X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :) Dawno mnie tu nie było mam nadzieję że uda mi się częściej zaglądać. :)
    Ja ostatnio też kupiłam swoją ulubioną farbe z Loreala Ferię i jutro chyba też się zafarbuję bo ostatni raz się farbowałam jakoś tydzień przed pozytywnym testem ciążowym ;) a odrost już jest pokaźny ;)
    Krwawienie z nosa to u mnie była norma na początku ciąży teraz póki co ustało ale pojawiają się wieczorne bóle pleców. Ale da się to jeszcze przeżyć ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś chętna na event w Wawie z okazji dla mamy? :)
    Ja się wybieram!!

Przyszłe mamy Philips Avent zaprasza do wspólnego świętowania 29 maja 2014 r. w godz. 10.00 - 16.00 do siedziby Philips, przy Al. Jerozolimskich 195B w Warszawie.

http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/news-philips-avent-dla-przyszlych-mam,nId,1428403?parametr=dziecko_dol

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaszalałam i kupiłam poduchę kojec ;)

Mam leżeć w ciągu dnia i w nocy na lewym boku a nie daję rady, więc taka podpórka mi się przyda :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=4228593680

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam Wam napisać, wczoraj juz był prawdziwy mocny kopniak, tego jeszcze nie grali , dwoma kopami zrzucił mi laptopa z kolan :P No po prostu laptop się przewrócił dla mnie :) szok.. ile ma siły w tych małych nóżkach taki maluszek :D już fajne takie mocne ruchy na siedząco czuje normalnie w szkole nawet nie muszę jakoś się mocno wczuwać :D

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie farbuję włosów już 6-ty miesiąc, ale to nie ze względu na ciążę, a po prostu po raz pierwszy od 15 lat chciałabym zobaczyć jakie mam włosy :) Zawsze farbowałam się na jasny blond, oczywista nie łażę z 6cm odrostami i resztą koloru platinum, przed decyzją odstąpienia od farbowania farbnęłam się dwukrotnie na zbliżony do mojego średni blond i teraz wyglądam jakbym miała ombre. Ile wytrzymam - nie wiem, naturalne włosy mają to do siebie, że są szarawe, tak jakby ktoś je popiołem posypał, i bardziej mi się błyszczały farbowane :) Póki co jestem twarda :)
    Zapisałam się do szkoły rodzenia, wyznaczyli mi termin na 20 sierpnia - u Was też tak późno?
    Poza tym, myślałam, że to tańsza impreza... Ten mały nas z torbami puści :) ale pewnie potem będzie tylko gorzej... i tak do 18 roku życia... chyba, że mu coś na łeb padnie i będzie chciał studiować medycynę - wtedy mamy przerąbane przez następne 30 lat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 19:34

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:

Mam leżeć w ciągu dnia i w nocy na lewym boku a nie daję rady, więc taka podpórka mi się przyda :)

Kochana, daj znać jak się sprawuje ta poducha - ja też się na nią czaję!
    Na plecach spać za bardzo nie mogę, bo dopada mnie (q)rwa kulszowa...

Lavendula lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki a jak u Was z energią w II trymestrze? Duża poprawa? U mnie owszem lepiej - więcej w domu zrobię itp ale żeby jakis strzał energii...nie odczułam, Dzis pospacerowałam trochę i wróciłam zmęczona jak koń z lekkim bólem brzucha i pleców !

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Któraś chętna na event w Wawie z okazji dla mamy? :)
    Ja się wybieram!!

Przyszłe mamy Philips Avent zaprasza do wspólnego świętowania 29 maja 2014 r. w godz. 10.00 - 16.00 do siedziby Philips, przy Al. Jerozolimskich 195B w Warszawie.

http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/news-philips-avent-dla-przyszlych-mam,nId,1428403?parametr=dziecko_dol

wow, w zasadzie mieszkam na przeciwko, nawet wolne bym wziela.... gdyby mi firma nie zaserwowala 2-dniowego szkolenia 29/30 :(

Ewelina
    hhojzmj.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też plecy napi... bolą;) Właśnie pochłaniam 2 kaktusika
    :)

f2w343r88uf9xtcb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wywalilam się na schodach. Tak konkretnie walnelam na 4 litery. Nic się nie dzieje, więc chyba bez konsekwencji, nie licząc siniaka. Jutro wpadnę do lekarza sprawdzić

• lkc Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez bez szalenstwa z tym przyplywem energii. moze jest troche wiecej, ale szalu nie ma. jedynie wieczny glod mnie przesladuje i w pracy wysiedziec nie moge. wczoraj nie moglam sie powstrzymac i kupilam 0,7 kg truskawek i wciagnelam je na kolacje z cukrem i smietana.. pyszne byly:)))))

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Evik lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję jak emeryt :-P kondycja strasznie mi siadła, chociaż przed ciążą ćwiczyłam kilka razy w tygodniu. Teraz się męczę po 5 minutach małointensywnych ćwiczeń dla ciężarówek lub wejściu po schodach na I piętro :-/ do tego mam niskie ciśnienie krwii, więc czuję się dodatkowo zmęczona, a gwałtowne zmiany pozycji doprowadzają do zawrotów głowy.

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:

pochwal się jak się sprawuje, też się nad nią zastanawiam :)

• karmelek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :-)
    w koncu pogo piekna to siedzimy caly czas na ogrodzie :-)
    co do farbowania wlosow to na szczescie nie mam tego problemu bo ich poprostu nie farbuje :-) moj naturalny kolor jest dosc intensywny wiec nie widze potrzeby :-) nie przycinam ich tez bo nosze dlugie ale w zabobony nie wierze, wiec do listopada fryzjera napewni odwiedze by choc koncowki podciął :-)

co do krwawien z nisa byly okropne, ale jakos z 2 gim trymestrem sie uspokoily :-)

jutro od rana mam lekarza :-) choc boje sie strasznie!! to moja pierwsza wizyta po chorobie i antybiotyku :/ i juz swiruje czy aby napewno wszystko jest dobrze..
    juz czuje jaka mnie noc dzis czeka :/

Dotty fajne rzeczy sie u was dzieja :-) ode mnie do wa-wy niestety za daleko..

Goplana te szkoly rodzenia slyszalam ze wlasnie sie tak pozno zaczynaja. Jednak ja sie nie pisze, za pierwszym razem dalam sobie rade bez niej to i mysle ze teraz dam rade :-)

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja nie farbuję włosów już 6-ty miesiąc, ale to nie ze względu na ciążę, a po prostu po raz pierwszy od 15 lat chciałabym zobaczyć jakie mam włosy :) Zawsze farbowałam się na jasny blond, oczywista nie łażę z 6cm odrostami i resztą koloru platinum, przed decyzją odstąpienia od farbowania farbnęłam się dwukrotnie na zbliżony do mojego średni blond i teraz wyglądam jakbym miała ombre. Ile wytrzymam - nie wiem, naturalne włosy mają to do siebie, że są szarawe, tak jakby ktoś je popiołem posypał, i bardziej mi się błyszczały farbowane :) Póki co jestem twarda :)
    Zapisałam się do szkoły rodzenia, wyznaczyli mi termin na 20 sierpnia - u Was też tak późno?
    Poza tym, myślałam, że to tańsza impreza... Ten mały nas z torbami puści :) ale pewnie potem będzie tylko gorzej... i tak do 18 roku życia... chyba, że mu coś na łeb padnie i będzie chciał studiować medycynę - wtedy mamy przerąbane przez następne 30 lat :D

Będzie "chciał"?! chyba "nie będzie miał wyjścia" ;):D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 21 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    u mnie tez bez szalenstwa z tym przyplywem energii. moze jest troche wiecej, ale szalu nie ma. jedynie wieczny glod mnie przesladuje i w pracy wysiedziec nie moge. wczoraj nie moglam sie powstrzymac i kupilam 0,7 kg truskawek i wciagnelam je na kolacje z cukrem i smietana.. pyszne byly:)))))

Ooo tak, szmetannnna 36% i soczyste truskawy, bez cukru...omniomiom.
    Muszę jutro kupić, bo nie jadłam ze 3 dni i brakuje :)

lkc lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 21 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co napadło mojego małża, ale kupił mi chyba z 7 opakowań wafli ryżowych, różnych, ze słonecznikiem, algami fuuu.
    Kiedyś zjadłam jakąś zapomnianą paczkę, żeby się "oszukać" i nie wtryniać tłuszczy trans, a tu...jakiś zapas wojenny:D
    "Myślałem, że chcesz, bo jadłaś". Ot i męska logika :D

blue00, Goplana, scindapsus, Fidelissa, Cześka lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewoluja to teraz waflami bedziesz sie zajadac :-) nic Ci nie pozostaje jak docenic męża za starania i wafle zjesc :-)

ja juz dawno na nogach przez ta wizyte z nerwow spac nie moge.. :/

a wczoraj pokusilam sie na loda.. zdecydowanie one nie sa dla mnie.. do tego gardlo znow o sobie dalo znac w nocy, wiec ja tez do lodożerców sie nie zapisuje :-)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi trymestr! Jupiii!!!

karmelek, mada_lena, maaartinka, Fidelissa, Lavendula, talia22, sylvi lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek trzymam kciuki :) Ja też mam dzisiaj wizytę.

karmelek lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ