X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :) Dawno mnie tu nie było mam nadzieję że uda mi się częściej zaglądać. :)
    Ja ostatnio też kupiłam swoją ulubioną farbe z Loreala Ferię i jutro chyba też się zafarbuję bo ostatni raz się farbowałam jakoś tydzień przed pozytywnym testem ciążowym ;) a odrost już jest pokaźny ;)
    Krwawienie z nosa to u mnie była norma na początku ciąży teraz póki co ustało ale pojawiają się wieczorne bóle pleców. Ale da się to jeszcze przeżyć ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś chętna na event w Wawie z okazji dla mamy? :)
    Ja się wybieram!!

Przyszłe mamy Philips Avent zaprasza do wspólnego świętowania 29 maja 2014 r. w godz. 10.00 - 16.00 do siedziby Philips, przy Al. Jerozolimskich 195B w Warszawie.

http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/news-philips-avent-dla-przyszlych-mam,nId,1428403?parametr=dziecko_dol

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaszalałam i kupiłam poduchę kojec ;)

Mam leżeć w ciągu dnia i w nocy na lewym boku a nie daję rady, więc taka podpórka mi się przyda :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=4228593680

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam Wam napisać, wczoraj juz był prawdziwy mocny kopniak, tego jeszcze nie grali , dwoma kopami zrzucił mi laptopa z kolan :P No po prostu laptop się przewrócił dla mnie :) szok.. ile ma siły w tych małych nóżkach taki maluszek :D już fajne takie mocne ruchy na siedząco czuje normalnie w szkole nawet nie muszę jakoś się mocno wczuwać :D

mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie farbuję włosów już 6-ty miesiąc, ale to nie ze względu na ciążę, a po prostu po raz pierwszy od 15 lat chciałabym zobaczyć jakie mam włosy :) Zawsze farbowałam się na jasny blond, oczywista nie łażę z 6cm odrostami i resztą koloru platinum, przed decyzją odstąpienia od farbowania farbnęłam się dwukrotnie na zbliżony do mojego średni blond i teraz wyglądam jakbym miała ombre. Ile wytrzymam - nie wiem, naturalne włosy mają to do siebie, że są szarawe, tak jakby ktoś je popiołem posypał, i bardziej mi się błyszczały farbowane :) Póki co jestem twarda :)
    Zapisałam się do szkoły rodzenia, wyznaczyli mi termin na 20 sierpnia - u Was też tak późno?
    Poza tym, myślałam, że to tańsza impreza... Ten mały nas z torbami puści :) ale pewnie potem będzie tylko gorzej... i tak do 18 roku życia... chyba, że mu coś na łeb padnie i będzie chciał studiować medycynę - wtedy mamy przerąbane przez następne 30 lat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 19:34

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:

Mam leżeć w ciągu dnia i w nocy na lewym boku a nie daję rady, więc taka podpórka mi się przyda :)

Kochana, daj znać jak się sprawuje ta poducha - ja też się na nią czaję!
    Na plecach spać za bardzo nie mogę, bo dopada mnie (q)rwa kulszowa...

Lavendula lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki a jak u Was z energią w II trymestrze? Duża poprawa? U mnie owszem lepiej - więcej w domu zrobię itp ale żeby jakis strzał energii...nie odczułam, Dzis pospacerowałam trochę i wróciłam zmęczona jak koń z lekkim bólem brzucha i pleców !

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Któraś chętna na event w Wawie z okazji dla mamy? :)
    Ja się wybieram!!

Przyszłe mamy Philips Avent zaprasza do wspólnego świętowania 29 maja 2014 r. w godz. 10.00 - 16.00 do siedziby Philips, przy Al. Jerozolimskich 195B w Warszawie.

http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/news-philips-avent-dla-przyszlych-mam,nId,1428403?parametr=dziecko_dol

wow, w zasadzie mieszkam na przeciwko, nawet wolne bym wziela.... gdyby mi firma nie zaserwowala 2-dniowego szkolenia 29/30 :(

Ewelina
    hhojzmj.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też plecy napi... bolą;) Właśnie pochłaniam 2 kaktusika
    :)

f2w343r88uf9xtcb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wywalilam się na schodach. Tak konkretnie walnelam na 4 litery. Nic się nie dzieje, więc chyba bez konsekwencji, nie licząc siniaka. Jutro wpadnę do lekarza sprawdzić

• lkc Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez bez szalenstwa z tym przyplywem energii. moze jest troche wiecej, ale szalu nie ma. jedynie wieczny glod mnie przesladuje i w pracy wysiedziec nie moge. wczoraj nie moglam sie powstrzymac i kupilam 0,7 kg truskawek i wciagnelam je na kolacje z cukrem i smietana.. pyszne byly:)))))

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Evik lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję jak emeryt :-P kondycja strasznie mi siadła, chociaż przed ciążą ćwiczyłam kilka razy w tygodniu. Teraz się męczę po 5 minutach małointensywnych ćwiczeń dla ciężarówek lub wejściu po schodach na I piętro :-/ do tego mam niskie ciśnienie krwii, więc czuję się dodatkowo zmęczona, a gwałtowne zmiany pozycji doprowadzają do zawrotów głowy.

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:

pochwal się jak się sprawuje, też się nad nią zastanawiam :)

• karmelek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :-)
    w koncu pogo piekna to siedzimy caly czas na ogrodzie :-)
    co do farbowania wlosow to na szczescie nie mam tego problemu bo ich poprostu nie farbuje :-) moj naturalny kolor jest dosc intensywny wiec nie widze potrzeby :-) nie przycinam ich tez bo nosze dlugie ale w zabobony nie wierze, wiec do listopada fryzjera napewni odwiedze by choc koncowki podciął :-)

co do krwawien z nisa byly okropne, ale jakos z 2 gim trymestrem sie uspokoily :-)

jutro od rana mam lekarza :-) choc boje sie strasznie!! to moja pierwsza wizyta po chorobie i antybiotyku :/ i juz swiruje czy aby napewno wszystko jest dobrze..
    juz czuje jaka mnie noc dzis czeka :/

Dotty fajne rzeczy sie u was dzieja :-) ode mnie do wa-wy niestety za daleko..

Goplana te szkoly rodzenia slyszalam ze wlasnie sie tak pozno zaczynaja. Jednak ja sie nie pisze, za pierwszym razem dalam sobie rade bez niej to i mysle ze teraz dam rade :-)

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja nie farbuję włosów już 6-ty miesiąc, ale to nie ze względu na ciążę, a po prostu po raz pierwszy od 15 lat chciałabym zobaczyć jakie mam włosy :) Zawsze farbowałam się na jasny blond, oczywista nie łażę z 6cm odrostami i resztą koloru platinum, przed decyzją odstąpienia od farbowania farbnęłam się dwukrotnie na zbliżony do mojego średni blond i teraz wyglądam jakbym miała ombre. Ile wytrzymam - nie wiem, naturalne włosy mają to do siebie, że są szarawe, tak jakby ktoś je popiołem posypał, i bardziej mi się błyszczały farbowane :) Póki co jestem twarda :)
    Zapisałam się do szkoły rodzenia, wyznaczyli mi termin na 20 sierpnia - u Was też tak późno?
    Poza tym, myślałam, że to tańsza impreza... Ten mały nas z torbami puści :) ale pewnie potem będzie tylko gorzej... i tak do 18 roku życia... chyba, że mu coś na łeb padnie i będzie chciał studiować medycynę - wtedy mamy przerąbane przez następne 30 lat :D

Będzie "chciał"?! chyba "nie będzie miał wyjścia" ;):D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 21 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    u mnie tez bez szalenstwa z tym przyplywem energii. moze jest troche wiecej, ale szalu nie ma. jedynie wieczny glod mnie przesladuje i w pracy wysiedziec nie moge. wczoraj nie moglam sie powstrzymac i kupilam 0,7 kg truskawek i wciagnelam je na kolacje z cukrem i smietana.. pyszne byly:)))))

Ooo tak, szmetannnna 36% i soczyste truskawy, bez cukru...omniomiom.
    Muszę jutro kupić, bo nie jadłam ze 3 dni i brakuje :)

lkc lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 21 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co napadło mojego małża, ale kupił mi chyba z 7 opakowań wafli ryżowych, różnych, ze słonecznikiem, algami fuuu.
    Kiedyś zjadłam jakąś zapomnianą paczkę, żeby się "oszukać" i nie wtryniać tłuszczy trans, a tu...jakiś zapas wojenny:D
    "Myślałem, że chcesz, bo jadłaś". Ot i męska logika :D

blue00, Goplana, scindapsus, Fidelissa, Cześka lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewoluja to teraz waflami bedziesz sie zajadac :-) nic Ci nie pozostaje jak docenic męża za starania i wafle zjesc :-)

ja juz dawno na nogach przez ta wizyte z nerwow spac nie moge.. :/

a wczoraj pokusilam sie na loda.. zdecydowanie one nie sa dla mnie.. do tego gardlo znow o sobie dalo znac w nocy, wiec ja tez do lodożerców sie nie zapisuje :-)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi trymestr! Jupiii!!!

karmelek, mada_lena, maaartinka, Fidelissa, Lavendula, talia22, sylvi lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek trzymam kciuki :) Ja też mam dzisiaj wizytę.

karmelek lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ