Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No teraz chyba lepiej:)
No wychodzi na to, że ja wcześniej też miałam wzdęcia, bo brzuszek lekko mniejszy niż 2tyg temu...ale jak nam wyskoczy w końcu to pewnie będziemy w szoku:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:36
Goplana, maaartinka, anusiaa90, Fidelissa, sisiiii, RewolucjaSięDzieje, Strupka, Maga31, karmelek, xpatiiix3, KUNIAK, Isia14, Nata, sylvi lubią tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:A przy okazji wizyty w Gdańsku,wypatrzyliśmy salon Emmaljungi i
mamy zdecydowanego faworyta:
Mondial duo combi, granatowo biały.Jak stwierdził mąż prawdziwe Volvo wsród wózków:D
-
Mokael wrote:Dzięki za pocieszenie :-)W przyszły wtorek się dowiem czy wszystko ok. Chciałam kupić ten detektor już dziś ale opinie są różne, a jak nie uda mi się od razu znaleźć tętna to zejdę na zawał- i tak źle i tak niedobrze.
No to jeśli zdecydujesz się kupić, to lepiej uzbrój się w cierpliwośćCzasem szukałam nawet 5 minut
Co więcej przy młodej ciąży detektor muszę dosyć mocno wciskać w brzuch, bo jeśli dotykam tylko lekko, to wogóle nie słychać
Ale za to jak już złapię moje serduszko...ehhhh miód na me serce!xpatiiix3, ewelina_d lubią tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:hehe...może i masz rację nastka... W sumie zawsze mogę zamówić a jak coś nie będzie mi odpowiadać to przecież mogę odesłać...
Mokael ja też myślałam, że jeśli kupię detektor i nie odnajdę tętna od razu to zejdę na zawał więc stwierdziłam że nie kupuję, czekam na ruchy i wtedy będę spokojniejsza, mam nadzieję
No bo nie każdy detektor jest dobry, niektóre są "słabe" technicznie
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nastka151 wrote:dzisiaj mega stres idę na prywatne usg bo u mnie w przychodni nie chca robić
Ale dawno nie miałam i się zamartwiam czy wszystko wporządku bo czułam malutkie kopnięcia i od dwóch dni nie czuję
Jeszcze mój w sobotę nie wytrzymał w sklepie jak oglądałam lalki z córką i kupił wózek który chwilę wcześniej oglądałam z ciekawości.
I co kupiliście?
Goplana wrote:Do tej pory nie wiem czy chcę mieć drugie dziecko... a kiedyś nawet 3 chciałam...
ale na 3 to i tak już dla mnie za późno
:D:D spokojnie, najpierw uródź (urodź? ja to się odmawia?!
) synka, a potem zobaczysz. I nie gdybaj:)
A czemu na trójkę za późno? ja mam taką ilość w planach, chociaż jedna gałąź rodziny będzie się pukać w czoło, że patologia:D:D
Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
Madlen222 wrote:a mi ta moja 2 w zupełności wystarczy:)
TAk poza tym to oglądałam Porody na Polsat cafe właśnie i jak zwykle się poryczałam...to już standard u mnie...
a tak w ogóle to cześćwidze że po weekendzie ruch tu duży
Pati no brzuch to Ty masz pierwsza klasa
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
A ja brzusio mam jeszcze mniejszy od Madlen222, ale ja mam ciążę pojedynczą i jak kiedyś pisałam poszerzyłam się w biodrach, więc miejsca na szerokość mam dużo, dlatego chyba brzuch taki sobie, a zaczęłam już 5 miesiąc
Dziś popłakałam się u gina, bo na zwykłej wizycie podczas USG pokazał i powiedział mi, że będzie syn!
U mnie w rodzinie to same dziewczyny, moje siostry też mają dziewczynki a my będziemy mieć synkaMąż strasznie się ucieszył jak to usłyszał, powiedział, ze przyzwyczaił się do myśli, ze będzie dziewczynka, a tu taka niespodzianka
A ja nadal ruchów nie czuję, ale po wizycie się uspokoiłam, bo wszystko ok i synek szybko rośnie (na usg wiek swój wyprzedza o tydzień). W przyszły czwartek mam iść na USG połówkowe. Zastanawiam się czy to nie za wcześnie? Gin powiedział, że robi się je od 18 tyg.
Co do wózka to na szczęście nie muszę kupować, gondolę będę mieć po dziecku siostry Bebetto solaris. Wózek polski, ale bardzo wytrzymały, wygląda jak nówkaKupić musimy jedynie fotelik/nosidełko do samochodu
Goplana, Dotty84, Agata92, Viviana, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, KUNIAK, KocieOczy lubią tę wiadomość
-
Hej Maga31, no to gratulacje z okazji synka!!! super! najważniejsze, że maluch zdrowy i że rośnie silny mężczyzna:)
Ja niestety też ruchów dalej nie czuję, ale mi ginekolog powiedziała że powinnam czuć w 20 tygodniu, także nie stresuje się niepotrzebnie. Na połówkowe idę 23 czerwca, będę wtedy w 20tygodniu, ale jeśli Ty masz w 18 tygodniu to też ok, myślę że skoro lekarz tak mówi to tak jest...Maga31 lubi tę wiadomość
-
ja na połówkowe też idę w20tyg.
Maga gratulacjeoch jak będzie jedyny chłopczyk w rodzinie to będzie rozpieszczany
coś mi brzuch się napina dzisiaj.. chyba idę przed tv poleżakować
a co myślicie o firmie coneco?? kiedyś słyszałam że taka dobra, miałam nawet z niej spacerówkę i byłam zadowolona, ale nie wiem jak sprawują się wózki 3w1Maga31 lubi tę wiadomość