WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i od śpiochów?

ewelina_d lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja przytyłam straaasznie dużo, nigdy w życiu tyle nie ważyłam :(
    Jak wlazłam na wagę, to myślałam że spadnę...
    Dlatego mimo szczerych chęci nie będę Wam towarzyszyć w tym lodożerstwie :(
    Chlip, chlip...
    W ogóle odstawiam słodycze... :(
    Ojej, metabolizm mam do niczego... Co tu robić, cholera jasna... :'(

Nic, nie smucić się:D
    my tu dziś o lodach i bum! po gienku młody sobie loda gałowego zażyczył, pojechaliśmy do cukierni, a tam mi zapachniało, zajaśniało, zamówiłam ogromny deser, ale jak stanął przede mną, to mi się odwidziało. Małż oczy jak spodki, bo zazwyczaj zżerałam swoją i jego porcję ;)
    W każdym razie lepiej przytyć w ciąży (jest na co zwalić:D), niż po porodzie i podczas karmienia ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 20 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Rewolucja a czym sie pajace od body różnią!?

http://dziecko.cogdziezaile.pl/index.php?n=37&najladniejsze-pizamki-dla-twojego-malenstwa ---> PAJACYKI (mają rękawki długie/krótkie, przeważnie nie mają "stópek)

http://www.kids-planet.pl/dziecko/spiochy/mis-pinokio.html ---> ŚPIOSZKI (przeważnie nie mają rękawków, ale mają stópki)

http://szafka.pl/c876601-7-sztuk-body-dla-noworodka-warto.html ---> BODY (długi/krótki rękaw, lub bez rękawka)

:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 20 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    No i od śpiochów?

Do śpiochów trzeba mieć te okropne kaftaniki na wiązanie albo jakieś bluzeczki czy coś, a pajac jest ubrany raz dwa, tak samo rozbierany, najszybciej można się dostać do pieluchy ;)
    Jak jest zimno to skarpetki i cześć.
    Zdecydowanie mój nr 1 w ciuchach od 1 dnia życia do ok. 3 miesiąca :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja świetne wieści w wizyty:)

Ja tez należę do obżerających się lodami, a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że mam wstręt do słodkiego. Dziwności w tej ciąży takie mnie nachodzą, że nie mogę się nadziwić.

RewolucjaSięDzieje, maaartinka, Fidelissa lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam synka z października więc przeszłam ubieranie w zimie - absolutnie żadne jeansiki, bluziki z kapturem itd takie śliczne nieraz ale bardzo niepraktyczne, jak najbardziej pasują body najlepiej rozpinane przez środek, te wkładane przed głowę tak na później, pajace super, i śpioszki tylko absolutnie te które są rozpinane w kroku, wogóle przede wszystkim wszystko co rozpinane w kroku jest super, kaftaniki są fajne tylko na początek jak jest pępek do ogarnięcia, i półśpiochy też raczej na później - jakoś wielce grube te ubrania nie muszą być bo się grzeje w domach i zazwyczaj się przegrzewa - wystarczy fajny rożek do spanka i tyle - kombinezon na wyjście, śpiworek do wózka itd

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a u Nas pajace to się mówi na te co są całe ze stopami no albo długimi nogawkami bez stópek i rękawami długimi, śpiochy to na te bez rękawów ze stopami, a body no to tak jak wszędzie :P chyba co miasto to obyczaj bo nawet na metkach tak pisze u Nas ja tam jak ciepło w domu było się nie pierdzieliłam koszulka pampek sam i sobie leżał się wietrzył w zime do spania pajaca albo spiochy i kaftanik pod spód, a tak to bodziaki jakieś spodnie albo rajstopki i sweterek czy cuś, ale to jak chłodniej już hehe :D tyle, że mój tam się przyzwyczaił i prawie do roku czasu w kokonie spał :D nie ważne czy lato czy zima :P w zime w kocyku a w lato w pieluchy tetrowe albo jakiś cieniutki materiał był zawiniety dziwny dzieciuch, co.? No i do tej pory jak zasypia każe mi się przykrywać pod szyje... :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my z dzisiaj i mój nowy kolorek już nie rudawy ;D

rje9ns.jpg

2pruttj.jpg

No i mój brzuchol który widzę ,że podnosi się co raz wyżej :)

j73i8p.jpg

izia, scindapsus, blue00, maaartinka, Strupka, Cześka, RewolucjaSięDzieje, KUNIAK, monia0084, Fidelissa, Goplana, Nata, Reverie, Amnezja, sisiiii, Evik, anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo, Dorotucha, Mamadomina, sylvi lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Lawendula - tak na chwilę do Was wpadłam i widzę, że byłas na warsztatach Mamo to ja :) My właśnie mamy się wybrać w przyszłym tyg. Czytam, że słabo było... hehe z tym marketingiem to na pewno tak było, ja nawet jak zdjęcia oglądałam z tych warsztatów to widziałam, ze tak będzie - duużo reklamy :P
    ale czy mogłabyś napisać jak to jest z tymi próbkami co dają? Tzn. co dostałyście i czy dają dopiero na wyjściu czy np. w trakcie?:)

na dzień dobry buteleczka wody "Mamo to ja" i średniosmaczny wafelek z pieczywa Wasa z jakąś masą [niesłodką] w środku. Następnie od producenta mleka śliniaczek [naprawdę średni] i ulotki, 3 malutkie próbki kosmetyków Johnson&Johnson i ulotki, 2 bezpłatne próbki [bodaj 6 tabletek] omegamed i vitaderol - to było rozdawane w trakcie "wykładów" Próbka proszku do prania, białe frotte skarpetki z napisem maxi cosi, kilka saszetek produktów Palmer's cocoa butter, od chicco malutka butelka do karnienia 0-4 mies - i lutowy numer Mamo to ja ;). - to przy wyjściu. Był jeszcze konkurs - przeprowadzony MZ w bezsensowny sposób - przy wejściu dostałyśmy karteczki konkursowe z prośbą o wypełnienie: "Z czym kojarzy ci się "mamo to ja" - i dwie czy trzy linijki na wpis. Prośba o wypełnienie i oddanie w trakcie spotkania. Większość wypełniła na miescu, to to przyszło im do głów. Co się okazało - powygrywały jakieś prace robione w domu, wierszyki na pół strony i wycinanki....

• sylvi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pati brzuszek masz pokaźny, a mój nadal malutki :(

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry!

Wlasnie jade do Instytutu Hematologii na Chocimskiej 5.
    Na 9:30 mam miec pobrana krew do testow na konflikt plytkowy (dziekuje, ze poruszylyscie ten temat na forum, bo zylam w calkowitej nieswiadomosci, ze cos takiego moze byc - a przeciez warto się przebadac!!!)

Milego Dnia!

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wzruszył mnie twój bebzolek, mój też powoli się tak śmiesznie odcina od kości łonowej :)

Ja dziś dla odmiany na śniadanko chleb ze smalcem z przyprawami :)
    Jedyne chętki na słodkie to lody i żelki, reszta może nie istnieć. Zjem co prawda ciasto czy coś, ale bez większego WOW.

Pogoda super, a ja mam lenia ;)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie w piękny słoneczny dzień i w pierwszym dniu mojego II trymestru :D :D :D
    W końcu będę mogła zafarbować włoski :D ale się cieszę!

Viviana, sisiiii lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maartinka, no nie mow ze tyle czekalas z farbowaniem? Ja w pierwszym trymestrze farbowalam 2 razy (farba bez amoniaku)! Inaczej bym się wsciekla, a przeciez nikt nie potwierdzil, ze to moze w jakikolwiek sposob szkodzic :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja już po śniadaniu. Dla mnie również słodkie mogłoby nie istnieć. A kiedyś zajadałam codziennie coś słodkiego.

Dziś zaczynam 15tc :)

Martinka i ja chodzę z odrostami. Ale już niedługo się farbnę.

Patii no Twój synek jest taki fajny, śmiechotek :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty a no czekałam właśnie :) niby nie udowodniono, że farba szkodzi ale gin powiedziała żeby jednak te 3 pierwsze miesiące przeczekać a że ja farbuje z brązu na ciemno ciemny brąz to stwierdziłam że co mi tam :) i tak odrostów nie widać więc nie ma źle :)
    Pewnie gdyby mi było widać odrosty to bym nie wytrzymała ale przy takim farbowaniu stwierdziłam że wole dmuchać na zimne :) chociaż słucham straszne kazania od mamy że farbowanie bym sobie darowała itd..
    A jaką farbę bez amoniaku używasz?

Viviana widzę, że nie jestem sama z odpuszczeniem sobie farbowania :)

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dotty a no czekałam właśnie :) niby nie udowodniono, że farba szkodzi ale gin powiedziała żeby jednak te 3 pierwsze miesiące przeczekać a że ja farbuje z brązu na ciemno ciemny brąz to stwierdziłam że co mi tam :) i tak odrostów nie widać więc nie ma źle :)
    Pewnie gdyby mi było widać odrosty to bym nie wytrzymała ale przy takim farbowaniu stwierdziłam że wole dmuchać na zimne :) chociaż słucham straszne kazania od mamy że farbowanie bym sobie darowała itd..
    A jaką farbę bez amoniaku używasz?

Viviana widzę, że nie jestem sama z odpuszczeniem sobie farbowania :)

Ja malowałam ostatni raz w styczniu, byłam umówiona na marzec ale dowiedziałam się o Dzidzi i gin odradzał mi farbowanie.
    Ja maluję na blond, a to farba już silniejsza, bo rozjaśnia, także wolałam poczekać, a odrosty widać ale wytrzymałam. Poza tym miałam ciągle mdłości w I trymestrze a jednak ze 2 godziny trzeba wysiedzieć u fryzjera :)
    No i zapytam moją fryzjerkę o farbę bez amoniaku, tylko taką zgodzę się malować.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak na blond to już pewnie jakieś utleniacze są i farba pewnie cięższa..
    Osobiście też wole nie ryzykować :)

A jak tam z waszymi przesądami że w ciąży nie chodzi się do fryzjera obcinać włosów bo się skraca rozum dziecka? :)
    Bo u mnie w rodzinie wszyscy na mnie krzyczą żebym przypadkiem się nie wybrała obciąć :) a mi się tak dużo włosów na głowie zrobiło, że nie umiem ich ogarnąć:)

201411191762.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati śliczny brzuszek!
    Nie było mnie tydzień bo przeprowadzka to raz, a dwa i przede wszystkim walczyłam z UPC o przeniesienie internetu zgłoszone w zeszły poniedziałek, technik miał przyjść w czwartek i tak echo.. dopiero wczoraj łaskawie się zjawili. Ile mnie to nerwów i telefonów kosztowało - zgrozo! Dzisiaj wysmaruję im taką reklamację, że w pięty im pójdzie..

Powoli trzeba się będzie ogarniać na nowym :) Dopiero od wczoraj mamy ciepłą wodę :) I niespełna tydzień do kolejnego podglądania kluska.

Lavendula kątem oka widziałam, że słabo na tych warsztatach.. ja mam w czwartek jechać i już się zniechęciłam :D a we Wrocławiu jeszcze jedne będą w Hali Stulecia 24-25 maja jakieś potężne. Ehh póki co to jeszcze te stresy przeprowadzkowe mnie nie puściły do końca i fizycznie też dochodzę powoli do siebie. Wczoraj urwał mi się film ok 12 i obudziłam się dopiero przed samiusieńką 17 :)

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, że fasolki ładnie rosną i rozwijają się i że Wasze samopoczucia też pozytywnie :) Niestety tygodnia nieobecności nie nadrobię bo kupa innych zajęć na głowie.

goOlp2.png NJmJp2.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dzień przepiękny, jest gorąco a ja zaraz wybieram się do lekarza.
    Wczoraj męczył mnie ból głowy od samego rana i to chyba przez to słońce.

To lecę, miłego dnia

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ