Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Goplana całkiem możliwe, że Dzidzia będzie mieć charakterek, co do wywalania prądu w bloku, to mój nie pierwszy raz, chyba mnie nikt nie będzie lubić
ale już prąd podłączony, aby w kuchni mamy zagwostkę. A to wszystko przez to, że narzekałam rano, że mam niskie ciśnienie, to się podniosło.
Mnie się też podoba dla chłopca Aleksander, ewentualnie Aleks, bardzo ładne imię, ale dla chłopca wg mnie trudniej znaleźć niż dla córki.
Córcia Amelia u nas jeśli się potwierdzi. -
Witajcie, dziś ganiałam z siuśkami na posiew przez miasto i mimo iż trzymałam w jednej pozycji ulało się...
W domu maksimum ostrożności, bo wiadomo na posiew, higiena, aseptyczność, lodówka co by się chłodziły itp, a pani w labo kazała mi wyłożyć do koszyczka i zostawiła w temperaturze pokojowej, ciekawe jakie bakteryjki mi wyhoduje
pokuła mnie mnie jeszcze na toxo i morfologię... wyniki wkrótce. -
Ja już po śniadaniu w końcu i trochę ochłonęłam.
Widzę, że kolejne dziewczyny poznały płeć Maluszków, dla mnie to jak jakiś kolejny etap wtajemniczeniaMoże mi się jutro uda dowiedzieć.
Ja dziś o dziwo nie wylałam siuśków hehe, jakiś dobry pojemnik, narazie robiłam zwykłe badanie, jak wyjdą bakterie to zrobię posiew. A ja dziś prosiłam w labo by mi druga rękę kłuła, bo w prawej to mam już ślad po kłuciu, tyle razy trzeba w ciąży. -
Mam tylko nadzieje, że przez to stanie słoiczka samopas nie wykaże mi jakiś beztlenowych bakterii
Mnie się zmieniła koncepcja - chłopak- Antoś, dziewczynka bez zmian - Nina, jak się małż nie zgodzi może być Antonina, która można też Ninką nazywać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 11:01
-
Viviana wrote:Ja już po śniadaniu w końcu i trochę ochłonęłam.
Widzę, że kolejne dziewczyny poznały płeć Maluszków, dla mnie to jak jakiś kolejny etap wtajemniczeniaMoże mi się jutro uda dowiedzieć.
Ja dziś o dziwo nie wylałam siuśków hehe, jakiś dobry pojemnik, narazie robiłam zwykłe badanie, jak wyjdą bakterie to zrobię posiew. A ja dziś prosiłam w labo by mi druga rękę kłuła, bo w prawej to mam już ślad po kłuciu, tyle razy trzeba w ciąży.
Viviana mi gin powiedziała, że bakterie prawie zawsze w moczu wychodząwięc na to bym akurat nie patrzyła
ważne jest to czy powyżej masz wypisaną jakąś zawartość w moczu.. -
Kochane, ja dziś tylko na chwilkę, wczoraj był dzień lenia, dziś dzień porządków domowych, kuchnia już ogarnięta na błysk, idę zaraz na mały spacerek zakupowy, a później kolejne wyzwania porządkowe, gratuluje wszystkim poznania płci ;-0)
Miłego dzionkaMonique lubi tę wiadomość
-
ja zaczynam miec watpliwosci co do Medicovera... i zastanawiam sie, czy jednak nie św. Zofia na Zelaznej w Wawie (nie ukrywam, ze zaczelam czytac opinie tak na powaznie dopiero po przeczytaniu ksiazki Kalyty).
jesli juz to ze swoja polozna i sala rodzinna (bo tam jednak jest prawdopodobienstwo, ze wyladuje na korytarzu), ale kusi...
poki co zapisalam sie do szkoly rodzenia:) przeczytalam takie sobie opinie o szkole w Medicover, dlatego wybralam szkole a) polecana przez szpital św. Zofii, b) blisko domu, c) weekendowa i refundowana jednoczesnie:) (wiekszosc w Wawie refunduje tylko kursy w tygodniu, a za weekendowe trzeba placic).
ah, czas robic juz wiekszy risercz:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 11:11
-
Niby to tylko imię a jednak przysparza tyle problemów
U mnie dziewczynka miała być Lilia a chłopiec Tymon
Wcześniej podobała mi się Danusia ale wszyscy chcieli mnie za to zlinczować
Jedyną osobą, która stała po mojej stronie to mama M, która twierdziła że powinno być tak jak kobieta powieczyli ja
pewnie teraz M się cieszy, że chłopakbo nigdy nie wiadomo co bym w ostatniej chwili powiedziała
-
Witam mamusie:)
Viviana ale masz przygody z rana, teraz kochana pod kocyk i wylez przeziębienie:)
Moja Hania od rana postanowiła potrenować, poprawia formęfikołki, rowerek
a mama co chwile głodna w związku z tym. Ledwo zjadlam sniadanie i juz mysle o,tym, co by tu zjeść ....
-
maaartinka wrote:Niby to tylko imię a jednak przysparza tyle problemów
U mnie dziewczynka miała być Lilia a chłopiec Tymon
Wcześniej podobała mi się Danusia ale wszyscy chcieli mnie za to zlinczować
Jedyną osobą, która stała po mojej stronie to mama M, która twierdziła że powinno być tak jak kobieta powieczyli ja
pewnie teraz M się cieszy, że chłopakbo nigdy nie wiadomo co bym w ostatniej chwili powiedziała
My od poczatku byliśmy zgodni co do imienia córcia Hania, ew na drugie Julia synuś Gabrys Piotr.
Moim skromnym zdaniem nie ma co słuchać otoczenia jesli chodzi o imię. Nam ma sie podobać i tyle:) reszta ma to przyjąć do wiadomości, a czy zaakceptuje juz ich problem;)
-
Mi tez wychodzi skąpa flora bakteryjna w osadzie moczu, ale to normalne, sposób pobrania nie jest jałowy, więc zanieczyszczenie próbki jest oczywiste.
U mnie leje cały dzień
Mąż się ze mnie śmieje, bo jak kładziemy się spać, to naciera mi plecy maścią końską (nie mogę pozbyć się bólu pleców), ja robię sobie okład z tej samej maści na kolano, bo mnie boli i chrupie, na dodatek smaruję ręce kremem p/świądowym, bo mam wysypkę alergiczną.
No i mówi, że wyglądam jak 80-letnia babcia, cała wysmarowana i obandażowana przed snem
Mój Szymonek bardzo ładnie kopie, od poniedziałku kopniaki przybrały na sileCudowne uczucie!
Brzuch mi jakoś nie urósł specjalnie od 17 tc kiedy wrzucałam zdjecie na wątek, nadal wchodzę we wszystkie jeansy.
Chyba jednak nie będę musiała kupować ciążowej sukienki na wesele za 4 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 11:23
mada_lena, Goplana lubią tę wiadomość
-
poki co zapisalam sie do szkoly rodzenia:) przeczytalam takie sobie opinie o szkole w Medicover, dlatego wybralam szkole a) polecana przez szpital św. Zofii, b) blisko domu, c) weekendowa i refundowana jednoczesnie:) (wiekszosc w Wawie refunduje tylko kursy w tygodniu, a za weekendowe trzeba placic).
ah, czas robic juz wiekszy risercz:)[/QUOTE]
Ewelina czyli którą szkołę wybrałaś ?Przy Św. Zofii ? Ja wybieram przy Praskim - jest za free pod warunkiem że jest się zameldowaną w Wawie. W Praskim też chcę rodzić. Btw. w Medicoverze to tylko chyba poród prywatny ??
-
ewelina_d wrote:ja zaczynam miec watpliwosci co do Medicovera... i zastanawiam sie, czy jednak nie św. Zofia na Zelaznej w Wawie (nie ukrywam, ze zaczelam czytac opinie tak na powaznie dopiero po przeczytaniu ksiazki Kalyty).
jesli juz to ze swoja polozna i sala rodzinna (bo tam jednak jest prawdopodobienstwo, ze wyladuje na korytarzu), ale kusi...
ah, czas robic juz wiekszy risercz:)
Na korytarzu? O kurka, nie biorę takiej możliwości pod uwagęhehe. Na prawdę, mają tam teraz 7 stanowisk porodowych i jeszcze któraś ląduje na korytarzu?
Jakby mnie tak urządzili, to bym się kazała wieźć karetką do Medicovera i robić cięciePoniewierki nie zniese
Ale św. Zofia postanowiona - może się spotkamy
A do szkoły idę do Kalyty, ale kurcze nie jest refundowana...
-
maaartinka wrote:Viviana mi gin powiedziała, że bakterie prawie zawsze w moczu wychodzą
więc na to bym akurat nie patrzyła
ważne jest to czy powyżej masz wypisaną jakąś zawartość w moczu..
O nie wiedziałam, mnie na ogólnym pisało np. liczne bakterie, nieliczne takie nazewnictwo, ale ilościowo nie, kurdę chyba zrobię ten posiew, nie ma co czekać.
Ja aby dokończe obiad, buuu dziś moja kolej robić i kładę się do łóżka i leżę plackiem, już pije mleko z miodem, zawsze pomaga.
Eve a co to za stereotyp skorpiona? Jedna osoba mi to mówiła, że charakter skorpion, ale nie wiem o co chodzi.