X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    A mnie dzisiaj koleżanka wkurzyła. Wyobraźcie sobie że zaproponowała mi ubranka dla małej paczke za 200zł (po jej córci) i tak siedze u niej i przeglądam te rzeczy i okazało się że większość z nich jest po mojej córce:/ JAk zaszła w ciąże to oddawałam jej ubranka po swojej małej a teraz ona odemnie chce za nie pieniądze. Grzecznie jej powiedziałam tylko że moje dzieci dostają nowe ciuszki. Normalnie aż oczom nie wierzyłam że można być takim...

Oczom nie wierze. Pinda

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki kupilyscie w końcu ta poduche do spania? Który kształt wybralyscie?
    Taką całą obejmująca?
    http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-gratisy-i4266613163.html
    Czy taką mniejszą ale też duża?
    http://allegro.pl/longer-poduszka-relaksacyjna-do-karmienia-kojec-i4313797679.html
    Doradzcie cos bo zwariuje od tego myślenia :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    A mnie dzisiaj koleżanka wkurzyła. Wyobraźcie sobie że zaproponowała mi ubranka dla małej paczke za 200zł (po jej córci) i tak siedze u niej i przeglądam te rzeczy i okazało się że większość z nich jest po mojej córce:/ JAk zaszła w ciąże to oddawałam jej ubranka po swojej małej a teraz ona odemnie chce za nie pieniądze. Grzecznie jej powiedziałam tylko że moje dzieci dostają nowe ciuszki. Normalnie aż oczom nie wierzyłam że można być takim...
    Masakra.. Miała tupet! Trzeba było spytac czy to jeszcze przypadkiem nie po twojej córce :) bo tak ci się jakoś kojarzy ze mialas podobne :) ciekawe co by powiedziała :)

201411191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poduchy kupować nie będę :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga...mamy to! :)
    jest Różo-Michalino-Pola, spokojna, wkładająca rączki do buzi, grzeczna dziewczynka:)
    382 g różowego szaleństwa:)
    Wszystko ok, gienek się ze mną droczył, aż w końcu obraz był taki klarowny, że małż się roześmiał na głos :):):):);)

dziękuję wszystkim za kciukasy, szczególnie Pati, mada_lenie, Nacie, Vivianie i Juli :*:*:* ściskam Was:)

Czyli intuicja mnie nie zawiodła :)

sylvi, Viviana, mada_lena, desou, xpatiiix3, Agusia ;), Isia14, Reverie, KasiaKa, Paju, KUNIAK, karmelek, Nata, Rybka Nemo, Goplana, Lavendula, anusiaa90 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochana :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka ja mam poduszkę taką jak ta pierwsza z Motherhood, śpię z nią każdą noc od 7tc, dla mnie super podparcie na kręgosłup i ogólnie mi podpasowała. Ta druga wg mnie za mała.

Nastka ta koleżanka to miała tupet, albo ma krótką pamięć czy co.

Lecę pod prysznic, smarowanie brzusia i spać, bo dzień pełen wrażeń i padam z n

Jacie Rewolucja gratuluję baaaardzooo córci i jestem pełna podziwu co do przeczuć, jaaaaa też chciałabym córcię :) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 21:11

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    jest Różo-Michalino-Pola, spokojna, wkładająca rączki do buzi, grzeczna dziewczynka:)
    Wszystko ok, gienek się ze mną droczył, aż w końcu obraz był taki klarowny, że małż się roześmiał na głos :):):):);)

dziękuję wszystkim za kciukasy, szczególnie Pati, mada_lenie, Nacie, Vivianie i Juli :*:*:* ściskam Was:)

Gratuluje :) i zazdroszcze :)

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Gratulacje!!! :D
    To co teraz trzymamy kciuki za córcie u Viviany? :D

RewolucjaSięDzieje, Viviana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Rewolucja!!! ;)

Ja mam oryginalny Motherhood w kształcie C. Uwielbiam tę poduszkę, śpię na niej codziennie, mam leżeć więc leży ze mna na kanapie w przeróżnych kombinacjach a teraz miałam ją nawet w szpitalu :D

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja gratulacje!!! ja przed tym jak się dowiedziałam, że mamy synka i córcię to też tak przeczuwałam:) także coś jest w tej intuicji:)

relgh3714vlmssyj.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi mam pytanie bo widze ze z kalisza jestes powiedz mi jak mozesz jaki koszt tam jest badan genetycznych i ktorego lekarza polecasz do prowadzenia ciazy?

nxbhnwz.png

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki ile wlezie, tylko informować mnie wcześniej, żebym nie zaczęła czegoś robić, przez co byłyby zajęte!:):):)

Nastka...co do koleżanki, to ja mam taką, która oglądała rzeczy na moim synku mówiąc, że to się jej przyda, a to nie...na początku myślałam, że sobie żartuje, ale potem była coraz bardziej nachalna. Dawałam jej rzeczy (nie tylko ubranka), a reakcją było: "Aha, fajnie, a kiedy się będziesz pozbywać tego i tego?". Czułam się strasznie, nic za to nie chciałam, po prostu "Dzięki wezmę", albo "Dzięki, nie wezmę", a były tylko jakieś dąsy.
    Szybko rozluźniłam kontakty :):):)

Madlen co do śluzu to ja mam codziennie takie "zalewajki", czasami myślę, że pęcherz mi świruje ;), a to po prostu hektolitry;) pomyśleć, że przez ciążą starałam się o śluz jak głupia, a teraz mówisz-masz ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja zaciskałam kciuki i poślady od siedzenia przy lapku wsio zdrętwiało mi i co chwila odświeżałam czy nie ma już pozytywnej wiadomości od Ciebie dla Nas, mega mega mega się ciesze i gratuluje córuni :** Świetnie duża niuńka już porównując to co moja laleczka wagowo na, ok tydzień półtorej tyg do tyłu z wagą ginek mówił ,że chudziuteńka jest, ale na długość nadrabia za to hehe :) A Twoja już konkretna babeczka ,no świetne wieści, mogę takie codziennie czytać :D Pozytywnie Nas pokrzepiasz :)

Co do śluzu to ja mam wodnisty i to jak poleci to ojj sporo czasem aż majtki na wylot nieraz mokre mam :P

nastka szok normalnie kuźwa z taką koleżanką już nie chciałoby mi sie gadać, ależ no ja to bym oczy postawiła na Nią chyba i przez moment nie wiedziała co powiedzieć, a jak już by odpuściło to wiąche bym puściła.. ;oo

co do poduchy ja przy Marceluchu nie miałam no i teraz też wydaje mi się że zbędny wydatek :) hehe

No baa teraz Viviany kolej na pipcię :D

a ja teraz sobie leżę ,bo odetchnęłam po świetnych wieściach i co i dupa zmuła hahaha a tak chociaż chwilę w napięciu posiedziałam :P

RewolucjaSięDzieje, Viviana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Kobietki kupilyscie w końcu ta poduche do spania? Który kształt wybralyscie?
    Taką całą obejmująca?
    http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-gratisy-i4266613163.html
    Czy taką mniejszą ale też duża?
    http://allegro.pl/longer-poduszka-relaksacyjna-do-karmienia-kojec-i4313797679.html
    Doradzcie cos bo zwariuje od tego myślenia :)

Ja kupiłam taką: http://allegro.pl/show_item.php?item=4295804746; dla mnie bomba, 170 cm długości, jest sztywna tj. w środku jest super wypełnienie twarda a zarazem miękka (niektóre mają a'la styropian są głośne w nocy podczas przekręcania z tą robię rundki po łóżku i dla mnie jest w sam raz) używam od 3 tygodni i nie wyobrażam sobie spania bez niej ;--)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:

Rewolucja gratuluję wymarzonej córeczki ;--)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzięki uspokoiłyście mnie tym śluzem :P hehe
    ja chyba jak zwykle niepotrzebnie panikuje... ale taka moja natura...

relgh3714vlmssyj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Sylvi mam pytanie bo widze ze z kalisza jestes powiedz mi jak mozesz jaki koszt tam jest badan genetycznych i ktorego lekarza polecasz do prowadzenia ciazy?
    chodzi Ci o usg genetyczne czy inne typy pappa itd?

ja chodze do Wenerskiego,bardzo miły facet, pracuje w szpitalu w Pleszewie, traktuje tak samo pacjentki na NFZ i prywatnie

za to ostrzegam przed Kurpikiem, mimo że ma super sprzęt to bardzo lubi denerwować pacjentki, wymyśla różne choroby i wszystkich chętnie by szczepił na HPV

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje ta twoja to już wogóle miała tupet. JA juz wiem że nic po moich laseczkach nie dostanie bo założę się że też zaraz w ciąży będzie ona taka zazdrosna jest. Ja kupie sobie nowy stół ona za pare dni też ma kupiony ja kupię nową bluzkę ona za chwilę też ma taką samą...

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Rewolucja zaciskałam kciuki i poślady od siedzenia przy lapku wsio zdrętwiało mi i co chwila odświeżałam czy nie ma już pozytywnej wiadomości od Ciebie dla Nas, mega mega mega się ciesze i gratuluje córuni :** Świetnie duża niuńka już porównując to co moja laleczka wagowo na, ok tydzień półtorej tyg do tyłu z wagą ginek mówił ,że chudziuteńka jest, ale na długość nadrabia za to hehe :) A Twoja już konkretna babeczka ,no świetne wieści, mogę takie codziennie czytać :D Pozytywnie Nas pokrzepiasz :)

Co do śluzu to ja mam wodnisty i to jak poleci to ojj sporo czasem aż majtki na wylot nieraz mokre mam :P

nastka szok normalnie kuźwa z taką koleżanką już nie chciałoby mi sie gadać, ależ no ja to bym oczy postawiła na Nią chyba i przez moment nie wiedziała co powiedzieć, a jak już by odpuściło to wiąche bym puściła.. ;oo

co do poduchy ja przy Marceluchu nie miałam no i teraz też wydaje mi się że zbędny wydatek :) hehe

No baa teraz Viviany kolej na pipcię :D

a ja teraz sobie leżę ,bo odetchnęłam po świetnych wieściach i co i dupa zmuła hahaha a tak chociaż chwilę w napięciu posiedziałam :P

No, jest kawał baby, ale Młody też był spory, także jestem przygotowana, że będzie klocek ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ