X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Niecierpliwa trzymamy kciuki żeby było wszystko ok :)

Izia a wiesz może czy na L4 w ciąży wypłacają pełne wynagrodzenie czy tak jak przy chorobowym 80%?

na l4 ciążowym masz płatne 100 % :)

rwi37s6.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Niecierpliwa trzymamy kciuki żeby było wszystko ok :)

Izia a wiesz może czy na L4 w ciąży wypłacają pełne wynagrodzenie czy tak jak przy chorobowym 80%?

Tak jak dziewczyny piszą 100% płatne, jeśli na L4 jest kod B, ale podstawą nie jest ostatnie wynagrodzenie, a średnie wynagrodzenie sprzed 12 mc, nie wszystkie składniki wchodzą w to.No i wcześniej jak się chodziło na L4 to było wynagrodzenie niższe. I nie pamiętam jak jest, gdy ktoś pracuje krócej niż 12 mc.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:

jak ciąża to 100% bez znaczenia czy wystawiał gin, czy lekarz pierwszego kontaktu, musi być B w zwolnieniu i nie ma bata

U mnie hormony dale ja na wysokim pułapie. Wczoraj wieczorem małż do mnie czy nie mam depresji, bo tak siedzę i nie chce mi się gadać, a ja na to wybuchnęłam rykiem i do niego, że co 2h jestem głodna, nie wiem co jeść, bo nic mi nie podchodzi, co chwila ssie, mam na coś ochotę, ale nie wiem na co, a co mi zasmakuje to wyrzygam... że w lodówce nic mi się nie podoba, a jak sama idę na zakupy, to mi się zmienia w 5 sekund, wypomniałam mu, że kawałek super mięska wrzucił do bigosu, którego tknąć nie mogłam... Babie w ciąży nie dogodzisz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 11:56

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za informację :)
    W takim razie może wezmę sobie w czerwcu jakiś tydzień wolnego żeby wypocząć :)

201411191762.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty wszystkiego naj i spelnienia marzen:)

Dotty84 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym 100 proc to nie do konca bo to pomniejszone jest o zasilek zdrowotny czy chorobowy a ten to jskis 12 proc wiec w rzeczywistosci troche mniej. Ja mam w umowie kwote netto i juz wiem ze macierzynski to bedzie jakie 70 proc pensji bo biore roczny. Nasze panstwo zawsze musi na nas zarabiacUOTE=scindapsus]jak ciąża to 100% bez znaczenia czy wystawiał gin, czy lekarz pierwszego kontaktu, musi być B w zwolnieniu i nie ma bata

U mnie hormony dale ja na wysokim pułapie. Wczoraj wieczorem małż do mnie czy nie mam depresji, bo tak siedzę i nie chce mi się gadać, a ja na to wybuchnęłam rykiem i do niego, że co 2h jestem głodna, nie wiem co jeść, bo nic mi nie podchodzi, co chwila ssie, mam na coś ochotę, ale nie wiem na co, a co mi zasmakuje to wyrzygam... że w lodówce nic mi się nie podoba, a jak sama idę na zakupy, to mi się zmienia w 5 sekund, wypomniałam mu, że kawałek super mięska wrzucił do bigosu, którego tknąć nie mogłam... Babie w ciąży nie dogodzisz ;)[/QUOTE]

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina nic się nie martw ja też tak mam :) cokolwiek się zrobi to mi i tak nie pasuje, taka zmienność że masakra..
    Ostatnio wieczorem to się wogóle popłakałam że nie chce mi się jeść i nie mam na nic ochoty a ssało i wiedziałam że albo zjem albo zaraz będę wymiotować..

201411191762.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urlop macierzyński to co innego niż zwolnienie chorobowe. Jak L4 na ciążę to 100% podstawy, czyli bez dodatków i premii, ale składki idą tak samo jak wcześniej, a jak macierzyński, to można sobie wybrać, czy chce się przez rok dostawać 80%, czy pół roku 100%, a pół 60% ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 13:01

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze ta pogoda dodatkowo wprawia w mało miły nastrój..

201411191762.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Zgadza sie ale to nigdy nie jest w rzeczywistosc ani 100 ani 80 tylko mniej QUOTE=scindapsus]Urlop macierzyński to co innego niż zwolnienie chorobowe. Jak L4 na ciążę to 100% podstawy, czyli bez dodatków i premii, ale składki idą tak samo wcześniej, a jak macierzyński, to można sobie wybrać, czy chce się przez rok dostawać 80%, czy pół roku 100%, a pół 60% ...[/QUOTE]

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzialyscie ile papierow trzeba przedlozyc zeby dostac becikowe?

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Zgadza sie ale to nigdy nie jest w rzeczywistosc ani 100 ani 80 tylko mniej QUOTE=scindapsus]Urlop macierzyński to co innego niż zwolnienie chorobowe. Jak L4 na ciążę to 100% podstawy, czyli bez dodatków i premii, ale składki idą tak samo wcześniej, a jak macierzyński, to można sobie wybrać, czy chce się przez rok dostawać 80%, czy pół roku 100%, a pół 60% ...[/QUOTE]

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuuuu jak ja się dzis czuję! Zasiadłam do angielskieko i normalnie sie kiwam! Spac mi sie chce i dopadły mnie mdłości;/ Idę poleżeć:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo wy się znacie na wszystkim. Kuzynce chcemy karabińczyki kupić bo się wspina. Wie cos o nich któraś? Jadą teraz w Alpy pochodzić po górach.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ehhhh... a ja dziś kończę 30 lat!

Na urodzinki chciałabym tylko dostać wykluczenie wad genetycznych u mojego Słonka, nic więcej...

Wszystkiego wspaniałego i samych pozytywnych wieści <3 STO LAT !!

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcząc z chmurami do kostek, zimnem, sączącą się z nieba wilgocią i własnym "niechcemisie" wyciągnęłam się dziś na jogę dla ciężarówek - było super :) Ponaciągałam zasiedziałe pod kocykiem ciałko, wróciłam spacerem pod wielkim parasolem - po drodze kupując pomarańczowe alladynki. Od razu lepiej :) Lata mi się chce..... <3

Reverie, xpatiiix3, Jula222, karmelek, KUNIAK, Goplana, Cześka, Maga31 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja po szkole już ;)

U dyrektorki rozmowa przebiegła pomyślnie :) Ona też porozmawiała z moimi wszystkimi nauczycielami, a następny tydzień trochę roboty mam hehe referaciki i testy do pisania :D Damy radę :P Kto jak nie ja.! ;P

Dotty wszystkiego najlepszego dwupaczku Nasz ;) :***

mada_lena kusicielko.! ;)

A ja już wiem od czeg te bóle w plecach i za przeproszeniem w duuuupie :P rwa się rozkręca znowu.. po prawej stroni od krzyża przez biodro po półdupku, aż do połowy uda czuje ją... Najmocniej jak źle usiądę albo jak chodzę...

niecierpliwa trzymam kciukasy :D

Lavendula a u mnie w mieście chyba nie ma takich zajęć, bo w pierwszej ciąży chciałam chodzić, ale nie znalazłam :P

talia ale duży brzdącul :D

Miłego dzionka :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula joga w ciazy brzmi swietnie, tym bardziej ze chodzilam na zajecia przed ciazą, ale niestety dla ciężarowek u nas nie ma takich zajeć:/

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Walcząc z chmurami do kostek, zimnem, sączącą się z nieba wilgocią i własnym "niechcemisie" wyciągnęłam się dziś na jogę dla ciężarówek - było super :) Ponaciągałam zasiedziałe pod kocykiem ciałko, wróciłam spacerem pod wielkim parasolem - po drodze kupując pomarańczowe alladynki. Od razu lepiej :) Lata mi się chce..... <3
    Lavendula a gdzie chodzisz na jogę jeśli mogę spytać?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Lavendula a gdzie chodzisz na jogę jeśli mogę spytać?

"chodzę" - za mocno powiedziane, dziś byłam pierwszy raz - Biskupia 18 :) Ale karnecik chyba zakupię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 14:19

KUNIAK lubi tę wiadomość

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ