Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaKa wrote:Szybko dziewczyny doradźcie, proszę. Czy ta sukienka może być odpowiednia na chrzest? Mam być matką chrzestną a nie mam się w co ubrać
Tylko nie wiem czy nie będę wyglądała w niej jak w worku? Kolor beż:
http://allegro.pl/kesi-lato-2014-sukienka-z-ozdobnym-dekoltem-i4268520687.html
Mam to samo wrażenie z takimi krojami i niestety sprawdza się u mnie "workowato"
wybrałabym jakiś fason z odcięciem pod biustem lub w pasie, albo coś prostego blisko ciała. Będzie ładnie widać brzuszek i zarys figury, a nie worek
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Ok, właśnie też mam wątpliwości, więc poszukam jeszcze. Nie chcę ryzykować. Chyba muszę się wybrać do sklepow a tak tego nie lubię. Zakupy ciuchowe i łażenie, przymierzanie to dla mnie kara. No ale jak mus to mus.
-
Cześć
Nam też w sklepie odradzili camarello ze względu na częste reklamacje tych wózków.
Ja wczoraj padłam po urodzinkach mojej córci kurcze normanie takie skurcze w tyłek mnie łapały że aż łzy leciały ale warto było bo Oliwia w 7 niebie. A tu zdjęcie mojej gwiazdy:)
caśka, KUNIAK, monia0084, Isia14, Nata, RewolucjaSięDzieje, Agata92, Viviana, Eve, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
śmierć łóżeczkowa
Lekarze upatrują źródła SIDS w:
Niedojrzałości ośrodkowego układu nerwowego
Zbyt niskim poziomie serotoniny – neuroprzekaźnika, który przekazuje informacje pomiędzy komórkami mózgu
Obniżonym napięciu mięśni górnych dróg oddechowych
Nadczynności kory nadnerczy
Uszkodzeniu pnia mózgu
Zaburzeniach kontroli ciśnienia krwi
Bezdechu (brak oddechu trwający dłużej niż 20 sekund)
Zaciśnięciu się tętnicy szyjnej podczas unoszenia główki w trakcie spania na brzuchu
Obciążeniu genetycznym (dzieci z rodzin, których doszło do przypadków SIDS, są bardziej narażone)
Silnym stresie, w jakim znajduje się niemowlę i nieregularnym rytmie odpoczynku i karmienia
Grupą podwyższonego ryzyka są niemowlęta:
płci męskiej
w wieku między 2 a 6 miesiącem życia
z małą masą urodzeniową – poniżej 2500g
z niską punktacją Apgar (poniżej 4 punktów)
zaburzeniami oddychania po urodzeniu
urodzone jako wcześniaki
dzieci z napadami bezdechu lub sinicy bez uchwytnej przyczyny
dzieci z ciąż mnogich
niemowlęta z okresową lub nagłą bradykardią
niemowlęta z refluksem żołądkowo-przełykowym lub anomaliami odźwiernika
niemowlęta opóźnione w rozwoju psychoruchowym
Dlatego ja wprowadziłam od pierwszych miesięcy smoczek... co jak co, ale dziecko ssie go nawet podczas snu ćwicząc tym samym mięśnie w buźce.RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
My nie mieliśmy detektora dla pierwszej córki ogólnie doświadczona położna powiedziała że jest to zbędne przy zdrowym dziecku. Co innego jeśli dziecko ma wykrytą wadę np serca. Co prawda znam przypadek z bliskiego otoczenia gdzie synek mojej koleżanki zmarł w wieku 2,5 miesiąca właśnie przez śmierć łóżeczkową ale miał wadę serduszka (nie pamiętam jaką). Ogólnie pytałam o opinie lekarzy położnej, 2 ginekologów oraz pediatry mojej córki. Wszyscy powiedzieli że wiedzą że mam szajbe na punkcie dzieci ale uważają że jeśli połówkowe wyjdzie ok to nie ma po co tego kupować.
-
Mój sobie sporadycznie do tej pory ssie ale ma 16 miesięcy to tam mi to nie przeszkadza, w końcu jeszcze to moje malństwo jest hehehe
po nowym roku jak sam nie odstawi to zaczniemy odstawiać powoli smoka najpierw w dzień zabierzemy a potem na noc chociaż i teraz sobie świetnie radzi bez smoka jakoś szału na niego nie ma
a za bardzo na początku nie chciał Go ssać, ale jakoś ok miesiąca zaczął już normalnie, bo wcześniej cycus i cycuś heheh także to dobre rozwiązanie by nie siedziało dzieciątko ciągle na cycu by tylko pocmokać sobie
Może i tak ja tylko na szybko zerknęłam i ja też wolę odcięte w talii bądź pod biustem krojeświetnie podkreślają figurkę no i brzusio na pewno ślicznie będzie wyglądał
nastka ale masz księżniczkę w domuśliczna 4-latka no i piękny torcik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 13:15
Livia
Nela
Marcel
-
U nas leje. Pogoda w sam raz na lezenie w lozeczku. Ogolnie samopoczucie spoko,ale znowu mnie cisnie w dole,nawet lekarzowi nie powiem bo mnie zostawi dluzej..mojej kolezanki corcie wypuscili ze szpitala z zapaleniem pluc i ten detektor angel care uratowal jej zycie. Normalnie dziadek ja reanimowal z dyspozytorka przez tel...jaka cena tego snuza jest? Tak wolno mi net chodzi ze nie mam sily szukac..mam nadzieje ze jutro do dum pojde. Dzisiaj dwie dziewczyny uciekly na kilka godzin z oddzialu. Jedna z szyjka 13mm i rozwarciem na dwa palce poszla sobie do galerii. Ogolnie my sie martwimy itd a ona jara faje i ma wyjebane...masakra.
-
Nata wrote:U nas leje. Pogoda w sam raz na lezenie w lozeczku. Ogolnie samopoczucie spoko,ale znowu mnie cisnie w dole,nawet lekarzowi nie powiem bo mnie zostawi dluzej..mojej kolezanki corcie wypuscili ze szpitala z zapaleniem pluc i ten detektor angel care uratowal jej zycie. Normalnie dziadek ja reanimowal z dyspozytorka przez tel...jaka cena tego snuza jest? Tak wolno mi net chodzi ze nie mam sily szukac..mam nadzieje ze jutro do dum pojde. Dzisiaj dwie dziewczyny uciekly na kilka godzin z oddzialu. Jedna z szyjka 13mm i rozwarciem na dwa palce poszla sobie do galerii. Ogolnie my sie martwimy itd a ona jara faje i ma wyjebane...masakra.
Ceny snuza zaczynaja sie od 380zl na ceneo.
Idiotki. Az żal komentować. Powinni je z oddziału wyrzucić na zbity pysk. Szkoda tylko maluszków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 16:42
-
czesc dziewczęta....ja dzisiaj kiepsko...wstałąm rano i miałąm mdłości,w głowie się kręciło, bolała głowa....i położyłam się z powrotwem... Wydaję mi się, że tak kiepsko się czuję faktycznie od tego żelaza. Dzisiaj nie wezmę i zobaczymy jutro...ogólnie nie mam siły na nic...robię teraz spaghetti ale ciężko mi idzie...byłam w ikei oglądać szafy do pokoju dziecięcego ale wsyztskie są na wieszaki a ja chce z półkami...masakra...
Co do monitora oddechu to nei wiem, wszystkie koleżanki mi mówią że to strata kasy jak dziecko jest zdrowe i żadna nie używała...ja nie wiem już sama, bo chyba byłabym spokojniejsza mając to cudo...w moim przypadku wyboru nie ma, dla bliźniąt jets tylko jedna firma, jeden model, tak jak pisałąm 1000zł...używanych nie znalazłam na necie...
no i tak...
ide po obiedzie do wyrka bo okropnie się dziś czuje...
Czy Wy miewacie jeszcze takie kiepskie dni??
Bo ja dopiero zaczęłam chyba, wcześniej super się czułam...mam nadzieje, ze to nic nie wróży złego...
Jutro mam połówkowe!!! ależ się nie mogę doczekać!!! -
Dawno mnie nie było,ale musiałam Was nadrobić
Mnie dziś od rana ból w dole brzucha złapał i takie jakby kłucie w pochwie, lepiej mi sie zrobiło jak pospacerowałam ale nie wiem co to;/ Jutro wizyta takze mam nadzieje zlapac troche spokoju:)
A i w week ogladalam namacalnie wózek Dada bardzo polecony od znajomych i chyba na nim przystaniemy:) -
nastka151 wrote:Cześć
Nam też w sklepie odradzili camarello ze względu na częste reklamacje tych wózków.
Ja wczoraj padłam po urodzinkach mojej córci kurcze normanie takie skurcze w tyłek mnie łapały że aż łzy leciały ale warto było bo Oliwia w 7 niebie. A tu zdjęcie mojej gwiazdy:)
Śliiiiczności i Oliwka i torcik
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Dziewczyny pomocy,
jaki jest teraz hit dla pięciolatek?
chodzi mi konkretnie o zabawki? jakie lalki, czy postaci z bajek są na czasie?
(byle nie Monster High, bo tego nie kupię za żadne skarby!).
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.