X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gotuję bób na obiado-kolację, śmierdzi niemiłosiernie...mam nadzieję że zjem :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    gotuję bób na obiado-kolację, śmierdzi niemiłosiernie...mam nadzieję że zjem :-)

Ja tez:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ąaaaa od tygodnia nie moge przestac jesc slodyczy. Kreci mnie wszystko co ma czekolade. Jak tak dalej pojdzie bede sie toczyc. Kocham ptasie mleczko ciastka z czeko w srodku i ba wierzch u rurki z kremem lody ratunku............a przed ciążą tylko zdrowe jedzenie

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina hehe nie szalej tak :D ja się boję ,że znowu z 30kg przytyje.. ;/ już 6,5kg na plusie samo przez ostatnie 7 dni 1,5kg ;/

Goplana wcale nie boli :P ja tam nawet nie czułam, żebym sobie coś wbijała :P

Mamadomina lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina ja tez mam ochote na słodkie, dlatego dzisiaj zrobilam sobie zdrowe słodkości i upichcilam budyn. Mleko, duzo kakao, troche cukru, skrobia ziemn. I żółtko. Bez masła sie obeszło. Czesto robie go zima :) Starlam troche gorzkiej na wierzch. Musze sie opanować bo tylko snickersy bym jadla;) lody i czekoladę :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja myślałam że przytyłam w szpitalu, bo 7daysy wcinałam, ciasteczka maślane i ogólnie leżenie prawie non stop a tutaj niespodzianka. Madlenn w szpitalu były dwie laski w ciąży bliźniaczej, z jedną rozmawiałam i będzie najprawdopodobniej rodziła naturalnie...też ma krążek założony.

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Mamadomina ja tez mam ochote na słodkie, dlatego dzisiaj zrobilam sobie zdrowe słodkości i upichcilam budyn. Mleko, duzo kakao, troche cukru, skrobia ziemn. I żółtko. Bez masła sie obeszło. Czesto robie go zima :) Starlam troche gorzkiej na wierzch. Musze sie opanować bo tylko snickersy bym jadla;) lody i czekoladę :)
    nie chce namawiac do zlego ale to cudo moze i zajmie troche czasu ale napewno jest pyszne... i zdrowsze od sklepowych snickersow:) ktore kiedys kochalam:)
    http://www.justmydelicious.com/2013/04/snickers-krem.html

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim :)

Ale tu dzisiaj ruch, my za tydzien polowkowe mamy w piatek, wczoraj taka kontrolna wizyta zeby sprawdzic czy spokojnie na wakacje mozna leciec :)
    A dzis wybralismy wycieczke !!! :) juz sie doczekac nie moge...

nxbhnwz.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    nie chce namawiac do zlego ale to cudo moze i zajmie troche czasu ale napewno jest pyszne... i zdrowsze od sklepowych snickersow:) ktore kiedys kochalam:)
    http://www.justmydelicious.com/2013/04/snickers-krem.html

O jejku mniam mniam
    Kupie jutro ziemnych i działam:)
    Dzieki:*

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Czesc wszystkim :)

Ale tu dzisiaj ruch, my za tydzien polowkowe mamy w piatek, wczoraj taka kontrolna wizyta zeby sprawdzic czy spokojnie na wakacje mozna leciec :)
    A dzis wybralismy wycieczke !!! :) juz sie doczekac nie moge...

Zazdroszczam:)
    Gdzie lecicie ??

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Madalena robię to samo jutro ;D mniami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 20:37

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mnie też dziś leń zmaga. Zauważyłam, że żyję teraz według zegara posiłkowego, odliczam do następnego jedzonka :P

Co do facetów, to rzeczywiście inna planeta. Mówię mojemu wyraźnie "Kochanie nie kupuj mi na urodziny kwiatów (doniczkowych, bo ostatnio uracza mnie storczykami, których średnia kwitnięcia raz na 1,5 roku, a tak to tylko liście i powykręcane pędy). No wiec na 3 dni przed urodzinami wyciągnął mnie do OBI, aby wybrać kwiaty do ozdobienia balkonu, bo on już nie może patrzeć jak wszyscy na osiedlu mają, a my nie. Wybraliśmy kwiatki do rabatek, ładnego cyprysa, pakujemy do auta, a on z bananem na twarzy, czy mi się podoba prezent urodzinowy..." hmmmm :/ Powiedziałam mu, że załatwił dwa na raz, swoje zachciewajki i mój prezent. A on na to "nie rozumiem o co Ci chodzi, przecież teraz możesz posiedzieć na balkonie, wypić kawkę w ładnym otoczeniu..." taa prędzej na jesień, kiedy kwiaty będę musiała zabrać do środka, bo aktualnie męczy mnie alergia i dworu unikam jak mogę... ehhh

U mnie młody/a się rozkopał/a. Wczoraj rano siedziałam i się zastanawiałam, bo mało czułam ruchy, jak wieczorem się zaczęło bugotanko, pukanko, przelewanko, to na dobre ;). Za to męczy mnie zgagulec i zanim zdążyłam strawić zjedzone parówki, przywitałam się z kibelkiem... :( a już zapomniałam jak to było...

Sorki, ze się tak rozpisałam ;)

Goplana lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Evik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaa ! I ja taki krem zapodam chyba:D A teraz jak sie obżarłam jajko z majonezem szczypiorkiem i rzodkiewka i oczywiscie czeleee:Dresnie do tego b

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Zazdroszczam:)
    Gdzie lecicie ??

Do Turcji , miejscowość Belek. Bylam juz kilka razy i naprawde polecam!

mada_lena lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziol zdrowy:) Będziemy mieli drugiego synka-Aleksandra:)

Agusia ;), Evik, xpatiiix3, mada_lena, lkc, anusiaa90, KUNIAK, Isia14, Goplana, Jula222, ewelina_d, talia22, Mamadomina, Viviana, Maga31, Nata, e_v_e, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Evik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my bylismy z mężem w podróży poślubnej w Turcji w Okurcalar hotel holiday garden również bardzo polecam, poprostu bajka! Oj niecierpliwa aż obudziłaś we mnie wspomnienia:D Udanych wspaniałych wakacji zycze:)
    My w tym roku niestety wakacje u siebie w mieście. Kupujemy większe mieszknako i finanse na to idą. Straaaasznie mi szkoda choc z drugiej strony tak szybko sie męczę i jestem jęcząca, czasem spanikowana ze moze to i lepiej:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczęta :D

Eve Olo boskie imię uniwersalne chyba :D

Ja zjadłam kolacje i myślę co by tu jeszcze przekąsić na późną kolacje ale mi się nic nie chce robić a owoców brak akuratnio w domu i bieda ,bo nie mam pomysłów nawet jajka nie ma a tak bym szybko jakiegoś naleśniczka usmażyła, a nie chce mi się iść do matuli na górę :P

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    my bylismy z mężem w podróży poślubnej w Turcji w Okurcalar hotel holiday garden również bardzo polecam, poprostu bajka! Oj niecierpliwa aż obudziłaś we mnie wspomnienia:D Udanych wspaniałych wakacji zycze:)
    My w tym roku niestety wakacje u siebie w mieście. Kupujemy większe mieszknako i finanse na to idą. Straaaasznie mi szkoda choc z drugiej strony tak szybko sie męczę i jestem jęcząca, czasem spanikowana ze moze to i lepiej:D

Ja to zawsze sprawdzam hotele na tripadvisor jak ma mniej niz 90% to odpada.
    W Belek kazdy jeden godny polecenia ale ceny tez odpowiednie...
    Ja wymagajacy klient jestem.

nxbhnwz.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja też zazdraszczam!!!
    Ogólnie to ja dla wakacji żyje chyba cały rok ;D
    Jedyne pocieszenie że tamten rok mieliśmy naprawdę szalony jeśli chodzi o wyjazdy bo zaliczyliśmy Malediwy,Sri Lankę i Barcelonę ,bo zaplanowaliśmy że bede w ciąży to... i nici z wakacji( myślałam że opowiadam to tylko po to żeby mężowi było łatwiej się z gotówką rozstać,a jednak się sprawdziło) , a z maluchem też pewnie nigdzie daleko nie wyjedziemy
    Także mi pozostaje leżeć przed kompem i zdjęcia oglądać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:22

gg64l6d8uplrbvce.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ale super u mnie bylo Bali, Indie i Turcja of course :)

nxbhnwz.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ