X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve dobre podejście pokazuj teściora :)

Czarna dobrze napisałaś :)

Mysz nie to, że ktoś na Ciebie naskakuje, ale Czarna dobrze i dosadnie napisała co myśli, chyba każda z Nas tak sądzi, przystopuj, ochłoń i zacznij dbać o siebie i fasolinke :)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mysz86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Mysz Tobie to tylko tyłek porządnie skopać. Z jednej strony się martwisz i wkręcasz sobie że coś z betą nie tak, a z drugiej bierzesz nadgodziny?! Szczerze? Tak się zamartwiasz do tego pracujesz ponad siły i masz nadzieję że wszystko będzie ok? Nie chcę być niemiła ale zejdź na ziemię bo jak tak będziesz robić to na pewno nic dobrego z tego nie będzie. Niby boisz się o swoją ciążę, ale się przemęczasz. Zastanów się w którą stronę chcesz iść bo mówisz że powiesz dopiero jak będzie widać, a do tej pory to jeszcze dużo czasu i jak na razie to Ty sama fasolce najbardziej szkodzisz. Nawet jeśli miałabyś tę pracę stracić to chyba fasolka jest dla Ciebie ważniejsza, tak? Wybacz że piszę takie niemiłe rzeczy, ale jestem po prostu szczera i próbuję postawić Cię do pionu.

Jeszcze nie biorę nadgodzin. Ale nadchodzi okres, kiedy będzie to konieczne. Z tym, że naprawdę zastanawiam się, aby powiedzieć tylko kierowniczce i wtedy nie robić żadnych nadgodzin. A jak ktoś będzie się mnie pytał czemu nie pracuję po godzinach, skoro wszyscy siedzą, to powiem, że taki mam ikład z kierowniczką. Zresztą ona wie, że poprzednią ciążę straciłam i pewnie ma świadomość tego, że kolejnym razem będę panikowała i jeśli będzie trzeba, to będę na zwolnieniu całą ciążę. Z tym, że własnie ze względu na wscześniejsza stratę ciąży nie chciałabym, żeby inni w pracy wiedzieli. Poza tym, jeśli dam do kadr zaświadczenie o ciąży, to nie mam prawa pracować w godzinach nadliczbowych, bo pracodawca może zapłacić sporą karę finansową. A dla mnie naprawdę te parę złotych dodatkowych to nie jest wiele, bo mąż naprawdę dobrze zarabia. Więc moglibyśmy nawet nie odczuć, gdyby moja pensa nie wpływała.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja jem dużo więcej i nawet brzuch już mam troszkę większy, ale wagę mam ciągle tę samą. Wczoraj jak ustałam na wagę wieczorem to aż się zdziwiłam bo myślałam przez ten brzuch że chociaż z 1 kg przytyłam a tu nic ;)

Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz no widzisz. Skoro tak bardzo nie chcesz żeby wszyscy wiedzieli to porozmawiaj tylko z kierowniczką. Na prawdę musisz o siebie dbać i przede wszystkim przestać panikować!

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • izia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wg mnie to jest głupie przekonanie że dopiero jak będzie widać to powiem i będę dbać o siebie itd a to przecież teraz wszystko się tam tworzy - potem sobie tylko rośnie i się udoskonala - ja bym się nie kichała i powiedziała odrazu - praca nie jest najważniejsza - zwłaszcza że w przypadku prywaciarzy to możesz sie męczyć połowe ciąży chodząc z mdłościami itd a ten i tak cie wywali po porodzie bo siedziałąś na l4 drugą połowę itd - jak bedzie chciał to znajdzie pretekst.. ja w poprzedniej ciąży poszłam na l4 w 8tc.. jak tylko prawie zemdlałam nosząc segregatory - i dobrze zrobilam bo i tak nie miałam gdzie wracać.. teraz mam troche inną sytuację bo mam działalność ale zamykam sklep końcem kwietnia więc potem bede ciągnąć już tylko co nie co w domu..

mada_lena, Czarnaa94, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wzdęcia i rozluźnione powłoki brzuszne, jelita do przodu się przesuwają, bo macica jeszcze jest za nisko u mnie to samo :)

Viviana ciągle ten sam śluz pełno mlecznobiałego wodnisto kremowego :) a ja w pierwszej ciąży schudłam najpierw prawie 7kg w 5 miesiącu zaczęłam dopiero nabierać po woli początkiem 7 doszłam do początkowej wagi i potem hop w górę ostro :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    dziewczyny wg mnie to jest głupie przekonanie że dopiero jak będzie widać to powiem i będę dbać o siebie itd a to przecież teraz wszystko się tam tworzy - potem sobie tylko rośnie i się udoskonala - ja bym się nie kichała i powiedziała odrazu - praca nie jest najważniejsza - zwłaszcza że w przypadku prywaciarzy to możesz sie męczyć połowe ciąży chodząc z mdłościami itd a ten i tak cie wywali po porodzie bo siedziałąś na l4 drugą połowę itd - jak bedzie chciał to znajdzie pretekst.. ja w poprzedniej ciąży poszłam na l4 w 8tc.. jak tylko prawie zemdlałam nosząc segregatory - i dobrze zrobilam bo i tak nie miałam gdzie wracać.. teraz mam troche inną sytuację bo mam działalność ale zamykam sklep końcem kwietnia więc potem bede ciągnąć już tylko co nie co w domu..

W moim przypadku to nie jest tak, że jak będzie widać, to będę o siebie dbać... Tylko jak będzie widac, to powiem. Poprzednią ciąże straciłam i bolesne było dla mnie nawet powiedzenie rodzicom i teściom, że jednak nic z tego nie będzie. A gdybym mówiła komuś jeszcez, to byłoby jeszcze gorzej. A wiadomo, że na poczatku wszystko może się stać. W związku z czym powiem tylko kierowniczce, no i w kadrach dam zaświadczenie, ale w pokoju i wśród osób z którymi pracuję powiem dopiero jak będzie widać. Nie mam potrzeby opowiadania całemu swiatu o tym, że jestem w ciąży.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz - a mogłabyś się nie martwić na zapas? Jak (tfu, tfu na psa urok...) by się hitoria powtórzyła to zrobisz serię badań genetycznych itd. Teraz i tak, jakby co nie jesteś wstanie pomóc więcej jak np. leżeć i brać progesteron - więcej nie da sie na tym etapie zrobić niestety.
    Na prawdę nie ma sensu zamartwianie się na zapas.
    Trzeba czekać i obserwować.

jftycms.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie :*:*:*

muszę się wgryźć w te parę stron, czuję się jakby mnie miesiąc nie było ;)

Lavendula, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia widzę że idziemy łeb w łeb :) razem rodzić będziemy.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Izia widzę że idziemy łeb w łeb :) razem rodzić będziemy.

:) faktycznie

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Monique Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko jednego nie rozumiem. Mysz dlaczego nie pójdziesz na USG ? Przecież 7 tydzień i 1 dzień to ja myślę, że już na 100 % coś ujrzysz.

e43bfde7db.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Ja tylko jednego nie rozumiem. Mysz dlaczego nie pójdziesz na USG ? Przecież 7 tydzień i 1 dzień to ja myślę, że już na 100 % coś ujrzysz.

Chyba dlatego, że się boję i wolę dłużej żyć w nieświadomości. Poza tym jak ostatnim razem poszłam w 7 tygodniu, to ciąża wyglądała na 5 tydzień, więc już coś było nie tak. Więc rejestrując się chyba 3 tygodnie temu wybrałam termin, kiedy już na pewno musi być widać.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!! ja już po pierwszej wizycie:-) wszystko jest ok, dzidzia na miejscu i tętno było, ale jeszcze mało słyszalne jak to powiedziała pani doktor, niestety nie włączyła mi monitora(a ja wstydziłam się zapytać) więc nie widziałam okruszka ale mam fotkę z pęcherzykiem i białą kropką w środku:-) kolejna wizyta za 18 dni!! troszkę mi lżej:D

Czarnaa94, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz to kiedy masz USG ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 12:56

e43bfde7db.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Mysz to kiedy masz USG ? :)

W piątek idę na pierwszą wizytę.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a kiedy najlepiej isc na pierwsza wizyte?

• Monique Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    dziewczyny a kiedy najlepiej isc na pierwsza wizyte?

Ja poszłam od razu jak tylko zobaczyłam 2 krechy. Od razu zleciła mi badania krwi na milion rzeczy ;) oczywiście nie była to wizyta z usg bo wiadomo było wtedy za wcześnie.

e43bfde7db.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej iść w 7-8 tygodniu :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    hej dziewczyny!! ja już po pierwszej wizycie:-) wszystko jest ok, dzidzia na miejscu i tętno było, ale jeszcze mało słyszalne jak to powiedziała pani doktor, niestety nie włączyła mi monitora(a ja wstydziłam się zapytać) więc nie widziałam okruszka ale mam fotkę z pęcherzykiem i białą kropką w środku:-) kolejna wizyta za 18 dni!! troszkę mi lżej:D

Gratulacje :)

ja idę 25.03 ( to będzie 6 tydzień 3dzień) wiec tez mam nadzieje że zobaczę fasolkę a może nawet i usłyszę :)

Nata lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ