X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia moja siostra się wściekła niedawno i zbiera rachunki ze sklepów i cały czas pokazuje mężowi, że to co on je nie jest darmowe i kosztuje.. Nawet wbrew pozorom jego śniadanie do pracy. Bo właśnie też ma z tym problemy..
    A jak nie pasuje to niech sam sobie robi zakupy. Bo to jest tak że niby kobieta tyle wydaje.. A przecież skoro tylko ona robi zakupy to wiadomo że wydaje.. Faceci w większości nie myślą..

Chociaż ja na szczęście nie mam tego problemu i mam nadzieje, że nie będę miała.. Narazie wszystko dla dzidziusia kupuje mój M a mamy już całą szafę :) za lekarza tabletki większość jedzenia moje kosmetyki itp on też bez gadania płaci :) teraz się uparł że już wanienkę z wkładzikiem kupi.. Zaraz miejsca na nic nie będzie to powiedział, że zawsze może wozić wszystko w samochodzie..

Madlen ja się dzisiaj niestety musiałam wybrać do pracy.. Ale tak mi sie nie chciało.. w szczególności że w nocy brzuchol bolał..

Goplana haha ale się uśmiałam! Twój mąż jest wielki :) ale przynajmniej nie zapomniał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:38

Goplana lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wspólczuje tej pracy dzisiaj....wiem jakie to okropne jak się nie chce iść...

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 2 tyg wolnego a mam wrażenie że tak szybko minęło jakby to był tylko długi weekend..
    A ty Madlen jak długo pozostajesz na L4? Bo u was to chyba tak niebardzo chcą je dawać..

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wróciłam właśnie do domu musiałam jeszcze zajść do ZKM-u ,bo na mieszkanie czekam :P hehe a co jak się należy to niech dają :)

A no i co insulinka... Matko kazała mi na sucho tak najpierw wbić igłę a mi ręka się trzęsie myśle o matulu nie dam rady ale wbiłam i do niej o nic nie czułam i w śmiech poważka nic nie czuć myślałam, że to boli xD i jeszcze samej :P a to ciupeńka igiełka 0,5cm o śr 0,25mm :) więc luzik powiedziała ,że nawet mniejszą mogę sobie kupić :) dostałam pena i insulinkę 5 naboi x300 jednostek i gratis igły zapłaciłam 4zł ;oooo i ponoć starczy mi do końca :D więc gicior na razie do obiadu 2-4j i do kolacji 2 :) także nie jest źle jeszcze ,tylko musze te kłucie opanować :P hehe śmiesznie skóra po tym mrowi, ale bolć czy piec to nic z tych rzeczy :) także nei taki diabeł straszny jak Go piszą :D hehe a tylko jedno utrudnienie kuźwa strasznie napiętą mam tą skórę na brzuchu i nie bardzo jest jak się wkłuwać bo ciężko złapać skórę.. :P aha i ta insulina strasznie śmierdzi mam nadzieję, że nie będę śmirdziała szpitalem :P

Caśka trzymajcie się tam, kuruj się kochanieńka :)

Madlen trzymam za słówko śpiochu :D

Fidelissa dzielna babka z Ciebie :)

Ja glukozę pije w połowie lipca, w 25tygodniu :)

Evik ja sypiam i na jednym i na drugim i nawet na plecach na brzuchu nie chyba że w pozycji na żółwia ahahha xD

No macie jak i ja mój jest taki zapominalski i ostatnio zamyslony ,że jak focha walnęłam to się nie odzywałam całą drogę do domu :P ahahah bo wiecie co zrobił kupiłam Marcysioowi lipomal a ten pobił mi całą butelkę :P i mówię dobra tam wyrzuć jutro kupię drugą a ten wiecie co wrzucił mi do torebki i wsio co miałam zalał... :P

Nata no to fajnie a ja przytyłam znowu 1,5kg w tydzień ;ooooooo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 15:58

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chcą dawac kochana, ale ja jestem zmuszona...przes ta akcje z szyjka mam zakaz pracy do końca ciąży...tym bardziej ze to blizniacza...i mogą mi naskoczyć:)

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pati nie zazdroszczę.. Ale my kobietki jestem wielkie więc dasz radę :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    nie chcą dawac kochana, ale ja jestem zmuszona...przes ta akcje z szyjka mam zakaz pracy do końca ciąży...tym bardziej ze to blizniacza...i mogą mi naskoczyć:)

Aaa czyli odpoczywasz już do końca :) ale zdrowie dzidziulków najważniejsze! :)
    Ja to wogóle myślę że w ciaży powinno się odpoczywać.. Bo wbrew pozorom te ciągłe bóle problemy zmęczenie i koncentracja a raczej jej brak wykańcza..
    Na szczęście mam pracę biurową, w innej chyba bym umarła :P

Madlen222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen o pachwiny Ci chodzi.? ja mam aż mnie kość łonowa nawet boli ale jak się nadwyrężę :)

Kuniak trzymam kciukaski :**

izia fajnie, że się odezwałaś :) gratuluje juz ruchów i oby szybko się wszystko skończyło byś moła odpocząć :D

Talia nie denerwuj się tak pogadajcie sobie na spokojnie :D

No a ja lecę jeść obiad dopiero... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 16:03

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna PAti...ale dasz rade:)nie wiem kochana, czy to pachwiny, to raczej kosci, miesnie...nie wiem...może to pachwiny...ja już sama nie wiem....

Maaartinka ja uważam tak samo, kobieta w ciąży powinna odpoczywać a nie do pracy chodzić...tu w Holandii jak wszystko jest ok to chodzisz do pracy do końca 8 m-ca....już się napatrzyłam u siebie w pracy jak koleżanki z brzucholami się męczyły biedne...no ale co zrobić...taki kraj...generalnie masakra....
    Ciąża jest przecież ogromnym obciążeniem dla organizmu kobiety i weź tu jeszcze pracuj...nie, nie , nie...

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to mąż bardziej kase przepuszcza, jak idzie do sklepu a ma wiecej kieszeni to oprocz tego co ma kupic co ustalilismy naznosi jakichs smakolykow i nieraz niepotrzebnych rzeczy !:DJa tez uwazam ze kobiety w ciazy maja odpoczywac a nie pracowac tak wiec ja od poczatku jestem na zwolnieniu!:D i wcale mnie nie przekonuja teksty babć że kiedys w polu robily i z pola po robocie szly rodzic!

Madlen222, xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen dam radę, no i całe szczęście ,że ta insulina nie kosztuje majątku :P hehe poważnie no nie myślałam, że to groszowa sprawa jest myślałam, że to kosztuje bez kitu nie wiadomo ile :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie Evik...

A jeśli o męża chodzi to niestety...mój idzie do sklepu ze ściśle określoną listą i trzyma się tego rękoma i nogami... w żaden sposób mnie nie rozlicza i nie ogranicza ale jest oszczędny...ja niestety nie...więc w sumie się cieszę, bo wydaje mi się że to świadczy o jego odpowiedzialności:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalena a Ty dalej sprzątasz??!!! nie przeginaj kochana bo jutro z łóżka nie wstaniesz!!! wystarczy, już na pewno dom lśni!!!

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane moje na przyszłe 4 dni moja aktywność tutaj nieco spadnie... gdyż tak jak Wam pisałam przyjeżdżają do mnie rodzice:) tak więc nie martwcie się!!! jestem z Wami myślami:) hahha...i będę tęsknić...ale staram się czytać na bieżąco i jak mi się uda to napiszę parę słówek...

KUNIAK wróciłaś już od lekarza??!!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już się trochę uspokoiłam ale rozmowa go nie ominie jak wróci z pracy. Jak bardzo chce to nie ma problemu możemy wszystko dzielić na pół, racvhunki na pół, zakupy jedzeniowe na pół i oczywiście lekarz, witaminy, badania też na pół zobaczymy kto na tym lepiej wyjdzie...

Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a można w ciąży zjeść pączka z ajerkonieakiem??

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:

pewnie mozna. jakbys zjadla ich 10 to troche alkoholu by moze bylo :)))
    inaczej by dzieciom takich nie sprzedawali:) i do cukierni by sie chodzilo z dowodem osobistym;)
    do szalu doprowadza mnie czesc rodziny i znajomych ktorzy doskonale wiedza ze jestem w ciazy a proponuja mi wino, piwo i inne "dobrocie" bo to nie szkodzi wcale. i tak w kolko i na nic moje tlumaczenia ze nie dziekuje. wkurwia mnie to nieziemsko. czy ja bronie komus pic, palic? wrrrrrrrrrrrr

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen wlasnie nadrabiam zaległości na forum:)
    Posprzątane. Wyniki posiewow odebrane, jestem jałowa;)
    Pati możesz robić insulinę w ramie, udo. Tylko pamiętaj zeby nie zawsze w to samo miejsce. Masz tyci tyci dawki i oby tak zostało:)
    Mnie tez boli w pachwinach czesto, dzis kłuje mnie po lewej nad pachwina, nieopodal spojenia np. Niunia kopie dzis do środka, szyjka pokopana :)
    Talia bardzo dobrym pomysł z tym podziałem. Z moim na szczescie nie mam takich problemów, bo chodzimy czesto na zakupy razem. Wie ile co kosztuje. Swoją droga to jest straszne ile pieniędzy wydajemy na jedzenie. I nie kupuje jakis luksusów, najcześciej w biedronce na targu czy w warzywniaku. Same warzywa i owoce kosztują majątek. A gdzie mięso, wędliny, serka by sie zjadło, dobrej bułeczki czy chlebka z ziarnami.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:

O Zjadlabym :)Smacznego:)
    Chyba zrobie sobie domowy budyn. Moze czekoladowy?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalenka no właśnie się ak zastanawiałam też nad tym ale jakoś dałam radę hehe :P tylko potem co to bedzie jak np będę musiała sobie zrobić zastrzyk a tu ktoś zapuka w igłę... ;oo wtedy chyba już przeniose się na udko :P dawka owszem malutka więc nie tragedia :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ