X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wiecie co zauwazylam? od paru dni mam takie dziwne uczucuie w brzuch i w plecach...zawsze zaczyna się wieczorem...taki bezbolesny ból w krzyżu i brzuchu...wiem ze to paradoks co napisałam...bolem tego nazwac nie można...tylko takie uczucie jakby chciało się do toalety ale tak na prawde wcale się nie chce... Ma ktoras z Was takie cos? mam nadzieje, ze to nic groźnego....

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana to są skurcze braxtona hicksa :D właśnie są nieregulaarne i bezbolesne tylko sam ucisk czuć :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja to czuje ciagle, az do rana...nie jest to jak skurcz, tylko jak już się zacznie to trwa do dnia następnego...rano wstaje wyspana i jest ok...myślisz ze to te skurcze? bo ja już się oczywiście nakręcam...

relgh3714vlmssyj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Dessou tez oczywiście kciukam mocno!! Możesz leżeć w domu czy zostawiają cię w szpitalu ?

Jestem w szpitalu póki co. Jutro zobaczę co powie ordynator. Lekarz na obchodzie powiedział, że łożysko to druga sprawa, bardziej martwi go to rozwarcie...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tego co mówisz ja odczuwałam tak skurcze, porodowe ale bolesne a hicksy są bezbolesne ale odczuwa sie tak samo :) więc raczej to albo dzieci Ci się tak rozpychają :D ojj i wiesz, czuję, że na dniach pochwalisz Nam się meeeeeeeeega brzucholkiem :D poważka wstaniesz rano i z niedowierzaniem będziesz stała przed lusterkiem i patrzyła jak Ci z 10cm w talii wyskoczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 20:33

mada_lena, RewolucjaSięDzieje, ewelina_d lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, ale za bardzo chyba nie ma się co martwic bo to nie boli, tylko uczucie takie...

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie bez stresu gdyby zaczęło boleć to już nie hicksy wtedy nospa i leżeć :) a tak będziesz miała już do końca także nie stresuj się ,bo to już czas macica trenuje przed porodem :D

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou trzymaj sie, a jak trzeba bedzie lezec to trudno, czego sie nie zrobi dla malenstwa. Bedzie dobrze. Trzymam kciuki.

To z mojej to kawal babki :)
    Ale lekarz nic nie mowil ze za duza, tylko zgodzilo sie z wiekiem ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 20:37

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Hej mam pytanko do doświadczonych mam lub tych które już dokładnie znają ruchy swojego maluszka.
    A mianowicie ruchy już czuje prawie od miesiąca oczywiście z przerwami bo czułam tylko te mega wypychania od środka. Ale od kilku dni czuje takie jakby "wybuchy w brzuchu"!? jakby coś mi tam nagle wystrzeliło przy tym brzuch podskakuje. Nie wiem czy nie mylę tego z jelitami.. ale głos moich jelit jesst zupełnie inny..Czy to mogą być podskoki mojej córy? A i do tego taki nacisk na pęcherz że mam wrażenie że jak się tylko ruszę to się posikam a wc tylko kropelka..
    Trzymam kciuki za zdrówko desou i naty :)

Też coś takiego czuję jak przyłożę rękę do brzucha, tak między kością łonową a pępkiem. No i chyba rzeczywiście to kopniaki :) jelita już są troszkę wyżej, więc myślę, że to nie one. Czasami też czuję nacisk na pęcherz, wiem, że ostatnio jak sikałam co sekundę to mała siedziała mi właśnie w okolicach pęcherza, teraz już trochę lepiej jest, bo myślę, że się obróciła i znalazła inne miejsce do opukiwania ;)

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie właśnie mówił, że dłuuuga ,ale kruszynka będzie :) hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Ja tez mam termin na 5.11 ;) hehe

No jest nas chyba trochę z takim terminem :)

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoooooooooro Nas ogólnie Heheheh najwięcej na 6.11 :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziękuję za słowa otuchy. Tak mnie wkurzył ten mój chłop że po złości położyłam wydrukowany przykład pozwu o alimenty a niech też się postresuje. Jego mina bezcenna jak zobaczył go na stole aż warto było to zrobić nawet dla tej miny:P:P:P:P

Pati a Ty czasem nie ukrywasz tam więcej dzieciaczków??

Ja chyba się do szpitala na dyżur bujne bo mam dziwne mokre wycieki i już mnie drażnią i niepokoją. Moczem to nie pachnie a jest też przezroczyste.

xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka hahah no właśnie pisałam już ,że może gdzie druga dziewuszka sie tam kryje :P hahaa chciałabym to zobaczyć :D
    hahaha a wiecie co my kupiliśmy tyle ciuszków i tyle dostałam, że mam na pierwsyz miesiąc bodów i pajaców na przebieranie małej dwa razy dziennie :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku! Zgaga mnie dobija:/ Juz 2 gi dzień nie odpuszcza: próbowałam rennie i migdały - pomagają ale na kilkanaście minut .Zimne mleko pogarsza sprawę mam wrażenie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 21:05

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaviscon.? Myślę, że powinien pomóc, w formie zawiesiny chyba najlepiej :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Dziewczynki dziękuję za słowa otuchy. Tak mnie wkurzył ten mój chłop że po złości położyłam wydrukowany przykład pozwu o alimenty a niech też się postresuje. Jego mina bezcenna jak zobaczył go na stole aż warto było to zrobić

Ja chyba się do szpitala na dyżur bujne bo mam dziwne mokre wycieki i już mnie drażnią i niepokoją. Moczem to nie pachnie a jest też przezroczyste.

Nastka masz ty pomysły:):) ale dobrze, dobrze niech pocierpi;)
    Ja tez mam sporo wodnistej wydzieliny. Ostatnio Madlen tez o tym pisała. Daj znac co Ci lek powie.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Dziewczyny ratunku! Zgaga mnie dobija:/ Juz 2 gi dzień nie odpuszcza: próbowałam rennie i migdały - pomagają ale na kilkanaście minut .Zimne mleko pogarsza sprawę mam wrażenie .

Tez mnie meczy:/ biore rennie, pije gaviscon, siemie i powoli sie przyzwyczajam, ze chyba przyjdzie mi pogodzić z jej istnieniem. Nie mam juz pomysłu....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Len ! to jest myśl :D A po Gaviscon maz juz posłany:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dzisiaj znowu tyle wyleciało tej wodnistej wydzieliny ze masakra...ale wczoraj mi potwierdzili ze przy pessarze to norma...wkurza mnie to tylko bo czuje ciagle mokro i wkładki musze zmieniac co chwile, chyba zaczne podpaski nosic... :/

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ