Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
xpatiiix3 wrote:Ojj zobaczycie, że dotrwamy, chociaż zapewne część z Nas może się posypać w październiku nawet, albo i w grudniu Ja liczę na październik, bo termin na święto zmarłych mi się nie podoba, a jestem bardzo niecierpliwa... hahaha
Pati Ty mozesz sobie byc niecierpliwa Jak dzieciatko nie bedzie to nic nie zrobisz A jak z pierwszym porodem bylo? W terninie, przed czy po? -
mada_lena wrote:Ja jestem od poczatku tj. W nd rano zrobilam test w pon juz mialam L4. Mam w domu swojego rodzinnego wiec wystawił mi od ręki następne mam juz od ginki.
Jak dzwigasz to lepiej weź L4.
zobaczymy co mi lekarz powie
może jak bym powiedziała w pracy o ciąży to by mi nie kazali dźwigać, ale nigdy nie wiadomo... -
RewolucjaSięDzieje wrote:O śliwki, muszę kupić
Dziewczyny, wy to macie CYKLE, a u mnie 23, 24 dniowe cykliczki raczej, a zdarzały się co 20 nawet, miałam wrażenie, że jeden okres się kończy, a następny zaczyna, paranoja.
Rewolucja, ja tez mam krotkie cykle, ale 20 dniowego to nigdy nie mialam, ale tak 24-26 to normalnie, Najdluzsze jak mi sie owulka przesunela to byl 29 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 17:24
-
mnie też wpiszcie - Iza - 29 lat (do sierpnia) więc nie wiem czy piszecie 29 czy już 30 - cykl starań 1 - termin porodu tu wyliczyło mi na 27.11
a co do terminu to pierwszą ciąże też miałam na listopad - konkretnie 10 a synek urodził się 19 październikaxpatiiix3, alka89, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Aliss przed terminem urodziłam, synek się pospieszył ponad tydzień
Evik, izia uzupełniłam listę
Ja tam na L4 nie muszę, jeszcze się uczę, kończę na początku czerwca szkołę, czyli końcem 5 miesiąca Ale jeżeli bym miała cieżką pracę to bym skorzystała, chyba, że jakoś ulgowo by traktowali
izia ja miałam na 27 luty urodziłam 19 lutego o 3:05
hej alka jak mija weekend.?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 17:35
Livia
Nela
Marcel
-
Niby 5 tydz ,a na usg tylko pecherzyk widac...boje sie,gin dal luteine i mam przyjsc w srode zeby sie wszystko wyjasnilo...jutro ide robic mnostwo badan...toksoplazmoze dwa rodzaje jakies i jeszcze inne...
Nie mam zadnych objawow,na poczatku czulam ,ze piersi mam takie pelne w srodku,a teraz juz nicWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 17:36
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
xpatiiix3 wrote:izia no to już inna sytuacja moja mamuśka miała 3 cc i za każdym razem kazali rodzić jej sn, bo nie mieli niby przeciwwskazań... ostatni poród okazał się katastrofą, bo stażysta przeciął jej pęcherz i leżała na stole od wieczora do samego rana, bo czekali na urologa by ją pozszywać, teraz macica w strzępach i następa ciąża grozi śmiercią mojej mamie, a ja np panicznie się boje cc po tym co przeżyła moja mama i jeżeli mieliby mnie już kroić musieliby mnie uśpić, bo ja bym im spierdzieliła ze stołu, wolę sn, bo od razu siedziałam na tyłku, chodziłam i wszystko w porządku było... ja nawet po głupim wycięciu wyrostka chodzić nie mogłam przez miesiąc normalnie
Pati, no to miala Twoja mama przejscia.
Ja mialam cc pod narkoza, choc wcale tego nie chcialam. Bardzo chcialam rodzic naturalnie, ale teraz sie boje i chyba wolalabym jednak cc, z tym,ze pod znieczuleniem miejscowym, ale jak bedzie, to sie okaze. Super sie po niej czulam, tez mialam wycinany wyrostek i po nim tydzien zgieta chodzilam, duzo gorzej czulam sie po wyrostku niz po cc.
alka89 lubi tę wiadomość
-
alka89 wrote:Niby 5 tydz ,a na usg tylko pecherzyk widac...boje sie,gin dal luteine i mam przyjsc w srode zeby sie wszystko wyjasnilo...jutro ide robic mnostwo badan...toksoplazmoze dwa rodzaje jakies i jeszcze inne...
Nie mam zadnych objawow,na poczatku czulam ,ze piersi mam takie pelne w srodku,a teraz juz nic
Alka, ja tez nic jeszcze nie czuje. Ginka mi wczoraj powiedziala, ze objawy nie musza wystapic wcale albo przyjsc pozniej, nawet jak poprzednia ciaza byla inna.
Takze nic sie nie przejmuj. Bedzie dobrze. -
Alisss wrote:Alka, ja tez nic jeszcze nie czuje. Ginka mi wczoraj powiedziala, ze objawy nie musza wystapic wcale albo przyjsc pozniej, nawet jak poprzednia ciaza byla inna.
Takze nic sie nie przejmuj. Bedzie dobrze.
oby,boje sie jak smok,a do srody dluuugoTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
xpatiiix3 wrote:Aliss przed terminem urodziłam, synek się pospieszył ponad tydzień
Evik, izia uzupełniłam listę
Ja tam na L4 nie muszę, jeszcze się uczę, kończę na początku czerwca szkołę, czyli końcem 5 miesiąca Ale jeżeli bym miała cieżką pracę to bym skorzystała, chyba, że jakoś ulgowo by traktowali
izia ja miałam na 27 luty urodziłam 19 lutego o 3:05
hej alka jak mija weekend.?
Ja tez wczesniej synka urodzilam Termin byl na 10 sierpnia a synek byl na swiecie juz 20 lipca
-
alka89 wrote:Niby 5 tydz ,a na usg tylko pecherzyk widac...boje sie,gin dal luteine i mam przyjsc w srode zeby sie wszystko wyjasnilo...jutro ide robic mnostwo badan...toksoplazmoze dwa rodzaje jakies i jeszcze inne...
Nie mam zadnych objawow,na poczatku czulam ,ze piersi mam takie pelne w srodku,a teraz juz nic
-
sylvi wrote:no to witam w klubie nie mających objawów po prostu mamy to szczęście że odpukać nie mdli nas albo inne takie
Ja bym juz chciala wiedziec czy wszystko ok bo gin tak dziwnie powiedzial zebym przyszla i wszystko sie wyjasni...wrrrTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
xpatiiix3 wrote:pamiętam jak moja nauczycielka dwa lata temu w 12 tc a już ogromny brzuchal a koleżanka z klasy 13tc i już ogromny wyszedł też a pierwsza ciąża śmiałam się ostatnio, że jak nic dwójeczka będzie u niej, ale dziewczyna dość szczuplutka, więc możliwe ,że szybko brzuchalek wyszedł
To chyba tez roznie bywa, w pierwszej ciazy bylam rowno z kolezanka i u niej (druga ciaza) w 10 tyg juz bylo brzuszek widac, a u mnie dopieo ok 25, za to rosl jak szalony, z dnia na dzien bylo widac roznice. No, ale kto wie co bedzie teraz...
Moja mama np. mowila mi, ze jak byla w ciazy z moimi bracmi to brzuszek bylo widac pozno, a ze mna juz duzo szybciej. Ja bylam jako druga.