X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    mi tez się wydaję, że to normalne jest ale oczywiście nie omieszkam nie zapytać lekarza

Daj znać Madlen co na to gin:) chociaż mysle, ze teraz bedzie nas ciagnąć z kazdej strony.

Pati a kopie cię czasem do środka? Czasem az w ok dupki czuje:) nie wspomnę o pęcherzu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 22:45

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście że dam:) spadam też spać, bo już nie wiem jak mam siedzieć/leżeć...a w łóżku zawsze wygodniej...do jutra dziewczęta:)

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Córeczke Dziewczyny:) Najważniejsze, że wszystkie są zdrowe:)
    Ja malo piszę bo mam ostry koniec w pracy, od 1 lipca wreszcie ruszam na zwolnienie, bo po co Młody ma śmigać do przedszkola w wakacje:)
    Nie moge doczekać się środy, wtedy mam usg połówkowe i może wreszcie dowiem się kto mieszka w moim brzuszku:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena no pewnie pisałam wcześniej że jakby w szyjke kopie czasem a odczuwam to jakby mi szyjka drżała w środku albo mnie że tak powiem nogą smyrała w pochwie xd takie dziwne uczucie :P A pęcherz mój to biedny czkawko zgrozo moja... :D hehe biegam wtedy co 10-15min siku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 22:52

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czasem tez tak czuje:) i jestem w szoku, ze takie maleństwo tak daje rade:)
    Nasze akrobatki:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest cud i wielkie szczęście, mnie to wszystko co raz to bardziej wzrusza, moja to już całymi dniami praktycznie kopie :P hehe i znowu czkawki dostała na noc cholercia hehe szybko nie zasnę :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie pozytywne uczucie naraz za jednego kopniaka:) magia<3
    Zaraz jej przejdzie i sie ululacie :) jakby nie patrzeć masz dwojeczke, która moze nie dać ci zasnąć;)

Eve powodzenia:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Marcelo śpi całe nocki bez pobudek ok.10-12h hehe zależy ile w dzień pośpi :) także grzeczne dziecko no i sam zasypia kładzie się i śpi hehe czasem jeszcze pogada coś albo przytuli się da buzi i zasypia kochane dziecko :)

mada_lena, Eve lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to Ty masz skarb nie dziecko, mój w tym wieku nie był samowystarczalny.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Paju Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tu My z dziś :)
    czyli rozpoczęcie 21 tyg :P

Połówkowe mamy dopiero jakoś na początku lipca ;/
    Już się nie mogę doczekać co się tam kryje !

23k21wl.jpg

a wagę mamy nadal na minusie.. ale od zeszłego tygodnia przybrał nam się kilogram..

xpatiiix3, Eve, sylvi, lkc, Reverie, Viviana, Madlen222, KUNIAK, anusiaa90 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj mam mam skarb :) kochany jest i sam je, tylko płynnym trzeba karmić, sam zasypia, mówi jak chce spać albo sam idzie sobie się położy (a jak chce żebym posiedziała z Nim w łóżku t przyjdzie za ręke weźmie i mówi mamo oć), mówi jak ma kupe bee albo fuj ,posprzątać potrafi zabawki po sobie, choc nie zawsze, zależy od humoru, sama jestem w szoku ,że taki mały a tak rozumie już dużo, no ale się go uczy tego wszystkiego więc sporo umie :) tylko urwis straszny jest lezie wszędzie hehe a jak coś chce to ostatnio wszystko na juz musi mieć, chyba ,że ma w zasięgu rąk to sam sobie pójdzie i weźmie, czasem picie w drugim pokoju leży np na łóżku u mnie to on do mnie mamo, pić, ja do niego żeby sobie poszedł i przyniósł ,że w naszym pokoju picie w lóżku u mamy, to grzeczny dzieciak pójdzie i sobie się napije tak samo ze smokiem czasem się zapytam gdzie smoczek Twój pójdzie i przyniesie albo szuka tam gdzie zgubił i mówi mamo ni ma tak fajnie ramionkami wzrusza, ale mógłby jeszcze na nocnik siadać hehe chociaż nie powiem dzisiaj zrobił postępy pierwszy raz usiadł sam z własnej woli na nocnik oczywiście w ubraniu a wcześniej nie chciał wcale :P sorki za off topic, ale jakoś wylewna ostatnio jestem :) Tyle, że to wszystko co robi to raczej jest adekwatne do wieku bo większość dzieci w jego wieku juz takie rzeczy robi i nie uważam tego za coś wyjątkowego, chociaż nie powiem świetny egzeplarz mi się trafił ,bo i nei płaczący, oby Neluś taka była jak starsz brat :P

O wstał i poszedł sobie przez sen przed chwilą mój lunatyk xD udał mi się synek, nie powiem, no ale wiadomo dla każdej matki jej dziecko jest idealne :)

Paju świetny brzuszek :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 23:52

Eve, Paju lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bardzo długo miał problemy z zasypianiem samodzielnym i przesypianiem nocy, ale też długo był na cycu, więc o niego się awanturował. Reszty szybko się uczył i chciał robić sam.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mój normalny jest, ale czasem takie myśli mam ,że jak którejś koleżanki w tym samym wieku dziecko umie coś tam a mój nie to że coś nie tak jest ale w sumie każde dziecko w swoim czasie coś zaczyna robić ten i tak mądry chłopak jest, więc nie narzekam, bo i szybko się uczy :) Mój cyckał tylko 8 miesięcy potem zero mleka ani mm ani cyc z dnia na dzień rzucił od tamtej pory wcina serki jogurty itd :P

No dobra spadam ja spać chociaż koleżance czkawka przeszła to chwil spokoju i dalej po pęcherzu chyba sobie poduchę ugniata koleżanka :P

Kolorowych :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 00:35

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tu cipuch, że trzeba przełamać tą różową aurę :D ja stawiam u siebie na dwa jojeczka i sisiora :D mam już jedną dziewuchę w domu 8 letnią i już wysiadam, potrzebuję odmiany :P

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    210bu6c.jpg
    zastanawiam się co to jest pod brzuszkiem dwie kuleczki i jakby precik. czy to jest to co mysle, czy akurat zbieg okolicznosci i to jakas czesc nogi. Choć jak dla mnie bardzo przypomina chłopiecy osprzęcik

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No i kopiemy sobie znowu moja kochana jak to mnie uspokaja jak ona tak słodkie kopie :D tylko szkoda, że tak nisko, bo aż pod gumką od majtek samo nad kością łonową... :(

Pati, mnie tez, ale lekarka mowila, ze nie ma czym sie przejmowac. czasem dostane kiksa pod pepkiem, zalezy jak przeplynie, ale glownie pod linia majtek i lekko nad. Poki szyjka jest OK - moze kopac i w kolanie;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z Wami z ocp...po wpisie ze mialyscie bole w.szyjce i ze to zagraza porodem czy cos, postanowilam skonsultowac moje napieranie na szyjke i klucia. Wpadlam "na chwile" i zostalam. Szyjak zamknieta itd, tetba mlodego jest, ale te lekkie pobokewania to jakies zagrozenie i kazali mi zadecydowac czy zostaje czy nie. Wolalam zostac. Dostajemy nospe, luteinke i pigule dowciapna bi mialam kucia i to infekcja. Dzisiaj komplet badan i usg. Ordynator mnie wymacal i mowi tak " cos jest nie tak, jak dla mnie to jest 16 tydz a nie 20" no ja pierdykam i jak ja mam teraz w spokoju czekac na to usg?????? Pozdrawiam Was moje kochane. Trzymajcie kciuki za.mojego babelka.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata to trzymam mocno kciuki za fałszywy alarm.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki cały czas was podczytuje i ciesczę się, że u was i waszych maluchów wszystko dobrze. My też mamy się dobrze ja tylko walczę z wysoki ciśnieniem z mojego Miłoszka też zrobiła się córunia :) szaaał:D Dzisiaj jadę na różowe zakupy:)

Ale tak z innej beczki, nie chcę abyście odebrały to jako jakąś reklamę czy narzucanię się. Poniżej wklejam link do stronki siepomaga.pl 3 letni Synek mojej znajomej dostał ostatnią szansę na walkę z rakiem, bo w Polsce już dawno go przekreślili:( Kwota do operacji jest kolosalna ale, jak wiemy marzenia się spełniają. My jako przyszłe matki wiemy jak ważne i cenne jest dla nas życie i zdrowie naszego dziecka. Monika (którą osobiście znam) mama Wiktorka robi wszystko aby ratować życie swojego synka
    Kochane każda złotóweczka jest tutaj cenna ! Jeżeli któraś z was miałaby ochotę wesprzeć Wiktorka,będę bardzo wdzięczna :)
    Pozdrawiam:)
    Oto link:
    http://www.siepomaga.pl/f/fundacja-siepomaga/c/1508

KocieOczy, xpatiiix3, Isia14, KUNIAK lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby bo chce do domu!!!

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ