X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gotuję bób na obiado-kolację, śmierdzi niemiłosiernie...mam nadzieję że zjem :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    gotuję bób na obiado-kolację, śmierdzi niemiłosiernie...mam nadzieję że zjem :-)

Ja tez:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ąaaaa od tygodnia nie moge przestac jesc slodyczy. Kreci mnie wszystko co ma czekolade. Jak tak dalej pojdzie bede sie toczyc. Kocham ptasie mleczko ciastka z czeko w srodku i ba wierzch u rurki z kremem lody ratunku............a przed ciążą tylko zdrowe jedzenie

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina hehe nie szalej tak :D ja się boję ,że znowu z 30kg przytyje.. ;/ już 6,5kg na plusie samo przez ostatnie 7 dni 1,5kg ;/

Goplana wcale nie boli :P ja tam nawet nie czułam, żebym sobie coś wbijała :P

Mamadomina lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina ja tez mam ochote na słodkie, dlatego dzisiaj zrobilam sobie zdrowe słodkości i upichcilam budyn. Mleko, duzo kakao, troche cukru, skrobia ziemn. I żółtko. Bez masła sie obeszło. Czesto robie go zima :) Starlam troche gorzkiej na wierzch. Musze sie opanować bo tylko snickersy bym jadla;) lody i czekoladę :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja myślałam że przytyłam w szpitalu, bo 7daysy wcinałam, ciasteczka maślane i ogólnie leżenie prawie non stop a tutaj niespodzianka. Madlenn w szpitalu były dwie laski w ciąży bliźniaczej, z jedną rozmawiałam i będzie najprawdopodobniej rodziła naturalnie...też ma krążek założony.

Madlen222 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Mamadomina ja tez mam ochote na słodkie, dlatego dzisiaj zrobilam sobie zdrowe słodkości i upichcilam budyn. Mleko, duzo kakao, troche cukru, skrobia ziemn. I żółtko. Bez masła sie obeszło. Czesto robie go zima :) Starlam troche gorzkiej na wierzch. Musze sie opanować bo tylko snickersy bym jadla;) lody i czekoladę :)
    nie chce namawiac do zlego ale to cudo moze i zajmie troche czasu ale napewno jest pyszne... i zdrowsze od sklepowych snickersow:) ktore kiedys kochalam:)
    http://www.justmydelicious.com/2013/04/snickers-krem.html

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim :)

Ale tu dzisiaj ruch, my za tydzien polowkowe mamy w piatek, wczoraj taka kontrolna wizyta zeby sprawdzic czy spokojnie na wakacje mozna leciec :)
    A dzis wybralismy wycieczke !!! :) juz sie doczekac nie moge...

nxbhnwz.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    nie chce namawiac do zlego ale to cudo moze i zajmie troche czasu ale napewno jest pyszne... i zdrowsze od sklepowych snickersow:) ktore kiedys kochalam:)
    http://www.justmydelicious.com/2013/04/snickers-krem.html

O jejku mniam mniam
    Kupie jutro ziemnych i działam:)
    Dzieki:*

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Czesc wszystkim :)

Ale tu dzisiaj ruch, my za tydzien polowkowe mamy w piatek, wczoraj taka kontrolna wizyta zeby sprawdzic czy spokojnie na wakacje mozna leciec :)
    A dzis wybralismy wycieczke !!! :) juz sie doczekac nie moge...

Zazdroszczam:)
    Gdzie lecicie ??

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Madalena robię to samo jutro ;D mniami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 20:37

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mnie też dziś leń zmaga. Zauważyłam, że żyję teraz według zegara posiłkowego, odliczam do następnego jedzonka :P

Co do facetów, to rzeczywiście inna planeta. Mówię mojemu wyraźnie "Kochanie nie kupuj mi na urodziny kwiatów (doniczkowych, bo ostatnio uracza mnie storczykami, których średnia kwitnięcia raz na 1,5 roku, a tak to tylko liście i powykręcane pędy). No wiec na 3 dni przed urodzinami wyciągnął mnie do OBI, aby wybrać kwiaty do ozdobienia balkonu, bo on już nie może patrzeć jak wszyscy na osiedlu mają, a my nie. Wybraliśmy kwiatki do rabatek, ładnego cyprysa, pakujemy do auta, a on z bananem na twarzy, czy mi się podoba prezent urodzinowy..." hmmmm :/ Powiedziałam mu, że załatwił dwa na raz, swoje zachciewajki i mój prezent. A on na to "nie rozumiem o co Ci chodzi, przecież teraz możesz posiedzieć na balkonie, wypić kawkę w ładnym otoczeniu..." taa prędzej na jesień, kiedy kwiaty będę musiała zabrać do środka, bo aktualnie męczy mnie alergia i dworu unikam jak mogę... ehhh

U mnie młody/a się rozkopał/a. Wczoraj rano siedziałam i się zastanawiałam, bo mało czułam ruchy, jak wieczorem się zaczęło bugotanko, pukanko, przelewanko, to na dobre ;). Za to męczy mnie zgagulec i zanim zdążyłam strawić zjedzone parówki, przywitałam się z kibelkiem... :( a już zapomniałam jak to było...

Sorki, ze się tak rozpisałam ;)

Goplana lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Evik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaaa ! I ja taki krem zapodam chyba:D A teraz jak sie obżarłam jajko z majonezem szczypiorkiem i rzodkiewka i oczywiscie czeleee:Dresnie do tego b

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Zazdroszczam:)
    Gdzie lecicie ??

Do Turcji , miejscowość Belek. Bylam juz kilka razy i naprawde polecam!

mada_lena lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziol zdrowy:) Będziemy mieli drugiego synka-Aleksandra:)

Agusia ;), Evik, xpatiiix3, mada_lena, lkc, anusiaa90, KUNIAK, Isia14, Goplana, Jula222, ewelina_d, talia22, Mamadomina, Viviana, Maga31, Nata, e_v_e, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Evik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my bylismy z mężem w podróży poślubnej w Turcji w Okurcalar hotel holiday garden również bardzo polecam, poprostu bajka! Oj niecierpliwa aż obudziłaś we mnie wspomnienia:D Udanych wspaniałych wakacji zycze:)
    My w tym roku niestety wakacje u siebie w mieście. Kupujemy większe mieszknako i finanse na to idą. Straaaasznie mi szkoda choc z drugiej strony tak szybko sie męczę i jestem jęcząca, czasem spanikowana ze moze to i lepiej:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczęta :D

Eve Olo boskie imię uniwersalne chyba :D

Ja zjadłam kolacje i myślę co by tu jeszcze przekąsić na późną kolacje ale mi się nic nie chce robić a owoców brak akuratnio w domu i bieda ,bo nie mam pomysłów nawet jajka nie ma a tak bym szybko jakiegoś naleśniczka usmażyła, a nie chce mi się iść do matuli na górę :P

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    my bylismy z mężem w podróży poślubnej w Turcji w Okurcalar hotel holiday garden również bardzo polecam, poprostu bajka! Oj niecierpliwa aż obudziłaś we mnie wspomnienia:D Udanych wspaniałych wakacji zycze:)
    My w tym roku niestety wakacje u siebie w mieście. Kupujemy większe mieszknako i finanse na to idą. Straaaasznie mi szkoda choc z drugiej strony tak szybko sie męczę i jestem jęcząca, czasem spanikowana ze moze to i lepiej:D

Ja to zawsze sprawdzam hotele na tripadvisor jak ma mniej niz 90% to odpada.
    W Belek kazdy jeden godny polecenia ale ceny tez odpowiednie...
    Ja wymagajacy klient jestem.

nxbhnwz.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja też zazdraszczam!!!
    Ogólnie to ja dla wakacji żyje chyba cały rok ;D
    Jedyne pocieszenie że tamten rok mieliśmy naprawdę szalony jeśli chodzi o wyjazdy bo zaliczyliśmy Malediwy,Sri Lankę i Barcelonę ,bo zaplanowaliśmy że bede w ciąży to... i nici z wakacji( myślałam że opowiadam to tylko po to żeby mężowi było łatwiej się z gotówką rozstać,a jednak się sprawdziło) , a z maluchem też pewnie nigdzie daleko nie wyjedziemy
    Także mi pozostaje leżeć przed kompem i zdjęcia oglądać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:22

gg64l6d8uplrbvce.png

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ale super u mnie bylo Bali, Indie i Turcja of course :)

nxbhnwz.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ