X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka no to zdolna babka z Ciebie :) hihi

A ja nawet nie wiem jeszcze jaki wózeczek :P ale chcę nowy kupić :)

Nata i ja nie biorę już nospy od paru dni i świetnie się czuje doszłam do wniosku ,że skoro twardnienia już sporadycznie i wsio odeszło to po co mi się truć :)

Kangurzyce moje, wiecie co przepraszam trochę zjadę z tematu a propo któraś z Was też może ma problem z nieproszonymi goścmi z tyłu, a przy tym może problem z bolesnym wypróżnieniem..? Mi się porobiło w pierwszej ciąży i do tej pory się ciągnie ale w sumie tylko po porodzie miałam straszne koszmary w toalecie i łzy jak grochy... teraz lepiej ale samo w sobie przeszkadza czasem, no i położna mi poleciła proktis M i jak ręką odjął jeden zginął po pierwszej dawce, stosuje dalej może wsio zniknie mi cudownie by było :) także polecam, bo na serio działa i można teraz używać Go, bo pytałam ginka :)

Madlen a z tymi mdłościami to możliwe jest chyba o mam koleżankę która dopiero po 15 tyg miała i jak się zaczęło tak prawie do końca i to również bliźniaki ale jednojajowe chłopcy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 14:09

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jeśli chodzi o wypróżnianie i sprawy z tyłu to nie mam żadnych problemów, na razie...hehe....

Jejq nie strasz mnie, mam nadzieję, że nie będą mnie męczyły mdłości do końca...masakra....
    Ja w ogóle jakoś apetyt ostatnio straciłam, chce mi się jeść ale tylko kfc, a tu takie jest drogie, że raczej muszę sobie odpuszczać bo kubełek hot wingsów ten średni kosztuje 30 euro...więc same rozumiecie...
    Natomiast nei mam ochoty na nic innego ;(

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen a Leroy Merlin? Moze tam znajdziesz karnisz.
    Viviana u mnie tez dzis zapiekanka makaronowa z brokułami i duuuuzo czosnku;) mniam
    Deser sie piecze, oby wyszło ciągnące w środku !

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie jakby sie cos dziac zaczelo to mnir nie przyjma wtedy. Pogody i tak nie ma to jakos az tak bardzo przykro nie jest. Tylko tyle ze nie lubie tak sie lenic. Lekarz powiedzial zeby nie smarowac brzucha bo skurcze sie wywoluje..ogolnie to oddzial oceniam super. Mamy plaski tv,20kanalow,lazienke, lozko na pilota :-) normalne spa ;-)jeszcze tylko niedziela i mam nadzieje do domku.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Madlen a Leroy Merlin? Moze tam znajdziesz karnisz.
    Viviana u mnie tez dzis zapiekanka makaronowa z brokułami i duuuuzo czosnku;) mniam
    Deser sie piecze, oby wyszło ciągnące w środku !

To mamy te same smaki u mnie też z brokułami i z sosem czosnkowym własnej roboty a czosnku napchałam sporo :)

mada_lena lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz Madlen hehe każda kobieta różnie przechodzi może to przejściowe :) Oby.. :P
    No ja tam z wypróżnianiem się teraz nie mam problemów, ale chodzi mi o to ,że ten lek pomaga na pozbycie się lokatorów z tyłu hehe wole zapobiegać niż znowu potem po porodzie płakać, że musze na kibelek iść... uwierz to co przeszłam to był koszmar... i krwawa masakra.. ;/ nikomu nie życzę, dla tego uczulam by zwalczyć problem w zarodku niż później jak już jest gorzej... Wiadomo ucisk już większego dzidziusia i poród naturalny robią swoje :)

Nata no to faktycznie jak w hotelu hehe u mnie patologia i położnictwo jakiś czas nei remontowane źle nie jest ale porodówka jak z angielskiej wersji porodówki prawie wygląda :D

Brokuł tak, bo tez uwielbiam, ale dla kalafiora powiem nie, po wczoraj jak mi wydęło żołądek i mnie bolał to podziękuję, jeszcze to że non stop bekałam i pierdziałam to komedia, Marcel tylko się śmiał i mnie naśladował ahahaah no mówię prawdziwy synek mamusi, cham taki mały heheh ale ja córeczka tatusia więc wiadomo po kim to mamy.. Marcel ma nawet taki sam tyłek jak mój ojciec identyko, nawet się śmiał dziadko ,że przegroda na tyłku krzywa po Nim u wnusia :D ciekawe jak Neli będzie wyglądała hehe czy coś po dziadkach odziedziczy, obie nie uszy i nos (chodzi o Radka stronę, bo kulfony mają ogromne jak psy gończe i mocno odstające uszy xD ) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 14:32

mada_lena, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie piję bezalkoholową bawarię (mężuś kupił) i powiem Wam, że smakuje jak prawdziwe:) jejq jak ja się stęskniłam za smakiem piwa:)

Nata czy to znaczy, że nie wolno się za brzuch w ogóle trzymać? i masować? ja właśnie tak słyszałąm, ale tu w Holandii to kwestionują...

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie na co wpadłam teraz? że może mi niedobrze bo biorę żelazo teraz... i faktycznie od 3 dni biorę żelazo i od tych 3 dni nie czuję się za dobrze...
    Bierzecie też żelazo?

relgh3714vlmssyj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakaś bzdura z tym głaskaniem, no jak tu nie pieścić maleństw... a ubrania jak się ocierają o skórę w takim razie też powinny być zagrożeniem

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się wydaję tak, ale moja kumpela jak dostałą w 20tc rozwarica i skurczy to lekarz powiedział jej w szpitalu że kategorycznie ma nie trzymać się za brzuch...bo to powoduje skurcze... ale mówię tu w Holandii to się śmieją z tego...

relgh3714vlmssyj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby tak miało być to każda kobieta powinna poronić :D

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/bodzce-zewnetrzne-mile-i-nieprzyjemne-czylico-dziecko-w-brzuchu-lubi-czego-nie-znosi_36639.html

http://manchester.green-surgery.com/a1320423859pol-Kontakt-z-dzieckiem-w-okresie-prenatalnym.html

Więc nie ograniczajmy się dotykaniem i naciskaniem :)

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Lekarz powiedzial zeby nie smarowac brzucha bo skurcze sie wywoluje.

3 lekarzy mi powiedziało, że to kompletna bzdura. Masowanie przez masażystę może wywołać skurcze, ale nie smarowanie balsamem czy delikatne głaskanie...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    wiecie na co wpadłam teraz? że może mi niedobrze bo biorę żelazo teraz... i faktycznie od 3 dni biorę żelazo i od tych 3 dni nie czuję się za dobrze...
    Bierzecie też żelazo?
    biorę - nie jest mi niedobrze, wręcz przeciwnie, i perystaltyka cudowna:) ale to zależy jakie tabletki. mój mąż brał takie po których moze mdlić.
    od luteiny często mdli.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Bierzecie też żelazo?

Masakra ja biorę i źle się po nim czuję, prosze gienka by mi zmienił, ale to jakaś duża dawka a ja mam niskie Hb i narazie muszę się męczyć.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No js tez uwazam ze to bzdura i wcieram balsam. Rano jak mnie zapytal to myslalam ze powie cos w stylu no"ladny ma pani brzuszek" a ten wyjebal z tekstem o skurczach hehhehe. Ja mowie ale ja skurczy nie mam a lekarz do mnie a chce pani miec? Komedia. Lokatorzy w sensie hemoroidy Patunia tak??ja mam jakiegos chyba ale maly jest i to od paru lat,przy wysilku wyskakuje troszke. Wiec.moze zakupie.to cudo co mowilas :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Viviana, czyli to jednak nie są mdłości ciążowe tylko mdłości pożelazowe :P blee.....

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/bodzce-zewnetrzne-mile-i-nieprzyjemne-czylico-dziecko-w-brzuchu-lubi-czego-nie-znosi_36639.html

http://manchester.green-surgery.com/a1320423859pol-Kontakt-z-dzieckiem-w-okresie-prenatalnym.html

Więc nie ograniczajmy się dotykaniem i naciskaniem :)

kochana to jest cytat z tego co przesłałaś:
    "Dlatego kobietom w ciąży zaleca się dotykanie, głaskanie czy masowanie brzucha, pod warunkiem, ze nie występują do tego medyczne przeciwwskazania."

czyli jednak mogą być jakieś pzeciwwskazania...

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata tak właśnie o hemoroidy chodzi ja mam zewnętrze chyba 5 było a zostało 3.. :P a wcześniej nic mi nie pomagało, ale jak dzięki temu mam się pozbyć tego cholerstwa to lepiej teraz niż znowu po porodzie sie męczyć :)

ooooooo faktycznie magnez i żelazo mogą wywoływać mdłości najlepiej w trakcie posiłku je brać :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zakaz nawet lekkiego dotykania brzucha, ostatnio mówiła mi o tym pielęgniarka, potem gin na wizycie a teraz w szpitalu ordynator.

Mam wizytę we wtorek, brzuch napina się niemiłosiernie, mam nadzieję, że nie ciągnie szyjki :/

‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ