X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia moja siostra się wściekła niedawno i zbiera rachunki ze sklepów i cały czas pokazuje mężowi, że to co on je nie jest darmowe i kosztuje.. Nawet wbrew pozorom jego śniadanie do pracy. Bo właśnie też ma z tym problemy..
    A jak nie pasuje to niech sam sobie robi zakupy. Bo to jest tak że niby kobieta tyle wydaje.. A przecież skoro tylko ona robi zakupy to wiadomo że wydaje.. Faceci w większości nie myślą..

Chociaż ja na szczęście nie mam tego problemu i mam nadzieje, że nie będę miała.. Narazie wszystko dla dzidziusia kupuje mój M a mamy już całą szafę :) za lekarza tabletki większość jedzenia moje kosmetyki itp on też bez gadania płaci :) teraz się uparł że już wanienkę z wkładzikiem kupi.. Zaraz miejsca na nic nie będzie to powiedział, że zawsze może wozić wszystko w samochodzie..

Madlen ja się dzisiaj niestety musiałam wybrać do pracy.. Ale tak mi sie nie chciało.. w szczególności że w nocy brzuchol bolał..

Goplana haha ale się uśmiałam! Twój mąż jest wielki :) ale przynajmniej nie zapomniał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:38

Goplana lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wspólczuje tej pracy dzisiaj....wiem jakie to okropne jak się nie chce iść...

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 2 tyg wolnego a mam wrażenie że tak szybko minęło jakby to był tylko długi weekend..
    A ty Madlen jak długo pozostajesz na L4? Bo u was to chyba tak niebardzo chcą je dawać..

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wróciłam właśnie do domu musiałam jeszcze zajść do ZKM-u ,bo na mieszkanie czekam :P hehe a co jak się należy to niech dają :)

A no i co insulinka... Matko kazała mi na sucho tak najpierw wbić igłę a mi ręka się trzęsie myśle o matulu nie dam rady ale wbiłam i do niej o nic nie czułam i w śmiech poważka nic nie czuć myślałam, że to boli xD i jeszcze samej :P a to ciupeńka igiełka 0,5cm o śr 0,25mm :) więc luzik powiedziała ,że nawet mniejszą mogę sobie kupić :) dostałam pena i insulinkę 5 naboi x300 jednostek i gratis igły zapłaciłam 4zł ;oooo i ponoć starczy mi do końca :D więc gicior na razie do obiadu 2-4j i do kolacji 2 :) także nie jest źle jeszcze ,tylko musze te kłucie opanować :P hehe śmiesznie skóra po tym mrowi, ale bolć czy piec to nic z tych rzeczy :) także nei taki diabeł straszny jak Go piszą :D hehe a tylko jedno utrudnienie kuźwa strasznie napiętą mam tą skórę na brzuchu i nie bardzo jest jak się wkłuwać bo ciężko złapać skórę.. :P aha i ta insulina strasznie śmierdzi mam nadzieję, że nie będę śmirdziała szpitalem :P

Caśka trzymajcie się tam, kuruj się kochanieńka :)

Madlen trzymam za słówko śpiochu :D

Fidelissa dzielna babka z Ciebie :)

Ja glukozę pije w połowie lipca, w 25tygodniu :)

Evik ja sypiam i na jednym i na drugim i nawet na plecach na brzuchu nie chyba że w pozycji na żółwia ahahha xD

No macie jak i ja mój jest taki zapominalski i ostatnio zamyslony ,że jak focha walnęłam to się nie odzywałam całą drogę do domu :P ahahah bo wiecie co zrobił kupiłam Marcysioowi lipomal a ten pobił mi całą butelkę :P i mówię dobra tam wyrzuć jutro kupię drugą a ten wiecie co wrzucił mi do torebki i wsio co miałam zalał... :P

Nata no to fajnie a ja przytyłam znowu 1,5kg w tydzień ;ooooooo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:58

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chcą dawac kochana, ale ja jestem zmuszona...przes ta akcje z szyjka mam zakaz pracy do końca ciąży...tym bardziej ze to blizniacza...i mogą mi naskoczyć:)

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pati nie zazdroszczę.. Ale my kobietki jestem wielkie więc dasz radę :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    nie chcą dawac kochana, ale ja jestem zmuszona...przes ta akcje z szyjka mam zakaz pracy do końca ciąży...tym bardziej ze to blizniacza...i mogą mi naskoczyć:)

Aaa czyli odpoczywasz już do końca :) ale zdrowie dzidziulków najważniejsze! :)
    Ja to wogóle myślę że w ciaży powinno się odpoczywać.. Bo wbrew pozorom te ciągłe bóle problemy zmęczenie i koncentracja a raczej jej brak wykańcza..
    Na szczęście mam pracę biurową, w innej chyba bym umarła :P

Madlen222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen o pachwiny Ci chodzi.? ja mam aż mnie kość łonowa nawet boli ale jak się nadwyrężę :)

Kuniak trzymam kciukaski :**

izia fajnie, że się odezwałaś :) gratuluje juz ruchów i oby szybko się wszystko skończyło byś moła odpocząć :D

Talia nie denerwuj się tak pogadajcie sobie na spokojnie :D

No a ja lecę jeść obiad dopiero... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:03

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna PAti...ale dasz rade:)nie wiem kochana, czy to pachwiny, to raczej kosci, miesnie...nie wiem...może to pachwiny...ja już sama nie wiem....

Maaartinka ja uważam tak samo, kobieta w ciąży powinna odpoczywać a nie do pracy chodzić...tu w Holandii jak wszystko jest ok to chodzisz do pracy do końca 8 m-ca....już się napatrzyłam u siebie w pracy jak koleżanki z brzucholami się męczyły biedne...no ale co zrobić...taki kraj...generalnie masakra....
    Ciąża jest przecież ogromnym obciążeniem dla organizmu kobiety i weź tu jeszcze pracuj...nie, nie , nie...

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to mąż bardziej kase przepuszcza, jak idzie do sklepu a ma wiecej kieszeni to oprocz tego co ma kupic co ustalilismy naznosi jakichs smakolykow i nieraz niepotrzebnych rzeczy !:DJa tez uwazam ze kobiety w ciazy maja odpoczywac a nie pracowac tak wiec ja od poczatku jestem na zwolnieniu!:D i wcale mnie nie przekonuja teksty babć że kiedys w polu robily i z pola po robocie szly rodzic!

Madlen222, xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen dam radę, no i całe szczęście ,że ta insulina nie kosztuje majątku :P hehe poważnie no nie myślałam, że to groszowa sprawa jest myślałam, że to kosztuje bez kitu nie wiadomo ile :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie Evik...

A jeśli o męża chodzi to niestety...mój idzie do sklepu ze ściśle określoną listą i trzyma się tego rękoma i nogami... w żaden sposób mnie nie rozlicza i nie ogranicza ale jest oszczędny...ja niestety nie...więc w sumie się cieszę, bo wydaje mi się że to świadczy o jego odpowiedzialności:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalena a Ty dalej sprzątasz??!!! nie przeginaj kochana bo jutro z łóżka nie wstaniesz!!! wystarczy, już na pewno dom lśni!!!

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane moje na przyszłe 4 dni moja aktywność tutaj nieco spadnie... gdyż tak jak Wam pisałam przyjeżdżają do mnie rodzice:) tak więc nie martwcie się!!! jestem z Wami myślami:) hahha...i będę tęsknić...ale staram się czytać na bieżąco i jak mi się uda to napiszę parę słówek...

KUNIAK wróciłaś już od lekarza??!!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już się trochę uspokoiłam ale rozmowa go nie ominie jak wróci z pracy. Jak bardzo chce to nie ma problemu możemy wszystko dzielić na pół, racvhunki na pół, zakupy jedzeniowe na pół i oczywiście lekarz, witaminy, badania też na pół zobaczymy kto na tym lepiej wyjdzie...

Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a można w ciąży zjeść pączka z ajerkonieakiem??

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:

pewnie mozna. jakbys zjadla ich 10 to troche alkoholu by moze bylo :)))
    inaczej by dzieciom takich nie sprzedawali:) i do cukierni by sie chodzilo z dowodem osobistym;)
    do szalu doprowadza mnie czesc rodziny i znajomych ktorzy doskonale wiedza ze jestem w ciazy a proponuja mi wino, piwo i inne "dobrocie" bo to nie szkodzi wcale. i tak w kolko i na nic moje tlumaczenia ze nie dziekuje. wkurwia mnie to nieziemsko. czy ja bronie komus pic, palic? wrrrrrrrrrrrr

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen wlasnie nadrabiam zaległości na forum:)
    Posprzątane. Wyniki posiewow odebrane, jestem jałowa;)
    Pati możesz robić insulinę w ramie, udo. Tylko pamiętaj zeby nie zawsze w to samo miejsce. Masz tyci tyci dawki i oby tak zostało:)
    Mnie tez boli w pachwinach czesto, dzis kłuje mnie po lewej nad pachwina, nieopodal spojenia np. Niunia kopie dzis do środka, szyjka pokopana :)
    Talia bardzo dobrym pomysł z tym podziałem. Z moim na szczescie nie mam takich problemów, bo chodzimy czesto na zakupy razem. Wie ile co kosztuje. Swoją droga to jest straszne ile pieniędzy wydajemy na jedzenie. I nie kupuje jakis luksusów, najcześciej w biedronce na targu czy w warzywniaku. Same warzywa i owoce kosztują majątek. A gdzie mięso, wędliny, serka by sie zjadło, dobrej bułeczki czy chlebka z ziarnami.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:

O Zjadlabym :)Smacznego:)
    Chyba zrobie sobie domowy budyn. Moze czekoladowy?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalenka no właśnie się ak zastanawiałam też nad tym ale jakoś dałam radę hehe :P tylko potem co to bedzie jak np będę musiała sobie zrobić zastrzyk a tu ktoś zapuka w igłę... ;oo wtedy chyba już przeniose się na udko :P dawka owszem malutka więc nie tragedia :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ