X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    mi tez się wydaję, że to normalne jest ale oczywiście nie omieszkam nie zapytać lekarza

Daj znać Madlen co na to gin:) chociaż mysle, ze teraz bedzie nas ciagnąć z kazdej strony.

Pati a kopie cię czasem do środka? Czasem az w ok dupki czuje:) nie wspomnę o pęcherzu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 22:45

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście że dam:) spadam też spać, bo już nie wiem jak mam siedzieć/leżeć...a w łóżku zawsze wygodniej...do jutra dziewczęta:)

mada_lena lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Córeczke Dziewczyny:) Najważniejsze, że wszystkie są zdrowe:)
    Ja malo piszę bo mam ostry koniec w pracy, od 1 lipca wreszcie ruszam na zwolnienie, bo po co Młody ma śmigać do przedszkola w wakacje:)
    Nie moge doczekać się środy, wtedy mam usg połówkowe i może wreszcie dowiem się kto mieszka w moim brzuszku:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena no pewnie pisałam wcześniej że jakby w szyjke kopie czasem a odczuwam to jakby mi szyjka drżała w środku albo mnie że tak powiem nogą smyrała w pochwie xd takie dziwne uczucie :P A pęcherz mój to biedny czkawko zgrozo moja... :D hehe biegam wtedy co 10-15min siku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 22:52

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czasem tez tak czuje:) i jestem w szoku, ze takie maleństwo tak daje rade:)
    Nasze akrobatki:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest cud i wielkie szczęście, mnie to wszystko co raz to bardziej wzrusza, moja to już całymi dniami praktycznie kopie :P hehe i znowu czkawki dostała na noc cholercia hehe szybko nie zasnę :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie pozytywne uczucie naraz za jednego kopniaka:) magia<3
    Zaraz jej przejdzie i sie ululacie :) jakby nie patrzeć masz dwojeczke, która moze nie dać ci zasnąć;)

Eve powodzenia:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Marcelo śpi całe nocki bez pobudek ok.10-12h hehe zależy ile w dzień pośpi :) także grzeczne dziecko no i sam zasypia kładzie się i śpi hehe czasem jeszcze pogada coś albo przytuli się da buzi i zasypia kochane dziecko :)

mada_lena, Eve lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to Ty masz skarb nie dziecko, mój w tym wieku nie był samowystarczalny.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Paju Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tu My z dziś :)
    czyli rozpoczęcie 21 tyg :P

Połówkowe mamy dopiero jakoś na początku lipca ;/
    Już się nie mogę doczekać co się tam kryje !

23k21wl.jpg

a wagę mamy nadal na minusie.. ale od zeszłego tygodnia przybrał nam się kilogram..

xpatiiix3, Eve, sylvi, lkc, Reverie, Viviana, Madlen222, KUNIAK, anusiaa90 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj mam mam skarb :) kochany jest i sam je, tylko płynnym trzeba karmić, sam zasypia, mówi jak chce spać albo sam idzie sobie się położy (a jak chce żebym posiedziała z Nim w łóżku t przyjdzie za ręke weźmie i mówi mamo oć), mówi jak ma kupe bee albo fuj ,posprzątać potrafi zabawki po sobie, choc nie zawsze, zależy od humoru, sama jestem w szoku ,że taki mały a tak rozumie już dużo, no ale się go uczy tego wszystkiego więc sporo umie :) tylko urwis straszny jest lezie wszędzie hehe a jak coś chce to ostatnio wszystko na juz musi mieć, chyba ,że ma w zasięgu rąk to sam sobie pójdzie i weźmie, czasem picie w drugim pokoju leży np na łóżku u mnie to on do mnie mamo, pić, ja do niego żeby sobie poszedł i przyniósł ,że w naszym pokoju picie w lóżku u mamy, to grzeczny dzieciak pójdzie i sobie się napije tak samo ze smokiem czasem się zapytam gdzie smoczek Twój pójdzie i przyniesie albo szuka tam gdzie zgubił i mówi mamo ni ma tak fajnie ramionkami wzrusza, ale mógłby jeszcze na nocnik siadać hehe chociaż nie powiem dzisiaj zrobił postępy pierwszy raz usiadł sam z własnej woli na nocnik oczywiście w ubraniu a wcześniej nie chciał wcale :P sorki za off topic, ale jakoś wylewna ostatnio jestem :) Tyle, że to wszystko co robi to raczej jest adekwatne do wieku bo większość dzieci w jego wieku juz takie rzeczy robi i nie uważam tego za coś wyjątkowego, chociaż nie powiem świetny egzeplarz mi się trafił ,bo i nei płaczący, oby Neluś taka była jak starsz brat :P

O wstał i poszedł sobie przez sen przed chwilą mój lunatyk xD udał mi się synek, nie powiem, no ale wiadomo dla każdej matki jej dziecko jest idealne :)

Paju świetny brzuszek :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 23:52

Eve, Paju lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bardzo długo miał problemy z zasypianiem samodzielnym i przesypianiem nocy, ale też długo był na cycu, więc o niego się awanturował. Reszty szybko się uczył i chciał robić sam.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mój normalny jest, ale czasem takie myśli mam ,że jak którejś koleżanki w tym samym wieku dziecko umie coś tam a mój nie to że coś nie tak jest ale w sumie każde dziecko w swoim czasie coś zaczyna robić ten i tak mądry chłopak jest, więc nie narzekam, bo i szybko się uczy :) Mój cyckał tylko 8 miesięcy potem zero mleka ani mm ani cyc z dnia na dzień rzucił od tamtej pory wcina serki jogurty itd :P

No dobra spadam ja spać chociaż koleżance czkawka przeszła to chwil spokoju i dalej po pęcherzu chyba sobie poduchę ugniata koleżanka :P

Kolorowych :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 00:35

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tu cipuch, że trzeba przełamać tą różową aurę :D ja stawiam u siebie na dwa jojeczka i sisiora :D mam już jedną dziewuchę w domu 8 letnią i już wysiadam, potrzebuję odmiany :P

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    210bu6c.jpg
    zastanawiam się co to jest pod brzuszkiem dwie kuleczki i jakby precik. czy to jest to co mysle, czy akurat zbieg okolicznosci i to jakas czesc nogi. Choć jak dla mnie bardzo przypomina chłopiecy osprzęcik

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No i kopiemy sobie znowu moja kochana jak to mnie uspokaja jak ona tak słodkie kopie :D tylko szkoda, że tak nisko, bo aż pod gumką od majtek samo nad kością łonową... :(

Pati, mnie tez, ale lekarka mowila, ze nie ma czym sie przejmowac. czasem dostane kiksa pod pepkiem, zalezy jak przeplynie, ale glownie pod linia majtek i lekko nad. Poki szyjka jest OK - moze kopac i w kolanie;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z Wami z ocp...po wpisie ze mialyscie bole w.szyjce i ze to zagraza porodem czy cos, postanowilam skonsultowac moje napieranie na szyjke i klucia. Wpadlam "na chwile" i zostalam. Szyjak zamknieta itd, tetba mlodego jest, ale te lekkie pobokewania to jakies zagrozenie i kazali mi zadecydowac czy zostaje czy nie. Wolalam zostac. Dostajemy nospe, luteinke i pigule dowciapna bi mialam kucia i to infekcja. Dzisiaj komplet badan i usg. Ordynator mnie wymacal i mowi tak " cos jest nie tak, jak dla mnie to jest 16 tydz a nie 20" no ja pierdykam i jak ja mam teraz w spokoju czekac na to usg?????? Pozdrawiam Was moje kochane. Trzymajcie kciuki za.mojego babelka.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata to trzymam mocno kciuki za fałszywy alarm.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki cały czas was podczytuje i ciesczę się, że u was i waszych maluchów wszystko dobrze. My też mamy się dobrze ja tylko walczę z wysoki ciśnieniem z mojego Miłoszka też zrobiła się córunia :) szaaał:D Dzisiaj jadę na różowe zakupy:)

Ale tak z innej beczki, nie chcę abyście odebrały to jako jakąś reklamę czy narzucanię się. Poniżej wklejam link do stronki siepomaga.pl 3 letni Synek mojej znajomej dostał ostatnią szansę na walkę z rakiem, bo w Polsce już dawno go przekreślili:( Kwota do operacji jest kolosalna ale, jak wiemy marzenia się spełniają. My jako przyszłe matki wiemy jak ważne i cenne jest dla nas życie i zdrowie naszego dziecka. Monika (którą osobiście znam) mama Wiktorka robi wszystko aby ratować życie swojego synka
    Kochane każda złotóweczka jest tutaj cenna ! Jeżeli któraś z was miałaby ochotę wesprzeć Wiktorka,będę bardzo wdzięczna :)
    Pozdrawiam:)
    Oto link:
    http://www.siepomaga.pl/f/fundacja-siepomaga/c/1508

KocieOczy, xpatiiix3, Isia14, KUNIAK lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby bo chce do domu!!!

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ