X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • desou Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:22

• Nata Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siema!! połówkowe ok, wszystko jest dobrze z dzieckiem, zastoju w nerce nie ma jednak, albo się zmył albo nie było wcale :-)) Pati nie martw się moje dziecię w tydz przybrało jedynie 30g, ale to inny sprzęt więc się nie przejęłam :-) jutro wrzucę fotkę mojego skarba, aha i na 200% chłopczyk, pan doktor pokazał mi penisa i mosznę :-) spytałam o ten nacisk po środku co to leżałam w szpitalu i mi powiedział że to może być ból kości łonowej, tak też podejrzewałam nasila się to przy chodzeniu, chociaż tego jeszcze nie zauważyłam...z tymi dziurami w skarpetach to chyba wypróbuje, bo mówię mojemu żeby wywalał skarpety które już się przecierają to jak widzę że znowu je wieszam wyprane to mnie chuj strzela ;-) eforts idź do tego labu i zapytaj, skierowanie może mają w systemie. A dziurę w kąpielówach to dziabnęłabym mu na dupie bo na jajcach to by zauważył, jeeeeja chyba by mnie zabił :p aha no i jak wróciłam od lekarza to wkręciłam go że jednak będzie córcia, to się złapał za głowę i mówi no nieźle...ale jaja. hehehehehe a jak chciał opis badania to mówię "teraz raptem Cię to interesuje" to się wkurzył i poszedł myć naczynia, więc w sumie dobrze :-) później mi powiedział że to że nie był na badaniu nie znaczy że się nie interesuje dzieckiem..

sylvi, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, KUNIAK, lkc, Maga31, Viviana, Agata92, anusiaa90, Jula222 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a ile mm ma nosek Nelci?? co do imienia do u mnie na liście dziewczęcej też była Lila :-) synek nawala mnie po pęcherzu, dzisiaj ułozony był miednicowo, a tydz temu główkowo ma tyle miejsca że zmienia co chwilę pozycję.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    No raczej wątpię, posiewu z dnia na dzień się nie robi.
    Jeśli bakterii nie było to nie mieli co hodować, jeśli były to się nie wyhodowały przez tak krótki czas.

No ba, wiesz przecież lepiej, czy miałam ten posiew czy nie.

Ja nie wiem.
    Ale bakteriuria wynosiła równego tysiaka i Gram - nieobecne, pewnie gratisowo dorzucili w pakiecie na zwykłym badaniu moczu.

Ehhhhh:D:D:D

Evik lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    siema!! połówkowe ok, wszystko jest dobrze z dzieckiem, zastoju w nerce nie ma jednak, albo się zmył albo nie było wcale :-)) Pati nie martw się moje dziecię w tydz przybrało jedynie 30g, ale to inny sprzęt więc się nie przejęłam :-) jutro wrzucę fotkę mojego skarba, aha i na 200% chłopczyk, pan doktor pokazał mi penisa i mosznę :-) spytałam o ten nacisk po środku co to leżałam w szpitalu i mi powiedział że to może być ból kości łonowej, tak też podejrzewałam nasila się to przy chodzeniu, chociaż tego jeszcze nie zauważyłam...z tymi dziurami w skarpetach to chyba wypróbuje, bo mówię mojemu żeby wywalał skarpety które już się przecierają to jak widzę że znowu je wieszam wyprane to mnie chuj strzela ;-) eforts idź do tego labu i zapytaj, skierowanie może mają w systemie. A dziurę w kąpielówach to dziabnęłabym mu na dupie bo na jajcach to by zauważył, jeeeeja chyba by mnie zabił :p aha no i jak wróciłam od lekarza to wkręciłam go że jednak będzie córcia, to się złapał za głowę i mówi no nieźle...ale jaja. hehehehehe a jak chciał opis badania to mówię "teraz raptem Cię to interesuje" to się wkurzył i poszedł myć naczynia, więc w sumie dobrze :-) później mi powiedział że to że nie był na badaniu nie znaczy że się nie interesuje dzieckiem..

Ja nie wiem o co chodzi z tymi skarpetami, ale jakoś przecierają się mu w dziwnych miejscach. Szlag mnie bierze jak widzę choćby milimetr takiej siatki, a jemu to nie przeszkadza(ło). Teraz mówi wcześniej, że mam kupić nowe albo robi to sam :D
    Myślałam, że umrę ze śmiechu jak rano gorączkowo przekopywał szufladę w poszukiwaniu jakichś "normalnych" skarpet rzucając krótkie "K.wa zabiję.K*wa zabiję". :D:D:D:D

Nata lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6,4mm kość nosowa o ile dobrze pamiętam a było bodajże 4,5 :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    No ba, wiesz przecież lepiej, czy miałam ten posiew czy nie.

Ja nie wiem.
    Ale bakteriuria wynosiła równego tysiaka i Gram - nieobecne, pewnie gratisowo dorzucili w pakiecie na zwykłym badaniu moczu.

Ehhhhh:D:D:D

Nie będę się kopać z koniem, posiew w 1 dzień jest zwyczajnie niemożliwy dlatego nic tam nie stwierdzono.
    Jeśli mocz jest czysty to posiewu się zwyczajnie nie robi, gdyż jest to bez sensu.
    A jeśli bakterie w moczu były i jakiś jełop wydaje wynik posiewu w tak krótkim czasie to jest on co najmniej wątpliwy.

Dobranoc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 22:51

nxbhnwz.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, przy wyniku posiewu, jeśli cośkolwieniek wyrosło, zawsze musi być podane co konkretnie np. bakterie tlenowe, Staphylococcus aureus itp., oraz powinien być załączony antybiogram.
    Jak nie wyrosło, ale hodowali - też to powinni napisać np. flory (bez)tlenowej/grzybów (zależy pod jakim katem było siane) - nie wyhodowano.

Ale jak w badaniu ogólnym nie było bakterii, to nie mieli właściwie co siać, jakby co wyrosło, to zapewne kontaminacja próbki.

jftycms.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po połówkowych, a więc jednak dobry lekarz a też może się pomylić.
    Na 1000% będzie u nas synek, ale pierwsze dziecko to obojętnie byle zdrowe.
    Na usg wszystko w porządku, żadnych nieprawidłowości, jednak waga na ostatnim usg też przesadzona bo dziś miał 402g.

Dziś wg belly zaczynam 6 m-c... Tylko waga ciągle w dół, a ja już nie wiem ile mam jeść, żeby nie było synkowi mało.

Goplana, xpatiiix3, maaartinka, lkc, Maga31, Viviana, Agata92, sylvi, anusiaa90, Nata lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i też dzis oddawałam mocz na posiew, wykryte wcześniej bakterie, ale mam nadzieję, że będzie ok.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wspolne pieniadze mamy od kiedy mieszkamy razem czyli juz z 2 lata. Wczesniej on mi tez dawal kase i fundowal wyjscia bo jq nie pracowalam. Tak na prawde pracuje dopiero od 2 tygodni i ta wyplata tez bedzie wspolna. Dorabialam wczesniej sobie i tez sie dzielilam tak samo jak i stypendium z uczelni.

Nie wyobrazam sobie byc malzenstwem czy w dlugim zwiazku i sobie wypominac kase :/

A my dzis zaczynamy 22 tydzien :)
    Wg belly 6 miesiac :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, u nas dzisiaj syn I-szą klasę kończy, więc zaraz lecę się na bóstwo robić;)

my mamy wspólna kasę, niestety obojgu ciężko oszczędzanie idzie,...ehhh
    no ale my bez kredytu mieszkaniowego na szczęście

na dzidzię na razie nie wydajemy, bo większość odziedziczymy od rodziny. Przy Dominiku wszystko kupowaliśmy nowe, a teraz wokół same dzieci. Rzecz jasna nie omieszkam cos tam doku[pić jak mnie powali na kolana.

Dobra zmykam. Dzisiaj zabieramy młodego na uroczysty obiad i lody. Stwierdziliśmy , ze lepiej taką tradycję wprowadzić niż nagradzać świadectwo lego czy play station, w końcu uczy sie dla swojej przyszłości.

Miłego

Goplana, lkc, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Agata92 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej..
    nie mam coś ostatnio weny, ale doczytuję co skrobiecie :) Na uczelni został Nam ostatni egzamin 05.07 jak się uda zaliczyć chociaż na 3 to małż ma szansę na stypendium, a ja muszę chyba minimum 4 dostać także jest o co walczyć bo każde nawet -100zł do czesnego, a tym bardziej razy dwa to będzie dużo jak się klusek urodzi.

U Nas na początku wtedy jeszcze nie małż ;) dawał mi swoją wypłatę w jakiejś tam części bo ja zajmowałam się i zajmuje nadal rachunkami, zakupami etc. Później jednak założyliśmy wspólne konto i jest łatwiej, a także się poprawiło :) Lepsza kontrola wydatków. Jakieś większe "widzi mi się" omawiamy wspólnie czy będzie na to wystarczająco pieniędzy w danym miesiącu, czy aby na pewno jest to konieczne itp. :) Nie można dać się zwariować! Raz była awantura tylko bo zbieraliśmy na remont więc ja grosz do grosza, praktycznie zero przyjemności, a ten co rusz książkę sobie kupował. Fajnie, też lubię czytać ale na daną chwilę były ważniejsze sprawy. Była boruta i poskutkowało :P

Od prawie 2 tyg klusek namiętnie robi "baseny" w środku nocy między 1-3 lub 2-4 od lewa do prawa i apiać od nowa.. Oczywiście budzi mnie to, turlam się, nie mogę zasnąć więc przypominam już zombie i odpływam w ciągu dnia przez co mało też co mogę zrobić bo potrafię paść w okolicy 11 i obudzić się o 15 i na szybciora obiad bo zaraz małż wróci.. Nie wiem czy jest na to jakiś sposób. Chyba mogę jedynie liczyć, że się dzidziowi przestawi..

Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku, a ja tyję i tyję :(
    Dzień rozpoczęty ważeniem, to zły dzień!
    Niektórzy są obdarzeni kumulacją energii kosmicznej w postaci tkanki tłuszczowej. Każde ważenie mnie stresuje, bo ja nigdy takich wartości na wadze nie widziałam...?!
    Będzie na pewno powyżej 20kg na finiszu, a buuuuhuuuu.... :'( :( :(
    Muszę, w związku z formalnościami, do pracy skoczyć w pon, a tu wstydzę się normalnie przed znajomymi, ledwo mnie poznają :/ :(
    Początek dnia fatalny :/

jftycms.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszy do góry! :) Na pewno nie jest tak źle jak się Tobie wydaje :)
    Ja tylko u doktora się ważę bo u mnie bateryjka zrobiła kaput, więc póki co jej nie reanimuję coby się nie stresować i żeby wyniki były wiarygodne ;)
    Kolejny szok dopiero w poniedziałek dla Nas i myślę że +2kg lekko dodatkowe będzie bo ostatnio więcej zażeram :D

goOlp2.png NJmJp2.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana witaj w klubie mam to samo, jem zdrowo w myśl zasady dla dwóch a nie za dwóch a waga mnie przeraża. Chociaż ja zaraz po porodzie wybieram się do dietetyka bo w czerwcu 2015 ślub i musze jak człowiek wyglądać a nie jak grubodzilla

f2w343r88uf9xtcb.png

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)

A propos wagi, myslicie ze te ciazowe kg jest pozniej latwiej czy ciezej zrzucic po wszystkim niz takie zwykle ;-)?

Pewnie hormony robia swoje tylko niewiem czy na nasza korzysc czy niekorzysc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 08:30

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma przytyła 10kg, półtora tygodnia po porodzie jest już prawie 2kg na minusie sprzed wagi wyjściowej także tylko pozazdrościć i mieć nadzieję, że też tak gładko pójdzie.. ale wiadomo, że to indywidualna sprawa każdego organizmu

goOlp2.png NJmJp2.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas finanse mamy wspólne - od ślubu jedno konto, teraz chwilowo dwa ale jedno było jakby firmowe więc musiało być - z racji budowy i remontu itd wydajemy na to na co naprawdę trzeba - ale jak ktoś coś kupi to nikt nikomu nie wypomina co i za co - poprostu oboje staramy się racjonalnie wydawać

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    Znajoma przytyła 10kg, półtora tygodnia po porodzie jest już prawie 2kg na minusie sprzed wagi wyjściowej także tylko pozazdrościć i mieć nadzieję, że też tak gładko pójdzie.. ale wiadomo, że to indywidualna sprawa każdego organizmu

10 KG to dobry wynik,ja obstawiam ze do 15 conajmniej dojade :/ bo juz mam 5-6 na plusie ech..

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ