X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajne. Marsylia i Mini jak dla mnie super. Podobają mi sie biale mebelki do tego intensywne w kolorze dodatki.
    Fajne sa tez meble z ikei seria Stuva, ale ich jakość nie powala...

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Hej kochane moje!! Z dzieckiem wsio orajt. Ma juz 310gramow, rozmiarowo zgadza sie wszystko z tyg coazy. Debil ten lekarz. Mam ochote mu zajebac ze tak powiem. Czuje sie bezpieczniej bo widzialam sie z moim prowadzacym i widzial opis usg itd wiec jest spoko. Ogolnie naly ma jakis zator w nerce, ale malutki i nie przejmowac sie tym. Nie chcialam tu zostawac no ale teraz nie licze sie ja tylko moje kochane malenstwo. Ogolnie to w szpitallu nie ma przychodni dlatego od razu przyjmuja na oddzial. Na serio walczylam ze soba i nie wiedzialam na co sie zdecydowac ale moj naz uznal zebym lepiej zostala. Przynajmniej zrobia mi kompleksowe badania, bo nawet tf 3 i 4 mi zbadaja a nie mialam tego wczesniej robionego. Ogolnie jest lepiej. Jest moja kolezanka tez na oddziale wiec.nie jest zle. Pogadac z kim mam:-) Fidellissa sto lat kochana!! No i mlodej,przyszlej zonie pogody na jutro.

Super, że wszystko, ok ;--), z tego co czytam Wasze posty nie można sugerować się pierwszą opinią lekarza, wprowadzają w błąd, denerwują a później okazuje się być ok ;--)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Hej kochane moje!! Z dzieckiem wsio orajt. Ma juz 310gramow, rozmiarowo zgadza sie wszystko z tyg coazy. Debil ten lekarz. Mam ochote mu zajebac ze tak powiem. Czuje sie bezpieczniej bo widzialam sie z moim prowadzacym i widzial opis usg itd wiec jest spoko. Ogolnie naly ma jakis zator w nerce, ale malutki i nie przejmowac sie tym. Nie chcialam tu zostawac no ale teraz nie licze sie ja tylko moje kochane malenstwo. Ogolnie to w szpitallu nie ma przychodni dlatego od razu przyjmuja na oddzial. Na serio walczylam ze soba i nie wiedzialam na co sie zdecydowac ale moj naz uznal zebym lepiej zostala. Przynajmniej zrobia mi kompleksowe badania, bo nawet tf 3 i 4 mi zbadaja a nie mialam tego wczesniej robionego. Ogolnie jest lepiej. Jest moja kolezanka tez na oddziale wiec.nie jest zle. Pogadac z kim mam:-) Fidellissa sto lat kochana!! No i mlodej,przyszlej zonie pogody na jutro.

No i super:)
    Idiota. Przydałoby sie mu tak porządnie kopa w dupsko zasadzić ;)
    Czyli wychodzi na to, ze bole klucia rozpieranie to infekcja tak??
    Zdrowie malucha najważniejsze, lezcie i odpoczywajcie:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze mi sie str na telu nie otwiera ale zerkne w domku te meble. Jeja dopiero 15...ogolnie ten lekarz co takie bzdury wygaduje to prof.dr.hab.n.med czaucie baze?? Kurwa 500 tytulow a takie glupoty gada. Jakos sie nie wystraszylam jak to powiedzial bo zdrowy rozsadek maam no i u lekarza bylam w 17 tyg wiec musialoby sie cofnac. Aaaa i ten pan habilitowany jest tutaj ordynatorem. Ogolnie dsiecko ulozone jest dobrze, wiec.nie wiem od czego ten nacisk. Lozysko nadal z przodu mam.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, faktycznie dziwny gość ten gin. :D

I zaczynam się cieszyć ze na połówkowe idę do kogoś innego,bo choć ufam i lubię moją ginke, to zawsze ktoś spojrzy na mojego malucha i szyjkę świeżym okiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 15:34

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata a czy ten pan prof to przypadkiem nie Malinowski, czy jakos tak? Babcia mojego meza mieszka w tym samym mieście co ty- w tabelce mi sie rzuciło:) i zdiagnozował u niej nowotwór. Depresja, leczenie itp, a okazało sie, ze był to ropien ok intymnych. No ale to po konsult z innym lek. A babcia żegnała sie juz ze wszystkimi.
    Ropien wycięli, antybiotyk itd ale babcia odchorowala stres....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 15:37

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedziałam Nata, że wszystko jest ok.:) A do kiedy zostajesz w tym szpitalu?

Ja zrobiłam tę sałatkę z krewetkami ale powiem Wam, że tak mi te krewetki śmierdziały przy robieniu że już mi się odechciało tej sałatki, teraz stoi w lodówce i jak mąż nie zje to ją wyrzucę, bo jakoś mi te krwetki obrzydły...fuujjj....na samą myśl mi niedobrze... jakaś dziwna jestem... :/

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    wiedziałam Nata, że wszystko jest ok.:) A do kiedy zostajesz w tym szpitalu?

Ja zrobiłam tę sałatkę z krewetkami ale powiem Wam, że tak mi te krewetki śmierdziały przy robieniu że już mi się odechciało tej sałatki, teraz stoi w lodówce i jak mąż nie zje to ją wyrzucę, bo jakoś mi te krwetki obrzydły...fuujjj....na samą myśl mi niedobrze... jakaś dziwna jestem... :/

Haha nie dziwna tylko w ciazy ;)
    Mam tak nie raz:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Znalazłam fajne mebelki dla maluchów

http://www.pinio.com.pl/oferta

Podoba mi się zwłaszcza kolekcja Barcelona i Marsylia :D

super te meble i wyobrażam sobie też ich ceny.... ;(

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucie to infekcja. Ogolnie to ja mialam tak jakby mi macica opor stawiala troche ale nie bylo to nagminne i dlatego mam luteine 3x2 i nospe 3x1 jest lepiej duzo. Pewnie nie jedna osoba by sobie darowala.zawracanie tym glowy, ale takiego ucisku to nie mialam wczesniej bo wiezadla to.wiem jak bola a to bylo dziwne a po stracie pierwszej wole dmuchac na zimne. Trudno weekend w.plecy ale 30 urlop wiec luz. Jeeeeeezu ta laska co ze mna lezy chrapie jak chlop:-( chyba maz mi na noc stopery przyniesie hehhe. Madalena dokladnie to tenn. On lubi strassyc pacjentki niestety.

rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalny. Do tego ponoć lubi koperty:/
    Najważniejsze, ze wszystko juz sie wyjaśniło:)
    Ponoć gwizdanie pomaga na chrapanie, spróbuj:D

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzakalam w nocy. Jak spi na prawym boku to zaciaga troche hehheh. Moze i lubi ogolnie jest ordynatorem do konca czerwca pozniej.odchodzi i chce zajsc sie praca naukowa i szkoleniem mlodych lekarzy. A Twoj maz tez z Kutna jest?? Aaaaha nie wiem kiedy wyjde. Byl lekarz to mowie ze.czuje sie dobrze i moge isc do domu. Usmiechnal sie i poszedl sobie.

rfnnk6n.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    super te meble i wyobrażam sobie też ich ceny.... ;(

Łożeczko kosztuje chyba ok 800 zł,ale da się je przerobić na tapczanik dla kilkulatka więc posłuży na pewno dłużej niż tradycyjne,reszty cen jeszcze nie sprawdzałam ,mam nadzieję że z wrażenia nie wypadnę z łóżka ;D

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Jestesmy z Łodzi.Jego babcia mieszka w Kutnie a w zasadzie pod Kutnem kawałeczek w Golebiewie.
    Ale moj maz kojarzy go tez z opowieści kolegi, ktory przez jakis czas miał dyżury u niego na oddziale. Szybko zrezygnował, bo ponoć jesli ktos sie z nim nie zgadzał miał ciezkie życie. A on wlasnie sie nie zgadzał ;)
    I dobrze, ze odchodzi. Czas na młodych.
    To chyba pozostaje Ci kupic stopery:)

http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli-baby-vox-boo
    Podobały mi sie jakis czas temu,cena juz mniej:)
    Teraz skłaniam sie ku białym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 16:27

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chrapanie polecam rzucanie w delikwenta płatkami do mleka "Kangusy" :D rzucałam w starą babę w szpitalu kiedyś a ona się rano dziwiła, dlaczego leży w kangusach :D następną noc spędziłam na korytarzu na łóżku na kółkach - ku uciesze pielęgniarek :D

teraz miałam szczęście te dwa razy bo nikt nie chrapał ale za to rodziły w bólach na mojej sali nocami...

RewolucjaSięDzieje, caśka lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pospałam trochę, bo trzeba odespać zarwane nocki.

Nata ciesze się, że u Ciebie w porządku :) Dobrze, że się mocno nie przejęłaś, bo jak widać wszystko dobrze.

Ja biorę no-spe i żuravit i jest ulga, zdrzemnęłam się na lewym boku, a Dzidzia jest nisko z prawej strony więc trochę to pomaga by się przekręciła. I chciałam jeszcze pospać, ale się obudziło Małe i trzeba było coś przekąsić. Oby ten ucisk nie wracał.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja się znowu zestresowałam, bo mam takie wodniste upławy...niby lekarz mówił, że przy tym pessarze to będę miała większe upławy a w internecie właśnie piszą, że są one bardzo wodniste, ale ja już mam stracha że to wody...masakra. oszaleje

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelisso - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i czego sobie tylko zapragniesz!:*

Jula - cudowności na nowej drodze życia! miłości, miłości i zrozumienia!:*

Nata - dobrze, że jest dobrze ;)

Kuniak - mebelki śliczności, a ja się właśnie wybieram do gienka, nogi mi się trzęsą uwierzycie??
    cały dzień zajęłam pracą i ... zakupami, żeby czas szybciej minął:) teraz zaczynam się bać, sama nie wiem czemu, trzymać kciuki raz jeszcze! spinać pośladki i trzymać, póki nie wrócę!!!!:):):):)

Madlen - nie panikuj, wszystko jest dobrze, ja mam wodniste upławy caaaały czas, taka moja uroda :)
    aaa i napewno to nie wody! :)

Jula222, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen nie szalej ja w pierwszej ciąży miałam takie upławy ,że w podpaskach aż musiałam chodzić pod koniec i nie były to wody tylko tyle śluzu się produkowało :P

Rewolucja będziemy czekac na wieści jak na szpilkach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 17:09

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do grona wodnistego sluzu :) jednego dnia mniej, innego całkiem sporo.

Rewolucja no co ty? Kobieto bedzie wszystko dobrze i za chwile przyfruniesz na skrzydłach pokazać nam zdjęcie swojej cipulki. Zycze Ci tego! Kciukamy mocno!

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ