X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve mam dwie bardzo dobre koleżanki skorpiony i sa naprawde bardzo pozytywnymi, dobrymi osobami. Fakt jak im ktos nadepnie na odcisk to pozamiatane;) kwestia wychowania odgrywa duza role, reszta...to chyba .zalezy co w kto wierzy;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mniammniam.com/Jagodzianki__buleczki_drozdzowe_z_jagodami____puszyste_i_pelne_jagod___prawie_BEZ_wyrabiania___-17798p.html

A mnie naszło:D nie czekam na meza, lece po jagody:D

Lavendula, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolegę skorpiona i jego mama mi powiedziała właśnie, że jak Dzidzia skorpion to ważne wychowanie, bo dziecko będzie miało trudny charakter skorpiona ale ja nie wiedziałam o co chodzi, a na necie piszą, że to najtrudniejszy znak zodiaku hehe, ale coś jest z tymi znakami, ja w to wierzę, bo u mnie i męża charakter wg znaku się sprawdza.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    O nie wiedziałam, mnie na ogólnym pisało np. liczne bakterie, nieliczne takie nazewnictwo, ale ilościowo nie, kurdę chyba zrobię ten posiew, nie ma co czekać.

Ja aby dokończe obiad, buuu dziś moja kolej robić i kładę się do łóżka i leżę plackiem, już pije mleko z miodem, zawsze pomaga.

Eve a co to za stereotyp skorpiona? Jedna osoba mi to mówiła, że charakter skorpion, ale nie wiem o co chodzi.

Mi też pisze, że dość liczne albo bardzo liczne bakterie ale tam powyżej masz napisane czy wykryto białko, leukocyty ponad normę, ciałka ketonowe i nie pamiętam co tam jeszcze było.. I jeśli tam nie masz nic wykrytego to wszystko jest w porządku. Ja kiedyś dopytywałam gin o to i mi powiedziała, że na tą ilość bakterii wogóle nie patrzy bo to bez sensu..
    Ale oczywiście posiew nigdy nie zaszkodzi tylko chyba szkoda pieniążków..

Viviana lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kiepskie doświadczenie ze skorpionami.. I wolałabym nie mieć dziecka spod tego znaku :P Zobaczymy co mnie obejmie.. :)

Ja też myśle, że znaki zodiaku jak i imię wiele mówi o człowieku..

A co myślicie o strzelcu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 12:00

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam w domu skorpiona (mój ukochany) charakterek to on ma jak się go wkurzy lepiej spierniczać jak najdalej. JA za to zodiakalny lew jestem:) Pierwsza córka bliźniaki - ta to dopiero ma charakterek jak wiaterek powieje tak jest.

co do imienia u nas jest awantura ja chce Julię a mój viktorię a jego matka Lenkę i już mnie wkurza bo woła mi tak do brzucha:/

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest skorpionem i dla mnie jest najlepszym mężem na świecie ! Jedyne chyba jego wady to że czasem jest zapominalski ale to właściwie jak każdy chłop. Ja tam w takie rzeczy nie wierzę, może dlatego że nie interesuje sie tym w ogóle,, juz bardziej mąż:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o boże natska chyba bym szaleju dostala jakby mi tesciowa imie ustalila i wołała, na szczescie mam ja daleko i widuje raz na miesiac:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, też mam w domu skorpiona, także będzie pewnie po tatusiu miał charakter... choć wierzę raczej w geny i wartości przekazywane przez rodzinę, wszak każdy skorpion, którego znam jest jednak inny :)
    Także myślę, że największy wpływ na osobowość dziecka mają odziedziczone wrodzone predyspozycje i wychowanie, wyznaję raczej szkiełko i oko :)

Marzena27 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też ktoś mówił że ciężko będzie ze skorpionem,ale sorry niech się zajmą swoimi dziećmi ;-) Sylvi a jakie masz łóżeczko? pochwal się fotką :-) Kuniak niezłe miałaś przygody na studiach, mnie i moją koleżankę kiedyś gonili po lesie...masakra uciekałyśmy później w pole...ja mam na obiadek barszcz biały, a na drugie wątróbkę, niby mówią żeby nie jeść bo wit A ma ale mała ilość chyba nikomu nie zaszkodziła. Dzisiaj idę na to połówkowe, także trzymajcie kciuki moje kobietki! no i wszystkim które znają już płeć gratuluję, coraz więcej dziewczynek i dobrze :-)aaaaaaa i pamiętajcie do 30 tyg ruchy dziecka nie są regularne, ja np nie czułam mojego bąbla 2 dni wcale ale miałam dodatkowo ból dlatego poszłam do tego szpitala skontrolować sytuację, nasze dzieci są jeszcze takie małe że mają tak dużo miejsca że czasem uciekają gdzieś w okol kręgosłupa że nie czuć ich wcale...skubańce małe :-)

Agusia ;), Goplana lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    http://www.mniammniam.com/Jagodzianki__buleczki_drozdzowe_z_jagodami____puszyste_i_pelne_jagod___prawie_BEZ_wyrabiania___-17798p.html

A mnie naszło:D nie czekam na meza, lece po jagody:D

za mną od wczoraj chodzą i tupią.... nie robiłam nigdy - chyba sie skuszę Twoim przepisem..... mam tylko pytanie - je się smaży ?? Zawsze myślałam, że piecze.... ;P

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam miec Antosia,ale zrezygnowalam, bo pewnie w przedszkolu co trzeci bedzie Antek:P Zdecydowalismy sie na Teodorka:)

RewolucjaSięDzieje, Agata92 lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evik właśnie dostaje i tak jak podobało mi się to imię to zaczynam je nienawidzić... U nas będzie dopiero wojna jak się jego matka dowie że moje nazwisko będzie miała córcia:)

lkc, Evik lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszłam z założenie że skoro nie chce ślubu to po co ma mieć jego nazwisko tym bardziej że Oliwia też ma moje.

lkc, Evik, xpatiiix3, Goplana, Agata92 lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Gratuluję udanych wizyt i poznania płci :) Kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Co do znaków zodiaku, to czasami lubię poczytać horoskopy (też chińskie), ale do końca nie wierzę. Nie bójcie się skorpionków - u mnie rodzice i dziadkowie to skorpiony i każdy inny :P i powiedziałabym, że to co ich łączy to uczuciowość i wrażliwość na drugiego człowieka, zwierzę. Ale to może też raczej kwestia wychowania :)
    z kolei mam koleżankę skorpiona no i straszny z niej nerwus i choleryczka, ale ogólnie dobra dziewczyna ;) Mi termin niby wypada na 23.11 czyli już strzelec, ale raczej obstawiam skorpiona dla Naty.

Co do szkoły rodzenia, to strasznie mnie denerwuje, że w Wawie jest refundowana tylko jak się jest zameldowanym/płaci podatki. Gdyby jeszcze tych szkół było malutko, to ok, ale jak sprawdzałam, to wybór jest ogromny i miejsc dużo. A ja mieszkam pod Wawą w małym miasteczku i owszem szpital jest, ale bez położnictwa, więc szkoły rodzenia nie ma :/ no i takim sposobem pójdzie 500zł na szkołę w Wawie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 12:36

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka masz racje:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    evik właśnie dostaje i tak jak podobało mi się to imię to zaczynam je nienawidzić... U nas będzie dopiero wojna jak się jego matka dowie że moje nazwisko będzie miała córcia:)

U mnie będzie wojna jak do mojego M dotrze, że synek będzie miał moje nazwisko :) bo narazie chyba nie do końca do niego dotarło że mówie serio :P

201411191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Na korytarzu? O kurka, nie biorę takiej możliwości pod uwagę :D hehe. Na prawdę, mają tam teraz 7 stanowisk porodowych i jeszcze któraś ląduje na korytarzu?
    Jakby mnie tak urządzili, to bym się kazała wieźć karetką do Medicovera i robić cięcie :) Poniewierki nie zniese :)
    Ale św. Zofia postanowiona - może się spotkamy :)
    A do szkoły idę do Kalyty, ale kurcze nie jest refundowana... :(
    ja wybralam te szkole: http://beautymama.com.pl/Terminy-i-cennik.php
    poki co jest na Rokosowskiej, cyzli 5 minut samochodem ode mnie, ale wybralam termin wrzesniowy a od wrzesnia beda kolo Hynka/Al. Krakowska (tez 5 minut samochodem:), mieszkam przy Popularnej).

no korytarz z tego co czytam sie zdarza, albo sale porodowe zaadoptowane na poporodowe, co podobno wygodne nie jest plus masz 24h odglosy z porodowki.

I rozmawialam dzis z kolezanka, ktora 2 miesiace temu rodzila na Zelaznej i jest zachwycona, a ona jest bardzo wymagajaca:) i mysle o tej poloznej:
    http://www.znanylekarz.pl/joanna-radomska/polozna-poloznik/warszawa

Monique - no prywatny, z polozna, ale mnie martwi jednak ta opieka poporodowa i co jesli cos sie stanie mi albo maluszkowi. jest promocja do 30 dni na OIOM dla maluszka, ale jak cos mi sie stanie? 1 dzien na OIOM to 10k. przewidywalne koszty moge pokryc, ale nagle jak sie okaze ze mam 100k rachunek, to skad ja to wezme! a jesli jest szpital, ktory ma fantastyczna opinie (mi zalezy wylacznie na tym, zeby traktowali mnie i moje dziecko jak LUDZI + oczywiscie opieka lekarska), to czemu nie skorzystac. nawet doplacajac za luksusy jak pokoj rodzinny (500zl/doba) czy prywatna polozna (1500zl) - co mi daje wgzledny spokoj plus to, ze polozna na pewno bedzie, i ze porod bedzie zgodnie z moim zyczeniem, a nie tasmowka. i tak wyjdzie mniej niz porod w medicover, na ktory mam uzbierane.

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A ja mam kiepskie doświadczenie ze skorpionami.. I wolałabym nie mieć dziecka spod tego znaku :P Zobaczymy co mnie obejmie.. :)

Ja też myśle, że znaki zodiaku jak i imię wiele mówi o człowieku..

A co myślicie o strzelcu?
    strzelec to fantastyczny znak zodiaku, jestem tego dowodem:D

a powaznie, to ja nie mam nic przeciwko skorpionom. w ogole mam nadzieje, ze urodze 27 pazdziernika - w 18te urodziny mojej rodzonej siostry - Ani. Bylaby Ania i Hania:)

Moja siostra to najsilniejszy charakter jaki znam, dziewcze z pasja, hobby, przyjaciolmi, nie dbajaca o to co ludzie powiedza. Nie mialabym nic przeciwko, zeby moja corka rowniez miala te cechy.

maaartinka lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    za mną od wczoraj chodzą i tupią.... nie robiłam nigdy - chyba sie skuszę Twoim przepisem..... mam tylko pytanie - je się smaży ?? Zawsze myślałam, że piecze.... ;P

To jest przepis na pieczone bułeczki. Proste ciasto, a naprawde smaczne. Robilam juz z nutella i dżemem. Teraz sezon na jagody :)

Lavendula lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ