Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a mnie cos od wczoraj znow kłuje od dołu, tak nie calkiem w szyjce, bardziej od przodu, to taki przeszywajacy krotki ból jak by ktos szpklke wbijal. wczoraj zakuło mnie tak z 5 rzy pod rzad i dziś znowu
juz sama nie wiem co o tym mysleć, moze to od stania bo stalo sie to po godzinie stania nad garami w kuchni?! miala z was ktroas tak?
poza tym pogoda nie nastraja optymistycznie, leje i wieje..
Nata gosci nie zazdroszcze, nie chcialoby mi sie tez teraz wymyslac.. zrob moze jakas salatke, ja zawsze jeszcze podaje pomidory z mozarella i bagietki czosnkowe na cieplo. kazdy sie zajada az sie uszy trzesa
-
Marzena właśnie nie miałam okazji, bo po wizycie ostatniej doszłam właśnie w końcu do wniosku , że to musi byc rwa bo zaczęło bardziej promieniowac po udzie i aż do boku chociaż bywa ,że w krzyżu aż czuje, że schylić się nie moge.. No ale pomagały mi plastry rozgrzewające
np apapy one nie mają jakiejś tam substancji nie sa nieszkodliwe
Marzena27 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
karmelek wrote:a mnie cos od wczoraj znow kłuje od dołu, tak nie calkiem w szyjce, bardziej od przodu, to taki przeszywajacy krotki ból jak by ktos szpklke wbijal. wczoraj zakuło mnie tak z 5 rzy pod rzad i dziś znowu
juz sama nie wiem co o tym mysleć, moze to od stania bo stalo sie to po godzinie stania nad garami w kuchni?! miala z was ktroas tak?
poza tym pogoda nie nastraja optymistycznie, leje i wieje..
Nata gosci nie zazdroszcze, nie chcialoby mi sie tez teraz wymyslac.. zrob moze jakas salatke, ja zawsze jeszcze podaje pomidory z mozarella i bagietki czosnkowe na cieplo. kazdy sie zajada az sie uszy trzesa
No ja mam tak od trzech dni, a dziś kłucie, pobolewanie od dołu. Dawno już tego nie miałam. W zasadzie od rana mam, ból jest taki nieprzeszkadzający, ale denerwujący. Zapytam gina we wtorek jak będę po zwolnienie, już raz mi tłumaczył, że jak macica się rozciąga, to tak może boleć. Wcześniej te bóle miałam bardzo silne, że leżałam, teraz delikatne.karmelek lubi tę wiadomość
-
Ja mam podobnie ,kłucia chwilowe ,jakieś pobolewania,ponoć to rozciągająca się macica(ja mam podwójną),jak tylko coś zaczyna mnie pobolewać łykam nospę ponoć niektóre dziewczyny biorą regularnie, macica jest wtedy bardziej elastyczna.
Poczułam pierwsze ruchy:D
karmelek, xpatiiix3, Reverie, Agata92, Viviana, Nata lubią tę wiadomość
-
no wlasnie moja gin tez mowila ze to calkiem normalne, ale sama nie wiem zeby tak od dolu mnie bolalo?!
no-spy jeszcze nie lykalam, jakos stram sie unikac lekow, wystarczy ze ten antybiotyk biore.. teraz leze prawie caly czas i jest lepiej..
ja od paru dni tez czulam ruchyale dzis jeszcze nie poczulam i oczywiscie znow sie zamartwiam.. ach.. jak dojde do konca ciąży calkiem zdrowa psychicznie to będzie to cud!!
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Mnie tez kłuje i ciagnie ale po bokach bardziej. Dodatkowo mam wrażenie jakbym miała napompowany balon w podbrzuszu. Wszystko ciazy, ale nie boli. Czuje tylko dyskomfort. Mnie tez sie wydaje ze Dzidzius puka co jakis czas:) dzis nawet raz wyraźnie
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:ja biore nospe 3x1 od 3 tygodni, i juz zadnych kluc nie mam... ale lekarz byl dosc zmartwiony, gdy mu powiedzialam o kluciu w szyjce, i nastepny lekarz tez potwierdzil, zeby brac.
Znowu moja gin pozwoliła mi brac no spe, ale nie za czesto. Tylko wtedy jak naprawde czuje, ze boli. Ponoć ma negatywny wplyw na szyjke:/ i bądź tu mądra.
Mnie no spa niewiele pomaga na więzadła. -
Super
a ja juz mega czuje kopniaki az brzuchol się rusza
u mnie sobie rośnie szparagowa i czekamy.. ojj trzeba chyba też kupic ja lubie młode ziemniaczki i fasolke i wsio obiad dla mnie jak ta lala mi mięso jakoś się znudziło do obiadujakoś warzywna się zrobiłam i owocowa, ryz i kasza mi zbrzydly wole kanapke zjesc niz to na obiad
mada_lena lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
mada_lena ale macie dobrze możecie sobie częściej podglądać szkraba, ale cieszcie się ja późno w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam ale za to konkret kopniaki i było widac od razu jak nogą przesuwał czy ręką pod skórą, bo to był 19tydzień jakoś
hihi
a i ja chyba sobie jakiś film obejrze przed snem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 22:18
mada_lena lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel