Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A na tą sukienusie poluje
http://allegro.pl/roz-56-hm-sukienka-body-tiul-nowa-i4352073748.html
No właśnie o to chodzi, ale jeżeli ktoś ma się czuć bezpiecznie ,bo np śpi jak kamień, albo dziecko w swoim pokoiku to wiadomo po co się stresować, ale też nie można fisiować na punkcie śmierci łóżeczkowej, bo sobie można wykrakać, ja w nocy jak Marcyśko np na chwile oddechu nie łapał ale to parę góra parenaście sekund dmuchnęłam mu na buzie i wsio ok było ,tyle ,że za każdym razem się budziłam przy takich akcjach bo spał w łóżeczko dosłownie obok mojego łóżka albo ze mną a jakiś alarm nie potrzebnie pewnie stresu dla mnie i dziecka by narobiłWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 22:59
Madlen222 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
hehe czekam na razie ile podbiją heheh jeszcze trzy dni ale wydaje się ,że faktycznie nowa jak piszę, ewentualnie może z raz założona
babcia powiedziała, że mam fisia już na punkcie ciuszków dla córy jak ciotka hehe a ta wiecznie siostrze ciuchy kupuje w części nawet młoda nie chodzi, liczę ,że jak im się uda, oby syna, to ja wsio odziedzicze po Ameli dla Neli hehe
ja coś czuje że też nakupimy, a ja połowy nawet nie założę małej znając życie
Livia
Nela
Marcel
-
Co za dzien, strasznie sie czuje, pojechalam na pogotowie i zostalam na obserwacji. Na szczescie z moim serduszkiem wszystko dobrze, choc nadal nie wiem czy to on czy ona.
Ostatnio mialam zbyt duzo na glowie i wyszlo.
A i chcialam Was zapytac, co pomyslalybyscie na moim miejscu. W piatek bylam umowiona na wizyte na usg 4D prywatnie. Koszt 250 zl. Maz bardzo dlugo pracuje wiec bardzo spieszyl sie zeby ze mna pojechac. A ze mamy prawie 40 km to dojechalismy ok 10 po a 15 po siedzielismy juz na korytarzu. W srodku byla juz pacjentka i wyszla 40 min po naszym przyjezdzie, podobno byla umowiona po mnie. Lekarz po chwili wychodzi i mowi ze spoznilismy sie a on sie spieszy i musi jechac. Prosze umowic sie za tydzien.
I jak tu sie nie stresowac kiedy takim hu...wogole nie zalezy na pacjencie.
Poszlybyscie do niego za tydzien?
A teraz ide spac, musze byc wypoczeta i musza mnie jutro wypuscic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 23:32
-
asia a co się stało z sercem , że aż na pogotowie pojechałaś?
A co do lekarza to ja już bym do niego nie poszła, taka jestem... Skoro tak podchodzi do pacjentów to badania chyba też robi na odwal...z resztą mało jest innych lekarzy? i powiem Ci że 250zł to jakoś drogo. W szczecinie płaciłam 150zł za jedno dziecko i to bardzo dokładne badanie było i super lekarz...lepiej idź do innego a nie do takiego gbura... -
Jeju a ja nie spie już od 3 i nie wiem co ze sobą zrobić..
Co do monitora oddechu to ja na pewno kupie.. Mój M od samego początku się upadł wiec mamy na liście rzeczy niezbędnych
Asia u nas w bielsku takie USG 100-150zl wiec ja bym poszukala innego lekarza.. Bez łachy.. Ciekawe czy tez byłby taki mądry jakby on się delikatnie spóźnił..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 05:01
-
caśka wrote:może zagrożone ciąże mają przeciwskazania.. ale prowidłowo rozwijająca się ciąża bez problemów myśle, że nie powinna mieć jakichkolwiek przeciwskazań. Trzeba pieścić maleństwo od fasolki
ceśka pozwole się nie zgodzić - moja poprzednia ciąża też była prawidłowa, wszystko pięknie super aż nagle okazało się że mam rozwarcie ni stad ni z owąd więc ja radzę uważać - ale każdy robi co uważa i decyduje ryzykuje za siebie -
Witam nad rańcem
Hehehe Marceluch podniósł dupkę z łóżka a ja zaraz hehe lenistwo się załączyło.. A jutro EGZAMIN aaaa dobrze ,że tylko ABCD hehehe bo tak mi sie myśleć nie chce, gorzej będzie 3 lipca na praktycznym... ;oo Póki co nawet stresa nie mam, bo ten to pikuś będzie, na szczęście praktyczny mam po drugiej stronie ulicy 5min od domuhihi
Livia
Nela
Marcel
-
Jeśli chodzi o ciuchy ja polecam sklep www.endo.pl ja tylko tam kupuje bluzeczki dla mej córci od wielu lat i z ręką na sercu mogę powiedzieć, że materiał jest nisamowiy, nie dość że przyjemny w dotyku, taki puchaty i aksamitny, to jeszcze jakość uszycia zajebiaszcza. Pierwszą rzecz jaką zakupiłam pamiętam skomentowałam łaaaaaał i ja dopiero teraz dowiaduje się o tym sklepie. W promocji naprawdę można kupić tanio. A kurtka zimowa jest tak uszyta, do tego ma atłasik pod spodem, a materiał z jakiego uszyta jest bije na łeb na szyje nawet najlepsze martki ubrań... polecam.
Do tego oryginalne wzory na koszulkach z fajnymi motywami i napisani i nie jakieś tanie prasowanki tylko porządne.RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
i mój ulubiony zestawik dla bąbelka http://endo.pl/zestaw/p1049.xml?cid=3074
A i zapomniałam dodać, że nie niektórych miastach (lista jest chyba gdzieś na stronie) są już sklepy stacjonarne gdzie można wejść i pomacać przed zakupema do tego jest punkt przeróbki, jeśli coś nie pasuje jest za duże pani w ramach zakupu dopasuje ubranko na miejscu, podwinie albo zwęży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 09:07
-
Madlen222
Moze zle sie wyrazilam bo myslalam o dziecku, dobrze ze wszystko ok.
A zaczelo sie w srode kiedy otwieralam swoj sklep sezonowy. Chcialam dziewczyny wszystkiego nauczyc i zbyt duzo obowiazkow na siebie wzielam. W czwartek rano jeszcze bylo slabo, pozniej juz dobrze i myslalam ze minie. W piatek rano meczyly mnie biegunki i trzyma do teraz
Zaniedbalam diete, nie mialam czasu porzadnie zjesc, jeszcze tez glupek - lekarz mnie zdenerwowal. A teraz czekam na wyniki badan i to moze byc jakas anemia, mam nadzieje ze nic grozniejszego.
Ale jest jeden plus tego wszystkiego, ostatnio nie mialam czasu zeby wsluchac sie w moje dzieciatko a teraz jak tak leze to co chwile sie odzywa
-
No kochana ja tez myslalam ze mnie wypisza zaraz no ale przynajmniej tutaj odpoczne bo takto ciagle w biegu. Ja detektor.kupuje na 1000% bo mojej kolezanki corce uratowal zycie, no i ja bede spokojniejsza. Moze uzywki poszukaj albo z PL zamow u nas sa po 250zl wiec za dwa masz 500. Mozesz zobaczyc tez taki przypinany snuza hero ile kosztuje. W nocy bylo u nas ciekawie dwojka dzieci.sie urodzila
-
Hej mamusie
U nas dzis pada, ale mnie to nie przeszkadza:) mam dzis ochote leżeć i nic nie robić
Pati sukienka śliczna, ja znalazłam na all zestaw wyprawkę dla niuni licytacja trwa a cena rosnie i rosnie, ale ciuszki sa naprawde śliczne i nowe.
Ja tez kupuje monitor oddechu. Cena nie jest jakas zaporowa, moze uratować życie, a potem mozna sprzedać.
Mała po śniadaniu bryka i bryka:)
http://allegro.pl/50-68-cudo-wyprawka-dla-corci-jesien-zima-nowe-i4341310671.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 10:05
-
Madlen222 wrote:dziewczyny a czy Wy faktycznie uważacie że detektor oddechu jest taki bardzo niezbędny? pytam, bo ja musiałabym na dwójkę zapłacić 1000zł i nie wiem czy to jest bardzo potrzebne...bo tak sobie myślę, czy to za dużo w tym marketingu czasem nie ma, kiedyś takiego czegoś nie było i było dobrze, jak pytałam moich koleżanek to też żadna tego nie kupowała bo twierdzą, że to dodatkowy bajer tylko...nie wiem już sama co myśleć...
Moim zdaniem obowiązkowy.Śmierć łóżeczkowa najczęściej występuje do 6mieś.życia dziecka,później ryzyko maleje.Przyczyny są nieznane a do czynników ryzyka należą m.in ciąża mnoga i wcześniactwo. Jak maluch przestanie oddychać nawet tego nie zauważysz. -
No cudowne rzeczy w tej wyprawce
hehe my to po śniadanku, cukier idealny można powiedzieć bo 120 a w skład śniadanka weszła szklanka kakao nesquik mała kawka z mleczkiem i półtorej parówki bułeczka, uważam ,że to chore trochę z tymi cukrami ,bo mi sie one nie unormują nawet jak trzymam diete ostatnio wpierdzieliłam pół worka cukierków i po godzinie i nawet po 2 miałam tylko ok.110 cukier więc mówię, tarczyca robi swoje, a nie żadna cukrzyca ciążowa.. i tak będą skakać chociaz teraz już nie tak bo wyniki z tarczycy są świetne tsh w ciągu 2 tyg z 0,0034 podskoczyło do 0,6088Livia
Nela
Marcel
-
No właśnie na początku tragedia była brałam thyrozol bo żołądek bolał i zgage ciągle miałam po Nim później zaszłam w ciążę w 6 tyg wprowadziliśmy thyrosan po którym czułam się ok ale mimo dawki 60mg nie dużo się podniosło tsh, a od 14tyg znowu thyrozol i jeszcze 3 tyg temu 0,0034 a teraz nagle 0,6088... leklarka sie zdziwiła strasznie ,że nagle taki skok i szybko zmniejszyła dawkę leków i najprawdopodobniej dlatego waga skoczyła mi tak, bo 3kg w ciągu miesiąca
hehe
Mój Marcyśko znalazł moją opaskę z wieczoru panieńskiego i na głowę i szyje zakłada heheh udane dziecko jak nie torebki to opaski nosiOooo jaki kochany mówi cały czas do Neli Iga i do brzuszka i na zdjęcie pokazuje ,że Iga hahah i pokazuje ,że opaska dla niej będzie hehe
Jako tako tej diety nie trzymam zbytnio bo ona mi nic nie daje i tak cukry skaczą góra dół mogę np najeść się i cukier spada zamiast rosnąć a mogę np zjeść pół paczki ryżu samego albo piersi z kurczaka kawałek pieczonej i sruuuuuuuuuuuu w górę leci do 140 np a innym razem nic nie jest po takim jedzeniuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 10:54
Livia
Nela
Marcel