X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie bez leków pomimo trochę podwyższonego ft4.I strach ,że jednak będę musiała brać to cholerstwo.Zobaczymy w poniedziałek. Pati a ta waga to na pewno po lekach. U mnie na metizolu 20 kg w rok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 10:52

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Hej dziewczyny, ja dziś czuję się całkiem ok, oczywiście na no-spie.

Dziś mąż wstał pyta się w ile czasu sie umaluje i ubiorę, a ja teraz potrafię w 15 minut się obrobić to zabrał mnie na oglądanie wózków.

Dla mnie Bebetto Luca !!! Oglądaliśmy inne z Bebetto i cała seria świetna, oglądalam Tako, Babyactive i inne, też fajne, ale za ciężkie na IV piętro z moją dyskopatią. No i łóżeczko tylko białe, są śliczne :) Także już postanowione co bierzemy. Myślałam tez o Camarelo, ale pani nam odradzała.

No i odpoczynek bo trochę ruchu dziś było, a na obiadek zachcianka - zapiekanka makaronowa.

A dlaczego odradzala camarelo? Ja wlasnie o tym mysle.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojeju, a ja wcześniej chudłam i przy tym skoku nagle tak podskoczyła waga :P ale będzie git :D hehe no u mnie ft4 na początku ponad 11 było a tsh 0,0001 także leki coś dają z drugim trymestrem się poprawiło (ft3 i 4 w normie przy dolnej granicy wręcz, że prawie już w niedoczynność lekarka mówiła przechodzi), ale kazali się przygotować na nagły ostry spadek albo wzrost zaraz po porodzie znowu, że będzie kryzys, mam tylko taką nadzieję,że dostanę takie leki bym mogła karmić ,bo nie wyobrażam sobie nie karmić piersią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 10:58

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Iga to śliczne imię dla dziewczynki. Sama bym tak nazwała gdybym wcześniej miała dziewczynkę. A tak to mam Igora. :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa Dla Nas będzie Nela ale jak dla Marcysia się podoba to może na drugie damy Iga jeżeli będzie tak do końca mówił i się nie przyzwyczai do Neli :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Co za dzien, strasznie sie czuje, pojechalam na pogotowie i zostalam na obserwacji. Na szczescie z moim serduszkiem wszystko dobrze, choc nadal nie wiem czy to on czy ona.
    Ostatnio mialam zbyt duzo na glowie i wyszlo.
    A i chcialam Was zapytac, co pomyslalybyscie na moim miejscu. W piatek bylam umowiona na wizyte na usg 4D prywatnie. Koszt 250 zl. Maz bardzo dlugo pracuje wiec bardzo spieszyl sie zeby ze mna pojechac. A ze mamy prawie 40 km to dojechalismy ok 10 po a 15 po siedzielismy juz na korytarzu. W srodku byla juz pacjentka i wyszla 40 min po naszym przyjezdzie, podobno byla umowiona po mnie. Lekarz po chwili wychodzi i mowi ze spoznilismy sie a on sie spieszy i musi jechac. Prosze umowic sie za tydzien.
    I jak tu sie nie stresowac kiedy takim hu...wogole nie zalezy na pacjencie.
    Poszlybyscie do niego za tydzien?
    A teraz ide spac, musze byc wypoczeta i musza mnie jutro wypuscic.
    no nie wiem czy to lekarza wina, ze sie spoznilas (jakikolwiek powod by to nie byl). to chyba normalne, ze jak pacjentki umowionej na godzine nie ma to nastepna wchodzi...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    A dlaczego odradzala camarelo? Ja wlasnie o tym mysle.

Ja tez byłam nastawiona na Camarelo, w jednym sklepie Pani odradzała, powiedziała, że zrezygnowała ze współpracy, ale nie argumentowała dlaczego, w drugim sklepie Pani powiedziała, że ten producent jest krótko na rynku, że to duże wózki, gondola dla mnie byłaby za duża, że oni stawiają na rynek ukraiński, i że mieli dużo reklamacji i trwały dłużej dlatego wycofali ze sklepu wózki Camarelo.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja nie rozumiem tylko tego ze gdybym weszla do niego o 19 to napewno usg nie trwaloby krocej niz 30 min. A ta babke w srodku trzymal od ok. 19.05/10 do 19.50. Gdybym weszla punktualnie to i tak zajeloby mu to wiecej czasu. Gnoj i tyle...

Nata a jak u Ciebie?
    Jak wroce do domu to obiecuje sobie nie przemeczac sie. Choc trudno czasem wylaczyc mysli.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Ewelina ja nie rozumiem tylko tego ze gdybym weszla do niego o 19 to napewno usg nie trwaloby krocej niz 30 min. A ta babke w srodku trzymal od ok. 19.05/10 do 19.50. Gdybym weszla punktualnie to i tak zajeloby mu to wiecej czasu. Gnoj i tyle...
    no zalozyl, ze cie nie bedzie. w takich wypadkach moze warto zadzwonic i powiedziec, ze sie spoznisz kilka minut. moze wtedy uniknie sie rozczarowania i nerwow w ciazy ;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akurat dla naszych malenstw:)
    http://www.smyk.com/cool-club-pajac-rozmiar-62,p1075740628,ubranka-dla-dzieci-p

Ewelina
    hhojzmj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Jeśli chodzi o ciuchy ja polecam sklep www.endo.pl ja tylko tam kupuje bluzeczki dla mej córci od wielu lat i z ręką na sercu mogę powiedzieć, że materiał jest nisamowiy, nie dość że przyjemny w dotyku, taki puchaty i aksamitny, to jeszcze jakość uszycia zajebiaszcza. Pierwszą rzecz jaką zakupiłam pamiętam skomentowałam łaaaaaał i ja dopiero teraz dowiaduje się o tym sklepie. W promocji naprawdę można kupić tanio. A kurtka zimowa jest tak uszyta, do tego ma atłasik pod spodem, a materiał z jakiego uszyta jest bije na łeb na szyje nawet najlepsze martki ubrań... polecam.
    Do tego oryginalne wzory na koszulkach z fajnymi motywami i napisani i nie jakieś tanie prasowanki tylko porządne.

Też lubię Endo :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    akurat dla naszych malenstw:)
    http://www.smyk.com/cool-club-pajac-rozmiar-62,p1075740628,ubranka-dla-dzieci-p

Fajne :) I cena też niewielka. Chyba trzeba zamówić :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Moim zdaniem obowiązkowy.Śmierć łóżeczkowa najczęściej występuje do 6mieś.życia dziecka,później ryzyko maleje.Przyczyny są nieznane a do czynników ryzyka należą m.in ciąża mnoga i wcześniactwo. Jak maluch przestanie oddychać nawet tego nie zauważysz.

Moim zdaniem nie:) miałam w planach kupić, ale nie kupiłam. Nie chciałam na początku drogi myśleć tylko o S.I.D.S, że dziecko przestanie oddychać, że umrze, a sen kojarzyć mi się będzie brakiem świadomości, kiedy trzeba tę świadomość zatrzymać.
    Mieliśmy kołyskę przy łóżku, delikatne światełko, w nocy pięknie co chwilę Młody się budził na cycka, jak było za długo spokojnie, to wyciągałam rękę i od razu miałam paluch w garści ...:)
    Przestałam się nakręcać po 1 miesiącu i tylko na dobre nam wyszło:)

xpatiiix3, Madlen222, Agata92 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja,może u mnie to zboczenie zawodowe.Napatrzyłam się na różne tragedie i nie wyobrażam sobie nie kupić monitorka.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Rewolucja,może u mnie to zboczenie zawodowe.Napatrzyłam się na różne tragedie i nie wyobrażam sobie nie kupić monitorka.

Rozumiem jak najbardziej, każda z nas ma na jakimś punkcie jobla, samo życie :)
    a masz już wybrany model i markę?

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snuza hero. Myślałam nad angel care ale wydaje mi się bardziej zawodny.Snuza ma jeszcze funkcję pobudzania wibracjami.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko dziewczyny doradźcie, proszę. Czy ta sukienka może być odpowiednia na chrzest? Mam być matką chrzestną a nie mam się w co ubrać:) Tylko nie wiem czy nie będę wyglądała w niej jak w worku? Kolor beż:
    http://allegro.pl/kesi-lato-2014-sukienka-z-ozdobnym-dekoltem-i4268520687.html

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka ładna. Tylko fason ryzykowny.A duży masz brzuch?

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czemu ,bardzo ładna sukieneczka :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati sukienka wygląda jakby się rozszerzała. Może trochę pogrubiać. Chociaż tak naprawdę to zależy od figury.
    Tak patrzę dokładniej to chyba od góry jest cały czas tak samo szeroka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 12:28

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ