X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/4356660/Bycie-matka-to-najtrudniejsza-praca

MIŁEGO DNIA:)

f2w343r88uf9xtcb.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,
    Zaraz idę wyprowadzić na spacer siuśki we słoiku (jak zwykle cieknącym).

Wczoraj mąż przeżywał, że synek taki mały, ale sprawdziłam w siatkach centylowych i mieści się dzieciaczyna jak najbardziej w normie, ponieważ jest o tydzień młodszy uff...

Od tygodnia chodzi za mną sernik z galaretką i truskawkami, ale pieczony... kurcze chyba trzeba zrobić...
    a tymczasem... cichaczem d... rośnie :)

Miłego dnia! Trzymam kciuki za dzisiejsze badania połówkowe, coby dzieci stracha nie napędzały :)

Lavendula lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    no cóż, szkoda ze koniaczek nie dla nas teraz:D

Tymczasem zaparzyłam len (miałam mielony) i mam go wypić razem z tymi farfoclami na dnie czy tylko tą galatetowatą wodę :/ ??

Kochana, chyba trzeba wypić całość...ale żeby umilić, możesz dolać sobie trochę soczku np malinowego - wychodzi pyszne :)

Goplana lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:) już wiem, wprowadzić należy do naszej terminologii termin " stres przedpołówkowy". Dziś ja to przeżywam. W nocy ciągle koszmary, dziecko mi się śni że je noszę przez skórę, lekarz się do mnie dobiera, w końcu wpadlam na pomysł że zgodzę sie na wszystko jak mi powie że to dziewczynka. No już lepiej że się obudzilam wcześniej. Badanie dopiero o 15-tej. Jeszcze muszę dojechać 70 km sama samochodem. Męża nie ma, dlatego biorę syna starszego że sobą. Będzie mi raźniej. Znowu przeżywam jak przed genetycznymi, ale podświadomie wiem że jest dobrze. O, już kopie, daje mi znaki,że mam rację :)

Lavendula, Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) moje Dziecię wieczorami urządza sobie jakieś party w brzuszku bo wczoraj tak kopało, że aż krzyknęłam hehe, bo mnie zaskoczyło, a ulubiona pora to godz. 23. Rodzice idą spać, Dziecko baluje czy co :) A rano odsypia :)

Goplana super wieści z połówkowego :)

Lavendula kciukam za wizytę.

Zaczynamy 20 tc :)

Goplana, mada_lena, xpatiiix3, Lavendula lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj tak niczego nie chce... Poszłabym spać najchętniej a tu do pracy trzeba iść i się udzielać...
    Mentalnie wracam do pierwszego trymestru.

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj ogladajac drugi mecz w 3 minuty dostalam takiego wkur***, ze zawinelam sie szybko do sypialni poczytac. nagle w jedna minute zaczelo mnie wszystko wkurzac, maz komentujacy mecz, sms od mamy, no wszystko! maz przyszedl do sypialni zapytac co mi, to mu odburknelam "CZYTAM!". wow - ewidentne dzialanie hormonow, bo nawet ja z nerwica w jedna minute tak sie nie zapalam normalnie;)

i od 2 dni boli mnie caly prawy bok, od zeber do biodra. lekarz mowi, ze pewnie macica. ale nie wiem czy zle spalam, czy macica, czy jelita, bo ostatnio mam straszne gazy... eh. na pewno nie wyrostek, bo na ten prawie zeszlam juz na stole operacyjnym :).

no i dzien dobry, dziewczeta:)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj mam wizytę o 11.30 doczekać się juz nie mogę. Ciekawe jak tam mój Bąbelek...

Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry. udanych polowkowych:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę z. Telefonu. Od 7.15 siedzę w przychodni. Po godz. Pierwsze klucie plus glukoza.teraz po drugim czekam na ostatnie o 10.20. Potem zażywać euthyrox i o 11 jem. Mam dość.dwa razy prawie zemdlalam. Na szczęście jest otwarte okno.trzymajcie kciuki...

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Piszę z. Telefonu. Od 7.15 siedzę w przychodni. Po godz. Pierwsze klucie plus glukoza.teraz po drugim czekam na ostatnie o 10.20. Potem zażywać euthyrox i o 11 jem. Mam dość.dwa razy prawie zemdlalam. Na szczęście jest otwarte okno.trzymajcie kciuki...
    trzymam! powodzenia! dasz rade!

Fidelissa lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa dasz rade! Jeszcze chwilka!
    Trzymam kciuki za polowkowe, za zdrowe dzieciaczki:)
    Ewelina witaj w klubie;) hormony szaleją:)
    Dzisiaj koniec z lenistwem, zaczynam porządki w swojej szafie. Kawka z mleczkiem i działamy:)

Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Dasz radę. Trzymam kciuki :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam właśnie dzień lenistwa nie chce mi się kompletnie nic ;--), nie wiem jak ja poszłabym teraz do pracy, tak się odzwyczaiłam ;--)

Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis wizyta o 15,
    Kontrola co z ta szyjka i rozwarciem...mam nadzieje ze sie wszystko unormuje jakos.To lezenie mnie meczy bardziej niz praca :/
    No i marze o basenie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 10:25

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :*

Hehehe a ja też bym sie poleniła, ale juz prawie ogarnięta jestem jeszcze tylko włosy wysuszyć jakiś make up i wioo gdzieś na 13 do diabetologa pójdę kurde szkoda, że matula prowadzi dzisiaj kursy tak bym znowu weszła bez kolejki hahhah :D No ale bywa czasem trzeba sobie poczekać :P Oby duzo ludzi nie było i nie dali insuliny, trzymajta kciukasy i za mnie :*

No i jeszcze na karte czekam a listonosza jak nie było tak nie ma :P żesz kurde a trzeba wyciągnąć pieniążków trochę hehe dzisiaj się kończy licytacja mojej baletnicy hahha muszę ją mieć..!!! :)

Miłego dzionka.! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 10:28

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana ja jestem tydzień do przodu i ma 325g, więc Twój maluch nadrobi :) ważne, że zdrowe, a jak nam przyjdzie rodzić SN to może będzie łatwiej takiego maluszka urodzić :p

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Goplana, xpatiiix3, Lavendula lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Patii - no to trzymam kciuki cobyś nie musiała robić sobie zastrzyków, brrr... ja bym nie dała rady, musiałabym kogoś przeszkolić :)

Kuniak - za Ciebie też trzymam, abyś na basen mogła znów pochodzić :) ja zaraz lecę, mam nadzieję, że woda tym razem też czysta :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Dzień doberek,
    Zaraz idę wyprowadzić na spacer siuśki we słoiku (jak zwykle cieknącym).
    ufffffff Goplana to znaczy ze nie tylko mi zawsze cieknie z tych pojemniczow. myslalam ze jestem jakas ulomna, ze nie potrafie go zakrecic.
    jak to sie ma do bakterii ktore oni pozniej znajduja w tym moczu jak to wszystko tak malo szczelne jest ;/

Goplana lubi tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Goplana ja jestem tydzień do przodu i ma 325g, więc Twój maluch nadrobi :) ważne, że zdrowe, a jak nam przyjdzie rodzić SN to może będzie łatwiej takiego maluszka urodzić :p
    Tym się właśnie pocieszam :) oby tylko nie przyspieszył z wagą na finiszu ;)

Mąż mój się bardzo martwił, bo ostatnio poszedł na ryby i złowił przez cały dzień tylko jednego marnego leszcza, który i tak okazał się być większy od naszego syna :) ...a on sobie nie wiem kogo wyobrażał w tym brzuchu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 10:53

jftycms.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ