X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie bóle albo podbrzusze, albo po bokach, jakby jajniki, czy jajowody, albo taki skurcz, najgorzej boli podczas kichania, a że ja alergik, to kicham i katar miewam i Dzidzia ma trochę podskoków, ale co poradzić. Mnie inne objawy nie uspokajają, bo jakoś odeszły.

Ja też zapytam gienka na wizycie o te bóle rozciąganie i sprawdzi mi jak zawsze szyjkę i będę spokojniejsza.

Ja jeszcze nic nie kupiłam dla Dzidzi, bo tym zajmuje się mój mąż, ciągle coś dojrzy i kilka rzeczy fajnych już kupił, ja po wizycie może już coś kupię, a może Dzidzia potwierdzi co ma między nóżkami.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mokael Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja trochę z innej beczki, czy miałyście wrażenie, że brzuchy zamiast rosnąć malały? Jestem na początku 15 tc i myślę, że rozmiarem właśnie wróciłam do 10 tc, wizytę mam dopiero za tydzień, a patrząc na wasze brzuszki zastanawiam się czy wszystko u mnie jest ok.

• Goplana Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokael wrote:
    Dziewczyny, ja trochę z innej beczki, czy miałyście wrażenie, że brzuchy zamiast rosnąć malały? Jestem na początku 15 tc i myślę, że rozmiarem właśnie wróciłam do 10 tc, wizytę mam dopiero za tydzień, a patrząc na wasze brzuszki zastanawiam się czy wszystko u mnie jest ok.
    Nie martw się, mój brzuch zmienia rozmiar z dnia na dzień :) Szczególnie dużą rolę tu odgrywa nasza obecna tendencja do wzdęć i zaparć, a także zatrzymanie wody, wystarczy że więcej zjem, następnego dnia cała jestem spuchnięta. A kiedy masz wizytę, abyś mogła się uspokoić? Jakbyś się denerwowała to spraw sobie detektor tętna płodu, wtedy takie objawy nie będą Ci zawracały głowy :)

Aha książkowo dno macicy ok 16tc sięga zaledwie 2 palce ponad spojenie łonowe, więc reszta tego napompowanego brzuchola to nasze jelita, dlatego może się zmieniać wielkość brzucha właśnie ze względu na ich wypełnienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 12:10

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hheheh mój był okrąglęjszy a zrobił się bardziej spiczasty i obsiadł hehe :D nie martw się może wzdęcia Ci odeszły i temu troszkę zmniejszył się :D

A co do bóli to wczoraj i w sobote miałam takie bóle ,że musiałam aż stanąć... bo mnie rozrywało na dole jakby szyjka... ;/ więc pewnie i jutro mi ginek sprawdzi co się dzieje tam na dole, oby było ok :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    No to chyba miewa się nieźle :D Jejku jeszcze Ci się zdarza, ja już nie chcę nawet myślami wracać do tamtych chwil, zwłaszcza że ze wszystkich cielesnych dolegliwości wymioty zawsze były dla mnie czymś najgorszym i baaaardzo epizodycznym, a w pierwszym trymestrze trwało to min 2 mce bez przerwy, to był dla mnie koszmarny czas :/ :/ Do tej pory nie wiem czy chcę mieć drugie dziecko... a kiedyś nawet 3 chciałam... :) ale na 3 to i tak już dla mnie za późno :)

No niestety do tej pory mi się zdarzy .A naciąga przez cały czas praktycznie:/
    Tez miałam w planach dwójeczkę ale poprzestaniemy na tym jednym ..trudno,mam nadzieję że nie wychowamy małego samoluba:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie wróciłam od fryza! Włosy jaśniutkie odnowione ! Tak mi te odrosty świat przysłoniły że zapomniałam co to jest kolor!:D Idąc do fryza musiałam tak zwolnić i spacer uskuteczniać w ulewny deszcz bo kuło mnie bardzo nisko po prawej stronie. A po wszystkim mężuś musiał się urwać z pracy i po mnie przyjechać bo zasłabłam, zjechałam z fotela jak kończyła nakjładac farbę. A mam tych włos.ów taaak dużo że trwa to u mnie na pasemka ponad godzine. Dziś mam wizytę ale jakos jestem dobrej myśli, te omdlenie to przeciez też musi byc objaw!:)

Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik pewnie to objaw :)
    też nie byłam jeszcze u fryzjera z moimi odrostami bo ja teraz wogóle nigdzie nie lubie chodzić sama
    Z bardzo samodzielnej i wręcz nadaktywnej osoby stałam się potulna jak baranek i wszędzie tuptam za mężem i chce żeby wszędzie ze mną chodził ;D
    Chyba ze względu na to niepewne samopoczucie..

Nata trzymam kciuki za wizytę i żeby maluch pokazał co ma między nóżkami:)

Madlen222, Nata, Fidelissa, Evik lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mokael, ja też od jakichś 2 tygodni mam wrażenie, że mi brzuch zmalał, ale też uważam tak jak pisze Goplana. Od 9 tyg. miałam straszne wzdęcia, ok. 12 jakieś apogeum a teraz w miarę, jednego dnia brzuszek się nadyma, innego nie. Stwierdziłam też, że najlepiej patrzeć na brzuch rano, bo po nocy gazy troszkę schodzą. A no i dno macicy też mam niziutko jeszcze, jakieś 3 cm nad kością łonową i tam też odnajduję dziecia detektorem.

Co do wymiotów, to cały czas zdarza mi się jeszcze zwrócić część obiadu ehh no nie codziennie, ale są takie dni. I rano i wieczorem odruchy wymiotne. Mdłości w ciągu dnia o wiele mniejsze, chyba, że muszę jechać autobusem/pociągiem, to jest kiepsko. Na szczęście do pracy chodzę na piechotę - jeszcze tylko 2 tygodni, bo już jestem naprawdę zmęczona...
    Różne kłucia też mi się zdarzają - zwłaszcza po bokach, jakoś od tygodnia częściej no i ból kości ogonowej...

Evik - o matko, ale przygoda u fryzjera, dobrze, że mąż przyjechał po Ciebie :)

Aaa i kciuki dziewczyny za wszystkie dzisiejsze wizyty! Na pewno wszystko jest ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 12:51

KUNIAK lubi tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokael wrote:

Hej Mokael,
    chciałam dziś pisać to samo, też tak właśnie mam czasami. Wydawało mi się że jakieś 2 tygodnie temu mój brzuch był większy niż teraz...Ja jestem w 17tci5dc ale ciąża bliźniacza i myślałam, że brzuch to już będę miała pokaźny ale ja mam chyba mniejszy od niejednej dziewczyny w ciąży pojedynczej. Dużo na ten temat czytałam i rozmawiałam z innymi dziewczynami i spokojnie to jest na prawdę indwywidualna sprawa i zależna od wielu czynników. Także głowa do góry.

Evik, na pewno wszystko jest ok, w końcu jesteśmy w ciąży to nie zawsze musimy czuć się rewelacyjnie. Ja ogólnie dobrze się czuję, ale są takie dni że całkowicie nie mam siły i jestem bardzo słaba, wtedy tylko bym leżała, bo jak wstanę to wręcz kręci mi się w głowie. Natomiast intuicja podpowiada mi że to normalne:)

A jeśli chodzi o bóle to też ciągle mnie gdzieś zaboli, a to po prawej stronie a to po lewej stronie, nie są to mocne bóle ale zawsze jakieś i na pewno to rozciąganie macicy:)

A co do wózka to macie dziewczyny uproszczone zadanie, wózek dla jednej dzidzi to chyba nie problem. Ja muszę kupić dla bliźniąt a tu zaczynają się schody, przede wszystkim cenowe, bo dobry wózek jakościowo i 3w1 kosztuje od 3000zł wzwyż... także same rozumiecie. Znalazłam jeden tańszy nowy za 1400zł, ale cena jest tak niska że aż się boję....

Evik lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Mokael Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pocieszenie :-)W przyszły wtorek się dowiem czy wszystko ok. Chciałam kupić ten detektor już dziś ale opinie są różne, a jak nie uda mi się od razu znaleźć tętna to zejdę na zawał- i tak źle i tak niedobrze.

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem cena nie świadczy o jakości wózka ja miałam kupiony dla córci wózek za ponad 2 tys i szczerze po dwóch miesiącach sprzedałam go w pizdu taki badziew był że szok i kupiłam inny tańszy za 1400 z którego byłam bardzo zadowolona. Żałuję że go sprzedałam tak naprawdę bo był rewelacyjny. W domu się nabijali że sprzedałam wózek a po miesiącu od sprzedaży w ciąże zaszłam :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe...może i masz rację nastka... W sumie zawsze mogę zamówić a jak coś nie będzie mi odpowiadać to przecież mogę odesłać...
    Mokael ja też myślałam, że jeśli kupię detektor i nie odnajdę tętna od razu to zejdę na zawał więc stwierdziłam że nie kupuję, czekam na ruchy i wtedy będę spokojniejsza, mam nadzieję:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Wiecie co, niepokojące opinie na temat polskich wózków czytałam w necie :(
    Np. że w większości firm pruje się tapicerka, w Tutkach pęka stelaż, w Tako odpadają koła, w większości pękają plastikowe elementy...
    Kurcze, i cały misterny plan w...
    Teraz to nie wiem czy jednak nie zainwestować w coś bardziej renomowanego...
    Jakieś drobne usterki się pewnie zawsze zdarzają, choć to irytujące, ale pęknięcie ramy... to już niezbyt bezpieczne :/

Zerknij jeszcze na Bebetto.Też polska firma ale ma całkiem dobre opinie.

Goplana lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak tu się wrzuca zdjęcie?

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen
    wejdz na :
    http://pl.tinypic.com/
    tam dajesz wybierz plik i tyle :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak dziękuję Ci bardzo ale ja chyba jakaś głupia jestem..bo mi nie idzie...ja chyba muszę mieć wytłumaczone jak krowie na rowie...

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1.wchodzisz na stronę z linku
    2.patrzysz na samą gorę strony(reszta to reklamy) i w klikasz w ikonkę wybierz plik
    3.jak w nia klikniesz otworzy ci się okno z folderami z twojego kompa,tam wybierasz swoją fotkę np z pulitu
    4.Jak juz wybierzesz fotkę,naciskasz zielona ikonę --PRZEŚLIJ TERAZ
    5.chwile czekasz na załadowanie linków
    6.wyświetla ci się chyba z 4 czy 5 linków-więc kopiujesz ten:

Kod IMG forów i paneli dyskusyjnych
    7.Wklejasz nornalnie link pod swoją wypowiedzią tutaj na ovu i tyle:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję CI bardzo, spróbuje:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam w 19 tygodniu :D

Wytańcowaliśmy się :D heheh właśnie wróciłam z poprawin mam dość zaraz foto strzele jeszcze jak wyglądam dzisiaj po deszczu :D
    Ale komplementów dostałam hehehe ale mówią mi ,że jestem za chuda i mam jeść za dwóch że prawie nic nie jem :P A Marcelo był królem parkietu jak dostane weselne fotki wrzuce Wam więcej :D Na razie tylko w sukience i jaki makijaż sobie zrobiłam :D hihi co też chwalili, że taka piękna jestem hehe :) No aż miło było słuchać :D No i opierdziel przed wyjściem dostałam od teścia cioci :D że nic nie jem prawie eheheh

Madlen ja czuje już mega mega pod ręką i widać jak w brzuchu skacze :D

santoocha zaraz wrzucę fotki wczoraj wyszło tak że szybko szybko i nie zdążyłam :p

Ja bym miała termin na 29 wrzesień 2014.. ;/ Ale szybko maluch wrócił do mnie :)

Lavendula cudowny brzuszek :D

Madlen ciekawe jak Twoje brzdące się dogadują w brzuszku i czy się przytulają :D Pochwal się Nam swoim brzuszkiem albo fotkami z USG :)

Ok ok to teraz ja Wam zaserwuje niezły śmietnik :D

Takie tam rano w dresikach :D

1zd3q7o.jpg

Tu sukienka jeszcze nie wyprasowana xD No i maskowała mi brzuszek troszkę :P i miałam na sobie jeszcze bolerko, ale nie robiłam fotek tyle bo nie zdążyłam :)

20z20w3.jpg

Moje bazroły na ręce i siniaki które narobiłmi synek ,ma faze teraz na szczypanie się... ;/ Auuć.. :P

v34020.jpg

I mój face z każdej strony ;P

2ilopbq.jpg

2hedf69.jpg

2daazjp.jpg

A tutaj z dzisiaj z przed chwili bo rano przed wyjściem nie zdąŻYŁAM SIĘ WYFOTKOWAĆ :D i chyba mi brzuch się przykurczył :D ..przez te tańcowanie i zmęczenie z resztą ciągle mam spięty od wczoraj...

149qky0.jpg

n3sndj.jpg

I BRACIA :D

103bcx3.jpg

hehe Marceluch w policzek kopniaczka dostał temu taki ucieszony na drugiej fotce :P

qzkfhf.jpg

A oto mój obiecany brzuszek:) Tak jak wspominałam jest malutki jeszcze:)
    24352yp.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:13

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jak? dobrze to wkleiłam? czy nie za bardzo? bo ja widzę tylko pół zdjęcia:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:18

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ