X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i od śpiochów?

ewelina_d lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja przytyłam straaasznie dużo, nigdy w życiu tyle nie ważyłam :(
    Jak wlazłam na wagę, to myślałam że spadnę...
    Dlatego mimo szczerych chęci nie będę Wam towarzyszyć w tym lodożerstwie :(
    Chlip, chlip...
    W ogóle odstawiam słodycze... :(
    Ojej, metabolizm mam do niczego... Co tu robić, cholera jasna... :'(

Nic, nie smucić się:D
    my tu dziś o lodach i bum! po gienku młody sobie loda gałowego zażyczył, pojechaliśmy do cukierni, a tam mi zapachniało, zajaśniało, zamówiłam ogromny deser, ale jak stanął przede mną, to mi się odwidziało. Małż oczy jak spodki, bo zazwyczaj zżerałam swoją i jego porcję ;)
    W każdym razie lepiej przytyć w ciąży (jest na co zwalić:D), niż po porodzie i podczas karmienia ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 20 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Rewolucja a czym sie pajace od body różnią!?

http://dziecko.cogdziezaile.pl/index.php?n=37&najladniejsze-pizamki-dla-twojego-malenstwa ---> PAJACYKI (mają rękawki długie/krótkie, przeważnie nie mają "stópek)

http://www.kids-planet.pl/dziecko/spiochy/mis-pinokio.html ---> ŚPIOSZKI (przeważnie nie mają rękawków, ale mają stópki)

http://szafka.pl/c876601-7-sztuk-body-dla-noworodka-warto.html ---> BODY (długi/krótki rękaw, lub bez rękawka)

:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 20 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    No i od śpiochów?

Do śpiochów trzeba mieć te okropne kaftaniki na wiązanie albo jakieś bluzeczki czy coś, a pajac jest ubrany raz dwa, tak samo rozbierany, najszybciej można się dostać do pieluchy ;)
    Jak jest zimno to skarpetki i cześć.
    Zdecydowanie mój nr 1 w ciuchach od 1 dnia życia do ok. 3 miesiąca :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja świetne wieści w wizyty:)

Ja tez należę do obżerających się lodami, a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że mam wstręt do słodkiego. Dziwności w tej ciąży takie mnie nachodzą, że nie mogę się nadziwić.

RewolucjaSięDzieje, maaartinka, Fidelissa lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam synka z października więc przeszłam ubieranie w zimie - absolutnie żadne jeansiki, bluziki z kapturem itd takie śliczne nieraz ale bardzo niepraktyczne, jak najbardziej pasują body najlepiej rozpinane przez środek, te wkładane przed głowę tak na później, pajace super, i śpioszki tylko absolutnie te które są rozpinane w kroku, wogóle przede wszystkim wszystko co rozpinane w kroku jest super, kaftaniki są fajne tylko na początek jak jest pępek do ogarnięcia, i półśpiochy też raczej na później - jakoś wielce grube te ubrania nie muszą być bo się grzeje w domach i zazwyczaj się przegrzewa - wystarczy fajny rożek do spanka i tyle - kombinezon na wyjście, śpiworek do wózka itd

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a u Nas pajace to się mówi na te co są całe ze stopami no albo długimi nogawkami bez stópek i rękawami długimi, śpiochy to na te bez rękawów ze stopami, a body no to tak jak wszędzie :P chyba co miasto to obyczaj bo nawet na metkach tak pisze u Nas ja tam jak ciepło w domu było się nie pierdzieliłam koszulka pampek sam i sobie leżał się wietrzył w zime do spania pajaca albo spiochy i kaftanik pod spód, a tak to bodziaki jakieś spodnie albo rajstopki i sweterek czy cuś, ale to jak chłodniej już hehe :D tyle, że mój tam się przyzwyczaił i prawie do roku czasu w kokonie spał :D nie ważne czy lato czy zima :P w zime w kocyku a w lato w pieluchy tetrowe albo jakiś cieniutki materiał był zawiniety dziwny dzieciuch, co.? No i do tej pory jak zasypia każe mi się przykrywać pod szyje... :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my z dzisiaj i mój nowy kolorek już nie rudawy ;D

rje9ns.jpg

2pruttj.jpg

No i mój brzuchol który widzę ,że podnosi się co raz wyżej :)

j73i8p.jpg

izia, scindapsus, blue00, maaartinka, Strupka, Cześka, RewolucjaSięDzieje, KUNIAK, monia0084, Fidelissa, Goplana, Nata, Reverie, Amnezja, sisiiii, Evik, anusiaa90, Maga31, Rybka Nemo, Dorotucha, Mamadomina, sylvi lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Lawendula - tak na chwilę do Was wpadłam i widzę, że byłas na warsztatach Mamo to ja :) My właśnie mamy się wybrać w przyszłym tyg. Czytam, że słabo było... hehe z tym marketingiem to na pewno tak było, ja nawet jak zdjęcia oglądałam z tych warsztatów to widziałam, ze tak będzie - duużo reklamy :P
    ale czy mogłabyś napisać jak to jest z tymi próbkami co dają? Tzn. co dostałyście i czy dają dopiero na wyjściu czy np. w trakcie?:)

na dzień dobry buteleczka wody "Mamo to ja" i średniosmaczny wafelek z pieczywa Wasa z jakąś masą [niesłodką] w środku. Następnie od producenta mleka śliniaczek [naprawdę średni] i ulotki, 3 malutkie próbki kosmetyków Johnson&Johnson i ulotki, 2 bezpłatne próbki [bodaj 6 tabletek] omegamed i vitaderol - to było rozdawane w trakcie "wykładów" Próbka proszku do prania, białe frotte skarpetki z napisem maxi cosi, kilka saszetek produktów Palmer's cocoa butter, od chicco malutka butelka do karnienia 0-4 mies - i lutowy numer Mamo to ja ;). - to przy wyjściu. Był jeszcze konkurs - przeprowadzony MZ w bezsensowny sposób - przy wejściu dostałyśmy karteczki konkursowe z prośbą o wypełnienie: "Z czym kojarzy ci się "mamo to ja" - i dwie czy trzy linijki na wpis. Prośba o wypełnienie i oddanie w trakcie spotkania. Większość wypełniła na miescu, to to przyszło im do głów. Co się okazało - powygrywały jakieś prace robione w domu, wierszyki na pół strony i wycinanki....

• sylvi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pati brzuszek masz pokaźny, a mój nadal malutki :(

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry!

Wlasnie jade do Instytutu Hematologii na Chocimskiej 5.
    Na 9:30 mam miec pobrana krew do testow na konflikt plytkowy (dziekuje, ze poruszylyscie ten temat na forum, bo zylam w calkowitej nieswiadomosci, ze cos takiego moze byc - a przeciez warto się przebadac!!!)

Milego Dnia!

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wzruszył mnie twój bebzolek, mój też powoli się tak śmiesznie odcina od kości łonowej :)

Ja dziś dla odmiany na śniadanko chleb ze smalcem z przyprawami :)
    Jedyne chętki na słodkie to lody i żelki, reszta może nie istnieć. Zjem co prawda ciasto czy coś, ale bez większego WOW.

Pogoda super, a ja mam lenia ;)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie w piękny słoneczny dzień i w pierwszym dniu mojego II trymestru :D :D :D
    W końcu będę mogła zafarbować włoski :D ale się cieszę!

Viviana, sisiiii lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maartinka, no nie mow ze tyle czekalas z farbowaniem? Ja w pierwszym trymestrze farbowalam 2 razy (farba bez amoniaku)! Inaczej bym się wsciekla, a przeciez nikt nie potwierdzil, ze to moze w jakikolwiek sposob szkodzic :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja już po śniadaniu. Dla mnie również słodkie mogłoby nie istnieć. A kiedyś zajadałam codziennie coś słodkiego.

Dziś zaczynam 15tc :)

Martinka i ja chodzę z odrostami. Ale już niedługo się farbnę.

Patii no Twój synek jest taki fajny, śmiechotek :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty a no czekałam właśnie :) niby nie udowodniono, że farba szkodzi ale gin powiedziała żeby jednak te 3 pierwsze miesiące przeczekać a że ja farbuje z brązu na ciemno ciemny brąz to stwierdziłam że co mi tam :) i tak odrostów nie widać więc nie ma źle :)
    Pewnie gdyby mi było widać odrosty to bym nie wytrzymała ale przy takim farbowaniu stwierdziłam że wole dmuchać na zimne :) chociaż słucham straszne kazania od mamy że farbowanie bym sobie darowała itd..
    A jaką farbę bez amoniaku używasz?

Viviana widzę, że nie jestem sama z odpuszczeniem sobie farbowania :)

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dotty a no czekałam właśnie :) niby nie udowodniono, że farba szkodzi ale gin powiedziała żeby jednak te 3 pierwsze miesiące przeczekać a że ja farbuje z brązu na ciemno ciemny brąz to stwierdziłam że co mi tam :) i tak odrostów nie widać więc nie ma źle :)
    Pewnie gdyby mi było widać odrosty to bym nie wytrzymała ale przy takim farbowaniu stwierdziłam że wole dmuchać na zimne :) chociaż słucham straszne kazania od mamy że farbowanie bym sobie darowała itd..
    A jaką farbę bez amoniaku używasz?

Viviana widzę, że nie jestem sama z odpuszczeniem sobie farbowania :)

Ja malowałam ostatni raz w styczniu, byłam umówiona na marzec ale dowiedziałam się o Dzidzi i gin odradzał mi farbowanie.
    Ja maluję na blond, a to farba już silniejsza, bo rozjaśnia, także wolałam poczekać, a odrosty widać ale wytrzymałam. Poza tym miałam ciągle mdłości w I trymestrze a jednak ze 2 godziny trzeba wysiedzieć u fryzjera :)
    No i zapytam moją fryzjerkę o farbę bez amoniaku, tylko taką zgodzę się malować.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak na blond to już pewnie jakieś utleniacze są i farba pewnie cięższa..
    Osobiście też wole nie ryzykować :)

A jak tam z waszymi przesądami że w ciąży nie chodzi się do fryzjera obcinać włosów bo się skraca rozum dziecka? :)
    Bo u mnie w rodzinie wszyscy na mnie krzyczą żebym przypadkiem się nie wybrała obciąć :) a mi się tak dużo włosów na głowie zrobiło, że nie umiem ich ogarnąć:)

201411191762.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati śliczny brzuszek!
    Nie było mnie tydzień bo przeprowadzka to raz, a dwa i przede wszystkim walczyłam z UPC o przeniesienie internetu zgłoszone w zeszły poniedziałek, technik miał przyjść w czwartek i tak echo.. dopiero wczoraj łaskawie się zjawili. Ile mnie to nerwów i telefonów kosztowało - zgrozo! Dzisiaj wysmaruję im taką reklamację, że w pięty im pójdzie..

Powoli trzeba się będzie ogarniać na nowym :) Dopiero od wczoraj mamy ciepłą wodę :) I niespełna tydzień do kolejnego podglądania kluska.

Lavendula kątem oka widziałam, że słabo na tych warsztatach.. ja mam w czwartek jechać i już się zniechęciłam :D a we Wrocławiu jeszcze jedne będą w Hali Stulecia 24-25 maja jakieś potężne. Ehh póki co to jeszcze te stresy przeprowadzkowe mnie nie puściły do końca i fizycznie też dochodzę powoli do siebie. Wczoraj urwał mi się film ok 12 i obudziłam się dopiero przed samiusieńką 17 :)

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, że fasolki ładnie rosną i rozwijają się i że Wasze samopoczucia też pozytywnie :) Niestety tygodnia nieobecności nie nadrobię bo kupa innych zajęć na głowie.

goOlp2.png NJmJp2.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dzień przepiękny, jest gorąco a ja zaraz wybieram się do lekarza.
    Wczoraj męczył mnie ból głowy od samego rana i to chyba przez to słońce.

To lecę, miłego dnia

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ