Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry! Ale dobrze mi się spało, wstałam o 10.30! Ale to chyba ta pogoda tak na mnie zadziałała (u nas leje) i nadal mi się nic nie chce robić...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Dziewczyny mam pytanie odnośnie fotelików samochodowych / nosidełek dla niemowlaków, kupujecie je w zestawie razem z wózkiem czy osobno? jaka firmę polecacie?
wiem tylko, że musi posiadać Europejski Certyfikat Bezpieczeństwa ECE R44/04.
Ja akurat wózek będę miała od jednej siostry, tylko ona fotelik miała pożyczany i dawno zmienił właściciela, a druga siostra miała mi pożyczyć fotelik po jej dziecku, a tu nagle niespodzianka wyskoczyła - jest w drugiej ciąży i ma termin na styczeń, zatem zostałam bez fotelika/nosidełka i zaczynam się teraz rozglądać za jakimś.
-
Ja kupowałam 3w1 w wózek, ale to nie ma znaczenia, ważne było dla nas żeby fotelik wpinał się na stelaż wózka, teraz przy drugim jest to jeszcze ważniejsze. Mamy fotelik maxi cosi cabrio fix i moge go polecić zdecydowanie.
No to po wizycie u lekarza, posłuchałam serduszka Maluszka i ogolnie wszystko ok, teraz idę na 16 na usg połówkowe, ale się doczekać nie mogęOby sie pokazało kim jest Dzieciątko. I najważnuiejsze, oficjalnie jestem na zwoklnieniu:) Wreszcie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 12:39
Madlen222, Fidelissa, Agusia ;), Maga31, Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
hej kochane!!! nie wiem co się dzisij ze mną dzieje, ale obudziłam się o 12!!! aż się przestraszyłam jak ujrzałam zegar..hehe...i jeszcze leżę w łóżku ale trzeba wstać co by nakarmić dzieci i siebie:)
Dzisiaj przyjeżdżają moi rodzice, dzwoniłam i mają jeszcze 400km także niedługo będą, ale się ciesze:) bo zjem pączka z Polski i jagodzianki i wiele innych smakołyków:)
PAti kochana brzucha pokazę w przyszłym tygodniu bo jak n arazie nie widze roznicy w rozmiarze od zeszłeg0o zdjęcia...
Kochane trzymam kciuki za wszystkie polowkowe i niepolowkowe:)
Kuniak koniecznie daj znaka co z ta szyjka:) widzisz, mi nie sprawdzili, bo niby jak pessar jest to nie ma takiej potrzeby...ale bylabym spokojniejsza gdybym miała te wiedze, ze się nie skrocila dalej...
No i chciałam jeszcze poratulowac wszystkim już udanych wizyt!!!
Poza tym tez mam lenia i nie wyobrażam sobie isc do pracy teraz!!! dobrze mi się lezy i nic nie robi...
A zmienność nastrojow mam taka ze ho ho.... w jednej chwili radość nieskończona a za sekundę zabila bym wszystkich i wszystko do okoła...a najgorsze jak musze jechać autem to wtedy wytrabila bym wszystkich kierowcow!!! bo nikt oprócz mnie nie potrafi jeździć
No i tak....
Idę jeść śniadnie bo dzieci mnie tu kopią i domagają się chyba bułeczki z pesto, serkiem, szyneczką i porem...a na deser 5 nektarynek:)Eve, Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za trzymanie kciuków.
już jestem w pracy...
odbija mi się glukozą....
ohyda
ale przeżyłam:))
zaraz idę do domu bo słaba jestem. Jutro robię urodziny w pracy. dziś piekę...
na razie musze odpocząc. wczoraj do 21 po marketach jezdzilismy: drzwi, kafle, panele itp...masakra
dzis odpoczywam chociaz pol dnia bo oszaleje.
trzymajcie sie brzuchatki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 12:49
-
Madlen222 wrote:Dzisiaj przyjeżdżają moi rodzice, dzwoniłam i mają jeszcze 400km także niedługo będą, ale się ciesze:) bo zjem pączka z Polski i jagodzianki i wiele innych smakołyków:)
W końcu najesz się pierogów z jagodami i innych smakołyków dla rodziców to pewnie długa wycieczka, tyle kilometrów do córci mają hehe, smacznego ;--)Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Dzięki za trzymanie kciuków.
już jestem w pracy...
odbija mi się glukozą....
ohyda
ale przeżyłam:))
zaraz idę do domu bo słaba jestem. Jutro robię urodziny w pracy. dziś piekę...
na razie musze odpocząc. wczoraj do 21 po marketach jezdzilismy: drzwi, kafle, panele itp...masakra
dzis odpoczywam chociaz pol dnia bo oszaleje.
trzymajcie sie brzuchatki.
Już miałaś test obciążenia glukozą? Ja sie zastanawiam kiedy mnie to znowu spotka, ten wstrętny smak pamiętam jeszcze z pierwszej ciąży:(
Fidelissa lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Witam się po wizycie. Dzidz ma 333 gramy, szyjka długa, twarda zamknięta także wszystko super. Serducho bije jak należy a co mamy między nogami nie pokazliśmy bo po co matka z ojcem ma coś wiedzieć, niech się jeszcze zastanawiają a co.
Zobaczymy czy na 3d na połówkowym w piątek będzie troche bardziej smiały.Amnezja, Agusia ;), Madlen222, Eve, anusiaa90, Viviana, lkc, Maga31, maaartinka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:W końcu najesz się pierogów z jagodami i innych smakołyków dla rodziców to pewnie długa wycieczka, tyle kilometrów do córci mają hehe, smacznego ;--)
Dokładnie, mają do mnie 800km:) ale żebyś wiedziała, że się tak cudownie najem że ojejku....cant wait:)
A tak a propo, wiecie że ja nie będę miała takiego testu obciążenia glukoza? tu w Holandii tego nie robia...heheh...niezle co? tu tylko w 30tygodniu zbadają mi krew czy wszystko ok (drugi raz to będzie), pierwsza krew miałam badana w 8tyg a nastepna w 30.... -
talia22 wrote:Witam się po wizycie. Dzidz ma 333 gramy, szyjka długa, twarda zamknięta także wszystko super. Serducho bije jak należy a co mamy między nogami nie pokazliśmy bo po co matka z ojcem ma coś wiedzieć, niech się jeszcze zastanawiają a co.
Zobaczymy czy na 3d na połówkowym w piątek będzie troche bardziej smiały.
Najważniejsze, ze wszystko w porządku, a co dzidzia ma między nogami pokaże jak będzie gotowa/y, hehe ;--) -
Hejka kobitki! Ale ja uwielbiam Was czytać to szok!
Ja dziś z rana miałam wkurw bo wczoraj mężowi trąbiłam że jak bedzie szedł rano kupic bułki to ma wziąć tez masło i majonez a on z rana zapomniał i sie pyta co ma jeszcze kupic! Normalnie jest tak zapominalski ze czasem mnie to doprowadza do....!no wiecie! Wasi też tacy są?;/ Ja wczoraj jak wystartowałam z "odchudzaniem"(ograniczeniem słodyczy i nie obżeraniem sie) tak dziś w sklepie oszalałam na widok rogalików z jagodami no i własnie je pochłonęłam! Jak tylko wyszłam dziś z domu złapała mnie kolka z boku pod żebrami i musiałam co chwila przystawac, a w nocy jak sie przewracam z boku na bok to czuje sie jak gruba foka!
A właśnie propo pozycji, spicie na tym lewym boku? Ja bardzo nie lubie bo mnie czesto uciska jakby na serce, zawsze uwielbiałam prawy lub na brzuszku
Goplana, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Evik mój tez jest taki zapominalski...czasami doprowadza mnie to do szału!!!! trzy razy specjalnie powtarzam a on i tak zapomni...no tragedia...
a co do spania, to ja spie na obu bokach i na plecach...spie tak jak mi wygodnie, bo lekarz mi powiedział, ze tak mam robic i ze dzieciom nic nie będzie jak będę spala na plecach i na prawym boku...RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
talia22 wrote:Oj tego charakterku boję się coraz bardziej bo tatuś choleryk a ja też do spokojnych raczej nie należę więc możemy mieć małą bombę atomową w domu. Rodzinka włoska jak się patrzy:)
Będzie wesoło:) U nas też chyba będzie zabawa bo i mąż i ja cholerycy:) -
hej laseczki!! jak miło być na wolności
)) ogarnęłam już kurze w domu, i za jakiś czas idę po wypis do szpitala..moja sąsiadka z pokoju została, bo lekarz zaczął jej coś wymyślać...ehhh bidula. aaaa no i schudłam pół kilo także nieźle...zaraz idę po kasę do bankomatu a później po fasolkę szparagową i kalafiora, bo mam ochotę od kilku dni...a jutro mam połówkowe, dzisiaj dwa razy słyszałam serduszko mojego dzieciątka ehhh cudowny miód na uszy
Goplana, Agusia ;), Amnezja, talia22, desou, Agata92, anusiaa90, Viviana, Eve, Jula222, xpatiiix3, mada_lena, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość