X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ja tak miałam praktycznie całą drugą połowę.. własnie jak gdzieś wychodziłam to podpaski takie ultracienkie zakładałam ,bo bałam się, że mokre plamy na dupsku mi będą zostawać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 21:45

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho, ja już mam tak teraz, co prawda nie podpaski, ale wkładki XXL zmieniane parę razy dziennie!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Madlen ja tak miałam praktycznie całą dugą połowę.. własnie jak gdzieś wychodziłam to podpaski zakładałam ,bo bałam sie że mokre plamy na dupsku mi będą zostawać...

masakra .... no ale coz... nic nie zrobimy...

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Len ! to jest myśl :D A po Gaviscon maz juz posłany:)

Kuniak moja rada pij na zatkanym nosie:) oby ci pomogło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 21:50

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, KUNIAK lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniak:D:D:D

"Koniak pij na zatkanym nosie"...

mada_lena...you made my day :D

mada_lena, xpatiiix3, Isia14, Madlen222, Lavendula lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w tej ciąży o dziwo i ja mam od początku tak a no dosłownie od początku ale z czasem co raz więcej.. aż momentami takie pluum pluum jakby okres.. a to tyle tego leci ,że komedia jakbym sikała wręcz hehe ale takie uroki ciąży ja już się przyzwyczaiłam, chociaż w pierwszej pod koniec panikowałam, że to wody bo non stop prawktycznie ciurkiem leciało ze mnie tego wodnistego śluzu, majtki i spodnie przeciekały do miasta ani rusz bez podpasek.. a teraz jakoś na luzie bardziej podchodze :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha poprawiłam juz:D
    Pisze z pada i ciagle mi poprawia :D
    Absolutnie koniaku nie pijemy na zatkanym nosie drogie panie, ale to dopiero w listopadzie, albo i jeszcze pozniej:)

xpatiiix3, Agusia ;), Madlen222 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No w tej ciąży o dziwo i ja mam od początku tak a no dosłownie od początku ale z czasem co raz więcej.. aż momentami takie pluum pluum jakby okres.. a to tyle tego leci ,że komedia jakbym sikała wręcz hehe ale takie uroki ciąży ja już się przyzwyczaiłam, chociaż w pierwszej pod koniec panikowałam, że to wody bo non stop prawktycznie ciurkiem leciało ze mnie tego wodnistego śluzu, majtki i spodnie przeciekały do miasta ani rusz bez podpasek.. a teraz jakoś na luzie bardziej podchodze :P

To fakt, w drugiej ciąży jest się zdecydowanie bardziej wyluzowanym, na większość rzeczy reaguję spokojem, a w pierwszej zdarzały mi się ataki paniki,
    i tak najgorsze wydaje mi się za nami, teraz pozostaje sukcesywny przyrost masy i coraz większe problemy z poruszaniem się :D:D:D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Haha poprawiłam juz:D
    Pisze z pada i ciagle mi poprawia :D
    Absolutnie koniaku nie pijemy na zatkanym nosie drogie panie, ale to dopiero w listopadzie, albo i jeszcze pozniej:)

Ale to było takie słodkie!!! :*:*:*

mada_lena lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahha zajebista jesteś Madalenka :DD

Rewolucja dokładnie tak :) a po drugie wie się mniej więcej co pokolei człowieka czeka, ale ja i tak sobie małe cele stawiam, szybciej mi leci czas, czekam czwartku USG połówkowe mam, potem soboty i tym samym rozpoczęcia 23 tygodnia ,a 6 miesiąca, granicy przeżywalności tak.? czy 24.? Potem bedzie 30 i ostatnie usg po 30tyg ,potem aby chociaż 36/37 skonczyć i sruu możesz wyskakiwać Nelka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 22:01

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiejszy dzień: bób, pierogi z jagodami, płatki z mlekiem, kiełbasa, ogórki kwaszone, a na koniec hormony dały czadu przy filmie Johny Q. wyglądam jak spuchniety bóbr, masa zużytych chusteczek...

xpatiiix3, Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdziwe ciążowe menu :D hehe a ja właśnie dostaje konkret lekko bolesne kopniaki w kość łonową i aż w pachwinę lewą :P I chyba jeszcze takich nie było mocnych :) wyraźne zajebiste kopniaki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 22:31

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z połówkowego, badanie nocne normalnie :)

Kurcze, to ja tyle przytyłam, a ten mały tylko 297g waży! Póki co niechlubnie wygrywa na tym forum w kategorii najbardziej zabiedzonego dziecka badania połówkowego :)
    No w kulki sobie leci czy co, każe mi jeść, a sam nic z tego nie korzysta... Nic dziwnego, że tak słabo czułam ruchy, bo co mi może nakopać ta paczuszka śliwek w czekoladzie?
    Położenie ma główkowe, co ku zdziwieniu lekarki, wcale mnie nie ucieszyło, jeszcze mu tak zostanie i przyjdzie mi zgodnie z postanowieniem rodzić naturalnie...

desnu7h6r4yf_t.jpg

mada_lena, RewolucjaSięDzieje, lkc, Lavendula, Maga31, xpatiiix3, KUNIAK, Viviana, ewelina_d, anusiaa90, monia0084 lubią tę wiadomość

jftycms.png

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja właśnie wróciłam z połówkowego, badanie nocne normalnie :)

Kurcze, to ja tyle przytyłam, a ten mały tylko 297g waży! Póki co niechlubnie wygrywa na tym forum w kategorii najbardziej zabiedzonego dziecka badania połówkowego :)
    No w kulki sobie leci czy co, każe mi jeść, a sam nic z tego nie korzysta... Nic dziwnego, że tak słabo czułam ruchy, bo co mi może nakopać ta paczuszka śliwek w czekoladzie?
    Położenie ma główkowe, co ku zdziwieniu lekarki, wcale mnie nie ucieszyło, jeszcze mu tak zostanie i przyjdzie mi zgodnie z postanowieniem rodzić naturalnie...

desnu7h6r4yf_t.jpg

Drobniutki Feliks, ale może być tak, że jak przykoksuje w ostatnim miesiącu to bez cc się nie obejdzie ;):D
    I jeszcze mnie ochota na śliwki naszła nosz.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 22:41

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana super wieści:) jeszcze sie okaże, ze forumowe chudzinki na mecie beda miały 4 kg :)
    Agusia bob, kiełbasa, mleko, ogórki....o matulu nie wyszlabym z kibla :D
    Pati moja tez dzis kręciła sie jakby fikołki robiła, jeden za drugim:) a najlepsze co Wam powiem, chyba nie lubi jak ja podgladamy bo jak tylko podniosłe koszulkę i chce nacieszyć oko tatusia falującym brzuchem wtedy cisza:D haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 22:48

Goplana, Lavendula, xpatiiix3, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana super:) najważniejsze ze wszystko ok:)

A ja właśnie zjadłąm 8 nektarynkę...omg, a potem się dziwić że czuje się jakos ciężko... i powiem Wam, ze zjadłabym jeszcze z 8...ale się powstrzymam bo mnie brzuszek rozboli...

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Mój dzisiejszy dzień: bób, pierogi z jagodami, płatki z mlekiem, kiełbasa, ogórki kwaszone, a na koniec hormony dały czadu przy filmie Johny Q. wyglądam jak spuchniety bóbr, masa zużytych chusteczek...

rozbawiłaś mnie i to nieźle:) i fajna mieszanke jedzeniowa sobie zafundowalas:)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nazarlam sie czeresni i kołdra podskakuje :D
    Madlen po 4 na główkę :) mieścisz sie w mojej normie kochana:) dzis zeby nie spleśniała pestka tez bym pochłonęła wiecej. Chwilowo sie zrazilam, ale do jutra przejdzie;)

Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miesko pieczone, chalka, truskawki, porzeczki, mleko, twarog, bulka z zoltym serem i suche wafle suche tylko z nazwy bo dodalam dzem malinowy , botwinka z jajkiem...dzisiejszy maly mix. hmmm a mi sie wydawalo, ze nic nie jem :D bardziej hardkorowe mixy jadalam wczesniej :):)
    zabalsamowalam sie teraz jak prawdziwa mumia , chyba jedna czwarta balsamu w siebie wsmarowalam i chyba pora niedlugo na spanie.
    Goplana nie martw sie, napewno nie bedzie najmniejszy;) moj obcy tez raczej nie bedzie kolosem , ale do wizyty mam jeszcze kupe czasu ( dopiero 14 lipca) jato bym chciala zeby Maluszek byl nie najwiekszy( ale oczywiscie zdrowy) zeby mial w miare normalne wymiary.. najlepiej po mnie:P ja mialam jak sie urodzilam 53 cm, a moj chlop to juz niestety 60 cm :( porazka..
    a panicznie sie boje porodu i nie wiem jak to bedzie... jakos bedzie musial ze mnie wyjsc:D

Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalena olej pestke!!! nektarynka taka pyszniutka ....mmmmmnnnniiiiaaammmmm...... jejq jak mnie kusi aby jeszcze jedna zjeść ale nie chce przeginać...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ