Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
maaartinka wrote:Niecierpliwa trzymamy kciuki żeby było wszystko ok
Izia a wiesz może czy na L4 w ciąży wypłacają pełne wynagrodzenie czy tak jak przy chorobowym 80%?
Tak jak dziewczyny piszą 100% płatne, jeśli na L4 jest kod B, ale podstawą nie jest ostatnie wynagrodzenie, a średnie wynagrodzenie sprzed 12 mc, nie wszystkie składniki wchodzą w to.No i wcześniej jak się chodziło na L4 to było wynagrodzenie niższe. I nie pamiętam jak jest, gdy ktoś pracuje krócej niż 12 mc. -
maaartinka wrote:Izia a wiesz może czy na L4 w ciąży wypłacają pełne wynagrodzenie czy tak jak przy chorobowym 80%?
jak ciąża to 100% bez znaczenia czy wystawiał gin, czy lekarz pierwszego kontaktu, musi być B w zwolnieniu i nie ma bata
U mnie hormony dale ja na wysokim pułapie. Wczoraj wieczorem małż do mnie czy nie mam depresji, bo tak siedzę i nie chce mi się gadać, a ja na to wybuchnęłam rykiem i do niego, że co 2h jestem głodna, nie wiem co jeść, bo nic mi nie podchodzi, co chwila ssie, mam na coś ochotę, ale nie wiem na co, a co mi zasmakuje to wyrzygam... że w lodówce nic mi się nie podoba, a jak sama idę na zakupy, to mi się zmienia w 5 sekund, wypomniałam mu, że kawałek super mięska wrzucił do bigosu, którego tknąć nie mogłam... Babie w ciąży nie dogodzisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 11:56
-
Z tym 100 proc to nie do konca bo to pomniejszone jest o zasilek zdrowotny czy chorobowy a ten to jskis 12 proc wiec w rzeczywistosci troche mniej. Ja mam w umowie kwote netto i juz wiem ze macierzynski to bedzie jakie 70 proc pensji bo biore roczny. Nasze panstwo zawsze musi na nas zarabiacUOTE=scindapsus]jak ciąża to 100% bez znaczenia czy wystawiał gin, czy lekarz pierwszego kontaktu, musi być B w zwolnieniu i nie ma bata
U mnie hormony dale ja na wysokim pułapie. Wczoraj wieczorem małż do mnie czy nie mam depresji, bo tak siedzę i nie chce mi się gadać, a ja na to wybuchnęłam rykiem i do niego, że co 2h jestem głodna, nie wiem co jeść, bo nic mi nie podchodzi, co chwila ssie, mam na coś ochotę, ale nie wiem na co, a co mi zasmakuje to wyrzygam... że w lodówce nic mi się nie podoba, a jak sama idę na zakupy, to mi się zmienia w 5 sekund, wypomniałam mu, że kawałek super mięska wrzucił do bigosu, którego tknąć nie mogłam... Babie w ciąży nie dogodzisz[/QUOTE]
-
Mamadomina nic się nie martw ja też tak mam
cokolwiek się zrobi to mi i tak nie pasuje, taka zmienność że masakra..
Ostatnio wieczorem to się wogóle popłakałam że nie chce mi się jeść i nie mam na nic ochoty a ssało i wiedziałam że albo zjem albo zaraz będę wymiotować..
-
Urlop macierzyński to co innego niż zwolnienie chorobowe. Jak L4 na ciążę to 100% podstawy, czyli bez dodatków i premii, ale składki idą tak samo jak wcześniej, a jak macierzyński, to można sobie wybrać, czy chce się przez rok dostawać 80%, czy pół roku 100%, a pół 60% ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 13:01
-
[Zgadza sie ale to nigdy nie jest w rzeczywistosc ani 100 ani 80 tylko mniej QUOTE=scindapsus]Urlop macierzyński to co innego niż zwolnienie chorobowe. Jak L4 na ciążę to 100% podstawy, czyli bez dodatków i premii, ale składki idą tak samo wcześniej, a jak macierzyński, to można sobie wybrać, czy chce się przez rok dostawać 80%, czy pół roku 100%, a pół 60% ...[/QUOTE]
-
[Zgadza sie ale to nigdy nie jest w rzeczywistosc ani 100 ani 80 tylko mniej QUOTE=scindapsus]Urlop macierzyński to co innego niż zwolnienie chorobowe. Jak L4 na ciążę to 100% podstawy, czyli bez dodatków i premii, ale składki idą tak samo wcześniej, a jak macierzyński, to można sobie wybrać, czy chce się przez rok dostawać 80%, czy pół roku 100%, a pół 60% ...[/QUOTE]
-
Walcząc z chmurami do kostek, zimnem, sączącą się z nieba wilgocią i własnym "niechcemisie" wyciągnęłam się dziś na jogę dla ciężarówek - było super
Ponaciągałam zasiedziałe pod kocykiem ciałko, wróciłam spacerem pod wielkim parasolem - po drodze kupując pomarańczowe alladynki. Od razu lepiej
Lata mi się chce.....
Reverie, xpatiiix3, Jula222, karmelek, KUNIAK, Goplana, Cześka, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Witam, ja po szkole już
U dyrektorki rozmowa przebiegła pomyślnieOna też porozmawiała z moimi wszystkimi nauczycielami, a następny tydzień trochę roboty mam hehe referaciki i testy do pisania
Damy radę
Kto jak nie ja.! ;P
Dotty wszystkiego najlepszego dwupaczku Nasz:***
mada_lena kusicielko.!
A ja już wiem od czeg te bóle w plecach i za przeproszeniem w duuuupierwa się rozkręca znowu.. po prawej stroni od krzyża przez biodro po półdupku, aż do połowy uda czuje ją... Najmocniej jak źle usiądę albo jak chodzę...
niecierpliwa trzymam kciukasy
Lavendula a u mnie w mieście chyba nie ma takich zajęć, bo w pierwszej ciąży chciałam chodzić, ale nie znalazłam
talia ale duży brzdącul
Miłego dzionka :*Dotty84 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Lavendula wrote:Walcząc z chmurami do kostek, zimnem, sączącą się z nieba wilgocią i własnym "niechcemisie" wyciągnęłam się dziś na jogę dla ciężarówek - było super
Ponaciągałam zasiedziałe pod kocykiem ciałko, wróciłam spacerem pod wielkim parasolem - po drodze kupując pomarańczowe alladynki. Od razu lepiej
Lata mi się chce.....