X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana roztyjesz się to i tak hehee tu Ciebie nie pocieszę :D ale możesz utyć umiarkowanie pływanie ponoć dobre dla kobiet w ciąży ale tylko tych które łatwo nie łapią infekcji :P jakieś ćwiczenia jest gdzieś wątek o ćwiczeniach z resztą pełno tego na necie :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie dopisałam, że termin na 6 listopad :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    a jaką masz pracę?
    zobaczymy co mi lekarz powie
    może jak bym powiedziała w pracy o ciąży to by mi nie kazali dźwigać, ale nigdy nie wiadomo...

Pracuje w pracowni rezonansu magn.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wene na ogórki, zaczęło sie od ogórkowej....a taraz cały czas je jem.
    Jadłam dziś banana i smakował cebulą:)))
    Fety, mascapone i riccoty nie można jeść podobno bo są z mleka niepasteryzowanego.
    Kawkę pije zbożową, nawet zaczęła mi smakować.
    Brzuszek mnie pobolewa. Mam zawroty głowy, a że jestem nadal przeziębiona przy kaszlu boli jeszcze bardziej....

Czy polecacie jakieś witaminy z kwasem foliowymi. Do tej pory biorę materne +DHA. Moja siostra brała Falvit. Jutro kończą mi się i zastanawiam się nad zmianą. I czy Wogóle brać witaminy? Ktoś pisał niedawno o przewitaminizowaniu płodu...
    Wadach po zadłużeń dawcę wita A itp....wiec sama już nie wiem....
    Co do objawów zasypiam na stojąco.... I jestem cały czas zmęczona

Ja byłam u gin we wtorek, w niedzielę tydzień temu zrobiłam test, więc na usg nic nie widziałam. Jestem umówiona za1,5 tyg. Jak zobaczymy serduszko, powiemy Rodzicom:))

mada_lena lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• karmelek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Ostatnia @ mialam, 07.02,na usg bylam 19.02 i byl pecherzyk 18mm,gin wyznaczyl starania od 23 do 25.02. Potem bylam na usg 27,pecherzyka nie bylo,wiec pewnie pekl i od tego dnia biore luteine. Bete robilam 09.03 ,w dzien spodziewanej miesiaczki bo nie wiedzialam czy odstawic luteine,wynik 248,8 4-5 tydz
    ja bete dzień po spodziewanej @ ( 15dc) miałam 269 więc na moje oko wynik masz dobry ;) po 72godz. powtórzyłam bo był akurat weekend i miałam już 1310 ;)

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka89 beta super;) u mnie 14 dpo 177, 16dpo 377.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, a ja mam wenę na kapustę kiszoną :P Ja biorę vita-miner prenatal + DHA, jak pójdę do gina to spytam czy mam brać dalej zobaczymy co powie ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Santoocha, Sylvi no to jesteśmy razem, trzymam kciuki za Wasze fasolki. Już niedługo je zobaczymy.
    Asia 099 ja miałam właśnie owu 14dc a wiem kiedy była owu, bo chodziłam na monitoringi, ale narazie prowadzę wg OM, wszystko zapytam gina na wizycie i będę wiedzieć :)

Czyli powinien wyjść Tobie ten sam termin z OM i owu.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ojj zobaczycie, że dotrwamy, chociaż zapewne część z Nas może się posypać w październiku nawet, albo i w grudniu :) Ja liczę na październik, bo termin na święto zmarłych mi się nie podoba, a jestem bardzo niecierpliwa... :P hahaha

Mam koleżankę, która ma również termin na 1 listopad. Muszę zaprosić ją do naszego forum :), choć wiem, że jest już gdzieś zapisana.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka89
    Dobrze, że zrobiłaś betę, tylko, że na początku nie jest ważne jaka jest, czy niska czy wysoka, tylko przyrost, np.po 48h.
    Ja zrobiłam krótko po zagnieżdżeniu się jajeczka - było tylko 28, test domowy ledwo co pokazał drugą kreskę, po 72h było 255, a tydzień później już 6428 :)

I w 6 tyg. u mnie był pęcherzyk (10 mm), a teraz w piątek idę na ponowne usg, będzie już 8 tydzień i mam nadzieję zobaczyć zarodek i usłyszeń jak bije serce. A do piątku tylko i aż 5 dni :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Ja pracę mam biurową, chociaż pracuję w kontakcie z klientem, a jak wiadomo klienci bywają różni i czasem naprawdę się zdenerwuję. Jednak na chwilę obecną bardziej martwi mnie coś innego, mianowicie w najbliższym czasie będziemy mieli dużo dodatkowej pracy, praca po godzinach itd... Wstępnie się zgodziłam, jednak zastanawiam się jak ja dam radę pracować po godzinach, skoro ja już w pracy jestem zmęczona i śpiąca... Nie chciałabym od razu mówić o ciąży, ale nie chcę też powiedzieć, że mam w nosie dodatkowe zlecenia, bo wszyscy będą brali robotę do domu, to przecież nie wyłamię się...

Mysz86
    Według mnie, kobieta w ciąży powinna (i ma prawo) pracować tylko 8 godzin, żadne nadgodziny, praca nocna nie wchodzą w grę. Nie przeglądałam ostatnio kodeksu pracy, ale zorientuj się w tym temacie.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie jest prawo, 8 godzin bez nadgodzin, godzin nocnych itd nawet jak pracownica wyraża zgodę

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaległości mam :P

Ja jedyną pracę jaką mam to dorywcza opieka nad 4,5 latką więc mi L4 nie potrzebne :P

Objawów u mnie brak, bynajmniej mi się tak wydaje no prócz senności i częstomoczu :)

a z jedzenia i zachcianek.. to ostatnio b. malo jem i to glownie chleb z masłem bo na nic innego nie mam ochoty.. no i ogorki kiszone :P
    A od dnia spodziewanej miesiączki przez tydzien mogłam ciągle jeść jabłka (chodz za nimi nigdy nie przepadałam)

Ja u lekarza byłam w środę (5t6d od OM) i było widać tylko pęcherzyk, ok. 4 tygodniowa ciąża tyle mi tylko lekarz powiedział, kazał przyjść za 3tyg. ja pójdę chyba szybciej :P zobaczę jak termin będzie pasował :P
    a na becie byłam raz 4t6d od OM i miałam wtedy ponad 1200

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz się zbieram bo muszę podejść do szpitala po wypis i L4. Sama myśl o tym, że mam zadzwonić do szefa i powiedzieć, że następne 2tyg nie będę pracowała już mnie nieźle daje w kość, strasznie boję się jego reakcji bo nie miałam zamiaru mówić na tym etapie, że jestem w ciąży :/ tym bardziej, że niestety to prywaciarz, na umowie najniższa krajowa, reszta 'pod stołem' i kaktus mi na ręce wyrośnie jak na L4 będzie mi tą resztę dalej wypłacał.. :(

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie Oczy, nie dziwię się, ale nie stresuj się, nie warto. Chyba żadną nie spotka taka przykra reakcja szefa na ciąże jak mnie. Aż dostałam skurczy, dziś leżę i martwię się o moją Fasolkę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy - wiem co czujesz, wczoraj wieczorem ja dzwoniłam... najważniejsza jesteś Ty, nikt się Tobą przejmować nie będzie jeśli Ty się nie będziesz o siebie martwić - reszta jest nieważna

Jesli chodzi o witaminy prenatalne, to moja koleżanka ginekolog uważa że w 1 trymestrze powinno się suplementować tylko:
    - kwas foliowy
    - DHA
    - jod
    - witaminę D3
    ponieważ w większości przypadków nie mamy niedoborów wszystkich witamin, a w preparatach prenatalnych jest cała tablica Mendelejewa :) , co może grozić teratogennym działaniem niektórych witamin w dużej dawce.
    Ostatecznie podała mi nazwę jednego preparatu, który akceptuje - Omegamed Optima

Ja go sobie pewnie później kupię, na razie swoje prenatalne biorę co 2 dzień (bo zrobiłam straszny zapas tych z Olimpu, który niestety nie ma jodu) i uzupełniam foliowym i DHA.

jftycms.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Mysz86
    Według mnie, kobieta w ciąży powinna (i ma prawo) pracować tylko 8 godzin, żadne nadgodziny, praca nocna nie wchodzą w grę. Nie przeglądałam ostatnio kodeksu pracy, ale zorientuj się w tym temacie.

Tak własnie jest, tylko że ja nie chcę na razie mówić o ciąży. Powiem dopiero jak już będzie widać. Więc na razie czekają mnie chyba nadgodziny... Tylko jak ja dam radę z tym zasypianiem... Chyba, ze powiem kierowniczce, ona jest naprawdę spoko, i pracowałabym tylko tyle ile dałabym radę.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wreszcie nadrobiłam zaległości! W ten weekend odpuściłam sobie komputer :)
    Pati proszę dopisz do mnie 9 cs i 32 lata, termin ten co jest czyli 6 listopad :)
    co do L4 to mam do dzisiaj, tylko zaczełam brać luteinę i ginekolog stwierdził, bym przyjechała dziś po receptę i następne L4.
    Ja akurat pracuję w laboratorium mikrobiologicznym, więc ze względu na warunki pracy musiałam wcześniej powiedzieć kierownikowi, że jestem w ciąży. Na szczęście przeniósł mnie na stanowisko "papierowe' z dala od labu i z chęcią wróciłabym do pracy, ale na L4 do końca 1 trymestru też się nie obrażę :)

Mdłości na razie nie mam i mam nadzieję, ze się nie pojawią ;) Mam tylko taki dziwny objaw - zawsze jak siadam na WC to pulsuje mi w lewym uchu ;). jak siedzę na kanapie to nic mi nie pulsuje. może to zmiany ciśnienia? taka ciekawostka ;)

Co do suplementacji witamin, to mój ginekolog twierdzi, ze na razie nie powinnam nic brać poza kwasem foliowym.
    Właściwie to organizm wchłania góra 30 % zawartości tabletek witaminowych, więc myślę, że nie trzeba wydawać pieniędzy na suplementację, lepiej zjeść witaminy z jedzeniem :)

cca44ba626766aa954fa0bf2c0febe1f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

wff2trd8302o6ogx.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do witamin moj gin tez narazie mowi ze nie ma potrzeby, tylko kwas foliowy, a witaminy od 2 trymestru dopiero :-). teraz zdrowo sie odżywiać :-)

KocieOczy niestety obawaim sie ze szef Ci reszty nie doplaci na L4 :/ tym bardziej nie ma co sie takim przejmowac!!

mysz to pogadaj z kierowniczka! ja u siebie w pracy juz powiedzialam, zeby nie bylo ze potem z zaskoczenia ide na zwolnienie ;) a Ty kiedy massz ta wizyte??

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:

mysz to pogadaj z kierowniczka! ja u siebie w pracy juz powiedzialam, zeby nie bylo ze potem z zaskoczenia ide na zwolnienie ;) a Ty kiedy massz ta wizyte??

Wizytę mam w piątek, strasznie się denerwuję, szczególnie, że ta beta mało mi przyrosła. Miałam dziś iśc zrobić kolejne badanie, ale nie poszłam ze strachu. Jeśli dam radę psychicznie, to pójdę jutro. W ogóle ciężko jest mi się w internecie zdiagnozować, bo mało kto pisze już o takich wysokich wynikach tej bety, jak piszą, to nawet o wartościach poniżej 100, a ja miałam 3757 i 4457...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ