Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
karmelek wrote:Rewolucja gratuluje wymarzonej córeczki
Ja właśnie też się zastanawiam nad tą poduchą bo już mi coraz ciężej się śpi, co prawda mam taki wałek, ale jest już stanowczo za mały -
sylvi wrote:chodzi Ci o usg genetyczne czy inne typy pappa itd?
ja chodze do Wenerskiego,bardzo miły facet, pracuje w szpitalu w Pleszewie, traktuje tak samo pacjentki na NFZ i prywatnie
za to ostrzegam przed Kurpikiem, mimo że ma super sprzęt to bardzo lubi denerwować pacjentki, wymyśla różne choroby i wszystkich chętnie by szczepił na HPV
Tak, właśnie miałam na myśli USG genetyczne ok. 13tc ile kosztuje i takie w 20tc?
Ja chodziłam kiedyś do Celera, też miły facethumor chwilami ma specyficzny ale idzie sie przyzwyczaić. Teraz wracam do kalisza na kilka m-cy i musialabym znaleźć jakiegoś lekarza w razie czego dlatego pytam
-
maaartinka wrote:Ja właśnie się zastanawiam czy nie lepiej jest taka uczyć.. Nie jestem ekspertem w szyciu ale te poduchy to tez takie skomplikowane nie są.. Tylko wymiary trzeba by było znać..
A wiesz to dobry pomyslwymiary na ktorejs stronie widzialam, gorzej tylko z tym czym bym miala ta poduszke wypchac?
-
niecierpliwa21 wrote:Tak, właśnie miałam na myśli USG genetyczne ok. 13tc ile kosztuje i takie w 20tc?
Ja chodziłam kiedyś do Celera, też miły facethumor chwilami ma specyficzny ale idzie sie przyzwyczaić. Teraz wracam do kalisza na kilka m-cy i musialabym znaleźć jakiegoś lekarza w razie czego dlatego pytam
jeśli chodzi o genetyczne to ja miałam robione w cenie wizyty czyli 100zł, a te w 20tyg to raczej tez w cenie alepowiem Ci dopiero 2go lipca ale nie mówił że coś więcej, powiedział tylko że to będzie dłuższa wizyta -
Witam w 22 tygodniu
A ja pospałam sobie z Marcelińskim do 8.40 ,bo siku mi się mocno chciałoa wieczorem padłam z lapkiem na kolanach i rano znalazłam obok łóżka go ahahah
chyba musze wcześniej się go pozbywać z kolan bo w koncu cos pierdyknie mi w nim a dopiero 8miesięcy ma xD
maartinka uszyć mówisz no to trzeba by było się nad tym zastanowić hehe na takie coś bym poszła jakbym miała maszynę bez to nawet się zabierać za takie coś nie ma mowy xD
heheh wy owocowe mamuśki patrze te córkowe a i ja na śniadanie truskawki i jogurt naturalny hahahwole owoce i nabiał jeść nic więcej nie musi istnieć no jeszcze warzywa już mięcha wcale mi się nie chce jakoś straciłam ochotę na mięsne rzeczy nie bardzo mi idzie chociaż od czasu do czasu mam zachciankę
A co do ciuszków mam nadzieję, że ciotka użyczy mi troszkę po siostrze, ale takie ciuszki jak ona ma od małego to chyba księżniczka by pozazdrościła prawie wsio markowe, więc ciekawe czy pożyczą... Zobaczymy sami się starają o drugie, więc nie wiem...
Santoocha hehehhe no to świetnie ja już nei zapnę brzuchol za niskochociaż mam większe takie które nosiłam do końca z Marcelkiem, ale za to na dupie są za szerokie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 12:38
Livia
Nela
Marcel
-
Zazdroszczę Wam wciskania się w stare spodnie, na mnie pasują tylko legginsy i jedne spodnie, które ostatnio kupiłam, jak dobrze liczę od lutego przybyło mi już 9kg i z rozmiaru 36 przesiadłam się na 40. Głównie idzie mi teraz w cycki, brzuch i tyłek, ale co tam schudnę za pół roku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 13:00
-
hahahah a ja powiem Wam leszy motyw dlatego nosze legginsy bo nie widzę jak mi kufer puchnie
wyciągam i patrzę o sprały się chyba trochę i dalej w nie się wciskam jeszcze, bo dobre hahaha
taki oto patent by nie zwracać uwagi na to jak sie tyje
Livia
Nela
Marcel
-
Karmelek mysle ze na allegro znajdzie się samo wypełnienie. Kiedyś patrzylam i cos kolo 20zl z przesyłka kosztowało ale jak poszukam to dam znać dokładniej. A jak cos to zawsze można w promocji kupić poduche i z niej środek wyciągnąć
i tak taniej wyjdzie niż 110 zł
Może któraś z dziewczyn nam poda dokładne wymiary bo ja na necie nie widziałam. Tylko trzeba będzie rysunek poglądowy zrobić ale to później
Pati mi mój M kupił maszynę obiecalam ze mu za to jasia uszyje ale jakoś rok minął a jasia jak nie było tak nie ma haha
Wybralam sobie maszynę taką ze wszystkimi bajerami a teraz nie umiem tego ogarnąć
Ale zasłony, kokardki do nich i obrus uszylamto najważniejsze
Zamki tez kupilam ale za jasie nie umiem się zabraćcóż zabiore się za to za poduche rogala/kojec
xpatiiix3, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Hej laski. Rewolucja gratulije pipuchny:-) nastka niezla ta Twoja kumpel. Ja bym jej cos powiedziala slowo daje...my nadal na ocp. Lekarz na obchodzie mi powiedzial ze sila mnie nie trzyma i moge sie na wlasne zyczenie wypisac..zapytam na wieczornym jakie sa szanse zebym wyszla w pon. Ogolnie nie wiem po co mi daja ta nospe skoro nie mam skurczy. Uznalam ze nie bede jej brala i wywalam. Pierdziele boje sie gluta malego i nie bede tego brala. Luteina to te nie wiem na co skoro szyjka jest ok i nie ma plamien.
Nawet nie wiem jakie mam wyniki.. -
Witam w ten ponury dzien, zimno i buro
Dlatego na poprawę nastroju upieke brownie z gorącymi malinami i lody do tego, zaszaleje:)
Maz wrócił po dyżurze i marudzi, ze zjadlby cos słodkiego do kawki, wiec prosze;)
Czekam tylko na czekoladę az ze sklepu sie przyniesie i do dzieła.
O mamo dziewczyny zazdroszczę Wam, ze wbijacie sie w ciuchy. Ja w biuście mam ze dwa rozmiary wiecej, brzuszek urósł i niestety albo i stety;) garderoba do wymiany. Ale kupuje rzeczy uniwersalne nie ciazowe( poza leginsami i rurkami) wiec bedzie co nosić po ciazy i moze niebawem w następnej
Nata nie rozumiem po co Cię trzymają.....luteine to możesz w domku brac, globulki tez. Leżeć w domu przyjemniej niz w szpitalu.
O czekolada przyszła lece pichcic -
Hej dziewczyny, ja dziś czuję się całkiem ok, oczywiście na no-spie.
Dziś mąż wstał pyta się w ile czasu sie umaluje i ubiorę, a ja teraz potrafię w 15 minut się obrobić to zabrał mnie na oglądanie wózków.
Dla mnie Bebetto Luca !!! Oglądaliśmy inne z Bebetto i cała seria świetna, oglądalam Tako, Babyactive i inne, też fajne, ale za ciężkie na IV piętro z moją dyskopatią. No i łóżeczko tylko białe, są śliczneTakże już postanowione co bierzemy. Myślałam tez o Camarelo, ale pani nam odradzała.
No i odpoczynek bo trochę ruchu dziś było, a na obiadek zachcianka - zapiekanka makaronowa. -
hej dziewczęta, ja trochę ogarnęłam chatę i już padam. Czy Wy też tak szybko się męczycie? Mąż pojechał na zakupy i resztę ogarniania zostawiam jemu:)
Ja w żadne spodnie sprzed ciąży się nie mieszczę i powiem Wam, że ja już w pierwszym miesiącu ciąży przestałam się dopinać bo miałam takie wzdęcia że nie było szans...a teraz to już tylko ciążowe...ja mam manię i nie nawidzę jak mnie spodnie cisną w brzuch...
Nata Ty wychodz z tego szpitala, w domu poleżysz...podziwiam Cię, że tam z własnej woli sobie leżysz...
A luteinę to się bierze zapobiegawczo również, żeby się w przyszłości szyjka macicy przedwcześnie nie rozwierała. Znajoma ginka z Polski mi powiedziała...Ja sama chętnie bym tą luteinę używała, ale niestety w Holandii nie przepisują nic zapobiegawczo...
Humorek mam coraz lepszy bo w środę rodzice przyjeżdżają, co prawda plan był taki że miałam wracać z nimi do Polski na parę dni, żeby sobie odpocząć i pobyć z nimi skoro i tak tu nie pracuje...Ale niestety przez tą moją niesforną szyjkę jestem uziemiona. Podobno nie wskazana jest tak długa jazda samochodem bo nawet przy najlepszej drodze i tak w aucie trzęsie a w moim stanie to niewskazane...szkoda...
No i tata z zięciem będą pokoik malować dla szkrabów, dziadek (tata) już taki podjarany że biega od wczoraj po castoramie i wybiera wałeczki, farby, pojemniczki, ozdóbki, itp...
Właśnie, dziewczyny wiecie może w jakim sklepie można kupić kolorowy karnisz do pokoju dziecięcego? Byłam pewna że w Castoramie są ale niestety...
poza tym ja już dziś zjadłam 3 nektarynki i kazałam mężowi zakupić następne 2 opakowani. I w ogóle mam jakieś obrzydzenie do jajek i do krewetek...masakra...dzisiaj jak poczułam jej zapach to mało nie zwymiotowałam...i druga sprawa że teraz mam mdłości poranne dopiero...myślicie że to możliwe? Bo ja w I trymestrze w ogóle nie miałąm...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 14:06