X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem w takim razie mojej gin.
    Tez tak sadze, ze wysokość jest ok. Czuje kopniaki kolo pępka.
    Postanowilam, ze będę dalej do niej chodzić po L4, skierowania itp. Natomiast zawsze skonsultuje jakiekolwiek wątpliwości z innym lek. Uważam ze spokojna glowa to podstawa w ciąży i nie tylko;)

Fidelissa wszystkiego naj naj, zdrowka dla Was:)

Madlen będzie dobrze:) :) nie ma innej opcji!
    Ja juz nie biorę kwasu od 2tyg. Lykam co drugi dzień falvit, codziennie biorę 1xmagnez i Dha. I chyba na tez więzadła będę brała magnez 2x.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 12:10

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:

I tak zaczęła się zastanawiać, gdzie w końcu w 20 tyg powinno być dno macicy???Obecnie mam na palec może dwa pod pępkiem. A jak to wygląda u Was?

moja Macica zaczyna wdrapywać się na Pępuszek ;)

mada_lena lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Dzisiaj mam urodzinki:)
    Wpadałam na chwilkę poczęstować Was tortem i kawką:)))

Miłego dnia:)

<3 SERDECZNOŚCI <3

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ja już dodatkowo kwasu nie biorę ,bo jest w witaminkach :D w końcu znalazłam w aptece ostatnio moje ulubione ladeevit są swietne brałam je z Marcelkiem w ciąży i tylko jedna kapsułka a mają w sobie wsio :D

Fidelissa Soo lat sto lat :*** Wszystkiego Najlepszego spełnienia marzeń zdrówka szczęśćia, jak najmniej bolesnego porodu i szybkiego dojścia do siebie po :D No i jak najwięcej pociechy z bobaska i spełnienia się w roli matki :) tego wszystkiego oraz wszystkiego co sobie tylko zamarzysz życzymy Ci z Marcelkiem i Nelcią :***

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada lena też tak sobie mówię, że będzie dobrze...ale ja już mam taki dystans do tego wszystkiego, że wolę się potem nie rozczarować:) no ale masz racje, musi być dobrze!!! u nas wszystkich!!!!

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa 100 lat!

Ja wczoraj wymarzłam na kość. Z chórem w którym śpiewam koncertowaliśmy z okazji Bożego Ciała na świeżym powietrzu i pogoda tak nas "dopieściła", że wszyscy szczękali zębami, a my tylko w lekkich ciuszkach,bo rano było słonecznie... po ciepłej herbatce i jajecznicy Bąbel dał znać, że odtajał ;)

Pogoda była na płaszcz jesienny, a nie koniec czerwca, dzisiaj we Wrocku jeszcze gorzej :( dobrze, że aktualnie mam bardzo długi weekend na L4, bo inaczej wkurzyłabym się mając taką pogodę, przy wolnym w pracy :P

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..... a my na resztę weekendu właśnie gnamy do Wrocka - poprosimy trochę słonka !!!

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :))
    również proszę o troszkę słonka <3 :) jutro ślubujemy więc niech chociaz nie padaa <3

Fidelissa wsiego najpelszego! :) spełnienia marzeń, spokojnego porodu i szybkiego spotkania się z Bobaskiem :)

Lavendula, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    również proszę o troszkę słonka <3 :) jutro ślubujemy więc niech chociaz nie padaa <3

Fidelissa wsiego najpelszego! :) spełnienia marzeń, spokojnego porodu i szybkiego spotkania się z Bobaskiem :)

i Wam na Nowej Drodze :)

Jula222 lubi tę wiadomość

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na weekend też we Wrocku ale w szkole :P
    mieszkam 80km od Wrocławia i dziś też mnie pogoda nie rozpieszcza, właśnie z małych zakupów wróciłam żeby na jutro kanapki bylo z czym ogarnąć ;) bardzo pochmurno i co jakiś czas popaduje...

Fidelisa - serdeczności urodzinowe! :)

Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wszystkiego najsłodszego, spełnienia marzeń i dużo radości z ciąży i dzidzi!:)

Dziewczyny trzymam kciuki żeby wszystko się wyprostowało i było Was już tylko dobrze do końca!

Ja kwasu foliowego dodatkowo też już nie biorę, tylko to co jest w witaminkach.

U mnie macica sięga tak na palec nad pępek.
    Byłam w środę na wizycie, wszystko jest, potwierdziło się że będzie córeczka na 100%.:D Mała rośnie jak szalona, wyprzedziła prawie o dwa tygodnie wiek w stosunku do miesiączki.:)

Dużo słonka na weekend Wam życzę!:)

Madlen222, Lavendula, xpatiiix3, sylvi, Fidelissa lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

FideliSsa 100 lat!!! i łatwej ,nudnej drugiej połowy ciąży :D
    Nata trzymam kciuki żeby to zatrzymanie w szpitalu okazało się na wyrost i żeby wszystko było ok :D

Mamuśkom leżącym polecam takie ustrojstwo:
    30xh95k.jpg

Dziś do mnie przyszło i teraz leżenie nie wydaje mi się takie nieznośne ,nawet popracować mogę:D Od razu humor 100% lepszy.
    Choć minus taki że teraz będę wydawać fortunę na allegro:) bo na tablecie niewygodnie się tam buszuje

Rewolucja o której masz wizytę? bardzom ciekawa czy masz swoją dziewczynkę upragnioną:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 13:59

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ;--)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa spełnienia marzeń!

Nata czekam na pozytywne wieści. będzie dobrze :*

ja się zastanawiam czy aby nie kupić sobie tableta jakbym miała pilnowac dzidzi w nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 14:12

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie ustrojstwo pod laptoka :D ale drewniane z kratownicą pod spodem. Małż mi ostatnio regulował nóżki bo brzuch się nie mieścił :D mamy teraz ze 3cm luzu i można jak jest potrzeba sobie w łóżku się byczyć i skrobać :) także również polecam ;)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:

Jula wszystkiego naj na Nowej Drodze :)
    Pogodnych chwil:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały śpi, mała śpi :D sama nie wiem co by tu robić chyba się prześpimy razem :D Na razie lepiej z pęcherzem chociaż jeszcze jest wysiłek przy sikaniu :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja chyba tez się zdrzemne:) o ile dam rade:)
    Moja nie śpi, położyłam się na lewym boku ona była po prawej str i chyba jej sie nie spodobała pozycja mamusi bo kopala ile siły w nóżkach:) a jak leże na plecach dziecię spokojne:) ma charakterek :)
    Ja tez dziś chodze czesciej do kibelka i na mniejsze porcje;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajne mebelki dla maluchów

http://www.pinio.com.pl/oferta

Podoba mi się zwłaszcza kolekcja Barcelona i Marsylia :D

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje!! Z dzieckiem wsio orajt. Ma juz 310gramow, rozmiarowo zgadza sie wszystko z tyg coazy. Debil ten lekarz. Mam ochote mu zajebac ze tak powiem. Czuje sie bezpieczniej bo widzialam sie z moim prowadzacym i widzial opis usg itd wiec jest spoko. Ogolnie naly ma jakis zator w nerce, ale malutki i nie przejmowac sie tym. Nie chcialam tu zostawac no ale teraz nie licze sie ja tylko moje kochane malenstwo. Ogolnie to w szpitallu nie ma przychodni dlatego od razu przyjmuja na oddzial. Na serio walczylam ze soba i nie wiedzialam na co sie zdecydowac ale moj naz uznal zebym lepiej zostala. Przynajmniej zrobia mi kompleksowe badania, bo nawet tf 3 i 4 mi zbadaja a nie mialam tego wczesniej robionego. Ogolnie jest lepiej. Jest moja kolezanka tez na oddziale wiec.nie jest zle. Pogadac z kim mam:-) Fidellissa sto lat kochana!! No i mlodej,przyszlej zonie pogody na jutro.

Agusia ;), xpatiiix3, desou, mada_lena, Madlen222, RewolucjaSięDzieje, sylvi, Jula222, Eve, caśka lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ