X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie cos od wczoraj znow kłuje od dołu, tak nie calkiem w szyjce, bardziej od przodu, to taki przeszywajacy krotki ból jak by ktos szpklke wbijal. wczoraj zakuło mnie tak z 5 rzy pod rzad i dziś znowu :/ juz sama nie wiem co o tym mysleć, moze to od stania bo stalo sie to po godzinie stania nad garami w kuchni?! miala z was ktroas tak?

poza tym pogoda nie nastraja optymistycznie, leje i wieje..

Nata gosci nie zazdroszcze, nie chcialoby mi sie tez teraz wymyslac.. zrob moze jakas salatke, ja zawsze jeszcze podaje pomidory z mozarella i bagietki czosnkowe na cieplo :-). kazdy sie zajada az sie uszy trzesa :-)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena właśnie nie miałam okazji, bo po wizycie ostatniej doszłam właśnie w końcu do wniosku , że to musi byc rwa bo zaczęło bardziej promieniowac po udzie i aż do boku chociaż bywa ,że w krzyżu aż czuje, że schylić się nie moge.. No ale pomagały mi plastry rozgrzewające :) np apapy one nie mają jakiejś tam substancji nie sa nieszkodliwe :)

Marzena27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm robię sobie pierożki ruskie z cebulką (3 cebule) taką miałam ochotę :D ale już mi ślinka leci :P hhe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 15:59

Strupka, Lavendula lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, miałam dziś to samo, po prostu to musiały być ruskie z cebulką!;) i do tego barszczyk czerwony! Objadłam się za wszystkie czasy!;)

xpatiiix3, Lavendula lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    a mnie cos od wczoraj znow kłuje od dołu, tak nie calkiem w szyjce, bardziej od przodu, to taki przeszywajacy krotki ból jak by ktos szpklke wbijal. wczoraj zakuło mnie tak z 5 rzy pod rzad i dziś znowu :/ juz sama nie wiem co o tym mysleć, moze to od stania bo stalo sie to po godzinie stania nad garami w kuchni?! miala z was ktroas tak?

poza tym pogoda nie nastraja optymistycznie, leje i wieje..

Nata gosci nie zazdroszcze, nie chcialoby mi sie tez teraz wymyslac.. zrob moze jakas salatke, ja zawsze jeszcze podaje pomidory z mozarella i bagietki czosnkowe na cieplo :-). kazdy sie zajada az sie uszy trzesa :-)

No ja mam tak od trzech dni, a dziś kłucie, pobolewanie od dołu. Dawno już tego nie miałam. W zasadzie od rana mam, ból jest taki nieprzeszkadzający, ale denerwujący. Zapytam gina we wtorek jak będę po zwolnienie, już raz mi tłumaczył, że jak macica się rozciąga, to tak może boleć. Wcześniej te bóle miałam bardzo silne, że leżałam, teraz delikatne.

karmelek lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 tydzień.! :)

hehe Strupka czytasz w myślach ;D

karmelek, Paju lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaz też miewam takie kłucia

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • olunia Znajoma

Wysłany: 17 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie ,kłucia chwilowe ,jakieś pobolewania,ponoć to rozciągająca się macica(ja mam podwójną),jak tylko coś zaczyna mnie pobolewać łykam nospę ponoć niektóre dziewczyny biorą regularnie, macica jest wtedy bardziej elastyczna.

Poczułam pierwsze ruchy:D

karmelek, xpatiiix3, Reverie, Agata92, Viviana, Nata lubią tę wiadomość

iv09e6yd61eoqwwp.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie moja gin tez mowila ze to calkiem normalne, ale sama nie wiem zeby tak od dolu mnie bolalo?!
    no-spy jeszcze nie lykalam, jakos stram sie unikac lekow, wystarczy ze ten antybiotyk biore.. teraz leze prawie caly czas i jest lepiej..

ja od paru dni tez czulam ruchy :-) ale dzis jeszcze nie poczulam i oczywiscie znow sie zamartwiam.. ach.. jak dojde do konca ciąży calkiem zdrowa psychicznie to będzie to cud!! :-) :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od kilku dni mam takie wymioty, że rozważamy czy może jednak nie pojechać do szpitala. Wymioty powinny minąć a mi się zaczęły.

Udaje mi się zjeść bułkę z masłem. Resztę oddaję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 18:11

uwo9skjovnetfmk9.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore nospe 3x1 od 3 tygodni, i juz zadnych kluc nie mam... ale lekarz byl dosc zmartwiony, gdy mu powiedzialam o kluciu w szyjce, i nastepny lekarz tez potwierdzil, zeby brac.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś naszło na szparagową:) właśnie się gotuje

f2w343r88uf9xtcb.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez kłuje i ciagnie ale po bokach bardziej. Dodatkowo mam wrażenie jakbym miała napompowany balon w podbrzuszu. Wszystko ciazy, ale nie boli. Czuje tylko dyskomfort. Mnie tez sie wydaje ze Dzidzius puka co jakis czas:) dzis nawet raz wyraźnie :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia jedz niech ci chociaż krew na elektrolity pobiorą. Bedziesz spokojniejsza.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    ja biore nospe 3x1 od 3 tygodni, i juz zadnych kluc nie mam... ale lekarz byl dosc zmartwiony, gdy mu powiedzialam o kluciu w szyjce, i nastepny lekarz tez potwierdzil, zeby brac.

Znowu moja gin pozwoliła mi brac no spe, ale nie za czesto. Tylko wtedy jak naprawde czuje, ze boli. Ponoć ma negatywny wplyw na szyjke:/ i bądź tu mądra.
    Mnie no spa niewiele pomaga na więzadła.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :D a ja juz mega czuje kopniaki az brzuchol się rusza :)

u mnie sobie rośnie szparagowa i czekamy.. ojj trzeba chyba też kupic ja lubie młode ziemniaczki i fasolke i wsio obiad dla mnie jak ta lala mi mięso jakoś się znudziło do obiadu :P jakoś warzywna się zrobiłam i owocowa, ryz i kasza mi zbrzydly wole kanapke zjesc niz to na obiad :P

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie:)Ja jeszcze nie do końca umiem rozróżnić dzidzie od reszty odgłosów z brzucha;)
    A jutro chyba zajrze do męża na dyzur i na usg podejrzymy sobie szkraba:)

Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak urodzić i nie zwariować na tvp1 o 21.25:)

w57vhgqsvnsaad78.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie the voice of P. Mam nadzieje, ze jutro bedzie powtórka jak urodzić....:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena ale macie dobrze możecie sobie częściej podglądać szkraba, ale cieszcie się ja późno w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam ale za to konkret kopniaki i było widac od razu jak nogą przesuwał czy ręką pod skórą, bo to był 19tydzień jakoś :D hihi :P a i ja chyba sobie jakiś film obejrze przed snem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 22:18

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ