X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie bóle albo podbrzusze, albo po bokach, jakby jajniki, czy jajowody, albo taki skurcz, najgorzej boli podczas kichania, a że ja alergik, to kicham i katar miewam i Dzidzia ma trochę podskoków, ale co poradzić. Mnie inne objawy nie uspokajają, bo jakoś odeszły.

Ja też zapytam gienka na wizycie o te bóle rozciąganie i sprawdzi mi jak zawsze szyjkę i będę spokojniejsza.

Ja jeszcze nic nie kupiłam dla Dzidzi, bo tym zajmuje się mój mąż, ciągle coś dojrzy i kilka rzeczy fajnych już kupił, ja po wizycie może już coś kupię, a może Dzidzia potwierdzi co ma między nóżkami.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mokael Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja trochę z innej beczki, czy miałyście wrażenie, że brzuchy zamiast rosnąć malały? Jestem na początku 15 tc i myślę, że rozmiarem właśnie wróciłam do 10 tc, wizytę mam dopiero za tydzień, a patrząc na wasze brzuszki zastanawiam się czy wszystko u mnie jest ok.

• Goplana Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokael wrote:
    Dziewczyny, ja trochę z innej beczki, czy miałyście wrażenie, że brzuchy zamiast rosnąć malały? Jestem na początku 15 tc i myślę, że rozmiarem właśnie wróciłam do 10 tc, wizytę mam dopiero za tydzień, a patrząc na wasze brzuszki zastanawiam się czy wszystko u mnie jest ok.
    Nie martw się, mój brzuch zmienia rozmiar z dnia na dzień :) Szczególnie dużą rolę tu odgrywa nasza obecna tendencja do wzdęć i zaparć, a także zatrzymanie wody, wystarczy że więcej zjem, następnego dnia cała jestem spuchnięta. A kiedy masz wizytę, abyś mogła się uspokoić? Jakbyś się denerwowała to spraw sobie detektor tętna płodu, wtedy takie objawy nie będą Ci zawracały głowy :)

Aha książkowo dno macicy ok 16tc sięga zaledwie 2 palce ponad spojenie łonowe, więc reszta tego napompowanego brzuchola to nasze jelita, dlatego może się zmieniać wielkość brzucha właśnie ze względu na ich wypełnienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 12:10

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hheheh mój był okrąglęjszy a zrobił się bardziej spiczasty i obsiadł hehe :D nie martw się może wzdęcia Ci odeszły i temu troszkę zmniejszył się :D

A co do bóli to wczoraj i w sobote miałam takie bóle ,że musiałam aż stanąć... bo mnie rozrywało na dole jakby szyjka... ;/ więc pewnie i jutro mi ginek sprawdzi co się dzieje tam na dole, oby było ok :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    No to chyba miewa się nieźle :D Jejku jeszcze Ci się zdarza, ja już nie chcę nawet myślami wracać do tamtych chwil, zwłaszcza że ze wszystkich cielesnych dolegliwości wymioty zawsze były dla mnie czymś najgorszym i baaaardzo epizodycznym, a w pierwszym trymestrze trwało to min 2 mce bez przerwy, to był dla mnie koszmarny czas :/ :/ Do tej pory nie wiem czy chcę mieć drugie dziecko... a kiedyś nawet 3 chciałam... :) ale na 3 to i tak już dla mnie za późno :)

No niestety do tej pory mi się zdarzy .A naciąga przez cały czas praktycznie:/
    Tez miałam w planach dwójeczkę ale poprzestaniemy na tym jednym ..trudno,mam nadzieję że nie wychowamy małego samoluba:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie wróciłam od fryza! Włosy jaśniutkie odnowione ! Tak mi te odrosty świat przysłoniły że zapomniałam co to jest kolor!:D Idąc do fryza musiałam tak zwolnić i spacer uskuteczniać w ulewny deszcz bo kuło mnie bardzo nisko po prawej stronie. A po wszystkim mężuś musiał się urwać z pracy i po mnie przyjechać bo zasłabłam, zjechałam z fotela jak kończyła nakjładac farbę. A mam tych włos.ów taaak dużo że trwa to u mnie na pasemka ponad godzine. Dziś mam wizytę ale jakos jestem dobrej myśli, te omdlenie to przeciez też musi byc objaw!:)

Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik pewnie to objaw :)
    też nie byłam jeszcze u fryzjera z moimi odrostami bo ja teraz wogóle nigdzie nie lubie chodzić sama
    Z bardzo samodzielnej i wręcz nadaktywnej osoby stałam się potulna jak baranek i wszędzie tuptam za mężem i chce żeby wszędzie ze mną chodził ;D
    Chyba ze względu na to niepewne samopoczucie..

Nata trzymam kciuki za wizytę i żeby maluch pokazał co ma między nóżkami:)

Madlen222, Nata, Fidelissa, Evik lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mokael, ja też od jakichś 2 tygodni mam wrażenie, że mi brzuch zmalał, ale też uważam tak jak pisze Goplana. Od 9 tyg. miałam straszne wzdęcia, ok. 12 jakieś apogeum a teraz w miarę, jednego dnia brzuszek się nadyma, innego nie. Stwierdziłam też, że najlepiej patrzeć na brzuch rano, bo po nocy gazy troszkę schodzą. A no i dno macicy też mam niziutko jeszcze, jakieś 3 cm nad kością łonową i tam też odnajduję dziecia detektorem.

Co do wymiotów, to cały czas zdarza mi się jeszcze zwrócić część obiadu ehh no nie codziennie, ale są takie dni. I rano i wieczorem odruchy wymiotne. Mdłości w ciągu dnia o wiele mniejsze, chyba, że muszę jechać autobusem/pociągiem, to jest kiepsko. Na szczęście do pracy chodzę na piechotę - jeszcze tylko 2 tygodni, bo już jestem naprawdę zmęczona...
    Różne kłucia też mi się zdarzają - zwłaszcza po bokach, jakoś od tygodnia częściej no i ból kości ogonowej...

Evik - o matko, ale przygoda u fryzjera, dobrze, że mąż przyjechał po Ciebie :)

Aaa i kciuki dziewczyny za wszystkie dzisiejsze wizyty! Na pewno wszystko jest ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 12:51

KUNIAK lubi tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokael wrote:

Hej Mokael,
    chciałam dziś pisać to samo, też tak właśnie mam czasami. Wydawało mi się że jakieś 2 tygodnie temu mój brzuch był większy niż teraz...Ja jestem w 17tci5dc ale ciąża bliźniacza i myślałam, że brzuch to już będę miała pokaźny ale ja mam chyba mniejszy od niejednej dziewczyny w ciąży pojedynczej. Dużo na ten temat czytałam i rozmawiałam z innymi dziewczynami i spokojnie to jest na prawdę indwywidualna sprawa i zależna od wielu czynników. Także głowa do góry.

Evik, na pewno wszystko jest ok, w końcu jesteśmy w ciąży to nie zawsze musimy czuć się rewelacyjnie. Ja ogólnie dobrze się czuję, ale są takie dni że całkowicie nie mam siły i jestem bardzo słaba, wtedy tylko bym leżała, bo jak wstanę to wręcz kręci mi się w głowie. Natomiast intuicja podpowiada mi że to normalne:)

A jeśli chodzi o bóle to też ciągle mnie gdzieś zaboli, a to po prawej stronie a to po lewej stronie, nie są to mocne bóle ale zawsze jakieś i na pewno to rozciąganie macicy:)

A co do wózka to macie dziewczyny uproszczone zadanie, wózek dla jednej dzidzi to chyba nie problem. Ja muszę kupić dla bliźniąt a tu zaczynają się schody, przede wszystkim cenowe, bo dobry wózek jakościowo i 3w1 kosztuje od 3000zł wzwyż... także same rozumiecie. Znalazłam jeden tańszy nowy za 1400zł, ale cena jest tak niska że aż się boję....

Evik lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Mokael Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie :-)W przyszły wtorek się dowiem czy wszystko ok. Chciałam kupić ten detektor już dziś ale opinie są różne, a jak nie uda mi się od razu znaleźć tętna to zejdę na zawał- i tak źle i tak niedobrze.

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem cena nie świadczy o jakości wózka ja miałam kupiony dla córci wózek za ponad 2 tys i szczerze po dwóch miesiącach sprzedałam go w pizdu taki badziew był że szok i kupiłam inny tańszy za 1400 z którego byłam bardzo zadowolona. Żałuję że go sprzedałam tak naprawdę bo był rewelacyjny. W domu się nabijali że sprzedałam wózek a po miesiącu od sprzedaży w ciąże zaszłam :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe...może i masz rację nastka... W sumie zawsze mogę zamówić a jak coś nie będzie mi odpowiadać to przecież mogę odesłać...
    Mokael ja też myślałam, że jeśli kupię detektor i nie odnajdę tętna od razu to zejdę na zawał więc stwierdziłam że nie kupuję, czekam na ruchy i wtedy będę spokojniejsza, mam nadzieję:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Wiecie co, niepokojące opinie na temat polskich wózków czytałam w necie :(
    Np. że w większości firm pruje się tapicerka, w Tutkach pęka stelaż, w Tako odpadają koła, w większości pękają plastikowe elementy...
    Kurcze, i cały misterny plan w...
    Teraz to nie wiem czy jednak nie zainwestować w coś bardziej renomowanego...
    Jakieś drobne usterki się pewnie zawsze zdarzają, choć to irytujące, ale pęknięcie ramy... to już niezbyt bezpieczne :/

Zerknij jeszcze na Bebetto.Też polska firma ale ma całkiem dobre opinie.

Goplana lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak tu się wrzuca zdjęcie?

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen
    wejdz na :
    http://pl.tinypic.com/
    tam dajesz wybierz plik i tyle :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak dziękuję Ci bardzo ale ja chyba jakaś głupia jestem..bo mi nie idzie...ja chyba muszę mieć wytłumaczone jak krowie na rowie...

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1.wchodzisz na stronę z linku
    2.patrzysz na samą gorę strony(reszta to reklamy) i w klikasz w ikonkę wybierz plik
    3.jak w nia klikniesz otworzy ci się okno z folderami z twojego kompa,tam wybierasz swoją fotkę np z pulitu
    4.Jak juz wybierzesz fotkę,naciskasz zielona ikonę --PRZEŚLIJ TERAZ
    5.chwile czekasz na załadowanie linków
    6.wyświetla ci się chyba z 4 czy 5 linków-więc kopiujesz ten:

Kod IMG forów i paneli dyskusyjnych
    7.Wklejasz nornalnie link pod swoją wypowiedzią tutaj na ovu i tyle:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję CI bardzo, spróbuje:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam w 19 tygodniu :D

Wytańcowaliśmy się :D heheh właśnie wróciłam z poprawin mam dość zaraz foto strzele jeszcze jak wyglądam dzisiaj po deszczu :D
    Ale komplementów dostałam hehehe ale mówią mi ,że jestem za chuda i mam jeść za dwóch że prawie nic nie jem :P A Marcelo był królem parkietu jak dostane weselne fotki wrzuce Wam więcej :D Na razie tylko w sukience i jaki makijaż sobie zrobiłam :D hihi co też chwalili, że taka piękna jestem hehe :) No aż miło było słuchać :D No i opierdziel przed wyjściem dostałam od teścia cioci :D że nic nie jem prawie eheheh

Madlen ja czuje już mega mega pod ręką i widać jak w brzuchu skacze :D

santoocha zaraz wrzucę fotki wczoraj wyszło tak że szybko szybko i nie zdążyłam :p

Ja bym miała termin na 29 wrzesień 2014.. ;/ Ale szybko maluch wrócił do mnie :)

Lavendula cudowny brzuszek :D

Madlen ciekawe jak Twoje brzdące się dogadują w brzuszku i czy się przytulają :D Pochwal się Nam swoim brzuszkiem albo fotkami z USG :)

Ok ok to teraz ja Wam zaserwuje niezły śmietnik :D

Takie tam rano w dresikach :D

1zd3q7o.jpg

Tu sukienka jeszcze nie wyprasowana xD No i maskowała mi brzuszek troszkę :P i miałam na sobie jeszcze bolerko, ale nie robiłam fotek tyle bo nie zdążyłam :)

20z20w3.jpg

Moje bazroły na ręce i siniaki które narobiłmi synek ,ma faze teraz na szczypanie się... ;/ Auuć.. :P

v34020.jpg

I mój face z każdej strony ;P

2ilopbq.jpg

2hedf69.jpg

2daazjp.jpg

A tutaj z dzisiaj z przed chwili bo rano przed wyjściem nie zdąŻYŁAM SIĘ WYFOTKOWAĆ :D i chyba mi brzuch się przykurczył :D ..przez te tańcowanie i zmęczenie z resztą ciągle mam spięty od wczoraj...

149qky0.jpg

n3sndj.jpg

I BRACIA :D

103bcx3.jpg

hehe Marceluch w policzek kopniaczka dostał temu taki ucieszony na drugiej fotce :P

qzkfhf.jpg

A oto mój obiecany brzuszek:) Tak jak wspominałam jest malutki jeszcze:)
    24352yp.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:13

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jak? dobrze to wkleiłam? czy nie za bardzo? bo ja widzę tylko pół zdjęcia:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:18

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ