X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    oby,boje sie jak smok,a do srody dluuugo
    alka ja mam to samo, na początku coś tam czułam a teraz praktycznie zero objawów. daj znać co u gina.

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też od wczoraj mniej objawow, kłuje mnie jedynie jajnik na ktorym mam torbiel. Biorę magnez i nos-pe w razie potrzeby. Mój gin również nie kazał brać narazie żadnych witamin.
    Mysz - trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno, nie stresuj się Kochana, ja też się martwię o dzidzię, to normalne.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko kwas foliowy z jodem (femibion 1) do skończenia 12tc, a później przerzucimy się na femibion2 z dha.
    Szefowi wysłałam sms, no i jeszcze cisza... nie dzwonił, nie pisał.

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, muszę się wygadać, bo do 17 osiwieje.... Obudziłam się dziś i ze strachem stwierdziłam, że mam "normalne piersi" - nie bolą, jakby zmalały, zmierzyłam temp --> 36,88, poprawiłam 36,95 - ostatnimi czasy powyżej 37. W toalecie zauważyłam podbarwiony śluz [ taka kawa z mlekiem, brudny] o konsystencji kremowego budyniu - trochę się podłamałam, na pociesznie "puściłam dziś pierwszego pawia", na pocieszenie "przedciotkowe" plamienia miałam raczej lepkie i szkliste a nie budyniowe.... Mam wrażenie że do wizyty o 17 dzielą mnie wieki....

• mada_lena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz ja tez ide w pt. Mam nadzieje, ze zobaczę juz fasolkę bo ostatnio widziałam tylko pecherzyk. Nie martw sie tak ta beta. Powyżej 1200 nie rosnie juz tak jak na poczatku. Ważnej, ze przyrasta:) bedzie wszystko ok. Na która idziesz do gin?

Od wczoraj mam mdłości. Niby delikatne ale rano nie było fajnie. Musze ciagle miec cos wyrzucone na ruszt, bo inaczej jest kiepsko...do tego katar, kichanie....a znów jak kocham po 10 razy pod rząd potem ciągnie mnie brzuch.. Zapowiada sie fajny dzien:/ no i jeszcze rano moj M wrocil z dyżuru wypił kawę i poleciał do drugiej pracy i znów cały dzien sama w domu....
    Musiałam sie wyżalić :(

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć i czołem zbieram sie do pracy. za oknem leje, wieje i okropnie jest:))

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    cześć, muszę się wygadać, bo do 17 osiwieje.... Obudziłam się dziś i ze strachem stwierdziłam, że mam "normalne piersi" - nie bolą, jakby zmalały, zmierzyłam temp --> 36,88, poprawiłam 36,95 - ostatnimi czasy powyżej 37. W toalecie zauważyłam podbarwiony śluz [ taka kawa z mlekiem, brudny] o konsystencji kremowego budyniu - trochę się podłamałam, na pociesznie "puściłam dziś pierwszego pawia", na pocieszenie "przedciotkowe" plamienia miałam raczej lepkie i szkliste a nie budyniowe.... Mam wrażenie że do wizyty o 17 dzielą mnie wieki....

Ja tez mam czasem w ciagu dnia chwile, ze mam normalne piersi. A za godzinę, dwie znów bola. Moja gin mówiła, ze jest to wynikiem stężenia progesteronu we krwi, kt wydziela sie pulsacyjnie. Stad raz mamy objawy, raz nie. Połóż sie dzis i odpoczywaj do wizyty. Trzymam kciuki bedzie dobrze !!!

Lavendula lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula Kochana spokojnie. Mnie piersi w ogóle nie bolą. Tempki nie mierz bo Ci dam po tyłku, a plamienie skontrolujesz u gina.
    Kochana będzie wszytko dobrze, pewnie stresujesz się wizytą u gienki. A masz możliwość do niej zadzwonić wcześnie? Poradzić się albo przenieść wizytę na wcześniejszą godzinę,
    Mysz ja też się zastnawiałam tym, że później beta już tak nie rośnie ładnie i tego sie trzymaj.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy i ja brałam femibion 1 :)

Teraz biorę prenatal complex mam jeszcze trochę tego classic i z 5 kapsułek prenatal dha potem przerzucam się na coś innego jak mi się skończy, kwas foliowy i magnez+potas :)

asia pewnie, że zapraszaj :)

My dzisiaj już po śniadanku ja zjadłam sobie 4 grzanki synuś 2 i 2 parówki :D hehe A ze szkoły jeszcze przez 2 dni mam zwolnienie więc dalej słodkie lenistwo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 09:36

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Mysz ja tez ide w pt. Mam nadzieje, ze zobaczę juz fasolkę bo ostatnio widziałam tylko pecherzyk. Nie martw sie tak ta beta. Powyżej 1200 nie rosnie juz tak jak na poczatku. Ważnej, ze przyrasta:) bedzie wszystko ok. Na która idziesz do gin?
    Quote:

Do gina mam na 14:40, ale u niej zawsze jest poślizg, więc sobie poczekam. A co tej bety, to znalazłam taki kalkulator i tam wychodzi mi, że jest ok:

5xv38g.png

I teraz nie wiem czy robić kolejną betę, lekarka mówiła, żeby zrobić. A ja nawet szukam lekarza, który dziś by mnie przyjął...

A kolejnej bety już nie sprawdę na tym kalkulatorze, to tam jest do chyba 26 dnia po owulacji, a ja jak zrobię jutro, to będę 30 dni po owulacji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 09:34

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam, ma pełny grafik, będzie ciężko..... byle do 17

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Lavendula Kochana spokojnie. Mnie piersi w ogóle nie bolą. .

ale mi nieźle w kość dawały, teraz prawie nic, oby to były te huśtawki progesteronowe

• Viviana Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula leż i odpoczywaj. Myśl o Fasolce.
    Dziewczyny a ja biorę sam folik, czy któraś też bierze ?
    Mnie bolały piersi przy dupku, przy lutce nie. Też mnie stresuje, że wszystkie dziewczyny bolą, a mnie nie, ale każda inaczej reaguje. Po prostu są pelniejsze i wrażliwsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 09:38

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza No to nie masz sie czym martwić:) a moze faktycznie jakbyś dzisiaj podeszła do jakiegoś ginka wiedziałbyś na czym stoisz.
    Beta rosnie, a to najważniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 09:38

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula kochana spokojnie :) mój ekspert - małż prawie codziennie sprawdza stan cycków ;) tak już od miesięcy bo wolę mieć pewność że urosły w 2 fazie ;) i o ile 1-1,5tyg po owu było ok o tyle cały praktycznie późniejszy czas do 3dni wstecz cycki 'spadły' były normalne jak w 1 fazie i przestały boleć, za to teraz są jakby napompowane i ogromne, boleć nie bolą, ale są bardzo wrażliwe :) dasz radę do wizyty, leż i odpoczywaj!

goOlp2.png NJmJp2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati macie apetyt:) ale żebyś wiedziała jakiej ochoty narobiłas mi na tosta:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,przylaczam sie do was,termin na 26.11,ogolnie czuje sie @,a tak poza tym ok,dzis 12 dpo a okres planowany na srode,ale niech nawet sie nie zbliza :)

mada_lena, Evik, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Monique Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloo, widzę po Waszych postach dziewczynki, że niektóre z Was mają wizytę w piątek :) i Ja tez :) czekam na wieści co i jak u was, choć nie powiem, chętnie poszłabym na to USG już dziś, tak mnie zżera ciekawość :))

Ja biorę folik, jod, witamine d3 oraz magneB6 no i euthyrox na obniżenie TSH.

Martwiłam się wcześniej, że nie mam mdłości no i sobie wykrakałam. Imbir kroję do herbatki i trochę pomaga ale ogólnie ciągle "nudno".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 10:02

e43bfde7db.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

ja już wróciłam do Warszawy :( i niestety do pracy (po L4). Nie chciałam na razie mówić w pracy o brzuszku ale na jednym ze zwolnien mam zaznaczone ze jestem w ciązy. Dopiero dziś to zauważylam więc dziś bede musiała o tym oficjalnie powiedziec.

Ja mam wizytę i USG dopiero w następnym tygodniu i też najchętniej to bym już dziś poleciała. Tym bardziej że na poprzednim USG nic nie było jeszcze widać.

Ja biorę Olimp vita-min plus mama (lekarz pozwolił) bo zostały mi jeszcze z okresu starań o fasolkę. Jak się skończy to zamierzam Prenatal Complex. Do tego kwas foliowy i olimpu magnez+b6.

Powiem Wam że cięzko jest wrócić do pracy tak po takim wolnym. Byłam na zwolnieniu 1,5 tygodnia a mam wrażenie jakby mnie z kilka miesięcy nie było. Dodtakowo przez ostatnie dni sypiałam ok 16 godzin dziennie, wiec teraz półprzytomna siedze i jeszcze nie wiem za co mam się zabrać bo nic mi się nie chce :D

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ