień trochę roboty mam hehe referaciki i testy do pisania :D Damy radę :P Kto jak nie ja.! ;P

Dotty wszystkiego najlepszego dwupaczku Nasz ;) :***

mada_lena kusicielko.! ;)

A ja już wiem od czeg te bóle w plecach i za przeproszeniem w duuuupie :P rwa się rozkręca znowu.. po prawej stroni od krzyża przez biodro po półdupku, aż do połowy uda czuje ją... Najmocniej jak źle usiądę albo jak chodzę...

niecierpliwa trzymam kciukasy :D

Lavendula a u mnie w mieście chyba nie ma takich zajęć, bo w pierwszej ciąży chciałam chodzić, ale nie znalazłam :P

talia ale duży brzdącul :D

Miłego dzionka :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula joga w ciazy brzmi swietnie, tym bardziej ze chodzilam na zajecia przed ciazą, ale niestety dla ciężarowek u nas nie ma takich zajeć:/

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Walcząc z chmurami do kostek, zimnem, sączącą się z nieba wilgocią i własnym "niechcemisie" wyciągnęłam się dziś na jogę dla ciężarówek - było super :) Ponaciągałam zasiedziałe pod kocykiem ciałko, wróciłam spacerem pod wielkim parasolem - po drodze kupując pomarańczowe alladynki. Od razu lepiej :) Lata mi się chce..... <3
    Lavendula a gdzie chodzisz na jogę jeśli mogę spytać?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Lavendula a gdzie chodzisz na jogę jeśli mogę spytać?

"chodzę" - za mocno powiedziane, dziś byłam pierwszy raz - Biskupia 18 :) Ale karnecik chyba zakupię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 14:19

KUNIAK lubi tę wiadomość

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ