X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam zwolnienie do 31.03 a w pracy nie jestem od zeszłej środy, czyli właściwie prawie 3tyg mnie nie będzie.. a jeszcze nie wiadomo co dalej :) już się nie swojo czuje, ale praca jest stresująca, często po godzinach właściwie tutaj czas jest nienormowany i w nocy również się pracuje.. więc w obecnym stanie się na coś takiego nie piszę ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 to powodzenia w pracy i dużo wyrozumiałości od szefa :)

Ja planuję powiedzieć po majówce :) mam nadzieję, że niczym do tego czasu nie dam po sobie poznać :)

e43bfde7db.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też samiutka w domu... niby słodkie lenistwo, ale chyba wolałabym mieć jakiś cel w ciągu dnia :)

Co Wy dziewczyny z tą betą - zwariowałyście? Po co się tak stresować? Stres zmniejsza przepływ przez tkanki obwodowe - niedobrze dla fasolków. Zaufajcie swoim lekarzom.
    Prawda jest taka, że niestety na tym etapie co ma być to będzie - nie mamy na to zbyt wielkiego wpływu, orócz dbania o siebie i niestresowania! :) Jak się źle fasolek rozwija to najczęściej nie jest nasza wina, bo w większości winne są zaburzenia genetyczne - to naturalna selekcja.
    Dbajcie o siebie dziewczynki i nie stresujcie głupią betą, bo na jej przyrost nie macie wpływu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 10:39

KocieOczy, Evik, Czarnaa94, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dziś wyniki drugiej bety - 139 więc przyrost w 72 godziny o 225% :)

ja póki co łykami vita-miner prenatal no i magnez - łykałam go przed ciążą a teraz zobacze co mi gin każe - w pierwszej ciąży łykalam femibion

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja też samiutka w domu... niby słodkie lenistwo, ale chyba wolałabym mieć jakiś cel w ciągu dnia :)

Co Wy dziewczyny z tą betą - zwariowałyście? Po co się tak stresować? Stres zmniejsza przepływ przez tkanki obwodowe - niedobrze dla fasolków. Zaufajcie swoim lekarzom.
    Prawda jest taka, że niestety na tym etapie co ma być to będzie - nie mamy na to zbyt wielkiego wpływu, orócz dbania o siebie i niestresowania! :) Jak się źle fasolek rozwija to najczęściej nie jest nasza wina, bo w większości winne są zaburzenia genetyczne - to naturalna selekcja.
    Dbajcie o siebie dziewczynki i nie stresujcie głupią betą, bo na jej przyrost nie macie wpływu.

Ja bym się nie stresowała, gdyby nie to, że poprzednia ciąża obumarła. Gdyby to samo stało się i tym razem, to znaczyłoby, że coś jest nie tak... Już nie dałabym sobie wmówić, że tak się czasami dzieje i trzeba próbowac dalej.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 witamy :) rozgość się :D

mada_lena no apetycik to mój synek ma większy niż ja ;) hehe

Monique ja biorę thyrosan na nadczynność.

Aga no to niezły spioch z Ciebie :) trzymaj się tam w pracy :)

Ja o tyle dobrze mam ,że poleniuchowac mogę sobie z synem, nigdy mi się nie nudzi, bo zawsze jest coś do roboty i pobawić się mogę z Nim i odpocząć jak ma drzemkę :)

Ja tak jak Wy nie mogę się doczekać wizyty w czwartek już o 12.20 ajj będzie 7+6tc, więc liczę na sporego fasola ok. 1,5cm i serducho, wtedy już będę mogła powiedzieć rodzince o wszystkim, ale zastanawiam się jeszcze, czy nie wstrzymać się i powiedzieć po przeprowadzce, ale wątpię, że tak długo uda mi się to utrzymać w tajemnicy :P

izia ładny przyrost betki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 10:42

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) Odniośnie pracy to ja jestem niepracująca i teraz mi z tym bardzo dobrze ale wczesniej gdy zaszłam w ciążę pracując przez firmę krzak to mnie wyrzucili,poroniłam i juz nie miałam gdzie wracac...
    Dziś dzwoniłam do gina wizytę mam za tydzień w poniedziałek aż na 21.40!!!:D Ciekawe czy będzie coś widac nie mogę się już doczekać. A z tą beta to popieram Goplanę! Ja w ogóle nie robiłam i niczym się nie stresuję. Chcę się cieszyć tą ciązą:)

Czarnaa94, Fidelissa lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nasze nastawienie jest ważne. Mnie też jest cięzko, nie wiem czego sie spodziewać, to pierwsza ciąża. Zdarzyło mi się 2 razy zestresować, ale juz luzuję jak mogę.
    Widzę że czeka nas w tym tygodniu i następnym wiele wieści z waszych wizyt :)
    Mnie gin kazał przyjść piątek lub poniedziałek i jak wytrzymam to idę w poniedziałek, bym więcej mogła zobaczyć i się nie stresować, że nic nie widać.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzwoniłam właśnie do mojej gin - powiedziała że jak boli brzuch to żeby przyjść - więc ide po 15stej - pewnie nic nie zobacze ale może choć mnie uspokoi z tymi bólami i powie co zażywać

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Poczytałam was i zastanawiam się jak to będzie u mnie w pracy,
    pracę mam pół biurową i pół w terenie,ale to w terenie jest na budowie(architekt) i czesto musze wdychać pyły z gładzi czy biegać po drabinie :D itd..
    A część BIUROWA NIBY OK tylko po kilkanaście godzin przy kompie:/Ale niechce się jeszcze przyznawać bo poprzednia ciąża to puste jajo płodowe,co okazało się dopiero w 8 tyg :/
    Praca fajna i w sumie zależy mi na niej ALE WIEM ŻE W CIĄŻY BĘDĘ NIEPRZYDATNA,na poprzedniej dziewczynie szef w brzydki sposób zmusił ją do odejscia na l4,dlatego wiem że wiele stresów przedemną:((

A co do leków ja z powodu niedoczynnosci biorę euthyrox i jod,oczywiście długo już łykam folik.
    Od przypadku do przypadku magne b6
    Ale nic nie wiedziałam o vit d3! Jaką bierzecie? ile? jest bez rp?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę D3 po 1 tabletce dziennie. Jest to Vitrum D3 1000. :) Tak bez recepty jest, ale może pogadaj z ginem czy brać czy nie. Choć wiadomo co gin to inne poglądy :)

e43bfde7db.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xpatiiix3 dopisz mnie proszę na 10 listopada, Monika l. 28, 3c.s. :)

e43bfde7db.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86

To bardzo dobre wyniki, jaki odstęp między nimi?
    Nie martw się na zapas, napewno wszystko jest w porządku, też muszę wyczekać do piątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 11:46

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizytę mam za ponad tydzień, 26tego marca
    A suwaczek mi pokazuje ze tworza sie teraz zaczątki kręgów dlatego pytałam o tą vitaminę:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    To bardzo dobre wyniki, jaki odstęp między nimi?
    Nie martw się na zapas, napewno wszystko jest w porządku, też muszę wyczekać do piątku :)

48 godzin, bo myślałam, ze przy takich wysokich wynikach też musi się podwoić po 48 godzinach. A okazało się, że już nie podwaja się tak szybko...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy blue00

Ja też 10 i 11 dpo miałam ból na @ i już wtedy podejrzewałam że się udało, bo było inaczej niż zwykle, a @ miała przyjść 14 dpo. Więc głowa do góry, nic się nie martw, a kysz tej @ hehe

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wpisane :)

Kurde juz nas 29 :D szybko idzie :) a jeszcze niedawno zdaje się założyłam wątek, a jednak to prawie miesiąc temu, coś czuję, że szybko i miło Nam zleci te 9 miesięcy w takim świetnym gronie, bo same fajne babki się zebrały :)

Monique, Aga89, Czarnaa94, Evik, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore tylko kwas foliowy na razie.
    Nie bylam na becie, bi jakos stwierdzilan ze jie bede sie wkrecala,ale dzisiaj robilam test ciazowy i krecha jest mega juz dokladnie jak kontrolna. Oby do czwartku:-)

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz Tobie to tylko tyłek porządnie skopać. Z jednej strony się martwisz i wkręcasz sobie że coś z betą nie tak, a z drugiej bierzesz nadgodziny?! Szczerze? Tak się zamartwiasz do tego pracujesz ponad siły i masz nadzieję że wszystko będzie ok? Nie chcę być niemiła ale zejdź na ziemię bo jak tak będziesz robić to na pewno nic dobrego z tego nie będzie. Niby boisz się o swoją ciążę, ale się przemęczasz. Zastanów się w którą stronę chcesz iść bo mówisz że powiesz dopiero jak będzie widać, a do tej pory to jeszcze dużo czasu i jak na razie to Ty sama fasolce najbardziej szkodzisz. Nawet jeśli miałabyś tę pracę stracić to chyba fasolka jest dla Ciebie ważniejsza, tak? Wybacz że piszę takie niemiłe rzeczy, ale jestem po prostu szczera i próbuję postawić Cię do pionu.

Evik lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to dla nas taki czas przed wizytami, że musimy sie wspierać, każda czeka by zobaczyć zarodek i serduszko. Trzymajmy się dzielnie.

Pati - nadal masz taki śluz, bo mnie ciągle zalewa taki wodnisto-kremowy.

I mam pytanie, jem więcej, nie wymiotuję a chudnę kurdę ? Też tak macie, nie martwię się czy coś, bo wiem, że Fasolka czerpie wszystko poza tym jelita pracują szybciej, pytam z ciekowści.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ